Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Týraný Ben ve Dvoře Králové
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Barča85
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2010 09:46
- Nahlásit

Ben - kříženec Dobrmana a Německého ovčáka. Krutě týraný majitelem p.Machačkou ze Dvora Králové. Ben byl zavíran majitelem do boudy ve výběhu, která byla zadělaná plechem - tzv. výchovná samotka, Tam byl Ben umístěn nepřetržitě několik dní a to bez vody!! Aby toho nebylo málo, byl Ben na již tak malém prostoru upoután na řetěz a pusa mu byla poutána tzv. náhubkem Hanibalem a nedo kusem provazu, náhubek mu nebyl sundán i několik dní. Ben tedy nejedl ani nepil. Na dotaz proč p. Machačka Bena tak týrá, mě bylo odpovězeno, že to jsou výchovné lekce proti štěkání. Výchovných lekcí bylo několik.... za špatné chození a tahání na vodítku, byl pes hrubě kopán, mlácen násadou od sekery. Několik sousedů bylo svědky brutálního zásahu p.Machačky : Bena byl surově mlácen cihlou do hlavy. Další incident se odehrál při venčení, kdy syn p. Machačky za Benovo tahání na vodítku, omlátil Benoj hlavu o zem.
Ben je hyperaktivní pejsek, kterého p.Machačka prostě nezvládl, byl sice přítomen několika lekcí v psí škole, ale byl vykázán za nevhodné chování a brutalitu vůči psům.
p. Machačka je velice cholerický člověk a pes mu rozhodně do ruky nepatří. Nehledě na fakt, že Bena nezvládá - Ben nereaguje na žádné povely p. Machačky. Takové zvíře se časem může proměnit v časovanou bombu, odstrašující je i fakt, že dům se nachází v těsném sousedství mateřské školky.
Po 4 hodinách, byl Ben za asistence Policie ČR a Veterinární správy, majitely odebrán a převezen do útulku Nový Svět - sídlo Dvůr Králové. Hrozí však navrácení Bena do rukou p.Machačky. Osud Bena je jasný - s největší pravděpodobností bude p.Machačkou zprovozen ze světa. Není důkazu není případu.

Ben byl díky úřadu ve Dvoře Králové v pátek p. Machačkovi navrácen...Je pár lidiček, co to nechtějí nechat jen tak..
Pokud máte profil na facebooku, přidejte se ke skupině "Týraný Ben Dvůr Králové"...
Podepisuje se petice, posílají meily na úřad přímo strarostce a osobě, která je za navrácení zodpovědná...
Už o tom případu natáčela Nova, Prima i televize JOJ...

impact
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2010 10:58
- Nahlásit

argosek
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2010 11:39
- Nahlásit

Barča85

to nechapu, k cemu petice? bud jsou zakone prostredky, jak mu toho psa odebrat, tak at je odebran, nebo ne a pak se neda nic delat - leda mu ho ukrast.

bea
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2010 11:47
- Nahlásit

argosek
Pokud ho ukradneš šikovně - jinak budeš viníkem ty a protože krádež se trestá, odnese si to ten, kdo chce pomoci.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2010 11:50
- Nahlásit

Nebude lepší, když daj pánovi na zápraží kvér?, psa rovnou zastřelí a ten nebude trpět. Petice je krásná věc, ale mnohdy na prt...

Barča85
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2010 12:00
- Nahlásit

argosek
Jo, to je samozřejmě pravda, petice bývají k ničemu, bohužel..Každopádně pro toho psa by bylo rozhodně lepší, kdyby nebyl vůbec, než aby byl u takovýho dementa.
Nicméně, pokud by petice mohla pomoci tomu, že se ten pes tam odsaď dostane, tak proč ne..
Ukrást ho by bylo asi nejlepší řešení,jenže, kdo to udělá tak, aby se na něj nepřišlo?
Navíc, jak se jeví z celýho případu KVS psa odebrala a předala věc k řešení MÚ a tam se tomu "věnovala" jedna osoba, která ho hned vrátila..

Barča85
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2010 12:02
- Nahlásit

Pumpa
souhlasím, to by bylo asi nejlepší a nejrychlejší řešení..Ovšem pak by si pořídil dalšího psa..Začarovanej kruh..

staropramen
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2010 12:46
- Nahlásit

Tak zastřelíme majitele

Barča85
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2010 12:59
- Nahlásit

staropramen
bingo, super nápad..Provede to vy??

Atika
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2010 13:50
- Nahlásit

Já myslela, že pes je KVS odebrán jen v případě, že jde prokazatelně o týrání, takže by při prokázaném týrání mělo nastoupit podání TO a vyšetření a následně trest nabo alespoň nějaké přestupkové řízení. Nebyla by na místě spíš nějaká stížnost na tu osobu na MÚ, která vyřeší týrání zvířete jeho vrácením? Přece na to musí být svědci, když ten pes byl odebrán. Stížností na konkrétní osobu za konkrétní jednání se snad její nadřízení musí zaobírat ne?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2010 13:56 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit

Atika
hele tohle se už stalo..pamatuješ na toho pejska co ho ten zm*d mlátil tak,že mu přerazil nohu, bylo to aji v blesku aji v telce,takový odrostlý štěně,černý s pálením,byl na fotce ve vaně při tom odebírání..kretén si stěžoval(nevim jak může takový monstrum mít vůbec právo na cokololi ,zejména si stěžovat) a psa mu vrátili!! to taky všude psali jak je to možný atd..pes se pak záhadně ztratil

Atika
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2010 14:17
- Nahlásit

Já vim, tohle si pamatuju, tohio naštěstí někdo ukrad. Přece ale když už se to podaří prokázat(jinak by neodebrali), tak co je potřeba udělat, aby se tím fakt zabýval někdo aby ten kterej hajzl měl nějakej postih.Když někdo na veřejným prostranství mlátí psa cihlou a někdo to vidí, navíc jestli je to poblíž MŠ, tak to můžou vidět i děcka - to furt ještě není obzvlášť zavržení hodný způsob týrání na veřejném místě?

moll
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2010 14:17
- Nahlásit

možná ho úřad vrátil, protože se o něho nechtěli starat = platit mu útulek, zvláště pokud je opravdu tak nezvládnutý/nezvládnutelný. možná kdyby se našel někdo, kdo by na vet-správu a úřad zašel a psa si chtěl vzít do adopce, tak by mu ho vydali...

Atika
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2010 14:32
- Nahlásit

No ale dyť už v útulku byl, tak si právě řikam jestli by nebyla na místě ta stížnost na osobu, která ho nechala vrátit. Stížnosti většinou maj větší váhu než petice, páč je nutný se jima zabejvat a odpovědět, I když u nás je možný všechno, třeba čekaj, že ho na veřejnosti utluče úplně a pak tepřiv dostane nějakej maličekej postih, ty ty ty nebo tak něco

Barča85
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2010 14:36
- Nahlásit

Atika
Za vrácení psa tyranovi je odpovědná p. Nyplová, která byla i při odebírání psa policií ČR...Celé odebírání natáčela i TV Nova..Svědků je dost..
Kde je chyba??
Asi se tenhle taky bude muset "záhadně ztratit"..
Na to štěně si pamatuju a nedávno o něm bylo i v Psích kusech..

Barča85
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2010 14:43
- Nahlásit

moll
V tom vidím taky problém - úřad se nechtěl postarat...
Zase tak nezvládatelný není, podle toho, co říkala paní, která to celý organizuje a byla za ním v útulku. Je pouze nevychovaný.

moll
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2010 14:48 - Změnil/a: moll
- Nahlásit

Barča85
...posílají meily na úřad přímo strarostce a osobě, která je za navrácení zodpovědná...

...když lidi můžou posílat maily člověku zodpovědnému za vrácení, tak je to veřejná informace a můžeš ho sem napsat. neposílala bych stížnosti, protože na jejich vyřízení mají úřady 30 dní, ale normálně bych zašla na úřad (pondělí = úřední den) a poptala se po důvodech vrácení.
a ten majitel - chce vůbec toho psa? nechtěl by ho někomu dát? třeba si neví rady a snaží se ho podle nějakých rad vychovat...
a v útulku taky říkali, že je nezvládnutelný? brutalita vůči psům se dá eliminovat např. vyloučením ze psí společnosti a začleněním do společnosti výlučně lidské
jak asi starý je ten pes - na fotce vypadá vcelku zachovale a dobře..

Barča85
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2010 15:53
- Nahlásit

moll
Protože kuzu řeší paní Jitka Tržická, kopíruju sem její poznatky z celého případu..

Z 9. února
Právě jsem hovořila s paní Hoblovou z útulku Nový Svět - Dvůr Králové, kde se o Beníka starají. Beník je umístěn ve výběhu s kotcem, je prý neuvěřitelně šťastný, neboť může běhat, baští jak o život a i stres je ten tam. Na Beníka je možné se přijet podívat v otvíracích hodinách útulku Nový Svět. S paní Hoblovou jsem do...mluvila, že přijedu na návštěvu a určitě pořídím nějaké fotky.

Z 11.února
Zdravím všechny a podávám nové info. Včera jsem byla za Benem v útulku, dnes večer uložím fotky z návštěvy. Ben je zlatíčko, celou dobu mě ve výběhu olizoval ruce a pořád chtěl drbat. Jen byl hodně nejistý, když jsem se dotkla jeho hlavy, ale za krátko odhodil obavy a pořádně jsme si ve výběhu zařádili. Situace kolem B...ena je, ale špatná. Majitel útulku má obavy, že Ben bude majiteli vrácen, neboť se dle zákona jedná o chybu chovných podmínek. Domnívá se, že postup bude následovný. Majitel dostane pokutu a bude muset uhradit zásah policie, dále mu bude dána asi tak 14 denní lhůta na odstranění chovatelských nedostatků a Ben mu bude navrácen zpět do jeho tzv. péče ( Dále bude následovat několik neohlášených kontrol z veterinární zprávy.Náš postup: Dnes se pokusím umístit petici na stránky naší skupiny, prosím stáhněte si jí a dejte podapsat co nejvíce lidem. Posílejte na adresu Jitka Tržická
Barchov 33 nový Bydžov 504 01 do data 28.2.2010.
Včera jsem odeslala stížnost na veterinární správu a policii ČR. Tam dnes budu znovu volat a pokusím se podat tre...stní oznámení.
Jinak tvoříme i poslední únikovou možnost na záchranu Bena, ale tu na FC nebudu zveřejňovat...všichni,ale jistě chápem.

Barča85
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2010 15:57
- Nahlásit

Z 13. února
Mám potvrzeno, že Ben je zpět u p.Machačky, je opět zavřený v boudě a trápen stejným způsobem.
p.Antoním z útulku mě potvrdil, že musel z nařízení p.Niplové Bena, p.Machačkoj opravdu vydat.Okamžitě jsem volala p.Niplové na úřad. Je teď momentálně hlavní osobou, která má slovo v případu Ben... p.Čermák z veterinární zprávy, pouze napsal posudek na Benův stav. Tohle tak trochu nechápu, dle mého názoru, by měla především veterinární správa řešit Bena a né životní prostředí. p.Niplová je blbá jak pytel zmijí...... nebo aspoň co se týká téhle situace. Její oblíbené slovo je nevim, to musim prověřit. Ta paní není schopná tuhle situaci opravdu řešit. Mimo jiné dostala teda z mé strany řádný kotel, za navrácení Bena. Rezolutně jsem dala najevo svůj nesouhlas s celou situací a oznámila jí, že rozhodně nenecháme situaci v takovém stavu v jakém je a vyvodíme z ní patřičné důsledky. P.Niplová, není rozhodně konfliktní ani příliš odporujicí člově, spíš ušlapnutá úřednice, je třeba jí tedy navést na správnou cestu řešení celé situace

moll
a váš kamarád Milan(jak má u sebe Doru), který se taky angažuje, napsal
Bohužel tenhle postup vyplývá ze zákona. KVS dává dobrozdání k případu, ale veškeré úkony k nápravě stavu provádí obec, zde tedy MU Dvůr Králové. A tam, jako jinde , vmáá tyhle záležitosti v referátu odbor životního prostředí. Zde konkrétně pí. Nyplová . Píše se s "y" ...

moll
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2010 16:07 - Změnil/a: moll
- Nahlásit

Barča85
a když je pí n. nekonfliktní, tak proč pesana vydala zpět? nemohla by své rozhodnutí o vrácení změnit a pesana vzít zpět, když je zase zavřený...?
asi jediná další šance je průběžně sledovat a dokumentovat chování majitele k pesovi. nechtěl by ho prodat? třeba by se nechal ukecat...nebo přeplatit.

bea
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2010 16:28
- Nahlásit

Barca:
Tak to je asi jediná možnost. Chlap bude navíc nas.anej, že musí uhradit nějakou pokutu a vztek si vybije zase jen na psovi.
Třeba se to náhodou vyřeší ve prospěch psa, ale to už pro něj, při rychlosti našich úřadů. může být pozdě.

Sylva
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2010 16:41
- Nahlásit

Nyplová se bojí co takovej krypl Machačka udělá s ní, nebo jejími dětmi, když rozhodne proti vůli tohoto "pejskaře"

Ben se časem postará o stav "a teď sme si kvit". Jen do té doby ještě chudák hodně vytrpí. Ikdyž, sousedovic stejnej kříženec snášel 30ti stupňový vedra bez vody a kouska stínu, taky s pokorou a láskou.

moll
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2010 16:58
- Nahlásit

Sylva
Ben se časem postará o stav "a teď sme si kvit".
ale potom t ostejně zaplatí cenou nejvyšší...lepší by bylo se pokusit ho dostat od machačky jinam

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2010 19:11
- Nahlásit

ted to bylo ve zprávách na primě,essi to někdo umí dohledat na netu pak...já ne

Cigi
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2010 20:21
- Nahlásit

Beník na Primě, začíná ca v 12:40 minutě.
http://prima.stream.cz/zpravodajstvi-prima/

Barča85
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2010 20:48
- Nahlásit

moll

a když je pí n. nekonfliktní, tak proč pesana vydala zpět? nemohla by své rozhodnutí o vrácení změnit a pesana vzít zpět, když je zase zavřený...?
mohla, záleží, jestli se jí bude chtít..

Ben se časem postará o stav "a teď sme si kvit".
ale potom t ostejně zaplatí cenou nejvyšší...lepší by bylo se pokusit ho dostat od machačky jinam

otázka je, za jak dlouho si pak pořídí dalšího "Bena"...

Sylva
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2010 21:35 - Změnil/a: Sylva
- Nahlásit

otázka je, za jak dlouho si pak pořídí dalšího "Bena"...
Sousedům to trvalo asi půl roku. Ani jméno nevymysleli jiné. Naštěstí pořídili malou rukavičku - hračku dětičkám, která teda bydlí v krytém průjezdu a na dvorku je aspoň na volno. Jeho předchůdce byl trvale na řetazu. Čili pokrok v jejich myšlení nastal. Takže Machačka Bena 2. bude zavírat do sklepa..

moll
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2010 07:28 - Změnil/a: moll
- Nahlásit

Barča85
a co té úřednici nenakládat pod kotel, ale normálněa v klidu s ní promluvit, nabídnout adopci psa, aby se o něj nemuselo město starat, zahrát jí na city, žepřece nemůže chodit kolem týraného psa a vědět, žýe ho mohla zachránit....
a z druhé strany - zjistit, kolik budou ty poplatky za zásah policie, co má machačka platit, a navrhnoutmu, že je nemusí platit, pokud se psa sám vzdá. přeci to nemůže být 50.000,- kč a mohli bychom se na to složit. pes by pak mohl do útulku a byl by v pohodě. jinak než takto pomoct nemůžu, jsem z jm-kraje, alert řeba telefonát paní na úřad bych mohla.
teď jsem se koukla na stránky mě ú dknl - ta pí je mladice, měla by být přístupná rozumným argumentům - já původně myslela, žeto bude bojová úřednice zvíci 65 let....

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2010 19:43
- Nahlásit

ted bylo zas ve zprávách na primě,že pozítří by měly padat TO..uvidíme..někdo schopnej může dát kdyžtak linka

Barča85
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2010 23:42
- Nahlásit

Tak tato kauza se jeví jako velmi podivná - je spousta obhájců a i odpůrců p. Machačky, paní Jitka Tržická se k věci přestala vyjadřovat...Pes byl majiteli navrácen, byli pořízeny fotky, kde je Ben volně puštěný na zahradě..
Zajímalo by mě, kde je pravda, jak se to bude dál vyvíjet..
Jsem přes 100km daleko, ale mám sto chutí se tam rozjet a přesvědčit se na vlastní oči...
Pokud jste někdo na Facebooku, podívejte se do skupiny, vyjma dvou hádajících se a napadajících se skupin lidí se tam zjistit pár skutečností, které nekorespondují s tím, co říká p. Tržická..
Tak já nevím..

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání