Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Záchytné stanice na Slovensku
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Papi
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 22:23
- Nahlásit

Teď jsem zkoukla reportáž na čt a nemůžu to vydýchat,hnus. pomalu si začínám myslet, že v ČR to bude zachvíli taky.Maras toto,ale na druhou stranu,to o těch ci..gá..nech co to tam ten ras mluvil je bohužel pravda.Psiska nechají množit se jak se jím zachce.Jak se tak někdy koukám na inzerci psů v ČR,tak máme taky pěkně nakročeno k podobným praktikám,útulky přeplněné v inzerátech vesele plno psů bez p.p. za pár šupů na kterých se vydělává...........ach jo.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 23:11
- Nahlásit

Papi
Já na jednu stranu ty lidi chápu, maj tam omezenou kapacitu, pokud se mu to požere bude to muset řešit. Navíc je to samej vořech neurčitý rasy od ci..., takže těžko umístitelný psi. Ale na druhou stranu, aby rozhodoval podle toho kterej se mu líbí, a kterej ne, mi přijde dost hustý. Štěňata a hodně mladý psi se většinou udaj rychle a jak říkali, že utratil březí fenu, tak to mi přijde hodně drsný, i když na druhou stranu pochopitelně se tím zbaví jedním vrzem X psů. ¨
Problém je v tom nekontrolovatelným množení, kterýmu ovšem podle mě nezabrání ani novej zákon, vzhledem k tomu, čí je většina problémovejch psů.
Zajímalo by mě jestli je to fakt tak "drsný" jak vyzněla reportáž i v reálu, má někdo opravdu skutečný, jasný informace?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 00:49
- Nahlásit

Papi
Jo, je třeba změna legislativy a přístupu k množitelům nekvalitních jedinců.

aren
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 09:32
- Nahlásit

"nekvalitních jedinců" to je ale fuj výraz. Právě kvůli masáži o "kvalitě" "čistokrevných ras" jsou ti voříšci těžko umístitelní. Protože pak každý než by si šel vybrat do útulku bude vést dlouhé úvahy která že moderní čistokrevná rasa by ho tak mohla uspokojit.

Biluška
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 09:34
- Nahlásit

aren
Protože pak každý než by si šel vybrat do útulku bude vést dlouhé úvahy která že moderní čistokrevná rasa by ho tak mohla uspokojit.
Tos řekla moc hezky

aren
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 09:39
- Nahlásit

Biluška
Mám radost, že někdo souhlasí.
Papi
Jak tak sleduju Psí duši, tak se obávám, že to s těma karanténama je pravda.

wami
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 10:06 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Eldoguero
Zajímalo by mě jestli je to fakt tak "drsný" jak vyzněla reportáž i v reálu, má někdo opravdu skutečný, jasný informace?

mám dvě čuby ze slovenských útulků (ne z KS) - i tamje to víc než drsné, kapacity překročeny o x procent, v jednom kotečku se tísní dvojnásob psů, než na co jsou kotce koncipovány. Často se o útulek stará třeba jen jedna jediná osoba...
Navíc Češi jsou celkem zvyklí si brát i psy z útulků, na SK ani omylem... pokud se ztama udávaj psi, jdou většinou buď do ČR nebo přes inzerci do Německa...

jenže řešení neexistuje, je to globální problém celýho tohle zmršenýho světa, dokud lidstvo celkově nezačne mít úctu k životu, pořá "si budem dělat, co budem chtít" a podle toho to pak vypadá. A lidi, co tu úctu maj, už jsou pomalu vyčerpaní, těch potřebných je tolik a zástupy čekají, že to prostě nejde...

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 10:22
- Nahlásit

wami
jenže řešení neexistuje, je to globální problém celýho tohle zmršenýho světa, dokud lidstvo celkově nezačne mít úctu k životu, pořá "si budem dělat, co budem chtít" a podle toho to pak vypadá. A lidi, co tu úctu maj, už jsou pomalu vyčerpaní, těch potřebných je tolik a zástupy čekají, že to prostě nejde...
To je fakt, ale realita se v jednotlivých státech dost liší, řekla bych. U nás to teda někde taky je hnus humus, ale vypadá to, že na Slovensku je to spíš ve většině případů
Jako v tomhle prostředí je těžký ty psy nechávat tam libovolně dlouho, zvlášť,když jak píšeš není na Slovensku zvykem brát si psy z útulku. KS jsou teda asi zřejmě fakt husťárna, jenže co s tím. Já se obávám, že změna legislativy je sice u nich nutná, nicméně s jistou skupinou obyvatelstva ani nehne
aren
Já bych to nebrala takhle, jasně, že kvalita není odvyslá od toho, či onoho plemene a psa mám ráda, protože je to můj pes, ne proto, že je to můj výstavní šampion. Tady jde spíš o to, že nepřizpůsobiví občané množí, i když nepřímo, obrovské množství psů. O své psy se de facto vůbec nestarají, takže těch štěňat neurčitých ras je tam stále víc než dost a co teď s nima

Pumpa
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 11:20
- Nahlásit

U nás ve městě je čtvrť, bo jak to říct, snad ghetto a říká se tomu u devíti mlejnů. Žije tam naše tmavá menšina. OÚ jim postavil chráněné bydlení, vybavené kamny, skříněmi, prostě základním nábytkem a nabídl určité jistoty, pakliže se začnou přizpůsobovat, pracovat atd atd... dopadlo to tak, že z chráněného bydlení jsou vypálené holobyty plné blech, uprostřed pokojů patrně planou ohně a na nich se točí, jak jinak než psi. Mají jich tolik a tak často jiného, že není možné, že by ty chudáky čekal jiný osud, to prostě není možné. A také si velice dobře dovedu představit to humánní usmrcení. Třeba jim křivdím, třeba je to ještě horší, než si dovedu vůbec představit. Jsem lépe smířená se smrtící injekcí v záchytných kotcích na Slovensku, než s apetitem našich spoluobčanů, dále pak s prací policie i jiných městských orgánů, které by se o toto měly starat.
Když najdu kotě a nesu ho na policii a tam se dozvím: Orgán: ''no, na to my tady nejsme''
já: ''a co s ním teda, už se tam toulá čtvrtý den''
Orgán: '' no a nemůžete si ho nechat?''
Já: němý úžas.....

jak tedy potom mohou řešit tyto instituce závažné věci kolem týrání psů, dětí a jiných zločinů, když si nedovedou poradit ani s malým kotětem...

agáta12
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 12:39
- Nahlásit

Dokud nebudou úřady fungovat a plnit své povinnosti, maj zvířata v průšvihu a lidi co jim chtějí pomoci smůlu.
Ani se nedivím, že lidi nemají v některých situacích oči.

Myslím si, že by stačila důsledná evidence a stejně důsledný postih mizerů a polovina zoufalých případů by nebyla.
Protože by se Ti nešťastníci prostě nenarodili.
A samozřejmě prachy -daně na množitele vořechů.

http://hobby.idnes.cz/o-kokrspanela-se-zatim-stara -jeho-nalezce-v-utulcich-totiz-narazil-1df-/hobby- mazlicci.asp?c=A110110_175113_brno-zpravy_dmk

A záchytné kotce v obcích. To jsou taky bonbónky.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 13:00
- Nahlásit

Pumpa
No v blízkém městě u nás je to podobné a to nehovořím o známém ghetu u Mostu, tak bych vozila normálně autobusy se zájezdy a hned odtud bych je vzala do místních útulků, aby bylo vidět jací psi tam převážně jsou
(tytéž psi, kteří běhají zatím po ghetu mají v oněch útulcích, páč ti psi jsou všichni navzájem příbuzní)
Podle mě je to prostě neřešitelná situace, protože tito psi se budou u těchto lidí množit pořád a pořád a pořád a pořád budou končit buď v útulcích (KS a jiných) nebo na talíři. Fakt si nedovedu představit situaci, která by to vyřešila a zároveň náš stát nebyl imrvére popotahován u soudu za rasistické praktiky, jak se stalo oblíbeným zvykem...

jitkaz
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 14:24
- Nahlásit

all
Eldoguero

stačí si pročíst třeba diskusi na www.psiadusa.sk, odkaz - hledají domov, súrne, KS ZV /karanténna stanica Zvolen/ ........ strašný, a nápravy se není jak domoci - ledaže se změní zákon o karanténních stanicích /28 dní lhůta, potom utratit/, a na to prostě není u tamních "zákonodárců" vůle. Samozřejmě nejspíš ani přeměna KS na pouze útulky na Slovensku by situaci příliš nezměnila vzhledem k postoji velké většiny lidí k psovi coby "věci" - viz. včerejší reportáž , a k velkému počtu romských osad a nekontrolovatelnému množení psů tam. Chtělo by se napsat, že čím "civilizovanější" stát, tím teoreticky lepší vztah obecně ke zvířatům, ale vzhledem k tomu, že např. jen v Kalifornii se ročně utratí cca 50.000,- (!) psů z útulků, to asi až tak úplně neplatí... (to mám tedy taky z reportáže, až tak chytrá nejsem..)

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 14:57
- Nahlásit

jitkaz
to máš pravdu, ale já si myslím, že v tomto konkrétním případě asi nepomůže ani změna zákona, možná by dala aspoň psům víc času, ovšem času k čemu, aby strávili svůj život v útulku, když si je tam stejně nikdo nevezme.
Všechny útulky jsou ve většině případů plné a je hodně psů, kteří potřebují pomoc a není přece řešení brát si psy jen ze Slovenska na úkor těch našich.
Co se USA týká, tak to bych jako vzor starosti o zvířata nedávala. Mimo to co píšeš mají ještě celou řadu velmi "zajímavých" zákonů a praktik, které by se naší evropské mysli asi příčily

Maya
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 15:35
- Nahlásit

Eldoguero
Ale taky v USA mají někde zajímavé zákony, které jim v určitých oblastech, městech pomohly problém nechtěných psů vyřešit. Vyřešit jde všechno, když se chce a to já se obávám, že u nás nikdo kompetentní nechce.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 15:50
- Nahlásit

Maya
Jaké máš konkrétně na mysli?
Vyřešit jde všechno, když se chce
Jenže to by vyžadovalo velice radikální opatření a do toho podle mě prostě nikdo nepůjde...

Papi
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 15:57
- Nahlásit

agáta 12
souhlasím.....u nás i na Slovensku se bohužel řeší až důsledky(u nás zatím ne takovým způsobem) počínání nezodpovědných lidí co množí zvířata ať už psy,kočky nebo si pořídí stádo krav či ovcí a pak to nezvládají,nebo je jim to jedno.Já tvrdím tvrdé tresty na takové lidi a doživotní zákaz vlastnit jakékoliv zvíře,jinak to bude jenom horší a horší.......
A konkrétně psy i kočky povinně registrovat a čipovat všechny bez vyjimky i křížence´......zakázat prodej psů tzv. čistokrevných bez p.p.,jak je možné,že se trestají různí padělatelé a tady se jedná o živé zvířata a každému je to jedno a dokonce veřejně inzerují na různých portálech bez postihu.....docela by mě zajímalo,kdyby si nějaký stánkař veřejně rozbalil padělané věci ve stánku a vesele prodával,jak dlouho by mu to vydrželo? A to jsou taky důsledky,proč by si někdo šel do útulku pro nějakého pěkného kříženečka,když si může koupit za pár šupů "čistokrevného" zrovna modního psa? Který není registrovaný ani čipovaný a dá se ho tak snadno zbavit,když se omrzí že? Nemluvě ani o množitelích co mají zrovna více plemen co frčí a neuhlídají to.....šup se štěňaty k popeláku...........atd.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 16:02
- Nahlásit

Papi

souhlas se zákazem množení vořechů.

Maya
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 16:11
- Nahlásit

Eldoguero
Konkrétně mám na mysli chov pouze na licenci a toto propojeno s finančními úřady, doplněno libovolnými podmínkami, co vím, tak v různých USA městech jsou různé, např. zákaz vlastnění nekastrovaného páru, zákaz vlastnění nekastrovaných psů bez licence, omezení psů na jednu domácnost, omezení psů podle metrů pozemku atd. atd. je toho spousta, co dovedli amíci vymyslet.
Mě osobně ty licence na chov se líbí, ale to předpokládá zase rychlé a tvrdé represe za porušení, což si myslím by u nás byl taky problém a pak by to celý ztratilo smysl.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 16:12
- Nahlásit

Papi
V zásadě bych i souhlasila, ale problém je v reálném provedení. Nedokážu si představit, jak by se dokazovalo vlastnictví "smeček" vořechů všech tvarů a velikostí zvláště pak u jisté skupiny obyvatel a bohužel nejen u nich.
Pokud by např. někdo vyhodil štěňata kamkoliv (dost čalsto se ví, čí byla), pak by zůstával probém s dokazováním, tak jak je tomu teď.
Ale s tvrdšími tresty (hlavně peněžitými a odnětí svobody natvrdo) určitě souhlasím.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 16:19
- Nahlásit

Maya
Tak z toho co píšeš bych s většinou nesouhlasila, aby mi někdo nakazoval kolik mám mít psů, to bych se teda tvrdě bránila. Chov psů na licenci ano - bavíme-li se o PP chovu, bezPP chov nepovažuji za chov a nepovolovala bych ho.
Ovšem třeba pokud bych měla psa, u kterého by se vyskytla nějaká vada, díky níž by nešel do chovu, pak bych ho prostě nechtěla nechat vykastrovat a pokud by mi to někdo nařizoval brala bych to jako zasahování do osobních svobod.
To co píšeš jsou klasické americké zákony a ty bych tedy v našich evropských podmínkách neviděla moc ráda.
Krom tedy té licence na chov.

Papi
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 17:25
- Nahlásit

Edoguero..............a pokud by mi to někdo nařizoval,brala bych to jako zasahování do osobních svobod. No pokud by zvíře vyřazené z chovu mělo jít na prodej jako mazlík,tak sterilizace je určitě na místě. Pokud ale by si jej chovatel chtěl ponechat,sterilizaci bych neviděla jako nutnost......ále to je jenom pořád takové kdyby byly....
Docela by mě zajímalo jestli se může nejlépe chovatelský klub(pro jakékoli plemeno) obrátit někam se stížností na dané množitele bezpapíráku.Jestli máme takovou legislativu,která by to mohla nějakým způsobem řešit,nebo takovým lidem to alespoň stížit.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 17:45
- Nahlásit

Papi
Já to myslela tak, že si pořídím PP psa, ten nebude vhodný do chovu, což zjistím až později (DKK, zuby atd.) nebude proto využit v chovu, ale já si ho nechám, pak by se mi nelíbilo, kdyby mi někdo nařizoval, že ho musím vykastrovat. Pokud bych ho prodávala, tak bych asi i pro tu kastraci byla.
Kluby nemůžou řešit produkci bezpapíráků, mohou vyřadit ze svých řad, evet. nepřijmout osobu, která bezpapíráky produkuje, ale nikdo jí to nemůže zakázat, protože to není protiprávní. Takže i majitel chovatelské stanice může produkovat bezpapíráky a kde není žalobce není ani soudce...

belinda
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 18:01
- Nahlásit

Já bych pro změnu pozvala nějakého Slováka se skrytou kamerou k nám.Třeba do Příborských záchytných kotců. Tam bychom konečně našim sousedům mohli ukázat,jaký my jsme pejskumilný národ.Možná, že ten psík co tam zůstal, dostal i misku s vodou, když už ted sníh roztál. To by Slováci koukali, že u nás kromě občasného umrznutí, kanibalismu a podvýživy se pejskům vede tak skvěle, že si toho útulku můžou někteří užít i dlouhé roky.
Nechci házet všechny útulky do stejného pytle, ale jak na Slovensku, tak i u nás,jsou útulky dobré a i ty,kde to hraničí s týráním psů.Měli bychom si zamést před vlastním prahem.

bea
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 18:19
- Nahlásit

belinda
Naprostý souhlas

Maya
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 19:36
- Nahlásit

Eldoguero
S těma kastracema to byl jen příklad, jinak ty licence se týkají chovu všech psů s PP i bez, těžko asi zakážeš někomu chovat bez PP, ale je evidence těch lidí a musí z prodeje platit daně, což by odradilo ty množitele, kteří se živí produkováním spousty štěnat na černo a plní útulky. Navíc většinou v USA součástí poskytnutí licence je souhlas s neohlášenou kontrolou zvířat.
Bez licence v daném státě nesmíš ani inzerovat. Neřešilo by to samozřejmě vyhozená štěňata, ale jejich produkci na prodej ano.
Jinak majitel chovatelské stanice nesmí produkovat bezpapíráky, jenže jediný co může ČMKU udělat je zakázat mu chov a výstavy a taky samozřejmě musí někdo podat stížnost. Kluby můžou udělat totéž. V podstatě se od takového člověka distancovat a znemožnit mu chov s PP.

Papi
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 23:31
- Nahlásit

Maya
to je to,že v součastnosti nejde zakázat množitele(já to nenazývám chov) bez p.p.Když se chce někdo zabývat chovem psů jakéhokoli plemene,stačí si zaregistrovat chovatelskou stanici a je to,nikdo nezkoumá jestli je ten daný člověk k tomu, aby vlastnil chovku kompetentní,ale už je aspoň registrovaný a spadá pod nějaký klub.Takže licence na chov bez p.p. je podle mě zbytečná,vyřídit si chovku je jednoduché.
To aby nemohli tito množitelé bezpapíráků podávat veřejně inzeráty by byl krok dopředu.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 23:49
- Nahlásit

Maya
Jo, tak pokud je to nastavený takhle, v tom případě bych s tím souhlasila, není v tom nic, co by mohlo člověka nějak omezovat, případný kontroly mi nevadí, však stejně, když má člověk štěňata, tak se jezdí dívat zájemci.
Ohledně bezpapíráků, tím, že nejde o nic protiprávního nelze to nikomu zakázat. Znemožnit chov, sice lze, ale děje se tak většinou až na opakované napomenutí, pak se na určitou dobu chov zakáže a dotyčná osoba si zaregistruje chovku na člena rodiny nebo někoho jiného a vesele frčí dál

Maya
Člen
# Zasláno: 12 Led 2011 08:17
- Nahlásit

Eldoguero
Ty povinný kastrace samo někde v USA mají, proto je to tam tolik rozšířený, ve spoustě měst prostě nekastrované zvíře bez licence na chov nesmíš vlastnit, takže pak když otázka stojí buď žádný pes a nebo kastrovaný, tak všichni kastrujou, ale jsem to uvedla jen jako příklad, že na licenci lze navázat jakoukoliv podmínku, třeba i povinné čipování štěňat například, však lze odjinud převzít jen to lepší.
Jen jsem chtěla říct, že rozhodně by něco na úrovni zákonů šlo dělat, jen kdyby byla k tomu vůle. Což teď není.
S tou registrací chovky na jiného a tak máš pravdu, na tyhle notorický podvodníky bič není, ale postihne to lidi, co se stanou množiteli bezpapíráků tak nějak mimochodem, jako teď příklad u nás, kdy si koupí pár na chov, psa jim neuchovní a už jedou na chovný feně bezpapoše.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 12 Led 2011 12:50
- Nahlásit

Maya
Ty kastrace by se mi fakt moc nelíbili, ve státech to zas na jednu stranu chápu, lidi jsou tam jiní a v zásadě na divný zákony jsou tam tak trochu navyklí
Já si třeba myslím, že je chybou vydávání chovatelských stanic každýmu, kdo si o to zažádá bez ohledu na to, zda má byť minimální znalosti ohledně chovu psů atd. V tomhle ohledu si myslím, že by se dala zlepšit velká spousta věcí, jen, kdyby se chtělo.
Bohužel ohledně bezpapíráků je to těžký, dokud bude poptávka bude nabídka lidi, pokud si koupěj psy, chtějí na nich vydělat byť se zvířata z nějakých důvodů nehodí k chovu, na bezpapíráky dobrý ne... Dám příklad, lidi mi momentálně volaj ohledně štěňat, vysvětlování, že ano opravdu všech deset štěňat bude mít PP, už mám naučené nazpaměť (zvláštní, je to víc jak 20 let, co regulace počtu štěňat ve vrhu neplatí a lidi si to pořád myslí), ale někteří se mě dokonce snaží přesvědčit, že oni rodokmen nepotřebují, ať jim dám štěně "na stranu" že mě to vyjde levněji a že mi za něj dají tolik a tolik... No, opravdu někdy nevím jestli se mám smát nebo praštit telefonem Navíc si vůbec nedělám iluze, že by toto "bezPP" štěně skončilo na produkci dalších bezPP zvířat

piškot
Člen
# Zasláno: 12 Led 2011 17:09
- Nahlásit

Eldoguero

By mě pak zajímalo, co by majitelé tvojich "bezPP", kdyby jsi jim vyhověla, udělali, kdyby se dělo něco se štěnětem... Myslím, že první počáteční výdaje za štěně s PP jsou v porovnání "malé", jak další výdaje A určitě tam mají záruku, jak pak produkovaná štěňata bezPP fen a psů (( hluchota, alergie..

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání