Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Kaplice - 60 kříženců, NO a SH v nouzi
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Gerda
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 15:05
- Nahlásit

Biluška
Proč zrovna já mám mít tvého nejhnusnějšího psa? Ať si ho veme Jabloň.

Biluška
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 15:14
- Nahlásit

Gerda
Proč zrovna já mám mít tvého nejhnusnějšího psa? Ať si ho veme Jabloň.
Nic, u Jabloně by Lilátko zaniklo a ono je rádo vyjímečné . Hezky si ho vezmeš ty a nevymlouvej se . Lilátko je hodné, vychované, canisterapeutické, čistotné, nic doma neničí, s nikým se nepere a u stolu nežebrá . Je úplně zlaté tak si nevymýšlej, tak skvělého psa už nikdy neseženeš Akorát si s ní asi budeš muset vzít i ten sousedův kombajn, Lilátko ho pořád děsně mylákuje a nebude od něho chtít pryč

Walda
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 15:15
- Nahlásit

Biluška

Chcete někdo potencionálně Pumu?

Myslím, že k Pumě měla nejvřelejší fstach Mel, teda aspoň v Mariadolu. A po hruškovici.

Ebony
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 15:18
- Nahlásit

Lucinka22
proboha, odkud si spadla?
http://archiv.nova.cz/multimedia/odpoledni-noviny- 9-2-2010.html?s=0
stačí se podívat, v jakým stavu jsou tam psi, cca od osmé minuty, to není jen za pár dní, uvázaní na drátech u auta? Se prober. Já mám dvacet psů (snad se Makrel neosype ) a rozhodně se mi tady bezprizorně nemnoží a ani na to nemusí být uvázaní.

Biluška
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 15:18
- Nahlásit

Walda
Myslím, že k Pumě měla nejvřelejší fstach Mel, teda aspoň v Mariadolu. A po hruškovici.
Pumička má Mel taky ráda, o tom nejvíc svědčí to, že ji nekousla . Jenomže potencionální adopci Pumy myslím zcela vážně a jelikož Mel čeká to mimino tak Pumu tam poslat nemůžu Nebo teda můžu, ale vsadím se s tebou, že Mel nebude mít ráda psa co jí zmrzačil děcko

makrel
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 15:19
- Nahlásit

Ebony
Tak když se nemnoží, tak se nesypu

Ebony
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 15:22
- Nahlásit

makrel
neboj, kdyby se mi něco stalo, tak se o ně má kdo postarat, sice bych jim to nezáviděla tak snad se to nikdy nestane

Nori
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2010 20:43 - Změnil/a: Nori
- Nahlásit

http://kaya.cz/novinky:
Povedlo se mi sehnat 1,5 tuny granulí za rozumné ceny. Hurrá.

Pak prosíme o pomoc:
Klára Kaiserová dohodla 20 pytlů granulí zadarmo (moc díky Klárko), ale chybí nám doprava z Olomouce. Hledáme tedy pomoc s převozem alespoň do Prahy, odkud je již odvoz zajištěný. Pokud byste byl někdo ochoten, tak prosím kontaktujte Kláru Kaiserovou - kklara@quick.cz. Moc díky!

11.02.2010 08:09: Už není aktuální - granule byly včera přivezeny.

radkah
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2010 21:27
- Nahlásit

Dovolím si...je fakt, že pána neomlouvá absolutně nic, kromě toho, že byl již pár let na zbavení svéprávnosti. Je to jeden z těch psychopatických majitelů, kteří to ale nemyslí v počátcích zle a psy nemnoží jako zdroj obživy.Já myslím, že by takhle měl i děti, pokud by se mu podařilo najít samičku se stejným pohledem na život. Já pořád nechápu, proč už naši zákonodárci nevymysleli nějaké řešení-ideální oslovení voličů-PEJSKAŘŮ-omezení a dané podmínky držení a chovu+registrace narozených psů/nemyslím jen papírových. Prostě se ti nepodaří uhlídat háravou fenu a....nahlásíš počet narozených štěňat a adresy nových majitelů-do nějakého registru obcí./PRO ZARPUTILÉ NEPEJSKAŘE-proš by měla obec platit v těchto případech+omezení držení psů na 3kusy/osoba...vyjma chovatelů, sportovní kynologie atd. Zamezilo by se, alespoň částečně těmhle zvěrstvům. Přemýšlela jsem o tom, jakým způsoběm bude o smečku postaráno a jak se aklimatizuje jedinec zvyklý na smečkové bytí a volné žití. No, držím jim palce

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2010 21:57
- Nahlásit

radkah
no fajn, tak už jsem mimo limit. A taky by se měly omezit bojové plemena a všechny kastrovat a vytrhat jim zuby.

radkah
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2010 22:01
- Nahlásit

Mucholabka
no počítám, že člověk není nikdy sám a počet se rodinými příslušníky zvyšuje. Další kritérium by byla samozřejmě "práce" se psy-což je zahrnuto v kynologii sportovní...takže žádný problém

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2010 22:04
- Nahlásit

radkah

omezení držení psů na 3kusy/osoba

no počítám, že člověk není nikdy sám a počet se rodinými příslušníky zvyšuje

To aby Biluška rychle začala rodit, musí dohnat ty rodiné příslušníky

radkah
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2010 22:04
- Nahlásit

já bych si nelejsla mít třeba 10psů a být na ně sama-kromě rizika úmrtí, je tam riziko ztráty výdělečné činnosti atd. a netroufla bych si hlavně ohledně nákladů na vet.péči-co se týče operativních zákroků a větších zásahů-jsem dost vyléčená, hlavně po tý torzi

moll
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2010 22:18
- Nahlásit

Mucholabka
..a nezapomeň na drápy, ty by se taky mohly odstraňovat - někde jsem četla, že v u.s. u koček chovaných ve městě je nezbytné...

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2010 07:37
- Nahlásit

radkah
Na jednu stranu chápu jak to myslíš. Na druhou stranu jsem člověk strašně svobodomyslný a nenávidím cokoliv, co mě sebemíň omezuje. Počínaje riflema co škrtí v pase a konče nutností vyměnit neplatnou občanku. Představa, že jdu někam na nějaký úřad žádát o povolení vlastnictví pátého psa, jelikož jsem psosportovec se mi dost příčí Jsem svobodný občan ve svobodné zemi (???) a jako takový nehodlám být omezován.

I když uznávám, že s podobnýma nesvéprávnýma jedincema jako je ten zemřelý autobusák by se mělo něco udělat. Ale myslím, že tudy cesta nepovede.

reneeska
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2010 08:00
- Nahlásit

radkah

no počítám, že člověk není nikdy sám a počet se rodinými příslušníky zvyšuje.

Promiň ale nebudu odpovědnost za svý psy házet na rodinné příslušníky jen proto, že "zíkon" mi zakazuje mít víc jak tři protože bych je mohla množit, týrat atd ... nevím proč by se člověk co na to má možnosti měl omezovat kvůli idiocii některých choromyslných milovníků

No celkově co tu člověk čte je do nebevolající viz. Lucinka22

reneeska
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2010 08:02
- Nahlásit

Biluška
se mi normálně zdálo že mi někdo volá že mi teda dovezou Texla jak sem to tu večer četla

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2010 08:31
- Nahlásit

Něco trochu veselejšího - včera mi psala kamarádka, která celý život měla husky, že si odtamtud, ažproběhne dědické řízení, odveze štěně nebo 2. Ví do čeho jde...

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2010 10:36
- Nahlásit

Hlášení vrhů? Jednoznačně ano! K tomu povinné čipování, aby byla kontrola, za nedodržení pokuty. (opět by tu byly "oběti" je totiž mnohem jednodušší pohodit štěňata do příkopu) Omezení počtu? Proč ne, ale na 3? Znám mraky lidí do mají více psů než 3 a u všech vím, že pokud by se jim nedej bože něco stalo, klidně bych se osobně ujala hledání domovů, protože psi které mám na myslo jsou perfektně socializovaní a celkově skvělí atd. Otázkou je kolik je rozumný počet? 20? Hm, pro mushera asi ano, pro pošahanou bábu už ne... Spíš by to chtělo nějakou formulaci typu dovoluje se jen takový počet o který se občan zvládne řádně postarat a to jak po stránce vyživné, fyziologické i sociální a zabezpečí zvířata tak, aby nedocházelo k ohrožení jejich bezpečí, ani bezpečí jiných osob nebo zvířat a nekontrolovatelnému množení... A nesvéprávnému člověku nedovolit mít zvířata a nebo jen s dohledem a rozhodně ne v takovém množství. Kdyby se mu nechali 3 psi a ještě se vykastrovali, pořád to vyjde obci levněji...

radkah
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2010 11:38
- Nahlásit

Biluška
jsem taky velmi svobodomyslná, ale vzhledem k tomu, že musím těm státním kokotům -stejně jako kdokoliv jinej-hlásit a platit vše, co si vymyslej, nepřijde mi tohle nijak "volnoumyslomezující" , pokud by to předešlo těmhle hromadnejm "koncentrákům". reneeska
omezený jsme kvůli blbcům už teď-viz. zákaz pouštění, jen na vyhrazených místech...+úvaha zákonodárců na omezení chovu určitých plemen-jen proto, že někdo není schopen svý psy vychovat.
Mě by se teda nesmírně ulevilo, pokud bych nemusela denně koukat na ty chudáky který někdo vykop, týral nebo nechtěně dědil.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2010 11:42
- Nahlásit

Biluška
Tak jestli je volná ta bordera, tak si mě připiš na seznam. Lukáš po ní tajně touží, aby mu pásla ofce a kozy, tak mu udělám radost.

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2010 11:58
- Nahlásit

pawLINka
Tak jestli je volná ta bordera, tak si mě připiš na seznam. Lukáš po ní tajně touží, aby mu pásla ofce a kozy, tak mu udělám radost.

Děkuji moc a připisuju ti pasoucí borderu Megulku

radkah
stejně jako kdokoliv jinej-hlásit a platit vše, co si vymyslej, nepřijde mi tohle nijak "volnoumyslomezující"
mě jo a celkem dost. Protože pokud by se něco podobného zavedlo tak to nebude pouze o tom, že na úřad nahlásíš, že si bereš pátého psa (oznamovací povinnost máš koneckonců už teď), ale bude to žádost o to, aby ti ho velkoryse povolili. Když natrefíš na sousedy jako mám např. já, nebo Pumpa, kterým vadí i sekačka na trávu a kdákající slepice tak se se psem můžeš rozloučit. Což já beru jako značně omezující. Pokud se já nemůžu vyjádřit k tomu, že si soused kupuje 115 cédéčko s Evou a Vaškem a pouští si je v neděli na zahradě tak nechápu co by se měl on vyjadřovat k mému psovi.
A až budem tak daleko, že budu potřebovat vyjádření sousedů ke koupi cédéčka tak emigruju do Albánie

Navíc největší problém vidím v tom, co píše kokrvnouzi
Otázkou je kolik je rozumný počet? 20? Hm, pro mushera asi ano, pro pošahanou bábu už ne...
Kdo určí kdo je ještě musher (agiliťák, sporťák, pracovník bezpečnostní agentury....) a kdo je už pošahaná bába. Konkrétně já - jsem už pošahaná bába (Davídkovou žádám, aby se nevyjadřovala ), nebo je ještě vlastnictví 13 psů v pořádku? Když se zeptáš mých sousedů tak tě ujistí, že i jeden pes by byl moc

makrel
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2010 12:06
- Nahlásit

kokrvnouzi
Spíš by to chtělo nějakou formulaci typu dovoluje se jen takový počet o který se občan zvládne řádně postarat a to jak po stránce vyživné, fyziologické i sociální a zabezpečí zvířata tak, aby nedocházelo k ohrožení jejich bezpečí, ani bezpečí jiných osob nebo zvířat a nekontrolovatelnému množení..

Tak s tím naprosto souhlasím, ale nevím, jak by se to opět v praxi posuzovalo a kdo by určil, jestli ten člověk zvládá 5 psů a 6. už ne?

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2010 12:40
- Nahlásit

makrel
bohužel jako vše by se to dalo obcházet, problém je v laxnosti KVS, to mi nikdo netrďte že by tady a jinde nenašli důvod... ale pokud pes sežranej svrabem není týranej, pokud psi, kterým teče hnis z očí a uší po litrech nejsou týraní, pokud působit zvířatům vnitřní krvácení jedem není týrání... pak je to těžké...

Osobně bych to viděla nějak tak. Nahlásíš Biluš, že je pošahaná bába a "týrá větší počet psů"... Přijde jí tam kontrola, kouknou zda má zvířata v dobré kondici, jestli nestojí po břicho ve sr*čkách, zda se nekrčí někde v noře pod kůlnou, jak reagují na svou majitelku atd. Pokud nezjistí žádnou závadu, poděkují za vstříný přístup, případně připojí omluvu s tím, že je vše v pořádku, ale oni to prošetřit musí... možná uznají, že 13 je dost velký počet, ale pokud se budou chovat slušně a vstřícně se zeptají jestli pak s těmi psy něco děláte? táhletomu fešákovi by určitě šly agility... každý se rád pochlubí úspěchy, pokud něco dělá... Pokud by našli závadu, třeba že chybí plaňka v plotě a hrozí roztrhání kolemjdoucích, nařídí Biluš sjednat nápravu v danném termínu, bude obeznámena se sankcemi za neuposlechutí a přijde se to zkontrolovat. A pokud budou mít pocit, že je na hlavu, psy nekontrolovatelně množí a sbírá po ulicích, ale zatím je zvládá a nemají co vytknout, za půl roku se tam zastaví a uvidí, jestli jich má 13 nebo 30...

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2010 12:45
- Nahlásit

makrel
30 by jich už nutně nemohla zvládat zvláš ne při navýšení za půl roku a závady by se našly, muselo by být jasně dáno už je nezvládnutí (nekrmení, nedostečná veterinární péče, nekontolovaelné množení, nedostatečná socializce atd.). Na základě tohoto by bylo jasné, že někdo zvládne 13 psů s přehledem a zajistí jim vše, jiný zvládne i více a jiný nezvládne ani jedoho...

makrel
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2010 12:46 - Změnil/a: makrel
- Nahlásit

kokrvnouzi
To zní super! Mohli by si to na ní rovnou natrénovat
Akorát jestli je pes pořád ještě podle zákona "věc", tak těžko mohou někomu zakazovat kolik smí mít doma "věcí"

radkah
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2010 12:52
- Nahlásit

Biluška
tak jo, mohlo by to být podmíněno složením zkoušek poslušnosti-s každým psem. Jinak o sousedech jsem nenapsala ani zmínku))

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2010 12:55
- Nahlásit

makrel
jo zní to super, ale je to asi utopie. nikdy to nebude tak fungovat na 100%, vždycky někdo proklouzne, ale kdyby to mělo jen 50% úspěšnost, už bych to považovala za super. S tou "věcí" je to pravda a tam je asi hlavní kámen úrazu, ale asi by to nějak udělat také šlo, prostě by se zakázalo dělat s tou věcí něco... Pistoli mít taky můžeš, ale střílet do dětí na hřišti s ní nemůžeš...teda jako můžeš, ale přijdou tě za to sebrat i s pistolí...

radkah
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2010 12:58
- Nahlásit

jak píšete o _"kondice, dostatečná socializace-někdy se nestačím divit, jaké případy držení psů přijdou veterinářům v pořádku a dle nich se nejedná o týrání." Já netvrdím že počet tří by byl limitující, ale nějaký počet by být měl, aby se nestávalo víc případů jako tento nebo Jarošov. Ohlašovací povinnost sice je, ale ne na vrhy voříšků, proti kterým nic nemám, ale kteří se na vsích nekontrolovaně množí a osud přeživších je víc než nejasný-dá se nařídit plošná kastrace všech psů, kteří nejsou uchovněni, ale to mi přijde jako více omezující, kromě toho, že já jsem s vořechama spokojená a nemyslím, že se jedná o zvířata podřadná. Pokud bychom chtěli, aby se podobná situace neopakovala, tak by k nějakému "omezení" nás-slušných a odpovědných-stejně dojít muselo.

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2010 13:12
- Nahlásit

radkah
tak jo, mohlo by to být podmíněno složením zkoušek poslušnosti-s každým psem

Ty bláho, zkus si to třá s Lilátkem Způsobíš úplné vyhynutí malamutů, haskounů, Lilátek, buldoků a podobných plemen . Jsou lidé, kteří do nich jakous takous poslušnost dostanou, ale 99% majitelů to buď nedokáže, nebo na ně nemá nervy

Jinak o sousedech jsem nenapsala ani zmínku))
Tos nenapsala. Ale na základě čeho by asi ten úřad povoloval vlastnictví patnáctého psa? Na základě krásně sepsané žádosti majitele? To asi sotva. Patnáctého ti dovolí jedině v případě, že s těmi předchozími čtrnácti není žádný problém. A koho se budou ptát jestli je s těmi psy nějaký problém? Obecního kominíka??

Mnohem reálnější bych viděla, kdyby konečně KVS začala dělat to, za co ji z našich daní platíme, místo toho aby vymýšlela peachovinky a ztrpčovala jimi život pořadatelům závodů a akcí

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání