| Autor |
Zpráva |
jablunka
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2010 10:56
- Nahlásit
tady to začalo
http://www.cz-pes.cz/diskuse/10_10536_2.html
a takhle to dopadlo
LiVr a všichni
už jsem domluvena se super ženskou Anubis, že jí ho mám dovézt domů!!!!!!
Takže asi tak........pes je v šíleném stavu,to co se děje kolem slečny Lucie Navalané,která vystupuje pod nicky Anubis,Afrah,na FB jako Lucie Navalaná,chrti z Azuristánu,nebo Half ranch je šílené.
V sobotu od ní byli odebráni dva psi z adopce,kteří k ní přišli v perfektní kondici.
Na jejím ranči jsou další psi,štěňata afgánů v hrozném stavu a koně.
Hodím sem povídání z FB adopce chrtů a až budu mít víc fotek a info,založím samostatné téma.
Teď mě omluvte,jdu blejt!!!!!!
Prosba z FB adopce chrtů
POMOZTE !
Chtěli bychom Vás seznámit s tím, že odebráním Paula a Toffe pro nás
případ lurcherů a ostatních zvířat na farmě Half Ranche neskončil.
Při předávání naší organizací a našimi partnery narychlo sesbíranou
pomocí krmení pro psy a slevových poukázek náš zástupce Rosťa nalezl
prostory se zvířaty opuštěné, ačkoli se snažil paní Navalanou nejdříve
kontaktovat.
Zvířata jsou ve velmi zanedbaném stavu (slabý výraz pro to, co viděl a
poslal foto).
Zvířata byla hladová bez vody, štěňata se pohybovala venku ve
výkalech..... Nehctějte, prosím, abychom dále situaci popisovali.
Po naší rychlé domluvě (dělí nás navzájem 500km) dnes naším jménem
kontaktoval Inspektorát Státní veterinární správy Moravsko-slezkého
kraje,
kde vzerubně v cca půlhodinovém rozhovoru popsal situaci na Half Ranchi.
Zástupce Inspektorátu slíbil okamžitou nápravu návštěvou u paní
Navalané, kterou uskuteční spolu s vetem zítra.
Také nás informoval, že na věci již pracujím protože ve středu obdrželi
podnět s podezřením na týrání zvířat od starosty místní části
Albrechtičky
okres Nový Jičín a obdrželi již také několik telefonátů od sousedů Half
Ranche. Bohužel, pokud se prý někdo pokouší paní Navalanou kontaktovat,
nachátí Ranch prázdný....
Prosíme také ORGANIZACI, která má ve svém názvu pomoc v nouzi strádajícm
zvířatům, aby se konečně do této věci zapojila, protože má do dané
oblasti nejblíže.
Pomozte zachránit BADA (afgánský chrt) a další chrty i jiná domácí a
hospodářská zvířata.
Bohužel nevlastníme žádné zařízení, kam by se zvířata dala urychleně
přemístit, ale věříme, že pokud se do pomoci zapojíte všichni, kteří
vyhlašujete lásku ke zvířatům, potom pomoc bude velmi rychlá á účinná.
Nenechte, prosím, tento případ přerůst v nějakou mediálně nafouklou a
zneužitelnou kauzu!
Pokud můžete pomoci - kontaktujte přímo Inspektorát Státní veterinární
správy Moravsko - slezkého kraje, pana MVDr. Jana Krupičku - 556 701 357
Štěňata s bříškama "jako bubínek"! žádné ze zvířat tam nemělo ani vodu ani žrádlo.
Tady pejsek přebýval.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2010 10:59 - Změnil/a: impact
- Nahlásit
Nerozumím tomu.. Je někde někdo, kdo tam fakt byl a nafotil něco hodně špatnýho? Přijde mi to trochu jako plácání z vody.
Četla jsem si i tu skupinu na fejsu a ano, uznávám, že ten tmavě hnědej koník by mohl vypadat líp, ale jinak mi to nepřijde tragické. Ti dva odebraní psi byli na Hafl ranči jak dlouho? Než byli odebráni?
PS: Je to Hafl ranč. Hafl jako haflinger - ti malí žlutí koně.
Edit: jablunka - jestli hodláš zase vypouštět něco o krávách, tak si komentáře ke mě rovnou odpusť. Půjdu se zeptat jinam.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2010 11:01 - Změnil/a: jablunka
- Nahlásit
impact
Nerozumím tomu.. Je někde někdo, kdo tam fakt byl a nafotil něco hodně špatnýho? Přijde mi to trochu jako plácání z vody.
Plácání to rozhodně není,byli tam v sobot i v neděli lidi z adopce,fotili to oni,v sobotu jim předala dva psy,v neděli už tam projistotu nebyla.
edit:uklidni se laskavě
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2010 11:05
- Nahlásit
impact
Ti dva odebraní psi byli na Hafl ranči jak dlouho? Než byli odebráni?
Byli tam od začátku března do konce května a přišli v perfektní kondici od původní majitelky,která se jich vzdala,když u ní došlo k rozvodu a ona se nebyla schopná postarat(nekomentuju)
Psy si vzala slečna nNavalaná jen proto,že od téže paní chtěla fenu afgána,která jí hned utekla.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2010 11:05
- Nahlásit
jablunka
No a ti odebraní tam byli jak dlouho? A jsou nějaké další fotky? A ta kontrola proběhne tedy zítra?
Jenom se to snažím pochopit..
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2010 11:08
- Nahlásit
impact
A jsou nějaké další fotky? A ta kontrola proběhne tedy zítra?
Fotky jsou jen tyhle,nebo já spoň zatím dostala jen tyhle.....ono se fotilo v rychlosti,to snad pochopíš.
Kontrola.......já vím to co je tu psané,tohle je blesk z čistého nebe.
Jenom se to snažím pochopit..
Podle mě na tomhle není nic k chápání.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2010 11:11
- Nahlásit
Prosím nějakého moderátora,aby opravil nadpis z Half na Hafl....díky moc.
|
greyhound
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2010 11:13
- Nahlásit
Co lidé od nás viděli, viděli, nemáme důvod nevěřit, Paula a Toffé jsme přebírali, Tofféé je u nás, Paul v novém domově, psi nejsou očkovaní, propadlé od března, stačilo, kdyby nám paní Navalaná zavolala, nemuselo to dojít tak daleko, no a že se něco děje v tom jsme byli dnes utvrzeni, tel.dotazem dnes na vet.správu, kde nám řekli, že podnět už dostali od starosty ve středu, a sousedé paní Navalané také volali několikrát s podezřením, že o psy není postaráno.Takže Paul a Toffé oebráni tak akorát včas, nevím co bude následovat po zítřejší navštěvě vet. správy, která tam jde i bez podnětu od nás.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2010 11:13
- Nahlásit
jablunka
No jasný. Ale pokud chtějí, aby se v tom angažovali i cizí lidi, jak jsem z výzvy pochopila, tak by to chtělo fakt trochu víc infa. Pro mě osobně nejsou "lidi z adopce chrtů" žádnou zárukou..
Což nemyslím nějak zle.
Ale je to tak. Žádají o pomoc, ale já nikde nic nevidím, kromě dvou vychrtlých chrtů a možná začervených štěňat. Jako třeba ti haflingové vypadají naprosto normálně.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2010 11:16
- Nahlásit
impact
Jako třeba ti haflingové vypadají naprosto normálně.
Ty máš jejich aktuální foto?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2010 11:25
- Nahlásit
jablunka
Ty coklove sou zubozeny hrozive. Kolik jich tam jeste ma?
|
impact
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2010 11:25
- Nahlásit
jablunka
A ty máš?
Hele četla sis zeď Hafl ranče? Já jo. V tomto měsíci se po ranči pohybovali lidé, kteří mi nejsou neznámi. Z koňařské sféry. A lehce pochybuju o tom, že by se dobrovolně pohybovali v prostoru, kde dochází k týrání... Můžu se samozřejmě plést, ale tak jsem na vážkách...
Btw.
Bohužel,z vážných Silviných důvodů u nás opět skončil Paul...Larcher,čtyřletý.Nemá štěstí na pány,potřebuje on i Toffee pevnou ruku a pak jsou ti největší miláčkové...Moc se za ně přimnlouvám,kluci ale nemohou jít spolu........Chcete je?
19 květen v 13:12 ·
Tohle je desed, jedenáct dní stará zpráva. Skutečně se do takového stavu dostali u ní?
Ach jo... No, uvidíme. Třá bude něco víc po návštěve vet. správy.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2010 11:28
- Nahlásit
impact
Hele četla sis zeď Hafl ranče?
četla jsou to jen její kecy.Ty pokud nebudeš mít jídlo a vodu,někomu řekneš,ti psi prostě lovili!!!!a kluci spolu byli spokojeně dokud je nedostala ona!Pokud ti k tomu týrání nestačí fotky těch psů,tak už to neřeš!!!!!!!
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2010 11:30
- Nahlásit
Fifi
Kolik jich tam jeste ma?
Minimálně tři a westy,ale ti nebyli k nalezení.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2010 11:34 - Změnil/a: jablunka
- Nahlásit
impact
Skutečně se do takového stavu dostali u ní?
Tohle je focené u ní,po té co si je přivezla.I když pes leží,rozdíl je velmi viditelný!
|
impact
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2010 11:36
- Nahlásit
jablunka
Tobě by stačily tyhle fotky k tomu, abys mi tu fenu sebrala za týrání hlady?
V žádném případě se nesnažím situaci chrtů zlehčit nebo říct, že nejsou týraní. Jen bych měla ráda skutečné důkazy. Vezmu-li to z pozice člověka, který má doma prostory na dočasné umístění podobného psa, jsou pro mne tyto informace nedostatečné. Já chápu vaše (lidí z adopce) emoce. Taky bývám v konkrétních případech rozčílená. Ale pokud je veřejnost žádána o pomoc, měli by být předloženy fakta..
A není to nic proti tobě nebo lidem z adopce nebo lidem z Hafl ranche. Jen se to fakt snažím pochopit a zorientovat se.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2010 11:38
- Nahlásit
jablunka
Ale na FB píše, že se jí jeden vrátil od nějaké Silvie či co...?
Asi je to fakt zbytečné. Ty toho zřejmě nevíš o moc víc než já. Tak počkáme na tu vet. správu..
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2010 11:39
- Nahlásit
impact
že se jí jeden vrátil od nějaké Silvie či co...?
Tam byl asi tři dny.
|
greyhound
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2010 11:41
- Nahlásit
Já jen podotýkám, nepíšeme, že jde o týrání, jen upozorňujeme na stav který jsme viděli, psi jsou opravdu ve špatném stavu, od minulého týdne nám paní Navalaná nezvedá telefon, a po návštěvě přímo na místě, kdy se jí naši členové snažili kontaktovat, našli objekt prázdný, psy nakrmili, napojili, posílali jsme ji 30kg granulí, já myslím, že jen nezvládá a je potřeba pomoci, i když ona pomoc odmítá.
A dnes mi přišla zpráva od člověka, který tam byl minulý týden, a chrty viděl z dálky, že jsou opravdu ve špatném stavu, nicméně vestíci jsou prý v pořádku, což mi potvrdili i naši zástupci. Znovu opakuji, přímo na místě mluvili naši lidé se sousedy, a dnes s veterinářem, a ten podezření na zanedbání potvrdil, dokonce už byla paní Navalaná několikrát pokutována, přeci nemají důvod lhát.
Jde tedy o nezvládnutí situace, a pokud je pomoc odmítána, myslím, že je potřeba na to upozornit, protože až dojde situace ještě dál, může být pozdě.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2010 11:42
- Nahlásit
impact
Nenervuj se, stejně je to prakticky neřešitelná situace. I kdyby ti psi byli týraní (zdůrazňuju "i kdyby", mě taky důkazy nějak chybí. Jsou vychrtlí, to jo, ale to byl třá náš Kuťas taky - po té otravě nikdy nemohl přibrat) tak stejně nemůžem nic dělat. Přijde vet. správa na kontrolu, vyhodnotí, že psi týraní nejsou (nebyli ani u Bártů, ani u Šíblové, proč by proboha byli tihle...) a co víc chceš udělat? Ukrást jí je? Děkuji, nemám zájem, to už se mi jednou dost vymstilo Psát o ní na forech jaká je pipka? No to můžem, ale pokud má trošku rozumu v hlavě tak to má v paži. Co víc můžem udělat?
|
LiVr
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2010 11:45
- Nahlásit
jablunka
Jablunko a ostatní, v době kdy jsem tohleto psala jsem paní znala asi 3 dny. Dobře víte, že Dorotka je nyní u nás a taky mám z této kauzy doma víc než týden westičku ve stejném stavu.
Je mi strašně líto, že neumím odhadnout lidi. Víc psát nebudu, je mi strašně !
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2010 11:49
- Nahlásit
LiVr
Jasný,chápu.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2010 11:57
- Nahlásit
greyhound
já myslím, že jen nezvládá a je potřeba pomoci,
jen nezvládá...hezká formulace
|
NatalieNatynka
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2010 13:30
- Nahlásit
Četla jsem info přímo od paní, která se přímo tam pohybuje na jednom webu pro záchranu psů. Nemohu vynášet informace, protože by to akorát zkomplikovalo záchranu těch pejsků, ale jestli Vám takovýto vzhled impact a biluško připadá normální, tak tedy nevím co považujete za týrání zvířat. A říci, mohli by na tom být ještě hůř, tak to fakt promiňte, ale Vám to přijde normální???
Jde prostě o dalšího cvoka, který si natahá psy k sobě domů, kolem toho nadělá "humbuk", užije si svých pět minut slávy a pak se mají ještě hůř než předtím.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2010 13:44 - Změnil/a: impact
- Nahlásit
NatalieNatynka
Můžeš mi ukázat, KDE jsem napsala, že je to normální? Vkládáš mi slova do úst a myšlenky do hlavy a to se mi moc nelíbí... A přijde mi to, jako bys to chtěla nakonec hodit na mě a na Bilu.
makrel
greyhound
Mě to přijde jako střízlivé zhodnocení situace. Bez zbytečných emocí kterýmkoliv směrem.
LiVr
No, tak z toho nejsem moc nadšená. A tys tam byla? Máš tušení, kolik je tam takových psů?
greyhound
Pokud by bylo potřeba dočasné místo na nějakého psa, nabízím svůj prostor. A bydlím realtivně nedaleko.
Biluška
Se nenervuju. Jen se snažím dobrat nějaké rozumné pravdy bez emotivních vykřičníků. A dělat třeba nic nemůžu a nebo taky můžu. Těžko říct, když se v tom moc neorientuju. Teda teď už aji jo. Ale předtím ne.
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2010 14:21
- Nahlásit
Já bych v nejhorším případě taky poskytla na dočasnou dobu domov nějakému psíkovi, bydlím sice v bytě, ale jedno štěně nazotavenou bych zvládla. Jsem z Opavy, takže to taky nemám zase tak daleko.
|
greyhound
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2010 14:35
- Nahlásit
Vydržte prosím,budeme moudřejší za pár hodin, řešíme, písnu.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2010 16:49
- Nahlásit
impact
no možná tady je to adekvátní, ale kolik už takových bylo, co to jen nezvládali.
Tím neříkám, že vím jak to je, protože to asi tady neví nikdo.
|
greyhound
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2010 19:16
- Nahlásit
Píší nám lidi, není to první případ, a bude se muset počkat na veter.zprávu zítra, odmítá vydat Bada, žrádlo jsme ji tam dali, a budeme muset počkat na zítra. Makáme na tom, máme lidi, kteří by psy umístili, údajně ve velmi špatném stavu je i Ken, ostatní relativně dobrý, nicméně na žrádlo se vrhají a rvou se o něj.
Koně byli na pastvě údajně, takže nevíme, v jakém jsou stavu.
Zprávy od lidí, psi se tam ztrácejí, velcí napadají malé. Potrhali pár pesanů, prosím píši to co se dovídám od lidí, kteří nám píšou, neviděla jsem osobně, ale nevidím důvod proč by lhali.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2010 19:55
- Nahlásit
impact
Mě to přijde jako střízlivé zhodnocení situace. Bez zbytečných emocí kterýmkoliv směrem.
aha..jako sorry,ale střízlivý by dle mne bylo,kdyby si lidi nabírali akorát to co zvládnou,páč jinak se jedná o duševní poruchu spíše než o záchranu zviržatek.. a pokud už se náááhodou stane,že to z nějakých důvodů zvládat přestanu,tak nedělám frajerku co v pohodě zvládne všechno,ale začnu to řešit i kdyby to mělo znamenat,že požádám o pomoc a přiznám barvu..předmět sporu je totiž živej!!
nevim stejně jako ostatní relevantní info,leč formulace nezvládla situaci a pomoc odmítá mi evokuje např. Šíblovou,Bártů a nevim který s*ině eště..je jich hafo
|