| Autor |
Zpráva |
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2010 22:08
- Nahlásit
Biluška
Hančatakových lidí je spousta, ale možná to je tím, že ještě nevidí co bude dál, to že zachrání a za jakou cenu je vedlejší a taky ti psi jak na tom jsou at´ fyzicky nebo psychicky takoví psi nejsou pro každého jenže se to zjistí pozdě
Biluško já nemůžu na diskuzi ohledně šíblové nic najít ani klíčová slova mi nepomohla, gůglit budu zejtra v práci.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2010 22:11
- Nahlásit
kejtlin
Na první stránce, třetí příspěvek shora od Impact. Rozklikni si to a vyjedou ti diskuze tady z fora.
Tady máš další
|
impact
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2010 23:02
- Nahlásit
Možná jsem hnusná, ale pokud by se jí zabavilo 200 psů, jsem též pro okamžité uspání.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2010 07:46
- Nahlásit
impact
Možná jsem hnusná, ale pokud by se jí zabavilo 200 psů, jsem též pro okamžité uspání.
Já bych neuspávala plošně všechny. Zorganizovala bych akci podobnou Bártů - psy bych nafotila, dala na net, do televize, do novin...a nechala lidem řekněme tři dny ať si vezmou co chtějí. To, co by se neumístilo bych teprve nechala uspat. Myslím, že kdyby tohle zákon umožňoval tak se nebudou úředníci tak strašně škubat, aby nějakým způsobem zasáhli
|
impact
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2010 10:13
- Nahlásit
Biluška
Jj, tak nějak jsem to myslela...
|
kokrvnouzi
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2010 12:24
- Nahlásit
Hanca
A co je krutější? Nechat j živořit ve s*ačkách nebo je uspat? Osobně bych raději viděla druhou variantu... Rozhodně neříkám všechny, ale je nutné si uvědomit, že útulky praskají ve švech takhle a kam by si chtěla narvat dalších 200? U takhle velkých akcí, pokud by se uskutečnili se musí počítat s "obětmi". I pokud by to byl útulek a psy mohl někdo hledat, prohledat zda mají tetování nebo čip, víc pro to udělat nejde... Pak by se musel udělat nějaký klíč, podle kterého by se rozhodovalo, kteří budou žít a kteří se uspí. Je to smutné, je to nefér a jediný kdo by si v takových případech zasloužil smrt chodí po dvou nohách... Bohužel, na druhou stranu si říkám, že lépe rychlá smrt injekcí, než pomalé úmírání hlady atd. Důležité je však, aby se dotyčné osobě když už nic jiného zakázalo vlastnit cokoliv živého a trvalo se důsledně na dodržování nařízení, pak smrt těch nebožáků nebyla zbytečná...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2010 13:16
- Nahlásit
kokrvnouzi
Mimo jiné si tam natahala spoustu psů od Grohmanové ze Štarnova (to jsou ti jak jich loni třicet otrávila a zbytek se pak rozvážel po útulcích). Šíblová se přitom velice angažovala a zviditelňovala, několik desítek těch psů odvezla. Ti si pomohli chudáci - ze dvora plného odpadků a bordela se přesunuli do kravína plného sraček
Jsem schopná při resoalizaci psů udělat nemožné, ale nevěřím tomu, že by byl pes, který zažil tohle schopen normálního života v civilizaci. Spousta štarnováků toho schopná nebyla a když mají navrch ještě zážitek z tohoto kravína tak je to samo o sobě jasná indikace k utracení
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2010 13:46
- Nahlásit
já před lety viděla reportáž z nějakého evropského státu, nebyla to Česká republika, ale taky to nebyla Albánie. Na malým prostranství hafo psů, cca 50, živili se výkaly, mršinami mrtvých psů atd. atd. Vtrhla tam policie a úředníci a téměř všechny psy utratili. Nechali pouze březí feny a úplně malý štěňata. Tenkrát se mi to zdálo drsný, dnes vím, že je to jediné možné řešení.....
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2010 14:42
- Nahlásit
Biluška
Jsem schopná při resoalizaci psů udělat nemožné, ale nevěřím tomu, že by byl pes, který zažil tohle schopen normálního života v civilizaci.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2010 15:27
- Nahlásit
Biluška
nevzbuzuje chování dotyčné dámy podezření na psychickou poruchu? když veřejně zachraňuje psy a pak je nastrká do kravína, kde jim je stejně blbě nebo i hůř? utratit ji není možné, tak aspoň zavřít někam, kde nemůže škodit....
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2010 16:07
- Nahlásit
funguje jako útulek? Cože? dyť ten musí mít předepsanou velikost kotců, boudy, ordinaci ... ? heh?
Šíblovou nechat zavřít (což se asi nepovede, min. za týrání zvířat ne, leda by nám pomohla náhoda a měla na krku i něco jiného) a psy nechat utratit.
Ano
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2010 16:52
- Nahlásit
argosek
pane argosku, mračíte se na mě, nebo je to skrz ty psy?
|
kokrvnouzi
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2010 20:29
- Nahlásit
Biluška
Bohužel nezbývá, než souhlasit. Zachránit co by šlo a mělo naději na normální život, zbytku alespoň zajistit důstojnou smrt. Já viděla už taky možné i nemožné při resocialozaci, ale ruku na srdce, většina těch psů stejně zůstala méně či více poznamenaná a pokud jich je 5 je šance, že se najde 5 "bláznů" co si je rozeberou, pokud je jich 20, ještě pořád bych věřila, že po rozhození po republice se jim časem majitelé najdou. Pokud je jich 200 (upřímně i tak od 25 nahoru), už to není možné... Mezi náma si neumím představit, jak by se hledal domov pro 200 normálních sociaizovaných psů. Jo být to ještě tak mladí jorkšíři nebo jiné atraktivvní plemeno...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2010 10:49
- Nahlásit
kokrvnouzi
Mezi náma si neumím představit, jak by se hledal domov pro 200 normálních sociaizovaných psů.
Právě. Lidi začínají být strašně vyčerpaní, vždyť je to každou chvíli něco - Bártů, Štarnov, ta bába u Jičína, nebo kde to bylo, teď zase tohle...co chvíli někde objeví nějakou množárnu, nebo týrané psy.
Vem si jenom tady na foře, denně sem přibude minimálně jeden až dva červený křížky a velký nadpis "zachraňte", "nový domov hledá", "pomožte"..... nevím jak kdo, ale já už to ani neotvírám, nemám na to sílu a nervy.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2010 11:00
- Nahlásit
Biluška
jo - tady na foře, na stránkách něco v nouzi, na bazarech a pod...je těch potřebných strašně moc a lidí schopných a ochotných pomáhat je konečný počet a už jsou opravdu vyčerpaní a mají plné stavy....
co posílat kopie těch červených křížků na příslušné kvs, policie, obecní úřady, media....prostě dát víc vědět světu, jak se někteří lidi chovají hnusně a jak to nevinné duše odnáší...třeba by zaúčinkovala metoda "radši jim pomůžu ať už od toho mám pokoj"...ale myslím, že ani to by nepomohlo....
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2010 11:05
- Nahlásit
moll
co posílat kopie těch červených křížků na příslušné kvs, policie, obecní úřady, media....
To není špatný nápad čoveče Hlavně přes tu KVS bych to viděla reálně. Ale muselo by to pokaždé poslat alespoň deset lidí (čím víc tím líp). Protože kdyby to posílal pořád jeden tak akorát získá cejch prudiče a potížisty a stejně to spláchnou do koše. Dokonce mám dojem, že existuje paragraf, který jim to umožňuje - jakmile je ten člověk "chronický stěžovatel" tak nejsou povinni se tím zabývat.
Oni sice logicky řeknou, že nemají důvod zabývat se psem, kterému někdo hledá nový domov, ale aspoň by je to fakt mohlo zprudit
|
moll
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2010 11:41
- Nahlásit
Biluška
jo - to byl nevyřčený předpoklad - posílat množstevní maily, lehce upravit text, aby to nebylo pořád stejný....přes paragrafy jseš ty, tak zkus něco vymyslet, já můžu posílat.....a i jinak pomáhat, ale pesana už nemůžu - 7 je max. a z toho posledního (8-měsíční caník) se klube pěknej roš´ták, kterej nám i smečce dá pěkně zahulit, než z něho bude pes jak má být.
|
kokrvnouzi
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2010 11:43
- Nahlásit
Biluška
můžu ti nabídnout od nás z Ústí zhruba 30 poměrně bezproblémových psů (z jinak 45-55). No tuten je starší, tamten trošku zbrklej, ten zas chudák šerednej... no každej jsme nějakej. Žádný větší problém nemají, jsou socializovaní, někteří dokonce zvyklí žít v bytě... Přesto je nikdo nechce! Takže, ne, neotvírám to, stejně nepomohu, pokud se na mne někdo obrátí, že shání psa, mám co nabídnout od nás, pokud chce konkrétní plemeno, odkazuji na plemena v nouzi...asi tak.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2010 11:56
- Nahlásit
kokrvnouzi
Takže, ne, neotvírám to, stejně nepomohu,
Já taky ne. Mě to navíc psychicky strašně vadí. Asi mám nějakou úchylku,nebo co, ale nedokážu to jen tak přečíst a zahodit. Ve chvíli kdy to přečtu mám dojem, že nikdo jiný toho psa nezachrání a že to prostě musím udělat já. Doma jich je dvanáct. Rozumu je jasné, že dalšího psa prostě mít nemůžem, protože to neutáhnem, ale srdce by chtělo pomoc dalším. Takže to neotvírám. A děsně, ale fakt děsně moc mě serou lidi, kteří píšou "jé ten je krásný, kdybych mohla tak bych si ho vzala...." . Jak vidím tuhle větu tak mám chuť ječet Chápu, že to myslí dobře, ale stát vedle nich tak jim v tu chvíli jednu vrazím a řeknu "buď si ho vem, nebo drž hubu a nežvaň"
pokud se na mne někdo obrátí, že shání psa
někdo takový ještě existuje? . Se mnou už se nikdo nebaví, všichni známí dělají, že mě neznají, protože nejpozději ve třetí větě rozhovoru jim začnu vnucovat některého psa
moll
- posílat množstevní maily, lehce upravit text, aby to nebylo pořád stejný....přes paragrafy jseš ty, tak zkus něco vymyslet, já můžu posílat....
Zkusím to nějak promyslet. KVS s tím asi nic moc dělat nemůže, ale snad je fakt aspoň zprudí.
|
kokrvnouzi
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2010 12:31
- Nahlásit
někdo takový ještě existuje?
ale jo, on občas někomu nějaký ten pes umře...
jé ten je krásný
každé jaro, léto a podzim volají do útulku lidé, že nám dají koťátka, po ohrazení že jich máme 30 a další fakt nechceme, dodají: "Ale tahle jsou fakt krásná!" To by člověk vážně střílel...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2010 12:36
- Nahlásit
kokrvnouzi
každé jaro, léto a podzim volají do útulku lidé, že nám dají koťátka, po ohrazení že jich máme 30 a další fakt nechceme, dodají: "Ale tahle jsou fakt krásná!" To by člověk vážně střílel...
Taky mi je nutí. Na rovinu jim říkám "ale jo, doneste je, potřebuju žrádlo pro psy". Pak už nevolají . Akorát jednou mi jedna bába řekla, že teda jo, že by je stejně utopila
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2010 12:45
- Nahlásit
kokrvnouzi
Ale tahle jsou fakt krásná!" To by člověk vážně střílel...
ty kotátka????
jako pro vodlechčení
|
kokrvnouzi
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2010 13:36
- Nahlásit
davidkova renata
Biluška
obě varianty řešení zní zaímavě k vzhledem k stále rostocímu počtu bezprizorních koťat... i když pouze střílení do lidí by mi mohlo přinést úlevu...
|
Eva z Pv
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2010 19:47
- Nahlásit
Musím reagovat na ty polopravdy zde uváděné. Jsem ta, která od Šíblové odvezla 3 psy a situaci tam jsem viděla na vlastní oči. Nevím, odkud berete číslo 200 psů, je jich asi 80. Navzdory podmínkám, ve kterých žijí, jsou přátelští, takže z vašich řečí o utracení je mi zle.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2010 19:54
- Nahlásit
Eva z Pv
Navzdory podmínkám, ve kterých žijí, jsou přátelští, takže z vašich řečí o utracení je mi zle.
Milá paní Evo z Pv. Mám pro vás návrh. Když je vám z nás zle tak se tady nezdržujte, běžte a zachraňte ty psy. Vemte si je domů, socializujte je, poskytněte jim veterinární péči, kvalitní krmení a hlavně vyžití - nějaký sport, dlouhé vycházky, základní výcvik.... Přeju vám hodně štěstí.
|
LiVr
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2010 21:35
- Nahlásit
Pro Evu z Pv: A Vy jste si ty psy vzala domů, nechala je vyšetřit u veta, nebo je hodila na hrb nějakému útulku?
Pokud je máte doma, klobouk dolů. V opačném případě moc o zachraňování nemluvte.
|
kokrvnouzi
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2010 22:52
- Nahlásit
Eva z Pv
Aha asi 80 může být taky 100. I kdyby 60 kam s nimi? Je super, že jste odtamtud vytáhla 3 našla jim domovy, ale najdete 80 nových majitelů? Navíc, měla jste možnost s každým z nich manipulovat, že víte, že jsou všichni přátelští? Minimálně u těch "štarnováků", pokud tam jsou o tom pochybuji... A to místo není, dnes jsme zase šíbovali a horko těžko uhájili na zítra jeden kotec a jiné útulky na tom nebudou výrazně lépe. A pokud je tam odtud budete vozit po 3 je to začarovaný kruh, než 3 odvezete Šíblová vám další natahá nebo se narodí... Že je vám zle? Tohle je bohužel realita. Taky jsem bláhově myslela, že by se měli všichni vždycky zachránit...ale už mi ty růžové brýle spadly. K záchraně bohužel patří i oběti. Všichni co koukají na Animal Planet, říkají no tam to funguje...Funguje, ale také si všimněte, že psy "nevhodné k adopci" uspávají a stačí k tomu mnohdy, že je pes agresivní vůči jiným psům.
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2010 19:29
- Nahlásit
Zkopírováno ze stránek olomouckého útulku URL
Lenka
Obec: ŽERÚVKY
Dnes jsem byla v rádoby útulku p.Šíblové v Žerúvkách. Je tam min 50 velkých psů a dalších 60 malých. Všude jsou hovna, mrtvoly brojlerů, smrad že vám slzí oči. Přijela jsem celá od sraček. Jsou tam i němečtí ovčáci a jiná velká plemena!!! Kdo hledáte svého psa, rozjeďte se tam a dožadujte se vstupu abyste si mohli psa najít!!! Dnes tam byl mladý muž co tam vypomáhá, ochotně mě pustil dovnitř a všechny psy mi ukázal. Měla jsem ale takové zprávy že p. Šíblová tam nikoho nepustí!!! POKUD SVÉH PSA HLEDÁTE JEĎTE TAM!!! Dováži si tam psy prý až z OSTRAVY!!! A nejen z tama!!!! Pokud chcete něco vědět klidně mi zavolejte, psy jsem si prohlédla jen zběžně, protože jsem hledala svého psa.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2010 19:45
- Nahlásit
zuzkaJ
dávala to i semka na czpsa,ráno jsem to flákla k sobě do tématu,ale tam se to ztratí
http://www.cz-pes.cz/sos-detail-2783-q-605-734-271
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2010 20:05
- Nahlásit
Tak to se omluvuju Čtu si tu jen diskuzi, tak nevím, že už to tu je.
|