Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Týraný Ben ve Dvoře Králové
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
moll
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2010 06:42
- Nahlásit

Barča85
Tak já nevím..
ach jo - to je přesně to, co hodně lidí odrazuje od další pomoci psům - angažují se v nějakém případě, pak zjistí, že dodané informace nbyly tak zcela přesné, že mohou být i účelově zkreslené, a po několika takových zážitcích se na help-akce vykašlou a pomáhají jen tam, kde znají situaci osobně. doplácejí na to potřební pesové...

Barča85
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2010 10:42
- Nahlásit

moll
ale kdepak, já se o to nehodlám přestat zajímat, v této kauze se angažuje spousta lidí, žijících v blízkosti Dvora nebo přímo ve Dvoře..Já bydlím v Praze, takže kromě šíření veřejností a podepisováním petice momentálně nemohu pomoci...Sedím v práci...
Jen mě zajímá, proč má p. Machačka tolik zastánců - jasně, může jít o kamarády, známé..Ale zase tvrdí naprostý opak, než paní Tržická...Kde je pravda??Obě strany tvrdí, že májí důkazy, ale kromě čtyřech fotek, kdy má pes na hubě nylonový náhubek, žádný jiný důkaz není. Svědectví sousedů, ano, ale...Co když jde oopravdu jen o jakýsi sousedský nesvár, který vyhrotil do takovéhle situace..V neděli jedna paní pořídila fotky Bena, hrajícího si na zahradě s kusem ledu..Okamžitě se strhla vlna reakcí, že pes líže led, protože nedostává pít..Moji psi si taky se sněhem a ledem hrají...
Opravdu se p. Machačky nezastávám a pokud mě někdo přesvědčí o tom, že se o psa nestará, tak se pokusím pomoci tomu, aby mu byl odebrán..Jen se snažím dívat na věc i z jiného úhlu pohledu, nic víc...

moll
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2010 14:21
- Nahlásit

Barča85
no jo - jasně - naši pesové taky žerou sníh plnou tlamou - jeden si tak uhnal zánět žaludku - a nevysvětlíš jim ,aby to nedělali. vody mají plné kyblíky, ale ledová zrzka je lepší.
to jsme myslela, že pravdy se člověk dopátrává těžko - slyší jednu verzi, myslí si, žeje to pravda. pak uslyší druhou, příp. další stranu, a zjistí, že každá z nich má svou pravdu.. a na dálku se v tom těžko orientuje. doufám, že benovi bude pomoženo, pokud to opravdu potřebuje. těším se na další info

Barča85
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2010 15:43
- Nahlásit

moll
Přesně tak, já se prostě snažím být objektivní, protože obě strany mají svou pravdu..Bohužel, nejsem schopna za vzdálenosti, jakou od "místa činu" jsem posoudit, jak na tom Ben je..Viděla jsem jen fotky, kdy má Ben na čumáku nylonový náhubek (s čímž nesouhlasím, protože tyto náhubky jsou podle mě vhodné jen k veterináři), které byli pořízeny v několika málo minutách (podle datumu a času na fotce) a následně fotky z Dvorského útulku...Pes rozhodně není vyhublý, naopak, přijde mi docela naslvalený (což samozřejmě nemusí nic znamenat)...Ovšem, jak jsem řekla, pochybuji, že by vzinkl takový humbuk pro nic, jak se říká "na každém šprochu, pravdy trochu"...
V případu už je zainteresováno takových lidí, že pokud je Ben týrán, myslím, že mu ho dokáží sebrat..
Jen se trochu bojím, že lidi už jsou tak zfanatizovaní, že pokud se ho nepodaří odebrat "legální" cestou, opravdu si pro něj dojdou, i kdyby byli důkazy, že týrán není..
No, dneska, až dorazím domů, pokusím se zkontaktovat lidi, co byli přítomný při odběru psa a pokusím se získat vyjádření p. Tržické..Dám vědět.

Barča85
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2010 10:51
- Nahlásit

moll
Tak jsem včera psala Janě, která byla přítomna při odběru psa, tohle je to, co jsem jí psala jí :
Ahojky, prosim tě, ty seš taková důvěryhodná osoba, byla jsi při přebírání Bena..Můžeš mi říct, co to má znamenat, to co se vyrojilo na tý stránce..Ty magoři, co tam tak sprostě nadávají každýmu, kdo řekne, že Ben je chudák??Teda k tomu mi asi nic říct nemůžeš, ale já nad tím přemýšlím pořád..Musím na to neustále myslet...Jsem moc daleko na to, abych se tam jela podívat, ale nějak mi nejde do hlavy, že by si to p. Tržická vymýšlela, vy jste tam přeci byli..Nemám ráda fanatické zastávání se někoho/něčeho jen podle ostatních, takže prozatím se v podstatě snažím nevyjadřovat..Milanův příspěvek mi hodně napověděl..Samozřejmě, pokud je ten pes týrán, musí okamžitě tam odsaď a jestli mu můžu já nějak pomoc, tak to udělám...
A její odpověď :
Ne,ono se to zvrtlo v hon na čarodějnice.Fakt,ti lidé,kteří se tam sešli,měli důkazy-ale od lidí,kteří se bojí to podepsat,že chlap Bena opravdu mlátil,i jeho syn,fakt jsem viděla,že než otevřel cca 3 hodiny,tak ten pes byl v boudě,zavřené plechovými vrátky,tzn.po tmě,bouda byla v kotci,on byl uvnitř na řetězu,a měl toho hanibala na tlamě.neměl tam pití,a o kotec bylo opřené topůrko od sekyry(velké)to už jsme si ale domejšleli,že s ním dostává.Když chlapa konečně vatáhli,tak psa vyndaval a říkal bacha,běžte dál,on je zlej!!!pes se kolem něj Báro plazil,a pískal...
Pak se tam domlouvali a to nás nepustili k tomu,je to obrostlé tůjema,ale Míša slyšela,jak policajti umírněným hlasem říkají-že ať se zítra staví,že se domluví,co se psem bude.
Jitka Tržická na tom ani neprofituje,ani nemá útulek,ona je takový živel,který se s tím nesere.
Různě krade týrané psy,když to jde.Tady se na to navalili lid,kteří neví,o co jde a provokují se navzájem.
Já ty diskuse nečtu,chlap se teď bude snažit-a podle mně,Dvůr je malé město,tam se lidi znají-jeho žena dělá na interně,to už je krůček ke známostem na městě...a tak to zametli pod stůl.

Podotýkám, že Jana je pro mě fakt důveryhodná osoba..A Milan (jak má Doru) přispěl veřejně a na základně jeho příspěvku a zprávy od Jany nemám už důvod pochybovat..

moll
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2010 11:24
- Nahlásit

Barča85
no tak to už pak asi zbývá jen se zeptat té paní na úřadě, na základě čeho psa vrátili, když už ho jednou odebrali...přeci nemůže jít o lásku majitele a jeho rodiny ke psu, když s ním tak zacházejí...

Barča85
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2010 11:33
- Nahlásit

moll
přesně tak, věc se řeší, bohužel, díky pitomcům, kteří zahltili stránku svými sprostými nadávkami, už ne veřejně
Takže získat informace lze pouze a jedině přímo od osob, které jsou přímo tam a přímo tam to řeší...
Dneska zkontaktuju přímo p. Tržickou.

moll
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2010 11:36
- Nahlásit

Barča85
fajn - tak předávej info sem....dík

Barča85
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2010 11:44
- Nahlásit

moll
neboj, budu

Barča85
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2010 10:28
- Nahlásit

moll
Vyjádření veterinární správy :
Dobrý den,
dne 8.2.2010 jsem byl požádán o vyjádření k případu týrání psa chovatelem p. Vladimírem Machačkou, bytem Slunečná 2111, Dvůr Králové nad Labem. Žádost byla podána telefonicky ze strany pracovníka MěÚ D. Králové, odbor životního prostředí. Po příjezdu na místo jsem zjistil,že pes Ben je na zahradě se svým výše uvedeným majitelem, na čenichu má textilní návlek. Dle fotodokumentace pořízené Policií ČR před mým příjezdem bylo zřejmé, že při příjezdu hlídky PČR byl pes uzavřen v boudě umístěné v kotci, tak aby nemohl ven. Psa v kotci někdy přivazoval na řetízek z důvodu trvalé snahy o únik z kotce.Dle vyjádření p. Machačky toto prováděl za účelem odnaučování častého štěkání psa . Toto jednání bylo posouzeno jako porušení ustanovení zákona č. 246/1992 Sb. o ochraně zvířat proti týrání v platném znění ( § 4,písm. c , bod1.,bod 3) a spáchání přestupeku. Vzhledem k pokročilé denní době a dalším okolnostem bylo se zástupci přítomných institucí dohodnuto, že pes bude do vyřešení případu umístěn v městském útulku ve Dvoře Králové. Dne 9.2.2010 byl KVS pro Královéhradecký kraj - inspektorát Trutnov vydán podnět k projednání přestupku pro MěÚ Dvůr Králové. Ten postupoval v souladu s § 27 zákona č. 246/1992 Sb. o ochraně zvířat proti týrání v platném znění a udělil chovateli finanční sankci , jejíž výše mi není zatím známa. Následně mu byl vrácen pes Ben. V průběhu následujících dní jsem provedl dvě namátkové kontroly chovu psa v ul Slunečná 2111,DK
( 12.2.,19.2.2010 ) a zjistil jsem toto: pes v kotci nebyl uvázán, neměl textilní návlek na čenichu, bouda neuzavřena. V misce čistá napájecí voda. Po příchodu chovatele p. Machačky byl pes puštěn na zahradu, kde se choval živě, jevil přirozený zájem o přítomnost cizí osoby, reagoval živě na povely a pokyny chovatele. Výživný a zdravotní stav psa vyhovující.
Osobně se domnívám, že proběhlá akce ( stížnost,podnět MěÚ, správní řízení) měla pro p. Machačku "výchovný " účinek, takže už nebude vykonávat činnosti , které byly v rozporu s platnou legislativou týkající se ochrany zvířat. Při jednání na MěÚ Dvůr Králové byla diskutována možnost průběžných kontrol v chovu psa ze strany Městské Policie DK.

S pozdravem MVDr. Petr Čermák
KVS pro Královéhradecký Kraj
inspektorát Trutnov

V Trutnově dne 24.02.2010

Jinak ze strany příznivců p. Machačky padají samé sprostě úrážky, podávají se trestní oznámení..No, hrůza...
P. Tržické jsem poslala petici, nic jiného, dle jejích slov momentálně není možné...

Machacka
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2010 22:22
- Nahlásit

Dobrý den všem zde.Jen okrajově napíšu a kdo je rozumný,tak bude uvažovat.To co natočila Prima je svinstvo.A pak se zeptejte,proč když Prima jela natočit pravdivou reportáž a dozvěděla se,že je na ně podáno tr.oznámení,že to otočila a ujela.Proč sl.Tržická lže a na otázky nechce odpovědět.Proč už na FC mění a stahuje některé lživé informace co podala.A proč najednou je tam ticho.A jako Rumlová je dnes úplně zticha a už nenapadá.Městský úřad,policie,útulek ve Dvoře atd.proč stojí na mé straně?? A jak uvedla tzv.BARČA 85,že se celá kauza jeví velmi podivná a sl.Tržická se přestala vyjadřovat.Proč by to mělo být podivné???? Sl.Tržická a další jsou předvoláni na policii a budu důrazně požadovat důkladné vyšetřování a ukončení soudně.Pokud by toto byla vše pravda,tak Tržická nepřestane a dnes jsem byl na policii a zjišťoval jak vše postupuje.Veterinář stav Bena písemně hodnotí jako perfektní po všech stránkách.Ben je náš a vždy bude.Tech lží a spíny bylo už dost a je nutno řešit.A nikdo z Vás by toto neakceptoval také.Kdo dal některým lidem právo špinit a lhát a trefovat se i do našich dětí??? Snesu hodně a jsem dost klidný,ale napadat mi děti a nebo manželku nikdo nebude a nemá na toto právo.A toto lze nazvat honem na nás.A jsou lidé co tomu nevěří.Psí školka ve Dvoře nesouhlasí,že jsem byl vyloučen za údajné nevhodné chování a brutalitu.Ale opak je pravdou.Proč Tržická mě na FC zablokovala a vše když jsem ji psal otázky na její lži a žádal odpovědi atd.Kdo je slušný ať dojede a může vidět Bena a jeho stav a pozat i mojí osobu.A myslím si,že pak nebude těžké poznat pravdu.Machačka

Machacka
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2010 22:30
- Nahlásit

A proč zde píšete,že mi byla udělena fin.sankce.Pouze správní poplatek 1000,-kč a to budu požadovat po Tržické i soudně.Proč zde není i další zpráva z veteriny.Není zde na místě mluvit o vychovném účinku u mé osoby.Jaký vychovný účinek?? Nikdo Bena nemlátil topůrkem.Ten jsem používal na led v misce,kdy voda přes noc do rána zamrzla.Tržická uvedla,že bena nevzládám.Lež absolutní.Ben perfektně reaguje na povel a když chceme tak spolu blbneme a nemá z mé osoby strach.Ale opak je pravdou.Je spokojený v mé přítomnosti a hodně moji přítomnost vyžaduje.

Machacka
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2010 22:38
- Nahlásit

A lži,že kluk omlátil Benovi hlavu o zem a pak zase cihlou do hlavy atd.No to by asi chudák Ben už nevzládnul a byla by to dnes troska a nebo už by musel zemřít.Tyto slova co jsou zde na začátku napsané,jsou slova Tržické.Takže bych řekl,že toto je Tržická.A jěště k tomu co tam je napsáno.Televize Nova natočila a stáhla vysílání a proč???? Prima natočila a u toho jsem nebyl.A televize JOJ má reportáž a pravdivou. A člověka z této televize jsem pozval domů a je 4 hodinový záznam.A zatím nepoužitý a .....Takže mám ještě popsat další věci???

Machacka
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2010 22:40
- Nahlásit

A dám za to,že kdo zde píše o sl.Tržické,tak je to sama Tržická co píše o sobě v jiné osobě. Její slova znám a dobře.Pak bych to nazval ubohost.

Barča85
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2010 23:14
- Nahlásit

Machacka
Pane Machačka, bohužel vás zklamu, ale opravdu nejsem p. Tržická. Kdyby jste četl pořádně, tak víte, že jsem několikrát zdůraznila, že se snažím být objektivní a ne hned fanaticky podporovat jednu či druhou sranu (mimochodem, to jsem psala i ve skupině na FB). Zde jsou uvedeny pouze citace p. Tržické, které ovšem nejsou mými slovy, nýbrž slovy jejími, což je u textu i uvedeno.
Psala jsem, že kauza se mi jeví jako "velmi podivná" - ano, to se mi jeví. Jak se říká, na každém šprochu, pravdy trochu. Nedokážu pochopit, proč by si někdo něco takového vymýšlel. Na druhou musím uznat, že Ben nevypadá týraně (což jsem zde nebo na FB taky uvedla) a váš zástup příznivců je poměrně velký. P. Tržickou neznám, znám pouze některé osoby, které byli přítomny při odběru Bena. Ony sami mi napsali, že Ben byl zavřený v boudě, s náhubkem na čumáku. Po vyndání z boudy se plazil. (jak říkám, nebyla jsem přítomna, tohle jsou slova člověka, který přítomný byl).
V tomto případě je zainteresováno moc lidí, bouřlivé reakce jsou z obou táborů někdy přehnané. Nemyslím si, že by to bylo ku prospěchu.
Pokud je pravda, že jste Bena týral, patří vám trest, pokud je to lež, patří vám omluva.
Ať už je pravda jakákoli, nejdůležitější je, aby byl Ben v pořádku.

Barča85
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2010 23:42
- Nahlásit

Dlouho jsem nebyla na FB a teď se nestačím divit, co se kolem tohoto případu vyrojilo..Už nejde vůbec o Bena, ale o vzájemné napadání a pomlouvání..Hnus.

ketty
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2010 07:11
- Nahlásit

tady v ty republice sou ty zakony opravdu na hovno co se zvirat tyce

moll
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2010 07:22
- Nahlásit

jedno je jisté - je stále více případů, kdy:
* jedna strana píše, že je potřeba zachránit nějakého psa z naprosto nevyhovujících podmínek
* zvedne se vlna solidarity se psem, lidi vymýšlejí, jak mu pomoci, organizují se záchranné akce
* ozve se druhá strana případu se sdělením, že vše jsou pomluvy
* rozjede se bitva mezi oběma tábory, přičemž pes už je zcela mimo pozornost.

pro mě to znamená jen jedno - pomáhat budu jen v případech, které poznám na vlastní kůži, kdy budu znát zástupce obou stran a budu schopná si udělat vlastní úsudek o věci.
je smůla pro hodně potřebných psů, že se k tomuto postoji tu (i na jiných psích serverech) už dopracovalo dost lidí. každý bude pomáhat jen po své linii a podle svých možností, které by při spojených silách byly daleko větší ...a dalo by se i víc dokázat vůči legislativě.

ketty
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2010 07:31
- Nahlásit

moll takova rozumna rec souhlasiim

Barča85
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2010 07:50
- Nahlásit

moll
naprosto souhlasím...
Bohužel i v tomto případě je tolik pomluv a zášti, že bohužel možná původní myšlenka a čin byli úplně někde jinde...Všechno se vyhrotilo v neprospěch zvířete...
Je to smutné, ale případy, jako je tento, spoustu lidí od toho jakkoli pomáhat odradí...A kdo na to dojede nejvíc - zase jenom ta zvířata.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2010 13:31
- Nahlásit

Machacka
A zavíráte toho psa do boudy?

Machacka
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 19:16
- Nahlásit

V případě Bena nejde o mnoho pomluv a podobně.Ale pouze o senzace za každou cenu a být vidět.A bohužel smutné je to,že sl.Tržická a spol.nekoukala na žádnou stranu.Použila Bena pro svoje ego a být středem zájmu.Moji osobu na FB zablokovala.A ptám se proč??? Když jsem ji položil první otázky a požadoval odpověď,tak začala kopat.A proč??? Na lhaní se odpověď těžko hledá!!!!!A že jsem byl řečeno sprostý??? Ale co dělala a její spol.Urážek z její skupiny bylo hodně a dost nechutné lhaní k tomu.Napadání dětí a i manželky a to bylo vlastně ok.Rozumný člověk si dokáže udělat úsudek sám.A rozdíl je týrat a týrat.A pokud zde je napsáno,že zde jde o pomlouvání a je to hnus?? Pak je potřeba si říct,kdo s tímto začal a kam až došel a dnes je od tohoto člověka a skupiny ticho.A ticho nastalo kdy? Po podání tr.oznámení na tyto lidi a Primu.A co dodat na Primu?? Ta jela natočit pravdivou reportáž a když se mě zeptala,zda jsem podal i na Primu tr.oznámení,tak Prima udělala otáčku a ani nedojela.A pouze mi vyhrožovala a zastrašovala.A to mám podložené písemně. Tak kde je pravda a kde HNUS???????????????Tuto věc dotáhnu k soudu a víc nemám co dodat k temto lidem.A jen to,že sl.Tržická se už za něco málo napsala,omlouvám se. Bohužel pozdě a to dnes už nestačí!!!!

Machacka
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 19:20
- Nahlásit

A ještě jedno.Jak zde někdo napsal větu,že zákony v této republice stojí za h......Tak to není.Zákony dovolují urážet,lhát a pást se na druhých.A těžko se to prokazuje.Ale v případu sl.Tržické,Kautského a dalších to je jinak.Zde toho je už hodně doloženo.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2010 01:07
- Nahlásit

Pane Machačko,
Tržická není ten, kdo s tím začal. To lidi v okolí Vás nesnášejí a obviňují z agresivity vůči psovi, vůči kočkám i vůči dětem Včetně toho, že tvrdí, že jste i najížděl autem do dětí.
Jste velmi neoblíbený po svém okolí.
Váš pes v útulku nejevil známky agresivity, právě naopak, ač Vy jste údajně tvrdil při odebírání, že pes má těsný náhubek proto, že je agresivní.
Tomu že štěká, se vůbec nedivím. Je sám v kotci, volá si o společnost. Když na něho nemáte čas a nechcete se mu věnovat jinak, než že je většinu času v kotci sám, vůbec jste si ho neměl pořizovat. Pokud by Vám na něm záleželo, darujete ho někomu, kdo na něj čas mít bude a bude se mu věnovat jako tvoru se sociálním cítěním a potřebou společnosti.
Mě osobně jste svými příspěvky rozhodně nepřesvědčil.
Vysvětlete mi, prosím Vás, proč by si na Vás někdo (kdokoliv) "zasedl" a šířil kolem Vás lži?
Vaše vyhrožování soudem kvůli pomluvě a kvůli 1 000 je směšné. Vy jste se asi nikdy nesoudil, že? Já ano, ve třech sporech, a rozhodně bych se nesoudila ani o 30 000. Nestojí to totiž zato - nestojí to zato finančně ani časově.
...
Neumím sem poslat fotky. Kdo to umí, nechť mi sem napíše mail a já pošlu fotku Bena s tlamičkou v těsném náhubku - tak těsném, že nemůže otevřít tlamu.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2010 01:12
- Nahlásit

Pane Machačko,
jak mám rozumět Vaší větě: "A rozdíl je týrat a týrat."?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2010 01:16
- Nahlásit

Pane Machačko,
o výchovném účinku na Vaši osobu mluví i zástupci radnice. Mám jejich dopis doma, kde se toto vysloveně píše. Takže ono půjde asi o víc, než jen o to výše zmíněné "není šprochu...". JInak by toto radnice nikdy nenapsala.

argosek
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2010 10:29
- Nahlásit

Vlčáčková

Je sám v kotci, volá si o společnost. Když na něho nemáte čas a nechcete se mu věnovat jinak, než že je většinu času v kotci sám, vůbec jste si ho neměl pořizovat. Pokud by Vám na něm záleželo, darujete ho někomu, kdo na něj čas mít bude a bude se mu věnovat jako tvoru se sociálním cítěním a potřebou společnosti.

takovy osud ma bohuzel vetsina vesnickych psu a je to povazovano za normalni.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2010 11:31
- Nahlásit

argosku,

no jasně. Nastěhovala jsem se na vesnici a už jsem si tam vyposlechla:
* náš pes se má dobře, může i do verandy,
* dal jsem 150 Kč za ... (už nevím co, odblešení myslím) a dost mě to bolelo,
* v zimě celý den psa nevidím. Když přijdu z práce, je už tma.
... !!!

Veškerá výchova taková, že pes se pustí na zahradu, ať dělá, co umí. A ten tam potom akorát řve a řve a řve celý den, případně někteří i celou noc.

No, když to vezmu, že moji psi smí do postele, za diagnozu (ne za léčení) jsem vytasila 14,5 tisíce a moje psy vidím každý den, protože se mnou prostě bydlí, ne že nesmí do baráku, tak asi připadám vesničanům jako magor.

Dáška
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2010 11:43 - Změnil/a: Dáška
- Nahlásit

Vlčáčková
Veškerá výchova taková, že pes se pustí na zahradu, ať dělá, co umí.
A to eště může slavit, že ho vůbec pustí z řetězu, že...
A většině to přijde normální.
Naše sousedka - učitelka ve školce!!! se strašně divila, že když jsme v domku a máme zahradu, že máme psy vevnitř. A že prý jak se tam vlezem (obě mají do 13 kg). A prej kde je máme v noci?

Tohleto vychovává děti, tak se není čemu divit.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2010 23:41
- Nahlásit

Machacka
¨
takže ho zavíráte do tý boudy?!

Dáška
Naše sousedka - učitelka ve školce!!! se strašně divila, že když jsme v domku a máme zahradu, že máme psy vevnitř. A že prý jak se tam vlezem (obě mají do 13 kg). A prej kde je máme v noci?

Tohleto vychovává děti, tak se není čemu divit.

lidi jsou nehorázný debilové, ještě že se poslední dobou už moc nerozmnožujou!

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání