Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Zubožená fenka afghána
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
davidkova renata
Člen
# Zasláno: 22 Led 2010 14:23
- Nahlásit

LiVr
tu vytáhli hasiči z žumpy plné sraček jako štěnítko. V očích i uších záněty, měla úplně sedřené drápy i polštá
chuděra,ta měla kliku narozdíl od spousty dalších
mám strach, co mi řekne vetka, bo přibrala jako prase
co by ti řekla..že je tlustá jako prase
Sovětský macek můj není,je známý,já měla 16 let obyč. mourka ,kterej ale v nejlepších časech měl něco přes 6 kilo

LiVr
Člen
# Zasláno: 22 Led 2010 14:36
- Nahlásit

Jj, to mi volala vetka, že se mám přijet na NĚCO podívat a už se na TO dívám 6 let! Asi mi ji ani nevykastruje, bo to v tom sádle nenajde. Se na to vykašlu - nejdou mi zobrazit smajlíci - přepínám to, jak Fantocci a prd!
Náš Macek má 14 roků a 7 kg.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 22 Led 2010 14:36
- Nahlásit

hele lidi,přidávám ročního afgána co je už zas zpátky v Troji bo ho vrátili

LiVr
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2010 08:44
- Nahlásit

Lidi, vytáhla jsem toto téma - potřebovala bych poradit. Je normální, aby afghánovi tak strašně vypadávala srst? Když ji češu, tak vyčešu dalšího psa - tolik je pokaždé těch chlupů. Chlupy mám všude! Napřed jsem to dávala za vinu té její podvýživě a mrazu. Ona ta srst vypadá jako polámaná mrazem. Taky jsem zjistila, z jakých podmínek Dorka utekla . Nasadila jsem jí vitamíny a lososový olej. Ale pořád to trvá. Taky jsem uvažovala o vyšetření na štítnou žlázu.
Pokud někdo může poradit - moc děkuju. Nemám zkušenosti s takovým plemenem. Mám jen ovčouny a mrňousky a s takovým problémem jsem se u nich nesetkala.

hankah
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2010 08:53
- Nahlásit

Ahoj LiVr,

srst afgána je velmi náchylná na jakoukoliv změnu, ať zdravotní nebo psychickou nebo poškození mechanické, což je třeba hlavně v zimním období od sněhu.
Nevím jak je stará, jak dlouho už ji máš u sebe, jestli líná od začátku co ji máš nebo až teď. Měla nějaké zdravotní potíže teď nebo nedávno. Je vykastrovaná, jestli ano tak jestli víš kdy. V čem ji koupeš. Lososový olej není špatný, ale až budu doma napíšu ti značku oleje, který mé afgánce po otravě, kdy ztratila skoro všechnu srst moc pomohl. Možná jsem vychrlila moc otázek, ale ráda bych ti poradila.

LiVr
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2010 08:59
- Nahlásit

Ahoj hankah,

moc děkuju za zprávu. Dorotce je 11 let a nám jí doma asi 2 měsíce - brala jsem ji z útulku v lednu. Ale jak jsem zjistila - u bývalých majitelů byla jen na venku v kotci! Ona je celkově podlomená. Vážila jen 15 kg, když jsem ji brala.
Koupala jsem ji zatím 3x s šampónem od vetky s aloe wera - bo měla v srsti kromě zapíchané slámy i lupy.
Budu moc ráda. když mi pisneš co a jak. Jsem z ní dost nešťastná. Dokonce jsem ujistila, že byla zaočkovaná naposledy v roce 2000!

LiVr
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2010 09:13
- Nahlásit

Ještě pro hankah:
kastrovaná není a líná celou dobu, co je u mne. No a zdravotní problémy: měla zánět v uších a dělohy - to se rozehnalo antibiotikama. Pod narkózu mi ji vetka na kastraci vezme až přiberena váze. Taky má úplně špatné zuby na pravé straně a je slepá na pravé očko. Zatím je 2x dčervená a má naočkovaný základ a vzteklinu. 22.4. jdeme na přeočkování.

hankah
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2010 09:32
- Nahlásit

Tak to je úplně jasný, nejhorší jsou právě záněty a následná léčba ATB, to jde srst i u jinak zdravého afgána do prčic, natož u takto zubežené fenečky, ten olej co ti pak napíšu je i na lupy a regenaraci kůže. Výborný je i Biotin přidávat, pokud je srst i lámavá a suchá je dobré udělat olejový zábal.
Vím, že teď to bude znít tvrdě, ale já jsem to musela udělat i u chovné afgánky, ji ostříhat a nechat znovu narůst. Nevím jakou má barvu, ale černá doroste velmi rychle, u světlé to je horší.
Večer ti pak hodím foto, jak moje afgánka dorostla od léta.

LiVr
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2010 09:45
- Nahlásit

Na první straně v tomto tématku je její fotka, jak byla odchycena policií na dálnici. Je černá. Taky jsem uvažovala, že bych jí ošmikala, ale mám strach, aby jí to vůbec dorostlo, když už je tak stará , abych nevyšlechtila nové plemeno!

hankah
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2010 15:03
- Nahlásit

koukám, že ta srst vypadá hodně zničená a v jejích letech si myslím, že už žádný zázrak nelze očekávat, ale zkusit se má všechno, takže olej se jmenuje Hyper-coat, na nás měl lepší účinky než lososvý, biotin používám Biotin H50 forte a zkusit ten olejový zábal
nerozčesávat na sucho, použít nějaký rozčesávač nebo aspoň navlhčit srst, na sucho se srst láme
jinak si zatím na nic nevzpomínám, ale vidím to spíš na ostříhání, je už starší dáma,prožila si toho asi moc a moc, tak proč ji trápit ještě každodenním vyčesáváním

LiVr
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2010 15:11
- Nahlásit

Děkuju za rady - na oleje se zeptám u vetky tento týden. Jen bych se chtěla ještě zeptat - jak teda udělat ten zábal? Fakt si to nějak nedokážu představit, jak na to.
Nečekám žádné zázraky, jen bych nějak chtěla zastavit nebo aspoň omezit to strašné vypadávání do nějakých mezí. Ona se češe dobře. Podařilo se mi vysříhat ty nejhorší zacuchance a hlídám to, aby se nezašmodrchala. Ona si to česání holka snad užívá .

kejtlin
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2010 15:12
- Nahlásit

LiVr
znám spoustu psů, co ostříhali dlouhosrsté psy a psům z toho nebylo psychicky dobře-fakt
zkus jí tu srst naložit do oleje, jako se to dělá číňanům nebo jorkům, nevím bohužel značku oleje, ale mohlo by to pomoct

hankah
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2010 15:16
- Nahlásit

podzim 2009

po půl roce

LiVr
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2010 15:21
- Nahlásit

kejtlin
- no nevím, jak by chudera reagovala - ona toho na sobě fakt moc nemá - tak by jí to možná ani nepřišlo, že je ofikaná. Asi zkusím napřed nějaký vzorek na kousku a jestli to začné růst, tak bych se do toho pustila. Nechtěla bych jí, babču naholo. Už tak na ní lezou všechny kosti.
A co se týče té psychiky, jak píšeš - tohle zažívám i s maltézáčkem. Jakmile ho ostříhám / tělíčko na krátko a nožky nechávám delší/, tak se uklidí do ložnice a asi 2 dny to trvá, než je zase normální a komunikuje s celou smečkou. Jakoby se chudák styděl .

hankah
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2010 15:27
- Nahlásit

samozřejmě pokud si to užívá, tak se snažit vyčesávat a doufat, že se to zlepší
na zábal používám norkový olej od KW, naředím podle návodu, vyčesaného psa nastříkám, zabalím do velké osušky a nechám tak čtyři hodiny zabaleného, olej se dost dobře vsákne, takže už pak nedělá mastné skvrny, nechám na srsti co nejdéle, doba je různá od míry znečištění, protože na mastnou srst se nalepí kde co, nám to vydrží tak jeden den pokud srst nezabalíčkuji, což u krátké srsti jde špatně. Pak normálně psa vykoupu.
Jinak Ambra ostříháním nijak netrpěla, naopak si to užívala a naši chovatelé to u svých starších afgánů dělají pravidelně

LiVr
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2010 15:29
- Nahlásit

hankah

- jééééžiš! Ta je kráááásná! Barva jako Dorka - celá černá a ta bílá hvězdička na hrudníku . No ona Dorča teď na tělíčku nemá ty chlupy dlouhé, ale úplně dolámané. Ach joo - ale taky to byla kdysi krasavice ( dostala se mi do rukou její fotka, když jí byl rok). Mezi náma - je s PP.

hankah
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2010 15:35
- Nahlásit

tak přeji hodně ještě krásných chvil s afgání dámou a pokud budeš mít jakýkoliv dotaz kolem afgánů, tak napiš

LiVr
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2010 15:38
- Nahlásit

Ten zábal teda vyzkouším. Ona vůbec se sebou nechá dělat, co chceš. A asi jí před tím ostříhám takové ty rozježené chlupy, které trčí na každou stranu.
Mooooc děuju za rady. Já jsem v tomhle začátečník. Afghány jsem obdivovala, ale nikdy mne nenapadlo, že tady jeden zůstane!

impact
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2010 15:28
- Nahlásit

MP Ostrava

ID: 14445
Datum odchytu: 13.04.2010
Místo odchytu: Ostrava, Bartovice, Na pasekách
Rasa: afgánský chrt
Pohlaví: fena
Stáří: 10 let 1 měsíc
Barva: černo-šedá
Váha: 19 kg
Jméno: MONTÁNA

Hanca
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2010 15:47
- Nahlásit

O Montaně se ví....je bohužel v dědickém řízení, takže do adopce k nikomu zatím nemůže http://www.adopcechrtuforum.cz/viewtopic.php?f=11& t=1143&sid=8f9b6a743f81c69471f04790e7924aa0

impact
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2010 16:04
- Nahlásit

Hanca
Aha.

LiVr
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2010 16:04
- Nahlásit

Slyšela jsem už kopu kravin, ale tahle je teda super. Jaké sakra dědické řízení? Pokud slavní dědicové mají o psa zájem, tak by snad měla být u někoho z nich doma a řešit, kdo si ji teda buďto nechá, nebo ji darujou a ne trčet na útulku! Ale když se na chuderku podívám, tak teda nevypadá, že by z nich o ni někdo stál. A v tom stavu v jakém je se ani konce nějakého řízení dočkat nemusí. Myslím si, že v případě - pokud by o ni někdo projevil zájem - záleží na domluvě s notářem a dědici - dá se vyjmout z dědického řízení a může jít do adopce.

impact
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2010 16:09
- Nahlásit

záleží na domluvě s notářem a dědici
Tady to může pěkně viset teda.

LiVr
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2010 16:12
- Nahlásit

impact
To máš pravdu, ale je to živý tvor a ne stará kredenc. A dle toho, jak vypadá, tak o ni stejně nestojí. Nevím, jestli je to normální, ale snad ani ty kredence se nedávají někam do skladu, než se dědicové domluví. Tohle mi hlava nebere.

impact
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2010 16:19
- Nahlásit

LiVr
Mě to taky hlava nebere, ale živě si umím představit, jak se dědicové tahaj o každou korunu a nějakej čokl v útulku je jim totálně u pérdele. By člověk blil.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2010 18:57
- Nahlásit

kurwa co to zas je????
děcka ,nejsu právník(bohužel),ale co zkusit předběžný opatření? Jsou pro něj ale specifická kriteria,který já z hlavy neznám..ale za pokus to stojí,voptejte se právníka,je to přeci živý!!

Hanca
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2010 20:29
- Nahlásit

Holky, to samé je tady s těma dvěma buldočkama, také v ostravském útulku : http://www.francouzsky-buldocek.cz/viewtopic.php?f =3&t=895 a to jsou tam už od ledna

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2010 20:31
- Nahlásit

Hanca
to je bordel..já teda bych prudila právníka co je a neni možný

LiVr
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2010 21:58
- Nahlásit

Osobně neznám žádného právníka, který by s tím mohl pomoct. Ale mám dojem, že Vlčáčková povídala o známé právníčce. Nemohly byste prosím Vás některá hodit link do "Pro Vlčáčkovou"? Mně to nejde - problém bude mezi klávesnicí a židlí. Třeba by se mohla Vlčáčková poptat, jak z toho ven. Díky.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2010 12:28
- Nahlásit

Ahoj.
Jsem tu na ten odkaz. Potřebovala bych informace - uceleně fakta na jednom místě. Co je to za psa (čili čí je-byl), kde a proč se vzal v útulku, co dělají dědicové - soudí se?, chce psa někdo z nich? atd.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání