| Autor |
Zpráva |
Vikula
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2010 23:00
- Nahlásit
Dneska jsem se dozvěděla, že ostravský útulek prodává neumistitelné psy vietnamcům a romům. Určitě ne jako mazlíčky. Zprvu jsem tomu nechtěla věřit, ale s dotyčnou, která má příbuznou pracující v útulku jsem osobně mluvila a ta mi to potvrdila, že psy tito občané odtam zkupují.
Nevím co s tím, kdo tyhle městké útulky kontroluje a kam se s tím obrátit.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2010 23:03
- Nahlásit
to je nechutný! Co třeba se obrátit na televizi?
|
Vikula
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2010 23:07
- Nahlásit
zuzanarosakova
Nemám důkaz, jen jsem to takhle slyšela.Proto jsem tam chtěla poslat nějakou kontrolu.
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2010 23:09
- Nahlásit
Vikula
a jak jim to ta kontrola dokáže? Když ty psy prodávají vědomě tak si asi neberou záznam z občanky ne? nebo jo?
|
Vikula
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2010 23:19
- Nahlásit
NikisekX
Neberou si záznam.Snad by ti psi měli být nějak evidováni až do konce pobytu.A pokud je odepíšou jako mrtvé tak by snad mohla být podezřelá vysoká úmrtnost. Já nevím co s tím, ta představa jak je ty ho..da ubíjejí mi nedělá dobře.
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2010 23:23
- Nahlásit
Vikula
jo je to hrozný, já snad ještě nikdy neviděla vietnamce venčit psa :/ Těžko říct no.. Jestli to jsou psiska co nikdo nechce a jsou stará, tak stačí přimyslet nemoc a úmrtnost už není tak podezřelá
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2010 23:24
- Nahlásit
Vikula
Je to nechutný, ale určitě to není příjem, který by byl zdaňovaný. Jediná šance je tam poslat volavku, nakoupit za víc než 5 000 a tím pádem to bude trestný čin. Nesmí se nahrávat, nahrávka je protizákonná a nelze ji tedy použít jako důkaz. Pokud nevydávají příjmové doklady, což asi nevydávají, pak je třeba mít svědky - čili víc než jednoho svědka.
Dál taky lze hlídkovat a fotit. A smířit se s tím, že fotky stejně nemusí být brány sami o sobě jako průkazné a že se bude člověk dívat na to, že ti jdou na hnusnou smrt, a vydržet neudělat nic pro jejich záchranu. Leda tak sledovat auto, zapsat si značku a ve vhodnou chvíli zavolat policajty. Co je vhodná chvíle, je ovšem diskutabilní.
Tohle je hrozně těžký. Pokud je tam známá, mohla by se postarat o nějaké důkazy, ne? Jak je možné, že psi mizí a nikomu to evidenčně nevadí? Jak je odepisují ze stavu? Fiktivním lidem? Přece si nezapisují ty Vietnamce?
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2010 23:25
- Nahlásit
no já myslela jako že televize by na ně mohla udělat boudu, jakože by tam šli se skrytou kamerou a nějakym najatym vietnamcem a ten by řekl, že by chtěl víc psů a rovnou by řekl, že do restaurace. Nevim teda, jestli by to televizi vůbec zajímalo... nebo by to mohl udělat klidně i někdo jen tak na vlastní triko, skrytou kameru, kámoše vietamce a už by byl aspoň důkaz
|
JitkaH
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2010 23:30
- Nahlásit
Občanku chtějí a údaje o tom, komu psa vydají, si zaznamenávají, alespoň u nás v Ústí jo a myslím, že to je povinnost všech oficiálních útulků. Kdo by se ale popsaným způsobem zbavoval psů, tak by to asi měl vymakané tak, aby to kontrola neodhalila. Snad jedině tam poslat tmavého nebo šikmookého provokatéra se skrytou kamerou.
|
JitkaH
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2010 23:34
- Nahlásit
zuzanarosakova
Pardon, nevšimla jsem si, bylas rychlejší.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2010 23:35
- Nahlásit
Vlčáčková
já vim, že je to nezákoný ta nahrávka, ale v navlastní oči furt nahrávali ňáký pedofily a pak šli za katr, ne??
|
Vikula
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2010 23:40
- Nahlásit
VlčáčkováPokud je tam známá, mohla by se postarat o nějaké důkazy,
Ona ta známá je ředitelka útulku, to je právě to nejhorší. Navíc je to policejní útulek.
Jen nechápu, určitě tam musí dělat víc lidí, to jim jsou ti psi všem ukradení? Možná tyto stránky navštěvuje i někdo z tohoto útulku. Buď podá vysvětlení a nebo dá šéfce echo.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2010 23:45
- Nahlásit
zuzanarosakova
Nezákonná nahrávka stejně jako jakýkoliv jiný nezákonný způsob (provokace apod.) nelze použít jako důkaz! Jestli skrytou kamerou natočili pedofili, mohlo to být jen vodítko pro policii, která si musela opatřit důkazy jiné a zákonnou cestou.
Vikula
Dá jí echo. V tom se vsadím. Že by tu někdo dával vysvětlení jiné než: není to pravda, rozhodně nepočítám. Leda někdo, kdo už je tím hodně nasraný a ten se nebude prezentovat tady veřejně, i když pod nickem.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2010 23:47
- Nahlásit
Vikula
JO a ta ředitelka to sama na sebe práskla? Nebo tomu rozumím špatně? Rozhodně pokud to neorganizuje, pak stejně má průser, protože ředitel je zodpovědný za vše. Spíš v tom jede taky a nic řešit nebude.
Útulky jsou kolikrát lukrativní šolich, ač se to nezná. Proto jsou ty podivné útulky, kde se o psy nestarají, jen inkasují, nedávají jim pořádné jídlo ani léky, v městských útulcích často pracují kamarádi někoho od zřizovatele.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2010 23:54
- Nahlásit
Vikula
tak to by mohlo bejt pro tv zajímavý, kd\ž v tom jede ředitelka a ještě je to policejní utulek...
|
Vikula
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2010 23:59
- Nahlásit
Vlčáčková
to bylo takhle, spolupracující se ztratil pes, tak hledá už asi 3 měsíce po útulcích a tahle další spolupracující se jí nabídla, že tam má známou a zeptá se jí, jestli už tam ten pes náhodou nebyl.Druhý den přišla s tím, že příbuzná říkala, že jestli ten pes dobře vypadal a byl přítulný tak mohl skončit u vietnamců nebo romů na talíři. Dneska jsem s dotyčnou mluvila, ptala jsem se jí, jestli jsou ti psi vydávání na občanku.Prý ne, jsou zkupováni ve větším množství.Říkala, že se mi na to ještě poptá, jak to tam chodí.
|
Vikula
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2010 00:02
- Nahlásit
Možná, že jsem to měla zveřejnit až potom, co se poptá.Takhle už možná nedovím nic.
|
Vikula
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2010 00:14
- Nahlásit
VlčáčkováJO a ta ředitelka to sama na sebe práskla?
Rozumněla si tomu dobře, ta ředitelka je ta známá.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2010 07:28
- Nahlásit
Já bych byla opatrná s takovým obviněním,za 1. si údaje z občanky berou a za 2. si nemyslím, že by útulek městské policie do něčeho takového šel. Když se podíváte na nabídku psů, zjistíte, že někteří tam jsou dost dlouho. Prostě se mi tonějak nezdá....
|
impact
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2010 08:27
- Nahlásit
No, ke mě se zase včera doneslo, že majitelka Zlínského útulku prodala psa s papírama. On byl vyhozenej, ale chovatele dohledali, ale odmítli ho kontaktovat s tím, že když prodal psa vietnamcovi, bez trvalého pobytu v ČR, kterej musel odjet zase a psa vyhodil, tak si to prej nezaslouží... No a milá vedoucí útulku ho prodávala za 15.000 s tím, že taky potřebují peníze. Slušný hele...
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2010 08:31
- Nahlásit
impact
no dějou se různé věci, ale chce to nějak ověřit...
|
impact
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2010 08:32
- Nahlásit
makrel
No, já chtěla, ale pes už je pevně zadanej, píšou na webu útulku. Tže si to nemám jak ověřit a popravdě? Nějak nevím, proč by mi ta slečna lhala...
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2010 08:35
- Nahlásit
impact
to je to, že to není jak zjistit.Nemyslím, že by zrovna ona lhala, ale víš jak to je, někdy můžou být za některým tvrzením třeba osobní důvody
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2010 08:50
- Nahlásit
Souhlasím, že když někdo prodal psa, už na něj právní nárok nemá. A zvláště Vietnamcovi. Pak na něj nemá nárok ani morální, protože si musel být vědom, že ho dává s největší pravděpodobností katovi.
Který zlínský útulek to byl?
|
Vikula
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2010 09:16
- Nahlásit
makrelza 1. si údaje z občanky berou
Já vím, že normálně si údaje z občanky berou, proto jsem se jí na to ptala, jestli ji vyžadují i u těhle psů.Ona řekla, že neví jak to funguje, ale že jí známá říkala, že psy zkupují, třeba prý čtyři najednou. Abych pravdu řekla, taky bych si přála aby to byl jen drb ale taky si říkám, proč by si to vymýšlela.
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2010 13:37
- Nahlásit
Vlčáčková
prosimtebe a kolik stojí takovej útulkovej pes, není mi jasný, když by to chtělo udělat škodu větší než pět papírů, jak se to vyčíslí....
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2010 13:41
- Nahlásit
Pumpa
Stojí tolik, za kolik ho prodali, ne? Což mi nevíme. Každopádně jsem vysvětlovala princip. V jiném útulku zase kšeftujou s darovaným žrádlem. Takže tam to platí taky - úplně stejně. Druhá věc je, jak se té informace dobrat, že?
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2010 13:48
- Nahlásit
no, když to tak vidím v kdekterém útulku a vidím, jak se lidi z bídou dokážou postarat o svoje vlastní děti, může pro mně bejt jedině útěchou, že jsou ti chudáci sice sežraní, ale už je nic nebolí....
Upřímě je mi blbě, když se někdo snaží za každou cenu pomoct psům, který jsou prostě a jednoduše na pokraji svejch sil a vůbec neví, co se s nimi děje. Spíš bych pomáhala těm životaschopnějším a šetřila si na ně síly, nové rodiny a i finance. Méně je někdy více....
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2010 13:51
- Nahlásit
Pumpa
Promiň, ale s bídou se o děti lidi starají za hranicemi zemí jako je ČR. Víš, jak se Vietnamci chovají ke zvířatům a jak je zabíjejí? Myslíš, že si pro sežrání vybírají staré a nemocné kusy? A seš si jistá, žes nikdy nesežrala v asijském bistru psa, kterého předtím někdo zaživa uvařil?
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2010 14:03
- Nahlásit
Vlčáčková
leda, že by byl schovanej v žampiónech nebo hrášku.... Vepřový poznám a do pochybnejch bister, kde by možná mohly vařit psy nechodím. No a stěma dětma, ruku na srdce, kolik bylo za poslední rok týranejch dětí? I kdyby bylo jedno, zdá se Ti ti na ČR málo?, mně ne.
Ale nechci řešit děti. Když najdu zbídačenýho psa, kterej sice vrtí ocasem a až do něj narvu tisíce bude zase krásnej a určitě i milej společník, asi si bych si napřed měla promyslet situaci, v jaký jsme. Sama si napsala, že útulky nechtěj brát. Než pro takovýho psa poloviční péči, raději zvolím kulku do hlavy, protože, tím že dám sedm korun za náboj, ušetřím několik tisíc na jiného psa, kterej na tom není tak špatně a rodina se pro něj najde snáz. Jako se obchodníci dívají na svou klientelu, musí se i lidé ochraňující tyhle zvířata dívat na "své adoptivní" rodiny. Málokdo si vezme umolousanýho, kulhavýho devítiletýho psa, co může bejt jen na zahradě, má cukrovku, je slepej a tutam vrčí na děti, tutam vrčí na psy......
Prostě tohle všechno je krásný, ale ne reálný.....
|