Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Psí "útulek" Bystročice - pí. Šíblová ??
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
jitkaz
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2010 16:03
- Nahlásit

http://www.voresak-kralovsky.estranky.cz/clanky/po moc-psum/otresne-podminky-v-utulku-bystrocice-prev oz-psu

LiVr
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2010 17:55
- Nahlásit

Jitko, a není to náhodou ta Šíblová z Efas?????? To byla cca před rokem kauza i v TV. Pokud je to ona, tak má nadělané dluhy u lidí, kteří jí důvěřovali a půjčovali peníze na pejsky!

impact
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2010 18:04
- Nahlásit

Jako toto???

LiVr
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2010 18:21
- Nahlásit

Jo - tohle jsem impact myslela!

jitkaz
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2010 18:25
- Nahlásit

Ano - co sleduji různé diskuse, útulky apod. apod., pravděpodobně - bohužel je to ona. Co s tím??

Biluška
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2010 18:40
- Nahlásit

jitkaz
Co s tím??
Máš na výběr dvě možnosti. Vlastně tři.
1. Vzít to legální cestou - trestní oznámení, státní veterinární správa a pod. Tahle cesta už je pár týdnů rozjetá, bohužel se nic neděje. Z větší části to vázne na SVS Olomouc, která má velice laxní přístup. Není se jim moc co divit, těch psů je odhadem cca 100-200 z toho spousta březích fen. Zkus se vžít do postavení úředníků a hlavně starosty té obce. Ze zákona se o ty psy musí postarat. Pokud je SVS prohlásí za týrané, bude je muset odebrat a kam s nimi??? Dvě stě nesocializovaných, téměř neumístitelných vořechů. Dodnes jsou v útulcích psi co se skoro před rokem odebrali ve Štarnově. Kam dáš těchto 200? A hlavně - kdo to zaplatí? Ne každý útulek je ochoten vzít si ty psy zadarmo, většina chce zaplatit. Čímž neříkám, že by úřady neměli pohnout zadkem a něco udělat, jenom se snažím osvětlit jejich situaci.
2. Druhá verze je udělat ozbrojené povstání, Šíblovou nechat sežrat jejím psům (aspoň by se jednou pořádně nažrali něčeho jiného než zdechlých slepic....i když jak se to vezme, z určitého úhlu pohledu by zase žrali drůbeží ). No a jsme zase na začátku - kam s těmi psi?
A hlavně - nemáme zákon, který by Šíblové zakázal chovat psy, stejně jako např. Bártů. Takže můžeme zorganizovat megaakci, rozvést psy po celé republice, to všechno můžeme...a za pár let to můžeme dělat zase znova v jiném kravíně
3. Můžeme se na to vykašlat a po vzoru 99% internetových zachraňovaček říct "proboha, dělejte NĚKDO NĚCO"

LiVr
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2010 18:43
- Nahlásit

Jitko, vy jste tam byli? Ona ty pejsky prodává, nebo to tam má jako útulek? Jako co to vlastně deklaruje? Snad si tam nehraje na ubohou "záchranářku" a lidi, kteří o ní nic nevědí zase naletí. To je dost velké sousto - co tam poslat policii a veterinu? Nevím, co bysme tam zvládli, když je tam tolika nebožáků!!

LiVr
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2010 18:46
- Nahlásit

Souhlas s Biluškou. Nevěděla jsem že už se v tomto případě něco podniklo, i když zatím s žádným výsledkem. Čtu tohle téma dneska poprvé.

jitkaz
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2010 18:51
- Nahlásit

Jen ke "Kauza "Bártů" z Jarošova "-

tak tahle frajerka funguje znovu takto:

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-domaci/127410/ze na-chova-70-psu-prodava-je-do-asijskych-restauraci .html

Souhlasím s Biluška - bod 2.

Frustruje mě tahle zoufalá bezmoc, a sysifovská práce s hledáním nových domovů pro psy z útulků, a pak se opět dozvíte tohle...

Pro LiVr: já jsem tam osobně nebyla, proto je tam překopírovaná stránka s citací.

Biluška
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2010 19:10
- Nahlásit

LiVr
Ona ty pejsky prodává, nebo to tam má jako útulek?
ona tomu říká útulek. Z větší části to patrně budou její namnožení vořeši, protože jsou jako přes kopírák. Alespoň to, co jsem viděla. Všechno +- podobní psi, středně velcí, černí, chundelatí. Běhá tam všechno na volno, psi i feny pospolu...takový malý ráj

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2010 19:10
- Nahlásit

tak tahle frajerka funguje znovu takto:

od biluše už něco vim,ale co dělat bohužel nevíme ani jedna..teda jako něco co by pomohlo,myslim,leda ten druhej bod

kejtlin
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2010 19:12
- Nahlásit

davidkova renata
dokud takovej parazit bude živ, tak to bude dělat.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2010 19:17
- Nahlásit

kejtlin
to si řekla bohužel naprosto přesně

Biluška
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2010 19:26
- Nahlásit

kejtlin
davidkova renata
Což se bodem 2 vyřeší. Otázka je a) kdo si to vezme na triko a za b) co pak se psama? Já si jich 200 domů nevezmu, v kravíně už mám lynyjové feny, tihle se tam nevlezou

wami
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2010 19:31
- Nahlásit

lidi, tak mi ale řekněte, nebylo by lepší dle vzoru Stopařova průvodce po Galaxii přes zeměkouli udělat dálnici...?

bo:

prohlásí za týrané, bude je muset odebrat a kam s nimi?
můžeme zorganizovat megaakci, rozvést psy po celé republice, to všechno můžeme...a za pár let to můžeme dělat zase znova v jiném kravíně

mě fakt nezbývá, než jak nějaký blbý internetový pomahačce řvát proboha, dělejte NĚKDO NĚCO
akorát, že se asi nedořvu ani na toho pánaboha, ani na nadbůcha, ani na boží mlejny, ani spravedlnosti, ani rozumu... asi mě neuslyší ani ta ozvěna.

tagže jsme kde? v peeeeerdeli, pane hrááábě.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2010 19:31
- Nahlásit

davidkova renata
Biluška
otázky k bodu 2 jsou poněkud neřešitelné.....

Biluška
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2010 20:16
- Nahlásit

wami
lidi, tak mi ale řekněte, nebylo by lepší dle vzoru Stopařova průvodce po Galaxii přes zeměkouli udělat dálnici...?
jsem pro, kam mám poslat žádost?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2010 20:17
- Nahlásit

Biluška
kam mám poslat žádost?
na KVS

Biluška
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2010 20:25
- Nahlásit

davidkova renata
na KVS
Si bubá, to se v životě nedočkáme Akorát mě furt budou otravovat, že musím podat hlášení o probíhající akci s mezinárodní účastí, potom hlášení o proběhlé akci, popřípadě žádanku o vystavení žádanky na hlášení o akci
Vždycky mi to připomíná Hurvínka a jeho staré číslo nového občanského průkazu, nové číslo starého občanského průkazu a číslo průkazu o starých a nových číslech

kejtlin
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2010 21:10
- Nahlásit

Biluška
a kdyby někdo anonymně zavolal, že paní ta a ta chová psy v nevyhovujících podmínkách, tak by tam musel někdo zajet ne jakože na udání?

Biluška
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2010 21:17
- Nahlásit

kejtlin
a kdyby někdo anonymně zavolal, že paní ta a ta chová psy v nevyhovujících podmínkách, tak by tam musel někdo zajet ne jakože na udání?
Nechápu. Co to má mít za význam?

kejtlin
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2010 21:19
- Nahlásit

Biluška
že se strhne mediální vlna a b ude chvíli pokoj, a protože bártů to dfělá pořád, tak by se veterináři mohli už k něcemu dobrat-jakože týrání apod.

Biluška
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2010 21:24
- Nahlásit

kejtlin
že se strhne mediální vlna a b ude chvíli pokoj,
Mediální vlnu klidně udělám ani to nemusí být anonymně. Ale význam bude pořád stejný. I u Šíblové už se točilo několikrát.
Výsledek? Ano lidi budou znechucení, snad si jich pár rozmyslí než jí nacpe prachy. Ale psům to nepomůže.

Upřímně řečeno, já tady vidím jediné řešení. Šíblovou nechat zavřít (což se asi nepovede, min. za týrání zvířat ne, leda by nám pomohla náhoda a měla na krku i něco jiného) a psy nechat utratit. Protože o 200 zájemcích fakt nevím. Jenže do tohoto řešení úřady nepůjdou už tuplem. Který starosta, či úředník si vezme na triko utracení 200 psů? Žádný, okamžitě by naklusali květinoví ochránci zvířat a padali by hlavy

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2010 21:30
- Nahlásit

Biluška
Když ji nezavřeli za podvody v oné době, asi ji těžko zavřou kvůli pár hovnům.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2010 21:39
- Nahlásit

Biluška
ti psi jsou na utracení to je bohužel jasný, šíblovou neznám ani nevím, že se u ní točilo.

Hanca
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2010 21:48
- Nahlásit

No, a pokud to byl psí útulek. Co když někteří psi někomu chybí a ti je hledají? Utratit je, to je dost kruté, takto rozhodnout.

Biluška
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2010 21:48
- Nahlásit

kejtlin
jj, si projeď gůgl a zdejší diskuze. Klíčová hesla jsou "Šíblová", "Úlehla" a "Efas".

Mucholabka
Když ji nezavřeli za podvody v oné době, asi ji těžko zavřou kvůli pár hovnům.
Taky se bojím.

Hanca
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2010 21:52
- Nahlásit

3 psi, jak jsem četla, byli z "kravína" odvezeni do jiných útulků. Pokud se mi dobře doneslo, 2 z nich již mají nové domovy, třetí na nový domov teprve čeká (byl vrácen, protože je prý dost aktivní) ...
To se mohli utratit i např. psi z Běchar, od Bártů apod. a nestalo se tak...

kejtlin
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2010 21:56
- Nahlásit

Hanca
myslíš, že někdo jako bártů a šíblová dobrovolně vydá psa? bojím se, že tuty lidi mají jinou mentalitu. a ty víš kam umístit asi tak 200psů?

Biluška
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2010 22:01
- Nahlásit

Hanca
Ty seš přesně ten typ květinového ochránce,kterého se bojím. Ale pokud se cítíš na to, abys Šíblové odebrala ty psy a umístila je tak s chutí do toho, držím ti palce. Slibuju, že si jich vezmu a umístím deset. Ale pouze s podmínkou, že se zabaví všichni psi a Šíblové se zakáže jakákoliv manipulace s čímkoliv živým. Dobře, nebudu maximalistka, bude mi stačit když se jí všichni zabaví. Protože ani tomu nevěřím. STrávila jsem bojem s ní a jejím Efasem takového času, nervů a peněz, že už prostě nemám energii dělat cokoliv

kejtlin
bojím se, že tuty lidi mají jinou mentalitu. a ty víš kam umístit asi tak 200psů?
Neví, ale to květinovým zachráncům neva, hlavně že zachrání. To, že psi se přesunou z kravína do útulku a tam stráví dalších x let, možná i celý život už je nezajímá, hlavně, že zachránili.

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání