| Autor |
Zpráva |
moll
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2010 07:45
- Nahlásit
Biluška
to o vniknutí na pozemek mám někde doma - pohledám a napíšu.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2010 07:54
- Nahlásit
moll
Na pozemek má právo vniknout Policie ČR. Je to v zákoně o policii, paragraf 40, odstavec 2/c. Stačí podezření, že se na pozemku nachází týrané zvíře.
|
malinka
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2010 09:38
- Nahlásit
gabifi
Na pozemek má právo vniknout Policie ČR
V to případě tedy nevím, proč ji nepřizvali rovnou. Týden je dlouhá doba pro pesany v takovém stavu. Že je tam nepustí věděli, když ani nezvedala tel.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2010 10:16
- Nahlásit
malinka
V to případě tedy nevím, proč ji nepřizvali rovnou
no páč českej úředník nedělá nic rovnou...Potíž je v tom, že kdyby přijela státní vet správa společně s PČR, tak by bobíci museli nejdříve rozhodnout a pak konat akčně a v konečném důsledku se o zvířata v nejhorším stavu postarat. A na to nejsou zvědaví ani policajti a ani zaměstnanci vet správy.....bohužel.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2010 10:18
- Nahlásit
gabifi
jo - to přesně - mám to doma vypsaný na kusu papíru i s citací,dík za ušetření práce.
malinka
moc se o této aktualizaci mezi obecným lidem neví a netuším, jak jsou příslušníci ochotni tento odstavec uvádět do praxe.
ale hlavně, že už je to v zákoně.
|
datura
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2010 10:18
- Nahlásit
V to případě tedy nevím, proč ji nepřizvali rovnou. Týden je dlouhá doba pro pesany v takovém stavu. Že je tam nepustí věděli, když ani nezvedala tel.
Hele, nejspíš to s ní chtějí zkusit po dobrém. Nevím jak vy, ale já mám s VS zkušenosti spíš špatné. V podstatě, dokud není zvíře mrtvé, prohlásí se že o týrání nejde.
Maximálně udělají tytyty a dejte si to do pořádku....
|
greyhound
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2010 12:12
- Nahlásit
Teď jsme mluvili s veterinářem, je vydané rozhodnutí v tuto chvíli na Bada a Kena, informovali jsme, že se nám podařilo odvézt Bada, že se pokusíme domluvit jí i Kena, protože psy má podle rozhodnutí /jo, úřad/ odebrat obec, jsme domluveni, že pokud to tak dojde, že nedá Kena dřív, obec odebere, umístí do péče Gacru, a bude na ní vymáhat náklady spojené s odebráním, což je k ničemu, stejně z ní nic nevymůžou, takže budeme zkoušet dál, domluvit se s ní. Vše ostatní ohledně dnešní rozmluvy s vetem, ohledně zjištění, a dalšího postupu je u nás na foru.Lehce nestíháme.
|
greyhound
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2010 12:14
- Nahlásit
Oprava, bude na foru za chvilku, zpracováváme.
|
greyhound
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2010 17:34 - Změnil/a: greyhound
- Nahlásit
Neskončili jsme , řešíme dál.
http://tn.nova.cz/zpravy/regionalni/zenu-podeziraj i-z-tyrani-desitek-zvirat-jsou-mezi-nimi-i-chrti.h tml
|
Dante
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2010 08:25
- Nahlásit
Vlčáčková
Psů tam zbylo asi 5, ve špatném stavu jeden. Ostatní jsou na tom lépe.
Není divné, že by jednoho týrala a ostatní ne?
Zájemcům doporučuju přečíst si knihu "Dítě zvané "to"", spisovatele si bohužel nepamatuju. Je to o rodině, kde matka měla tři syny, o dva se starala dobře, ale toho třetího mučila hlady, bila, udělala z něj sluhu. Když přišel ze školy domů, nutila ho zvracet, aby bylo jasné, že opravdu nic nesnědl... Fakt hrůza. Nakonec jí ho odebrali. Je to příběh z 60´tých let z USA. Při čtení člověka mrazí. Tuto knihu napsal onen zanedbávaný syn (napsal pak ještě i pokračovaní), ale nikdy se nepodařilo zjistit, proč se matka takhle hnusně chovala jenom k němu.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2010 08:38
- Nahlásit
Dante
To jsem psala já?: Není divné, že by jednoho týrala a ostatní ne?
Skoro bych řekla, že ne.
|
kinta
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2010 10:46
- Nahlásit
Dítě zvané to - autor Dave Pelzer
|
bea
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2010 13:06
- Nahlásit
Dante
Napsal to Dave Pelzer. Je to děs. Ona si ale ta matka po jeho odebrání našla další oběť, jeho mladšího brášku.
|
Dante
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2010 13:07
- Nahlásit
Kinta: Ano, ten autor sedí.
Vlčáčková: Hluboce se omlouvám - ta odpověď byla od Bilušky... Neuvědomila jsem si, že se to nezobrazí...
|
impact
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 16:20
- Nahlásit
Je tu nějaký chrtař, co se v tom vyzná, prosím? Tohle jsem našla na nalezencích. Třá byste věděli..
Afghánský chrt (Přerov - a široké okolí) [psi]
našla se fenka Afghánského chrta, černo stříbrná. Pravděpodobně po záplavách. Nalezena udajně v Přerově, není však potvrzeno místo původu.
e-mail: tosenovska@seznam.cz
Telefon: +420602551780
|
greyhound
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 16:27
- Nahlásit
Má to šťastný konec, včera díky dohledávání psů ztracených na Hafl ranči jsme hovořili s paní, která si afgánku nechala.
http://www.adopcechrtuforum.cz/viewtopic.php?f=11& t=1305
|
impact
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 16:33
- Nahlásit
greyhound
No ty bláho. To se prošla. Z Přerova do Zábřehu.
|
greyhound
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2010 18:45
- Nahlásit
GACR drží slovo !
I když o tom moc nepíšeme, věnujeme takřka všechen volný čas kauze týrání psů na HaflRanch.
Státní správa sice podniká všechny kroky, které podle platných zákonů může činit, ale spravedlnost touto cestou je velmi pomalá, i když jsme přesvědčeni, že kauza bude dotažena do konce i ze strany státní správy. Až na jeden případ v Bílovci, o kterém Vás později budeme také informovat, můžeme říct, že státní orgány konají a děkujeme tedy jak zástupcům Inspektorátu Státní veterinární správy v Novém Jičíně tak zástupcům Krajské veterinární správy pro Moravskoslezký kraj v Ostravě, kteří skutečně konají.
Ani my jsme nezaháleli a můžeme Vám oznámit, že po Paulovi, Toffee a Badovi (Filípkovi) je už pod lékařskou veterinární péčí i KEN - tedy Ken Kesy TEVERR EXI ELEGANCE.
Děkujeme Rosťovi a Lídě, že opět zabezpečili jeho transport z místa, kde byl uzavřen v kotci, do bezpečí lásky nového domova. Máme i souhlas skutečného majitele - který ho získal dědictvím.
Doufali jsme, že "Anubis" Hana Lucie Navalaná z HaflRanch AZURcity town nebo jak se teď zase přejmenovala, konečně pochopí, že jde o zdraví zvířat, ale opak je pravdou a budeme muset tedy zapojit všechny prostředky i proti vůli Anubis a jejích rádců, abychom zajistili pro AFRAH Juwel von Persien důstojné životní podmínky, stejně jako u výše jmenovaných psů.
Ken byl okamžitě vykoupán a převezen do Veterinární kliniky v Plzni a podroben vyšetřením a krevním odběrům. Je podvyživen a jeho organizmus zesláblý. V uších velmi prudký zanedbaný a neléčený zánět ve stadiu, že není jisté, zda naordinované léky budou plnit svou úlohu a nebude třeba nějaký komplikovanější lékařský zákrok.
Srst Kena - pokud se dá ještě mluvit o srsti - byla v takovém splstnatělém stavu, že vet doporučil okamžité nekompromisní odstranění. (Stejně jako u Filípka - Bada)
Celou lékařskou zprávu budeme mít k dispozici.
Moc děkujeme všem, kteří nám pomáhají a na celé velmi komplikované operaci získání a převezení Kena do bezpečí se podíleli.
http://www.adopcechrtuforum.cz/viewtopic.php?f=11& t=1250&start=140
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2010 05:30
- Nahlásit
greyhound
zabezpečili jeho transport z místa, kde byl uzavřen v kotci
to je teda vděk
|
greyhound
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2010 07:12
- Nahlásit
..ano, nebylo lehké najít, kam Kena Kesy TEVERR EXI ELEGANCE "Anubis" Lucie Hana Navalaná "uklidila" a našli jsme ho na okraji Ostravy V KOTCI...
to je teda vděk!!!
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2010 07:25
- Nahlásit
greyhound
.ano, nebylo lehké najít, kam Kena Kesy TEVERR EXI ELEGANCE "Anubis" Lucie Hana Navalaná "uklidila" a našli jsme ho na okraji Ostravy V KOTCI...
Takže to ještě odsere holka,která k němu přišla jako slepá k houslím????
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2010 07:32
- Nahlásit
jablunka
Takže to ještě odsere holka,která k němu přišla jako slepá k houslím????
A která si uvědomila co bude správné přestože je jí teď vyhrožováno.
Co je špatného na tom KOTCI? OK, v poho, příště bude lepší pustit psa navolno s pěti pitama...nemám s tím problém.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2010 07:44
- Nahlásit
Mucholabka
A která si uvědomila co bude správné přestože je jí teď vyhrožováno.
Co je špatného na tom KOTCI?
Asi takhle,Zuzko,tohle bylo naposledy,co jsem kontaktovala Lacinovi.Bylo to ve snaze pomoct psovi a to že byl v kotci,no asi to není pro psa v jeho stavu nejlepší řešení,ale kam ho ,doprdele,měla strčit!!!!
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2010 07:45
- Nahlásit
Mucholabka
Chápu dobře, že ten chrt byl u tebe?
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2010 08:01
- Nahlásit
Biluška
Chápu dobře, že ten chrt byl u tebe?
Odpovím za Zuzku..........ano v poslední fázi byl u ní,je to na delší povídání,ale to ať si sem napíše ona.Pes byl v šíleným stavu a Zuzana kontaktovala mě a já Lacinovi a jak to dopado ,tak to už je tu ke čtení.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2010 08:04
- Nahlásit
Biluška
Jo, pár dní, nějak se ke mně dostal, a místo toho abych se na všechno vybodla a shrábla prachy za jeho hlídání jsem se snažila nějak starat...takhle nebudu mít ani prachy, ani kámošku (o kterou jsem tímhle přišla), stálo mě to nervy, trpěli tím moji psi na které jsem měla méně času, stálo mě to prachy za telefony, přemisťování psa, a ještě případné výhrůžky mi i mé matce ze strany Navalané...a vděk ze strany těch kterým jsem psa v dobrém úmyslu předala a sama se je pokusila vyhledat...taky jsem od toho mohla hned dát ruce pryč když mi bylo jasné že jde o tohohle psa.
|
greyhound
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2010 08:22
- Nahlásit
No tak teď si asi nerozumíme, my nejmenujeme kde pes byl, a naopak si velmi vážíme pomoci, a v žádném případě nemáme zájem poškodit lidi, kteří naopak pomohli Kenovi.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2010 08:26
- Nahlásit
greyhound
No, asi si fakt nerozumíme, za ten kotec taky nejsem extra nadšená, ale mám psy jaké mám a je to i pro bezpečí psa samotného i psů mých, přece ho nepustím mezi své psy z hlediska jeho fyzické bezpečnosti a nenechám si ke svým něco natahat, nehledě na vrh čerstvých štěňat které mi svěřila známá.
Jinak jmenovat už je přece možno, když to vylezlo na povrch.
|
greyhound
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2010 08:43
- Nahlásit
Tak ještě jednou - není vinou Zuzky stav Kena. Poznámka:
Děkujeme Rosťovi a Lídě, že opět zabezpečili jeho transport z místa, kde byl uzavřen v kotci, do bezpečí lásky nového domova.
To není obvinění Zuzky - jestli to tak někdo chápe, tak se omlouváme. NAOPAK jsme velmi rádi, že se najdou lidi jako Zuzka a Jablůňka, kteří nám velmi pomohli psa najít a nebyl jim lhostejný jeho stav a osud!
Zuzku jsme upozornili, že může nastat velký tlak a výhrůžky ze strany paní Navalané a že jsme připraveni její identitu z celého smutného příběhu vynechat. Vážíme si, že se naopak postavila k věci čelem a souhlasila s verzí podle pravdy, že po zjištění jeho zdravotního stavu a vzhledu nám psa předala do péče.
Ještě tedy jednou. V žádném případě zde a ni nikde jinde jsme neuvedli nebo neuvedeme, že na stavu Kena má třeba jen vzdáleně podíl Zuzka - právě NAOPAK, právě ona má největší zásluhu, že je pejskek pod odbornou veterinární kontrolou a v péči člověka, který má naší absolutní důvěru, že o něho bude dobře postaráno.
Pokud je Zuzka vystaven výhužká, kterým jsme samozřejme vystaveni i MY - jsme jí kdykoli připraveni pomoci a zajistit (pokud bude třeba, ale myslíme si,že nebude) veškerou právní pomoc.
Vše máme zdokumentováno, Krajská veterinární správa moravskoslezkého kraje, skutečný majitel Kena i všichni ostatní zainteresovaní o místě pobytu Kena a jeho zdravotním stavu vědí a jsou pravidelně informováni.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2010 08:47
- Nahlásit
greyhound
Předpokládám, že člověk který nemá na to aby živil psy nebude mít ani na právníka a takovým stylem jsem jí to i podala, věřím že se snaží jen kopat kolem sebe, jen je mi nepříjemné že volala i mé matce. Ale té jsem již řekla aby s ní v žádném případě nekomunikovala a odkazovala ji na mne.
Jen mi přišlo že s tím kotcem to mělo být namířeno na to jaký byl chudák...no, nebudu to raději řešit.
|