Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / kontrola činnosti útulku
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2010 14:29
- Nahlásit

Pumpa

Jako bych slyšela Tvojí matku. Poznáte, holky, prd, akorát nemáte tu zkušenost, tak si to nemyslíte. Kdysi jsem s Vietnamcema kamarádila a absolvovala jsem při jedné návštěvě i "hru" - poznáš, co jíš? Bylo nás tam Čechů asi 10 a nepoznali jsme skoro nic. Že jsem nepoznala brambory, z toho mám dodneška velký komplex.

Týraný děti vždycky byly a vždycky budou. Ale co to má společného s jejich neuživením nebo se zvířaty? Jednu věc ano - ti, co týrají zvířata velmi často pokračují týraním lidí. Takže za oboje musí být přísnější tresty. Rozhodně neuznávám alibismus, který se objevuje: "Někdo týrá zvířata? No a kolik je týraných lidí? Kdybyste se radši starali o ně."

Víš, že naše dálnice jsou 2,5 násobně dražší než dálnice v Německu? Tak tyhle peníze se nemusí dávat na úplatky, ale na řešení situace zvířat. Na jednu stranu se tu krade, na druhou nejdou peníze na to, co je třeba. Opravdu dost těžko snáším odvoláváním, že nejsou peníze. Jsou na OpenCard, jsou na předražené dálnice, jsou miliardové tunely při všech možných státních zakázkách. Můj kámoš na FÚ dostal NB za 75 000. Našel na internetu, že tentýž se běžně prodává něco přes 20 000!!! To mohlo být za 55 000 léků pro opuštěné psy, že? Je tady nehorázný bordel, ale já jím nehodlám omlouvat zbytečné zabíjení nebo nedostatečnou péči.

I pro nemocné psy se domov velmi často najde. Podívej se třeba na Vlčáka. Stálo mě to sice 7 000 celkem, ale pesan je nyní v pohodě, veselej, běhá, divočí. Akorát žrádlo mu musím namáčet, aby ho nemusel kousat. Umístili se i slepí psi nebo bez končetin, dobře to nesou a orientují se. To že je pes agresivní, za to by patřilo utratit pánečka, protože tak toho psa vychoval. Nevím, proč by za lidskou debilitu měl být bitej pes. Beztak se většina zlých psů dá převychovat. Cesta nejmenší odporu se smrtící injekcí mi zrovna moc nesedí.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2010 14:32
- Nahlásit

Vlčáčková

Včera jsem se vytočila. Sousedi, kteří nechali štěně venku v kotci i při vichřici Emě, kdy tady lítaly kusy baráků vzduchem, už mají fenu skoro dvouletou. A že prý jí nakryjí. Nemají ověřený její zdravotní stav, pes je moc neposlouchá, je mírně labilní (možná jen nevychovaný, ale mě připadá, že je to trošku víc), nevědí nic o jejích předcích, ale chtějí množit. Na dotaz "Proč" neumí odpovědět a že prý, když budou zájemci, tak to udělají.
Tak to jsem si myslela, že jsou trošku chytřejší.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2010 14:49
- Nahlásit

Vlčáčková

a kdybys těch sedm papouchů vzala nakoupila za ně žrádlo pro psy někde v útulku, třeba bys nezachránila jednoho napůl chcíplího, ale bylo by jich víc. Není to o jdnom konkrétním psu, ale je to o všech těch chudácích, co je lidi tahaj z bryndy, co maj bolesti a ti co by jim prospělo kdyby vůbec nebyli... lidi by měli čas na ty, kteří jsou potřebnější. Nezachráníš každýho psa, bohužel a nikdy nebudou takový podmínky, aby se pomáhalo všem psům, aby na ně byly podmínky, finance a čas. Nikdy to tak nebude. Protože jsme lidi a dokud nevymřem a nebude se to tady dít celý od začátku, nebude to jiný ani potom, protože budeme zase jenom lidi.... Můžeš mi psát tisíce a tisíce argumentů, ale tak to prostě je, vidíš to všechno jinejma očima. Neříkám, že já to vidím správně, ale jen se snažím si uvědomit, že takhle to nikam nevede...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2010 15:06
- Nahlásit

Pumpa

A kolik je těch, které popisuješ? Jaké procento. Těch moc není v porovnáním s množstvím ostatních.
Pes, kterého jsem si vzala, by býval chcípnul. Jídlo pro ostatní psíky si zajistil útulek sám. Takže to na úkor žádného psa z útulku nebylo.
A pokud by si každý plnil své povinnosti ke zvířeti s rozumem, byly by útulky téměř prázdné. To že je to nekonečný boj, ještě neznamená, že rezignuju.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2010 15:18
- Nahlásit

Vlčáčková

kolik jich je? Řekla bych že stovky, možná tisíce, ti, kteří se našli a ti, kteří se nenašli a eště ti, kteří se nikdy nenajdou.
A o to mně jde, aby každej se choval ke zvířeti se vším všudy. A sme zase u toho, todle nikam nevede. Zajistil útulek sám? A z čeho , z pokryteckejch milodarů lidí, kterým jde jen o reklamu a dobré zviditelnění? Vem to čert, hlavně, že dali, ale není jeden útulek, není to jenom Vlčák.
Jde to od desíti k pěti, a když se to sečte, máme tu místo pomoci něco, co hezky vypadá, ale ve finále je to stejně na prd. To, že se fanaticky vrhnu na záchranu psů, narvu se je všechny dom a pak začnu přemejšlet co s tím?, to není pomoc, to je přidělání práce tisícům lidí okolo a navíc práce, která je k téměř k ničemu. Pomohlo to, ale je to slabé procento. V momentálním stavu našeho státu je to jak dyž prdneš do móře... A argument: "někde se začít musí" to u je dost velká drzost a trapárna, když pomyslím, jak dlouho tato situace je, a že jí asi muselo ňákej pátek trvat, než to došlo až sem....

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2010 15:28
- Nahlásit

Myslela jsem, kolik je jich v útulcích - těch opravdu hodně nemohoucích a držených při životě zbytečně?

Nemyslím, že dárcům jde jen o reklamu. Některým ano, ale do útulků chodí dobrovolníci a o pejsky se starají. Podívej se na Jimlín, na Maršovice.

Lamentovat nad stavem věci je hezké, ale houby platné, a žádnému psovi to nepomůže.

Už máš namazaný koště na večer?
Jdu nakupovat, zatím ahoj.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2010 15:35
- Nahlásit

Vlčáčková

je jich dost, bohužel o nich nikdo neví, protože ještě nejsou k adopci, napřed se do nich narvou prachy, vytahnou se hrobníkovi z lopaty a pak se fouknou k adopci....

proto pomáhám, jak já mohu a jak moje situace dovoluje.

Hmm, starají, a jak dlouho?

to nepomůže, to co se děle bohužel pomůže slabé třetině z celého počtu, kvůli umíněnosti, soucitu a lásce ke zvířatům...

depak koště, jdu na pečené selátko

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2010 16:31
- Nahlásit

No, pokud se vyléčí a jdou do adopce, na tom nic špatnýho není. V tom spatřuju účel útulků.

Není snad nutný, vyžadovat pomoc od jednotlivce po několik desítek let. Podstatný je mít vždy dost lidí, aby psy chodili venčit a mazlit či pomohli se získáním nějaké potřebné materie.

Nemám statistiku, nevím tedy, o kolik opuštěných a týraných psů je postaráno.

Chci se už konečně tento víkend pustit do něčeho na astrowebu. Bohužel skeny to asi nebudou, protože už mám tak malý volný prostor v PC, že mi odmítl naběhnout i účetní program. Trochu jsem to promazala, ale bojím se něco nového do něco cpát. Takže asi texty a určitě úkazy na květen.

makrel
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2010 16:33
- Nahlásit

Vlčáčková
Podstatný je mít vždy dost lidí, aby psy chodili venčit a mazlit či pomohli se získáním nějaké potřebné materie.
Takto je trochu sci-fi, alespoň v některých útulcích!

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2010 16:48
- Nahlásit

makrel
No a některé útulky pomocí pohrdají. Viz ČB Amira, kde vyštvaly slečnu, která dělala web a chodila pomáhat nebo Slezské Pavlovice, kterým jsem nabídla inzerci a ani neráčili odpovědět, Buštěhrad, který několikrát velmi ostře proti inzerci psů vystoupil. A další.

makrel
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2010 18:15
- Nahlásit

Vlčáčková
Pokud vím, tak v Ostravě se nesmí ke psům vůbec, ani když si jde člověk psa vybrat, tak mu ukážou jen na PC a pak přivedou už jen ty konkrétní.

makrel
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2010 18:23
- Nahlásit

A ještě k tomu nařčení, informovala jsem se a vedoucím útulku by neměla být žádná žena, ale člověk, kterého znám z minulosti a jehož vztah ke psům je velmi dobrý a nic takového, co se tu psalo by neudělal.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2010 18:59
- Nahlásit

makrel
Ano, prý p. Somerlík. Známá ho zná taky, jak jsem zjistila odpoledne. Ona má kamaráda na policii, tak to s ním příští týden probere. Taky tomu nevěří.
Ale zajímavé by bylo zjistit, jak je to tedy doopravdy. Kdo to řekl a proč, a jestli vůbec myslel městský útulek. Ne?
Něco v tom být musí. Byť třeba jen pomluva zhrzené milenky .

makrel
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2010 19:10
- Nahlásit

Vlčáčková
čekám, jestli se tu objeví Vikula a něco k tomu řekne.....

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2010 19:12
- Nahlásit

Ještě sem přetiskuju vyjádření té známé:

Tak jsem si to přečetla a jelikož je to jediný útulek v Ostravě,kde jsem díky těm odebraným pejskům v září byla opakovaně zareaguji - na cz,pes mne to nepouští

Tak - jediný městs,útulek v Ostravě je Třebovice, je v areálu městské policie,než se tam dostaneš,musíš normálně přes bránu Policie,tak by musel vidět i někdo více,že se tam vyváží více psů.tam právě pracuje ten známý ! Mimochodem - milovníkpsů!

Vedoucím není žena,ale pán Somerlík !

Pejsci mají po přijetí ihned čip,jsou evidováni, výdej pouze na občanský průkaz.

A opět opakuji,stačí projít jejich nabídku,hlavně u kříženců,jsou tam hafani i déle než tři roky.

Přes bránu nepouští ani auta, služebně funguje nonstop.

Každopádně první velký nesmysl je už info,že vedoucí útulku je žena !
................
http://www.mija.estranky.cz/stranka/zena-tyrala-v- byte-38-psu-_

tady je přímo ten případ u Věrušky zde na stránkách,kde se p. vedoucí zasloužil o odebrání týraných poejsků a doposavad je má v péči,jelikož trýznitelka vede soudní spory !
..................
http://sip.denik.cz/zpravy/z-pejsku-zbyly-jen-kost i-a-kuze20090814.html

zde najdete foto přímo p. vedoucího,který o pejsky už skoro rok pečuje a z trosek udělal krásné hafany !

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2010 19:33
- Nahlásit

makrel
Pokud vím, tak v Ostravě se nesmí ke psům vůbec, ani když si jde člověk psa vybrat, tak mu ukážou jen na PC a pak přivedou už jen ty konkrétní.
no a jak myslíš,že je to v největším útulku v Praze v Troji?? přesně stejně..můžeš si vybrat jen podle fotky a pak ho přivedou, v žádným případě se nedostaneš dovnitř.Prý by to psy příliš stresovalo..no může to tak i bejt..
Pumpa
pumpičko mám podobný pohled na věc jako ty,ne vždy se kvůli tomu setkávám s pozitivními reakcemi..jen je mi proti srsti argument,že kdyby třá vlčáčková vzala ty love,nezachránila by jednoho polochcíplýho,ale třeba vícero psů..víš,pro toho jednoho chcípáka je ten jeho život vším..,nic jinýho nemá..takhle na to koukám já.Osobně nesnáším zachranování starých a nemocných psů.které je spojeno s dalším utrpením způsobených nesmyslnými operacemi Už jsem se tu dostala myslim s vlčáčkovou kvůli tomu do sporu...ale neberu to z pohledu ekonomického(že za ty prachy se dá zachránit několik dalších),ale z pohledu týrání zvířat,za což tohle považuju...Člověk by měl bejt trochu pokornější a nemyslet si furt,že přírodu přečůrá..
je to hnusný téma a stejně nic nevyřešíme,akorát že se jeden vykecá,no..

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2010 19:49
- Nahlásit

davidkova renata

kdyby třá vlčáčková vzala ty love,nezachránila by jednoho polochcíplýho,ale třeba vícero psů

Jo a kdyby rostly ryby na stromě, nemusely by být rybníky.

Jaké jiné konkrétní psy? Co jim je? Zač by bylo léčení? Nebo jenom žrádlo? ... ?????

Kdyby chyby, se říká.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2010 19:51
- Nahlásit

Vlčáčková
Jaké jiné konkrétní psy
počki!! dyk přece píšu,že zrovna tedle argument právě neberu!

makrel
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2010 19:52
- Nahlásit

davidkova renata
no a jak myslíš,že je to v největším útulku v Praze v Troji?? přesně stejně..můžeš si vybrat jen podle fotky a pak ho přivedou, v žádným případě se nedostaneš dovnitř.Prý by to psy příliš stresovalo..no může to tak i bejt..
Ano, tady je taky tento argument, proto jsem označila tu funkci co popsala Vlčáčková jako sci-fi.Navíc asi útulky MP mají přísnější pravidla.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2010 19:53
- Nahlásit

davidkova renata
Aha, tak pardon!!! Pochopila jsem to přesně opačně.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2010 19:57
- Nahlásit

davidkova renata
makrel

V Brně-Komíně totéž. Když jsem se šla podívat na psa, nesměla jsem se na žádného po cestě pomalu ani podívat. Horší bylo, že totéž dělala ošetřovatelka. Přesně stejný argument - že je to rozrušuje. Mě to tedy rozrušilo taky! Psi dělali jak přejetí. Když jsem si do Lanškrouna dávala holky na hotel, hned běžely k místním pejskům. Ti taky vyváděli, ale když jsem si pro ně šla, hned přestali, chtěli se mazlit, očuchávali a na stresované tedy určitě nevypadali.
Fakt je, že ty štěkny, co jsou v útulku Brně-Komíně, mít coby pes denně na očích, byla bych rozrušená a stresovaná až na půdu.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2010 19:58
- Nahlásit

Vlčáčková
Pochopila jsem to přesně opačně.
f poho...pak eště nemám ráda argument,že takoví psi berou šance na umístění těm zdravým a mladším..to je dle mne nehorázná kravina bo když si někdo vezme takovýho psa,chce ho právě proto!
ale moc takových lidí není,to je jasný..

makrel
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2010 19:58
- Nahlásit

Vlčáčková
No jestli jim tam courají denně zástupy lidí a jen se dívají, tak je možné, že to kvůli tomu zrušili.Akorát tak teda vezmou šanci těm psům, kteří podle fotky nikomu nepadnou do oka a naživo by třeba mohli.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2010 20:06
- Nahlásit

davidkova renata
No asi tak. Taky jsem si zřídila psí starobinec.
Před chvílí tu lítal vojenský vrtulník v kruzích, psiska řádila, tak se jdu podívat ven a ten polochcíplej pes, co zabírá místo jinýmu , mezitím odehnal 3x větší dvě feny od žrádla a svojí mističku si bez dovolení vyžral. A ještě trošku mojí fenečce. Asi ho přerazím.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2010 20:09
- Nahlásit

makrel
To si nemyslím, že tam courají zástupy. Byla jsem tam třikrát a mnohokrát jela kolem. A jen asi jednou jsem tam viděla návštěvníka (lépe řečeno - jednou jsem viděla auto ). Jak na Karlově mostě to tam rozhodně nemají.
Chtěla jsem od nich psa k mým dvěma a oni mi ho nechtěli dát, že prý budou moje feny držet basu a chudáčka uzurpovat. Nakonec jsem si vzala toho polochcíplýho jinde a všechno je v pořádku.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2010 20:10
- Nahlásit

Vlčáčková
ten polochcíplej pes, co zabírá místo jinýmu , mezitím odehnal 3x větší dvě feny od žrádla a svojí mističku si bez dovolení vyžral. A ještě trošku mojí fenečce. Asi ho přerazím.

zab ho,hajzla nevděčnýho
hele a co je to vůbec za čokloida..naval fotku a příběh!! nic nevim..

Houšková
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2010 20:13
- Nahlásit

Někdo, kdo je z okolí by měl podat trestní oznámení např. na neznámého pachatele (nejlepší je podat oznámení u soudu, ten potom policii dozoruje) pro porušování zákona (č.246) na ochranu zvířat. Zároveň napsat na příslušný odbor životního prostředí a státní veterinární správu, aby zkontrolovala útulek, každý útulek musí evidovat psy a vydávat na základě občanského průkazu a dobrovolnici mohou kontrolovat prostředí, do kterého nově umístěný pes jde. V každém okrese je jeden státní veterinář jmenován jako inspektor pro ochranu zvířat.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2010 20:16
- Nahlásit

Houšková
a nebylo by lepčí podat to anonymně jestli to jde? páč vono se totiž může klidně stát,že se to votočí a ten útulek bude žalovat toho dotyčnýho za pomluvy a ztrátu dobrýho jména a nevim co ještě..taky by to nebyl první případ

makrel
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2010 20:19
- Nahlásit

Stále čekám na vysvětlení Vikuly, kde přesně vzala informace, které tady prezentovala.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2010 20:24
- Nahlásit

davidkova renata

Pejsek, který v útulku začal stonat. Tak už mu dost úpěnlivě hledali někoho, kdo si ho vezme domů, aby nechcípl. Pejska jsem zezačátku nosila ven na vyčůrání, čůral jako fena, vůbec nohu nezvedl, měl průjem. Měl dravčíka. Po pravdě se u mě zpočátku, i přes okamžitou veterinární péči (samozřejmě hned druhý den) ještě zhoršil. Ono to s ním šlo k horšímu den ode dne. Až můj vet. přišel na toho dravčíka, takže mi ho začal správně léčit. Musel se mnou chodit do práce - do tepla, protože doma máme kamna a když vyhasla, tak po nějaké době zima. Pes se furt klepal. Takže v práci u topení na molitanu zabalený v mojí zimní bundě nebo ručníku nebo dečce. Furt spal. Ven zase jen násilím.
Dneska to není pes, ale raketa. Chlupy mu dorostly, všechno se spravilo, je plný života a raduje se ze všeho. Dobře hlídá a miluje moje holky. Je to moc vděčný pejsek. Nosí dárky. Tuhle jsem se probudila a v posteli jedna dvoutisícovka a dvě dvoustovky .
Fotky mám jen z počátku. Teď do PC nic nedám, jinak mi zhavaruje, protože už mám přeplněnou paměť.
http://picasaweb.google.cz/pozemstanka/Vlcacek

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání