Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Kaplice - 60 kříženců, NO a SH v nouzi
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
qmatous
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2010 22:25
- Nahlásit

Další radost :
Desítky trpících psů po sobě zanechal v obci Mostky u Kaplice dvaapadesátiletý muž, kterého nalezli v pondělí mrtvého policisté ve vraku autobusu, kde bydlel. V okolí vraku je dalších deset nepojízdných automobilů a v nich živoří němečtí ovčáci, husky i další plemena.
http://www.novinky.cz/krimi/191663-straznici-se-po kouseli-chytat-vydesene-psy-po-zesnulem-podivinovi .html

Organizace pomoci se ujala Eliška ze Siberian Husky Rescue
http://www.kaya.cz/novinky

V tuto chvíli shání hlavně někoho schopného zajistit převoz granulí z Olomouce do jižních Čech nebo do Prahy + samozřejmě případné zájemce o psy.
http://www.tombru.com/mushing/index.php?topic=1207 .0

Pokud už tu to téma je, omlouvám se.

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2010 22:34
- Nahlásit

Budiž toto varováním všem starostům a hlavně poučením KVS. V minulosti mu 20 psů zabavili a stejně jich mají teď 60 na krku, Až natáhnou pérá... však jmenovat je nebudu, všichni víme koho myslím a komu to nejeden zde přítomný upřímně a z celého srdce přeje, budou mít podobný problém jiné obce... Jo, jen dál dávejte ruce pryč. Přitom by to v mnoha případech šlo zkusit stopnout na 10-20 psech!

Lucinka22
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 06:24
- Nahlásit

Ahoj.
Chtěla jsem jenom říct, že jsem mluvila s lidma kteří v těch Mostkách byli, a musím říct že o ty zvířata se ten pán staral. byli v dobrým stavu, nebyli zubožený jak zde píšete. jsou to krásný a dobře udržovaný psy. Byli hladoví protože pán umřel zřejmě už v pátek. Vy by jste po třech dnech hlad neměli? Takže bych zase nekřivdila prosím.
dík.

makrel
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 07:46
- Nahlásit

Lucinka22
To je moc hezké, že se o ně pán staral a dál? Pomůže jim to nějak? Bohužel pán měl hlavně myslet na to, co s těmi psy bude, kdyby se mu něco stalo. Je to tady každý, pořád dokola, někdo si nashromáždí doma 20,40,60,80 psů a pak se hledá domov, který už dneska není reální ani pro obyvatele útulků, natož pro pořád přibývající od "majitelů"

Silwuska
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 08:04
- Nahlásit

ALL
S toho minulorocneho odoberania maju doma 3 psov babulky od nas s fora...dve s nich dokonca vyhrali v musherskej sutazi nedavno, jedna je doma ako milacik...

Lucinka22
s utulku si ich brali ako extremne vychudnute, asocialne psi, bolo treba ich zvykat na kontakt s clovekom, cele dni boli utiahnute v klietkach odkial nechceli vyliezt...

Takze nech by tie terajsie psi boli akekolvek, za tie minule si zasluzi odsudenie...mozno sa nejakeho tam hore docka...

Lucinka22
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 08:33
- Nahlásit

makrel
Jen jsem chtěla říct, že ty psi nebyli zubožený jak se všude píše. Byl schopnej se o ně postarat a nakrmit, i když jich bylo tolik. A jak můžeš vědět že ty pejsky nechtěl někomu dát? co když je nikdo nechtěl tak se o ně prostě postaral a dal jim najíst? Je mi jasný že ted asi všichni nenajdou domov, ale nemůzeš vědět jak to bylo. Měl ty psy rád. Jinak by se o ně nestaral. Vím že mu už dřív sebrali 20 psů, tak když jich měl tolik a dalo se to řešit, tak proč mu nenechali třeba jen 2? Proč mu jich nevzali víc?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 08:33
- Nahlásit

Lucinka22
Vím že mu už dřív sebrali 20 psů
proč??

Silwuska
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 08:37
- Nahlásit

Lucinka22
Preco by "oni" od neho mali zachranovat psov?? neboli to ziadny nalezenci, boli to vsetko jeho stenata, vtedy uz rocne, dvojrocne psi. Skoro vsetky boli na vlas rovnake! Preco sa ON nepostaral o to aby sa mu to tam nekotilo?? Preco museli trpiet tie psi??

Odkaz na fotky ako vyzerali JEHO psi, par dni po odobrati, a fotky s novych domovov ked sa socializovali a zaradili do normalneho zivota
http://www.moncici.estranky.cz/fotoalbum/zo-zivota /husky-pred-a-po

makrel
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 08:41
- Nahlásit

Lucinka22
Ano, chápu jak to myslíš. Ale někdy problém vznikne právě proto, že někdo má pejsky rád.A jestli je pravda to co píše Silwuska o tom, že se to tam všechno množilo mezi sebou, tak prostě takového člověka odsuzuju, i kdyby je miloval sebevíc!!! Měl dostat úplný zákaz, když už tam ten problém jednou byl.

Biluška
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 09:02
- Nahlásit

Právě jsem dostala info, že odvoz granulí už je zařízený.

MImochodem, taky mám doma 12 psů. Brzo jich bude 13. Pro případ mojí náhlé smrti (denně jezdím autem a spousta z vás ví jak řídím, takže pravděpodobnost docela vysoká ) mám v šuplíku uložený seznam lidí, kteří jsou ochotní se ujmout konkrétního mého psa. Je to i s adresama, tel. číslama a jménem psa, který tam přijde. Celá rodina o tom ví, v případě nutnosti budou dotyčné kontaktovat a psa jim dovezou. Jestli ne tak je budu nadosmrti strašit Jo, abych nezapoměla, někteří jedinci jsou ještě volní, třá Puma . Chcete někdo potencionálně Pumu?

Lucinka22
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 09:03
- Nahlásit

makrel
To měl ale nedostal. A jak se měl postarat o to aby se nemnožili, když neměl žádný prostředky? Měl je všechny uvázat? to by bylo možná horší než lepší. Podle mě měli zasáhnout ostatní lidi.dát mu zákaz, najít pejskům nový domov. a nenechat to zajít tak daleko že jich maj ted 60.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 09:03
- Nahlásit

Biluška
někteří jedinci jsou ještě volní, třá Puma
proč mě to nepřekvapuje??? mě puma nevadí hlavně dyš bé agresííívní na lidi!!! stejnak je blázen,taxe k sobě budem hodit..

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 09:07
- Nahlásit

Lucinka22
A jak se měl postarat o to aby se nemnožili, když neměl žádný prostředky? Měl je všechny uvázat? to by bylo možná horší než lepší. Podle mě měli zasáhnout ostatní lidi.dát mu zákaz, najít pejskům nový domov. a nenechat to zajít tak daleko že jich maj ted 60.
děláš si srandu????? jako nějak nevim co slušnýho napsat!! jestli je magor,at ho zbavěj svéprávnosti úřady páč normální člověk takový argumenty asi nebude používat!Proč se maj sakra starat ostatní????? a eště budou špatný,že se starali málo a blbě a pozdě zatimco von "bude milovat svý pejsky???" no ty voe,rači du..

PeKrato
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 09:08
- Nahlásit

Lucinka22
A jak se měl postarat o to aby se nemnožili, když neměl žádný prostředky?
Promiň, ale tak snad chovám psy, tak vím, co se děje při hárání a když jich chci mít tolik, tak i je zabezpečím tak, aby se mi nemnožili dle libosti. Nedodstatek prostředků nikoho neomlouvá, když na to nemám, tak to nedělám a hotovo.

Podle mě měli zasáhnout ostatní lidi
Asi žiješ v jiným světě než já, ale kdo měl jako zasáhnout??? Každej má svých problému dost a nemá moc energie řešit ještě problémy jiných. Chlap byl debil, když si nedokázal zajistit svý psy tak, aby je zvládl a nemyslel ve svým věku na budoucnost. Teď na jeho blbost budou dojíždět ty psiska.

Biluška
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 09:08
- Nahlásit

davidkova renata
Dobře, připisuju si k tobě Pumu. Tagže to máme:
Brut - Nýna
Gerda - Lilátko
Davídková - Puma
Reneeska - Hajzlteriér Texál
Impact - jeden dle vlastního výběru
Muchoš - Kilerka Orobulka

Hesinku, Bon-Bona, Armana a to nový štěně si nechá Tomáš doma.
Eště se někdo přihlaste na Miu (úplně bezproblémová, má blbý ledviny tak beztak dlouho nebude), Bagetu (úplně bezproblémová, ale žere malý děcka co šustí igelitkama) a Megeru (úplně bezproblémová, akorát pase mraky, musíte mít dostatek mraků)

qmatous
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 09:48
- Nahlásit

to makrel: řada mašerů má podobně velké smečky a dokáží kontrolovat, aby se jim to nemnožilo..někdy i za cenu držení psů jednotlivě na úvazech. pokud mají i dost pohybu, nepovažuji to za týrání - viz např. http://hrobnici.blog.cz/rubrika/moji-pejsci
K zákazu chovu - nahlédla jsem zrychleně do veterinárního zákona a KVS myslím může zákaz činnosti uložit jen podnikateli. Fyzické osobě lze obvykle nařídit jen odstranění nedostatků a v případě nesplnění může tedy dojít k odebrání zvířat a pokutování, ale nejde dotyčnému bránit v pořízení nových psů. To je myslím obecně problém u všech těhle "takychovatelů"..

Nově by tedy v případě hrubého zanedbání péče šlo dotyčného trestně stíhat a tam už ten zákaz činnosti uložit jde. Ale to musí dotyčný psu způsobit trvalé zdravotní následky nebo smrt.

Úřadům se ale obvykle nechce ani do toho odebrání zvířat, protože se o ně pak musí postarat.

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 10:36
- Nahlásit

Lucinka22
Víš ono to není jen o krmení... Pokud tam byli štěňata a mladí psi, znamená to, že je pán nejen vlastnil, ale i množil. A nechceš mi doufám tvrdit, že všichni psi byli řádně očkovaní, každý z nich zná vodítko, umí se pohybovat po ulici a vůbec je perfektně socializovaný? to je bohužel přístup KVS, dostanou občas nažrat, tak je to ok... a teď má obec docela vážný problém!

AlbertPrvniVeliky
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 11:30
- Nahlásit

Je to otřesný příběh,pána neomlouvá nic.Argument typu že měl rád zvířata a krmil je nestačí!!! Chování zvířat neobsahuje krmit je jen a mít rád.Nechápu ale ani mě nepřekvapuje přístup patřičných orgánů.Neznáme sice důvody proč si jich tolik množil ale toje ted už jedno.Už dávno měli sousedé nebo kdokoli kdo věděl co je zač upozornit na to a začit jednat než to došlo až do takových mezí!Je to smutné při pomyšlení kolik takových případů ještě bude a je...

Lucinka22
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 11:37
- Nahlásit

Mě je jasný že to nestačí. On byl bezdomovec a postaral se o ně tak jak mohl, nebo spíš tak jak uměl. Lepší je najít v takovémhle stavu, než aby se hlady požírali navzájem ne?

PeKrato
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 11:46
- Nahlásit

Lucinka22
Lepší je najít v takovémhle stavu, než aby se hlady požírali navzájem ne?
Stejně tak můžu říct lepší si ohlídat feny před nakrytím, než abych musel živit 60 hladových krků. Obzvlášť pokud jsem bezdomovec a jsem rád, že jsem rád.

makrel
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 11:48
- Nahlásit

Lucinka22
Pokud jsem bezdomovec,tak k sobě nebudu připoutávat dalších 60 hladových krků proboha!!!

Lucinka22
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 12:09
- Nahlásit

makrel
tak to je samozřejmý. já nevim co ho vedlo k tomu si je pořizovat. asi nechtěl bejt sám, nebo já nevím. Hlavně aby ted dostali nějakého páníčka.

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 12:11
- Nahlásit

20 mu jich zabavili...
někdo se to asi snažil řešit, bohužel se to, jako vždy, neřešilo důsledně...

makrel
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 12:13
- Nahlásit

Lucinka22
No právě z toho mám obavu, že "páníčka" mít nebudou. Proto mě to tak štve. I štěňata trčí v útulcích a na 60 psů z rozpadlého baráku a autobusu, z nichž většina nebo někteří neví co to je normální život určitě davy lidí nečekají!

Mika
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 12:15
- Nahlásit

Lucinka22

ak nechcel byt sam, mal si poridit jednoho, ako to robi vacsina normalnych ludi. Mat 60 psov a nestarat sa o ne, to je chore. A ak si myslis, ze sa o nich dobre staral a ze su v poriadku, tak si jedneho vezmi
Videla som dnes v rannych spravach zaznam z odchytu a nebolo mi z toho dobre. Psy zalezle v kute, so stiahnutymi ocasi, metajuce sa na odchytovej tyci... Je mi luto, ale ziadneho nakrmeneho, stastneho a spokojneho psa som nevidela.

Mika
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 12:16
- Nahlásit

Lucinka22

a ak mas predstavu o milom deduskovi, ktory zachranil 60 psov a potom sa o ne kazdy den s laskou staral, hladil je, miloval je, krmil z ruky a boli pre neho vsetkym, tak si prosim zloz ruzove okuliare a pozri sa triezvo na realitu.

impact
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 14:03
- Nahlásit

Biluška
Já měla mít toho foxíka, ni? Nebo si pak vyberu. Ale dělej tak, ať neumřu drříf jak ty.

alda
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 14:13 - Změnil/a: alda
- Nahlásit

No jo ,jenže kromě pejsků tam byly i koně a krávy.Myslíte že ty si někdo vezme jen tak domů.Kumšt bude umístit a postarat se pejsky a co ta ostatní "havěť ". Koně nebo krávu si asi jen tak někdo nevezme. To jsou trošku finančně náročnější zvířata.

Silwuska
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 14:42
- Nahlásit

alda
V tom odkaze sa pise ze o kone je velky zaujem, kravy podla mna tiez pojdu v pohode...ked ich len na nejake druzstvo ponuknu...

Biluška
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 14:53
- Nahlásit

impact
Já měla mít toho foxíka, ni? Nebo si pak vyberu. Ale dělej tak, ať neumřu drříf jak ty.
To je jedno, si vyber koho chceš . Ale Arman není vhodný do civilizace, jemu to vyhovuje tady na samotě - nemůže potkávat při vycházkách jiné psy.

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání