Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Kaplice - 60 kříženců, NO a SH v nouzi
<< . 1 . 2 . 3 .
Autor Zpráva
kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2010 13:16
- Nahlásit

radkah
pokud si budu chtít doma "mrskat vořechy", není do toho nic tobě ani nikomu jinému do doby, než je začnu pohazovat u popelnic, hromadit je na malém prostoru nebo jejich rodiče držet v otesných podmínkách... maximlně mi můžeš nakázat, že jim musím třeba dělat RTG a nesmím chovat na 4/4 příklad. pokud to dodržím, můžu křížit třeba jorka s kozou... Pokud je prodám/daruji dál už je to věcí majitele, těžko můžeš mě popotahovat, že je pes v útulku... A myslím, že slušní už jsou omezováni dost, platí daně, psa tahají na vodítku atd. A neslušní se jim jen smějí,protože na ně se kašle...

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2010 13:21
- Nahlásit

kokrvnouzi
do doby, než je začnu pohazovat u popelnic, hromadit je na malém prostoru nebo jejich rodiče držet v otesných podmínkách...
A pak už je většinou pozdě, protože jejich počty jdou do desítek, ne-li do stovek a už s tím nikdo nechce nic mít, protože co s nimi. A hlavně kdo to zaplatí. Takže úřady začnou hrát mrtvého brouka a doufají, že se to nějak vyřeší samo, že psi třá pozdechají na parvu, nebo tak něco.... a ono se to pořád SAMO neřeší Viz třá Šíblová,nebo Bártů

maximlně mi můžeš nakázat, že jim musím třeba dělat RTG a nesmím chovat na 4/4
A já ti řeknu, že šlechtím nové plemeno, které jako hlavní znak bude mít křivé nohy a zadek na zemi, tudíž nutně potřebuji výchozí rodičovský pár s DKK 4/4 . A nezakážeš mi vůbec nic, páč nemůžeš

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2010 13:31
- Nahlásit

Biluška
A pak už je většinou pozdě
a to je kámen úrazu, je jich 10 už dají ruce pryč, pak je jich 100 já si vesele natáhnu péra a starosta se může jít "pohoupat" na lípu na návsi...
A nezakážeš mi vůbec nic, páč nemůžeš
musela bych uzákonit, že 4/4 rodič je týrání a poslat tě šlechit do byválé Jugoslávie, SSSR případně do Mongolska

radkah
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2010 13:34
- Nahlásit

kokrvnouzi
ježiš ste jak bodlý vosou...mě je vcelku u prdele cvo si budete doma sekat, ale až je daruješ, prodáš nebo cokoliv, tak pokud bys nahlásila majitele a existoval systém evidence -prostě odpovědnost majitele za svého psa-tak by se omezilo tomu, aby ten nový páníček, kterému si toho psa prodala ho nevykop někde v polích za půl roku. Vzhlkedem k tomu, že mi přijde naprosto normální mít zodpovědnost za svého psa i za jeho potomky /nevím jak to vidíte vy, ale já bych se nevyspala, kdybych neměla tušení jak právě žijí potomci po naší fence, jestli někde psi nestrádají..to je snad naprosto normální postoj ne./ Odpovědností za potomky myslím smlouvu kupní, která mě opravňuje k odebrání svého odchovance, pokud žije v podmínkách nevyhovujících. Nemyslím, že bys měla být popotahovaná, pokud se ten odchovanec ocitne v útulku, ale majiteli, kterému jsi ho prodala, darovala ...bych napařila 50tisíc-příště by si kokot rozmyslel vykopnout psa v lese-to ve zkratce. Je trochu nahlavu, že se snažíme pomáhatr psům "v nouzi" a chceme řešit "množírny", když nejsme schopni připustit nějaký systém kontroly, který by se nás samozřejmě určitým způsobem dotknul. Já nejsem kretén a v obci bych nejela "kilo"-k tomu nepotřebuju retardéry ani zákony, ale bohužel si ničím podvozek, neboť je v republice dost debilů, který by tam kilo jeli

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2010 13:42
- Nahlásit

radkah
tak pokud bys nahlásila majitele a existoval systém evidence -prostě odpovědnost majitele za svého psa-
S tím paní souhlasím, to by být mělo. Povinně by se měli všichni psi čipovat (tetovat) - vořech jako žampijón a evidence by měla být. Třá on-line přes net, to by snad nemusel být moc velký problém jak pro úředníky tak pro prodávající. Bezplatně,nebo za nějaký pakatel, tak aby to fakt každý udělal a nemohl brečet, že na to nemá a odnesou to jeho psi.

kokrvnouzi
a to je kámen úrazu, je jich 10 už dají ruce pryč, pak je jich 100 já si vesele natáhnu péra a starosta se může jít "pohoupat" na lípu na návsi...
No právě. Kdyby ta KVS byla co k čemu tak to bude řešit už u těch deseti. Co deseti, vem co je hajzlů co mají jednoho psa zavřenýho někde v guwnech a týrají ho A KVS "neshledá známky týrání"

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2010 13:54
- Nahlásit

radkah
ale jo, já souhlasím, jen poukazuju na to, že není všechno tak jednoduché a jednoznačné. nemůže se zakázat úplně všechno. a hlavně ten problém je vždy koncovka, tedy kontrola dodržování... A mě by samozřejmě zajímal osud potomků, asi jako každého normálního člověka, ale tady tato celá diskuze se točí hlavně kolem těch nenormálních...
Biluška
Třá on-line přes netBezplatně,nebo za nějaký pakatel
no přesně, sednu k netu, nacvakám čísla čipů, jména a adresy komu jsem psa prodala/dala, zaplatím převodem 50 kč (paušálně a nebo i za kus, však to můžu přičíst novým majitelům) a dlabu na to... Když mě zajímá osud štěňat, zajímá, když ne, nezajímá... Dál si za něj nese odpovědnost majitel, když ho prodá/daruje přehlásí majitele stejně jako u auta. Když ho ztratí, nahlásí ztrátu, úhyn...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2010 14:00
- Nahlásit

ty vogo...já jen že radkuh znám vosobně a těžko si lze představit kontroversnější a svobodomyslnější vosůpku ...to jen na okraj..čék by to do ní vůbec neřek..
je zbytečný se do ní navážet,je mi jasný,že z ní mluví zoufalství a bezmoc,se kterejma se denně setkává na každým kroku a bohužel často řeší ty následky..též su veeelmi svobodomyslá,ale v případě,že bych tim zachránila nějakejm čoklům krk,klidně bych se omezit v tomhle nechala..osobně mě ke štěstí nestačí vlastnit psů kolik je mi libo,štěstím by mne naplnilo,kdyby se všem psům obecně dařilo poněkud lépe než je tomu nyní

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2010 14:00
- Nahlásit

Biluška
jednoho psa zavřenýho někde v guwnech a týrají ho
to se*e nás, páč je nám ho líto, starosty pokud nejsou stejně založení, tak ne. jeden se vždycky někam strčí, v nejhorším se odvede hajnému... ale právě na takových případech by se mohlo demonstrovat, jak z jednoho (respektive na začátku musí být 2) se může stát 60 a problém jak brno...

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2010 14:19
- Nahlásit

kokrvnouzi
jména a adresy komu jsem psa prodala/dala
Bych to ještě trošku zdokonalila. Udělala bych systém stejně jako u těch aut. Já bych štěňata odhlásila, nový majitel by je musel, řekněme do týdne, přihlásit. Protože kdyby to bylo o tom, že já naťukám adresy těch nových tak si je klidně můžu vycucat z prstu. Štěňata hodím v krabici k popelnici a napíšu "štěně s číslem xy jsem prodala Frantovi Vopršálkovi, Nízká 3587, Vysokov" . A systém bude spokojenej Hezky ať si Franta svoje nové štěně nahlásí sám

Atika
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2010 14:27
- Nahlásit

radkah

ale majiteli, kterému jsi ho prodala, darovala ...bych napařila 50tisíc-příště by si kokot rozmyslel vykopnout psa v lese

Nejsem si jistá, jestli při takovém postupu (kdyby fungoval) by to hajzlovský "páníčci" nepořešili motykou, lopatou a podobně. A dokazuj, že psa prostě zabil a né, že mu utek jak tvrdí.

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2010 14:28
- Nahlásit

Atika
A dokazuj, že psa prostě zabil a né, že mu utek jak tvrdí.
Vždycky se najde způsob jak občůrat zákon. Ale bude to dělat mnohem míň lidí. Každý z nás teoreticky ví jak vykrást banku, ale málokdo to udělá

Atika
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2010 14:45
- Nahlásit

Biluška

To jo, páč se nikomu nechce do báně a když vykradeš banku, tak cajti přece jenom vyvinou dost energie na to, by tě čapli, jenomže když se hnusně a nestandartně a surově (ale tajně) zbavíš psa, tak nikdo žádnou energii vyvíjet nebude, takže to projde, přece nebudu riskovat, že se pes najde a mě vypálí pokutu 50 litrů. Možná jsem jenom pesimista, ale myslim si, že kdyby fakticky týhle kategorii majitelů psů hrozila pokuta (třeba i nižší) a chtěli se ho zbavit, tak se "přemůžou" a nebo to svěří někomu "schopnějšímu". A takovejch co tě za flašku zbaví problému je

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2010 14:49
- Nahlásit

Atika
Takový lidi jsou i teď. Někteří psa odvezou a vyhodí na dálnici, jiní ho odvlečou k myslivcovi a dají flašku
Upřímně - co je pro toho psa horší? Lidi jsou prostě zmetci hnusní, co naděláme?

Atika
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2010 14:58
- Nahlásit

Právě že naděláme prd, kdyby aspoň tam, kde je týrání prokázaný nastoupil trest (třeba mastná pokuta, která by účelově šla tam, kde by se o psa/psy postarali), tak by to po čase - asi spíš delším, ale přece tihle hajzlíci začali pociťovat něco jako to riziko při vyloupení banky. Tebhle si umřel, takže nic, ale množiče by to časem mohlo zpomalit, páč to dělaj pro prachy a kdyby byli lidi všímaví a fungovaly tresty, tak by to byla prodělečná činnost a útulky a obce by se staraly aspoň za prachy. Já vim, že je to utopie.....

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2010 15:18
- Nahlásit

Atika
Jo, to by mohlo fungovat. Jenže jsme zase na začátku - KVS by museli pohnout zadkem a dělat něco s týraným zvířetem. Alespoň ho uznat jako týrané

Kdysi jsem řešila týrané psy s policií. Policajt mi doslova řekl, že týraní psi je (jako policii) nezajímají. Trestný čin je pouze, když někdo ZVLÁŠŤ ZAVRŽENÍHODNÝM ZPŮSOBEM PSA UTÝRÁ. Čili - když umlátíš psa lopatou před mateřskou školou a osouložíš mrtvolu tak JE to zvlášť zavrženíhodný způsob a budeš trestně stíhaná. Když totéž uděláš doma ve sklepě tak je to pouze utýrání psa (možná ani to ne) a je to pouze přestupek. Dostaneš pokutu 500,- a nic se neděje

moll
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2010 18:01 - Změnil/a: moll
- Nahlásit

Biluška
Dostaneš pokutu 500,- a nic se neděje
ani to ne, protože pokud to provedeš ve svém sklepě, tak se o tom nemusí veřejnost ani dozvědět....

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2010 18:10
- Nahlásit

moll
ani to ne, protože pokud to provedeš ve svém sklepě, tak se o tom nemusí veřejnost ani dozvědět....
Ano, zásadní předpoklad je, že mě přitom někdo uvidí. Třá sousedka co půjde do sklepa pro brambory

<< . 1 . 2 . 3 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání