| Autor |
Zpráva |
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2010 20:05
- Nahlásit
davidkova renata
Přesně tak.
|
greyhound
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2010 20:13
- Nahlásit
Jo, pravda, ano, myslela jsem, že opravdu jen nezvládá, že se dostala do problémů, proto jme ji poslali krmení,situaci jsem dnes přehodnotila po několika telefonátech, po několika zprávách od lidí, bohužel ta dáma si vůbec neuvědomuje v jakém stavu psy má, má pocit, že jsou v pohodě, údajně zhubli, protože se musela stěhovat a oni to špatně psychicky nesli.
Prostě, zkoušíme ještě se s ní domluvit,ale vidím to bez šance, rozhodne až vet zítra.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2010 20:22
- Nahlásit
greyhound
bohužel ta dáma si vůbec neuvědomuje v jakém stavu psy má, má pocit, že jsou v pohodě, údajně zhubli, protože se musela stěhovat a oni to špatně psychicky nesli.
no..to je přesně vono jako ta pošahaná megera tudle co jí zabavili nevim kolik psů(mj. dogy,NO a spoustu dalších plemen) pár psů tu její péči nedalo a ona tvrdila do kamery,že "hubení určitě nejsou"..ty dogy vypadaly jako ten afgán výše,akorát byly černý
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2010 20:25
- Nahlásit
davidkova renata
Nebyla to romská spoluobčanka? nějakou takovou kauzu jsem četla na netu.. jak chuděrka brečela do kamery, že ty psy má ráda a že jsou v pořádku
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2010 20:29
- Nahlásit
greyhound
Jsem domluvená s kolegyní, že bych si min. jednoho vzala na přechodno.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2010 20:36
- Nahlásit
NikisekX
Nebyla to romská spoluobčanka?
nn, tahle byla češka.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2010 20:46
- Nahlásit
davidkova renata
Matko, nečil se, praskne ti cééééfka.
Mě to přišlo fér ze strany greyhound. Nepráská tady vzteklé smajlíky a v klidu to řeší. Páč já nebudu něco hodnotit a vztekt se jen díky třem fotkám. Vždyť se podívej na příklad s Megičem. Kdyby mě chtěl někdo někde potopit, tak vytáhne ty fotky a čau pipi...
Čímž, opět opakuju, nezlehčuju situace a nevyvracím to, že s těma chrtama mohlo dojít k týrání. Jen už jsem prostě opatrnější v soudech, pokud nemám podklady k věci.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2010 20:48
- Nahlásit
Biluška
Tsssssssssss, to se vylučuje s romstvím? Jakože je rozdíl čech a rom? Ty mě taky neser.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2010 20:48
- Nahlásit
impact
praskne ti cééééfka.
uš se stalo,leje furt a bude aji v červnu ¨
Nepráská tady vzteklé smajlíky
hele třeba jíjen nejdou vložit...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2010 20:52 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit
NikisekX
http://www.mija.estranky.cz/stranka/zena-tyrala-v- byte-38-psu-_
http://tn.nova.cz/zpravy/regionalni/zene-zabavili- zubozene-a-vyhladle-psy-tricet-jich-ma-porad-doma. html
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2010 20:59
- Nahlásit
davidkova renata
Když už jste to nakousli, ví někdo jak dopadli ti psi z Vítkovic?Když jsem se na ně průběžně na podzim ptala v útulku, říkali že čekají na soudní odebrání a to trvá někdy i rok když se majitel neustále odvolává, chtěla jsem si vzít jednu doginu. Pak jsem to na jaře prohodila před paní Synkovou a ta mi řekla, že už všichni psi dávno umřeli a ta paní už zase vesele chová další psy. Víte o tom někdo něco?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2010 21:02
- Nahlásit
Martinna
Asi 8 nebo 10 jich utratili. Baba se začala přes právníka domáhat psisek zpět a pořídila nové. Ale víc už nevím. Asi by věděli v útulku, protože takové psy nemůžou umísťovat.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2010 21:02
- Nahlásit
Martinna
Zvířata utratili
Veterináři u zvířat zjistili masivní výskyt blech, což mělo za důsledek svědivost či záněty kůže. „To ve svém důsledku znamenalo neustálý stres biologické povahy,“ řekla Holčáková, která podmínky, ve kterých psi žili, označila za zcela nevyhovující. Sedm štěňat bylo například uzavřeno v malé místnosti a velkou část dne strávilo ve tmě, což způsobilo nevratné poškozené zraku.
„Všechna zjištěná fakta nasvědčovala také o dlouhodobě nekvalitním a nedostatečném krmení. „Vzhledem k velmi špatnému zdravotnímu stavu a vážným klinickým nálezům veterináři některá zvířata utratili. Z první skupiny odebraných psů musel být utracen pes plemene německá doga, a to vzhledem k útrapám způsobeným krvácejícími a zanícenými ranami. Z druhé skupiny byla ihned po prohlídce utracena čtyři zvířata, o dva dny později pak další tři zvířata. V srpnu veterináři utratili ještě fenu, stejně tak na počátku září utratili fenu plemene švýcarský ovčák,“ doplnila Holčáková.
.
http://www.denik.cz/regiony/za-tyrani-psu-padlo-ob vineni-zene-hrozi-az-rok-vez.html
je to odsud,
http://www.mija.estranky.cz/stranka/zena-tyrala-v- byte-38-psu-_víc nevim ostatně asi jako všichni
|
greyhound
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2010 21:15
- Nahlásit
Smajlíky vložit umím
Ale sami víte, že to není jednoduché jednat s lidmi, kteří mají pocit, že jim křivdíte, že psi jsou jen trochu hubený, neočkovaný, a malinko začervený, a mají okolo sebe pár hovínek, trošku i na srsti, ale to víte, to je normálka.Zítra náš člověk bude u kontroly veterináře, a uvidíme co se podaří. Díky.
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2010 21:17
- Nahlásit
Hm... budu se muset poptat v útulku. Je škoda, že tam zadřou rok štěňata, které se už dávno mohly socializovat v novém domově.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2010 21:32
- Nahlásit
impact
Tsssssssssss, to se vylučuje s romstvím? Jakože je rozdíl čech a rom? Ty mě taky neser.
Jsem právě nechtěla psát, že je bílá, aby mě něgdo nenařkl z rasismu . Víš jak, dneska musí být člověk na takovéhle věci opatrný
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2010 10:03
- Nahlásit
Biluška
Pozor! Nadávat do bílejch sviní se u nás smí a je to beztrestné, i když to vykřikuje jiná rasa a přitom ubíjí bezdomovce. Nás bílejch je tu totiž zbytečně moc a je třeba nás eliminovat a ponechat jen takový počet, který uživí ty jiné rasy, které nás tu obohacují.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2010 10:22
- Nahlásit
Vlčáčková
Jsem se nedávno dozvěděla, že diskriminuji občany naší obce, páč nechci podepsat smlouvu na kanalizaci. Respektive nesouhlasím s věcným břemenem na mém pozemku při stavbě této kanalizace. Takže já už si na tu diskriminaci dávám bacha. Radši
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2010 10:50
- Nahlásit
Biluška
Věcné břemeno je třeba vyděračsky vyměnit za nějakou výhodu, páč tím klesá hodnota pozemku a možnost s ním nakládat.
Jinak jsou tam kolem dokola ještě i jiné pozemky, kde se dá kopat, ne? Nebo obec může část pozemku vykoupit, si myslím.
Jak se dá diskriminovat celá vesnice??? U Vás asi někdo nezná cizí termity, že?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2010 11:20
- Nahlásit
Vlčáčková
Ti napíšu k tobě, ať to tady nespamujem.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2010 14:36
- Nahlásit
Tak jeden pejsek je odsud pryč. A v sobotu snad pojede další.
|
greyhound
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2010 16:36
- Nahlásit
Informace:
Zástupce Inspektorátu státní veterinární správy ve společnosti starosty místní části
Heřmaničky a našeho zástupce (bohužel jak jsme smutně už od včera předpokládali)
se do areálu Hafl ranche nedostali - nebyli vpuštěni, nikdo ze strany ranče na pokusy
komunikace nereagoval.
Nezbylo, než se přemístit do kanceláře starosty, kde byl o všem pořízen zápis, který
bude zaslán do Ostravy k vyřízení a příští týden proběhne druhé kolo za asistence PČR.
To samozřejmě neřešilo situaci s Filípkem (Bado), který je na tom, podle informací,
ze všech pejsků nejhůře.
Rosťa s ..... se pokoušeli telefonicky s majitelkou spojit, což se jim nakonec podařilo,
ale která odmítla psa vydat a nakonec odmítla i komunikovat s kýmkoli - kromě jmenovitě
určeného zástupce GACR.
Tak jsem okamžitě zvedl telefon a inicoval asi půlhodinový rozhovor, plný emocí, obvinění,
omlouvání, vyhrožování a prošení.
V krátkosti šlo z naší strany pouze o pokus zabránit výhrůžce, že Filípek bude uspán,
což se mi podařilo za podmínky, že pejska převezme .....
Byli jsme upozorněni, že Filípek je ve stavu, kdy převoz nepřežije z důvodu poškození
vnitřního trávicího ústrojí, vzniklého trávením určitého časového období v mrazech,
před převzetím psa do vlastnictví Anubis.
Po celou dobu jeho pobytu na Hafl ranči se Anubis prý pokoušela jeho zdravotní stav zlepšit
za pomoci veta, který za ním dojížděl z Ostravy, ale prý jeho konečný verdikt vždy zněl,
aby jeho trápení dál neprodlužovala - pouze ona, má zásluhu na tom, že ještě žije.
Zvažovali jsme během rozhovoru pravdivost či nepravdivost těchto informací a došli
jsme k závěru - že ať tak nebo tak (a to jsem také Anubis sdělil) chceme dát Filípkovi
možnost šance i za cenu, že by převoz skončil neúspěchem - pokud je teď rozhodnuta
Filípka uspat.....
Nakonec na tento návrhpřistoupila za podmínky, že si pro Filípka přijede ..... - v žádném
případě ne Rosťa. S tím jsme samozřejmě souhlasili a ..... okamžitě odjela na Hafl Ranch.
Teď čekáme, jak bude situace pokračovat dál. Jestli Anubis dodrží, co slíbila.
Je pravda, že jsme také museli slíbit, že z našich stránek na Facebooku
následně stáhneme informace o celém průběhu záchrany Filípka.
I když se to zdá neuvěřitelné, protože náš slib byl dán pod tlakem okolností z důvodu
předání Filípka za každou cenu - tak je naší běžnou praxí sliby dodržovat a tak, pokud
Filípek pojede do nového domova - diskusi na facebooku smažeme...
Děkujeme všem za pochopení...
(tento slib se vztahuje pouze na stránky facebooku, spravované naší organizací GACR)
{5;19}
vysv.- ........ jméno ani Nick na požádání nezveřejňujeme
|
greyhound
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2010 16:40
- Nahlásit
Ano, ve 13.41hod. Bado odjel do nového domova.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2010 16:50
- Nahlásit
greyhound
Kolik psů tam teda ještě je a v jakém stavu? Popř. dalších zvířat - koní a pod.?
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2010 16:50
- Nahlásit
Takže moc jsme se toho nedozvěděli...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2010 17:00
- Nahlásit
Biluška
Psů tam zbylo asi 5, ve špatném stavu jeden. Ostatní jsou na tom lépe. O jiných zvířatech nevím.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2010 18:00
- Nahlásit
Vlčáčková
Psů tam zbylo asi 5, ve špatném stavu jeden. Ostatní jsou na tom lépe.
Není divné, že by jednoho týrala a ostatní ne?
|
greyhound
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2010 18:28
- Nahlásit
já nemyslím, že by týrala, ona na to nestačila a měla svoje oblíbence, ti jsou hubení, ale ne tak jako Ken a Bado, prostě se jen předváděla, jak pomáhá a situaci nezvládla, dnes přiznala, že občas nedostali nažrat, že občas koně nebyli nakrmení, vzápětí to dementuje, prostě potřebuje vyřešit sebe sama. Občas se jí psi servali, občas to i nějaký odnesl...
Ti co jsou jakž takž, použila na šťeňata. Někteří pesani ji údajně utekli, někteří byli darováni, můžeme jen spekulovat.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2010 18:32
- Nahlásit
greyhound
se do areálu Hafl ranche nedostali
hele já teda nevim,ale neplatí od lonskýho ledna ta klauzule,že pokud je podezření na týrání,může se vniknout na pozemek bez majitele???????????? právě pro takový případy to asi bylo míněný.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2010 20:34
- Nahlásit
davidkova renata
hele já teda nevim,ale neplatí od lonskýho ledna ta klauzule,že pokud je podezření na týrání,může se vniknout na pozemek bez majitele????????????
To přece neodhlasovali. Si myslim.
greyhound
já nemyslím, že by týrala, ona na to nestačila a měla svoje oblíbence, ti jsou hubení, ale ne tak jako Ken a Bado, prostě se jen předváděla, jak pomáhá a situaci nezvládla, dnes přiznala, že občas nedostali nažrat, že občas koně nebyli nakrmení, vzápětí to dementuje, prostě potřebuje vyřešit sebe sama.
Aha. No tak to jo.
|