| Autor |
Zpráva |
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2010 09:47
- Nahlásit
Biluška
Toto si videla???
A mě jako nestrannému přijde taky divné,že někdo kdo je ochoten si vzít jeho psi ale nemá na benzin na přepravu bude mít na žrádlo pro tři psi navíc. To je docela hustý.
http://www.tombru.com/mushing/index.php?topic=1161 .105
Co to je za inteligenta???
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2010 09:58
- Nahlásit
Silwuska
Já bych to nehrotila.....taky nemám dopravu a pokud by ke mě ti dva psi šli,dlabanec pro ně pořeším s někým jiným.Hlady je nenechám.
|
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2010 10:00
- Nahlásit
jablunka
To nehrotim ja, to je skopcene s toho fora ...napisal to tam nejaky blb, martin... mne je uplne jasne, ze cesta cez cele cechy vyjde niekoho financne tolko ale zradlo pre tie psiska na tyzden...
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2010 10:41
- Nahlásit
Silwuska
je rozdíl jestli mám projet dvanáct stovek jen tak za jeden den, když těch ušetřených dvanáct stovek mám na dobrej pytel granulí .... což je pro jednoho velkého psa skoro na měsíc, takže tomu jeho argumentu moc nerozumím ..
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2010 11:34
- Nahlásit
Silwuska
To nehrotim ja, to je skopcene s toho fora
Já vím,myslím nehrotit Martina .
|
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2010 13:41
- Nahlásit
jablunka
jaj
|
impact
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2010 14:32
- Nahlásit
Silwuska
A mě jako nestrannému přijde taky divné,že někdo kdo je ochoten si vzít jeho psi ale nemá na benzin na přepravu bude mít na žrádlo pro tři psi navíc. To je docela hustý.
To jsem četla hned ten den, co to tam napsal, ale přišlo mi, že už tak má čék starostí dost na to, aby se pozastavoval nad takovým blbem. Tak jsem to sem ani nedávala.
|
Steph
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2010 17:32
- Nahlásit
ja uz to nekomentuju, taky jsem to cetla hned jak se to objevilo, jeho problemy na nase hlavy
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2010 19:39
- Nahlásit
Kluci z klenčí..maj to tenčí:-D
|
Cigi
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2010 13:43
- Nahlásit
Na straně 16 je už číslo účtu, kdo by chtěl přispět na záchranu Hellerových psů:
http://www.tombru.com/mushing/index.php?PHPSESSID= 37de2c5129019888a6debaa9c44f3084&topic=1161.225
|
Steph
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2010 05:49
- Nahlásit
2 psi od Hellera odjeli vcera na Moravu, melo by byt dnes v tv
|
radkah
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2010 15:29
- Nahlásit
ahoj, tak jsem zase po dlouhý době "koukla" a sem zase nasraná. Já vidím jako "namístě", aby byl dotyčný vyloučen ze všech akcí -našich i evropských....když si neškrtne, tak nebude vlastnit psy a.... . Co jinýho s ním.
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2010 22:04
- Nahlásit
Silwuska
Biluška
Toto si videla???
Co to je za inteligenta???
Možná je to někdo, kdo třeba nezná osobně Jabloň a Biluši, ale má zkušeností s rádobyzáchranářema, kteří si naberou psi, aby jim pomohli a pak nemají na žrádlo. Tak že ti psi jdou z bláta do louže. Ostatně, pokud bych holky neznala, moje reakce by byla naprosto stejná. Mimochodem, co jsem měla možnost mluvit s lidim osobně, tak to není názor pouze Martina.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2010 22:15
- Nahlásit
Hyena
Mimochodem, co jsem měla možnost mluvit s lidim osobně, tak to není názor pouze Martina.
No tak ať v tom případě pomůžou ti lidi, já docela ráda ušetřím
|
qmatous
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2010 08:22
- Nahlásit
Chápu, že vás to vytočilo, ale ona tahle poznámka může mít taky souvislost s tím, že sám Heller si prý část smečky (gróňáky) původně vzal od svého bratra, který se dostal do nějakých problémů před zhruba dvěma lety.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2010 08:36
- Nahlásit
Hyena
Ostatně, pokud bych holky neznala, moje reakce by byla naprosto stejná. Mimochodem, co jsem měla možnost mluvit s lidim osobně, tak to není názor pouze Martina.
mě zas přijde divný, že když se někdo nabídne, že se o nějaký psy postará a nemůže z jakýhokoliv důvodu pro ně přes celou republiku dojet, že to vzbuzuje takovou reakci. Pokud jsem si všimla, tak se to dělá dost často, že někdo nějakýho psa někam přiblíží. A hlavně pokud někam psa povezu můžu vidět do jakých podmínek a ke komu pes jde. Tudíž bych to brala spíš jako bonus.
|
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2010 08:41
- Nahlásit
Hyena
Ja Bilusku a Jablon tiez nepoznam, viacmenej u Biluse viem ake ma doma "pomery", a nevedela by som to,ze chcu pomoct odsudit takouto podla mna blbou pripomienkou...pri pomoci zvieratam a hlavne v takomto stave, je dobra akakolvek pomoc, a bohuzial je to tak ze vecsinou pomahaju ludia ktory su na tom financne akurat...vsetci dobre vieme ze nejaky milionar s vilkou a jachtou si domov nezobere 5 tyranych psov...to ze chce niekto pomoct s benzinom, ale prepravou pri velkych vzdialenostiach je podla mna uplne normalne a je to bezne...a nikdy som sa nestretla s pripomienkou ze kto nema na benzin tak nema ani na zradlo...za ten benzin co by Biluska previezla by mohla mat zradlo pre dvoch psov na mesiac...
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2010 08:48
- Nahlásit
Alexa
mě zas přijde divný, že když se někdo nabídne, že se o nějaký psy postará a nemůže z jakýhokoliv důvodu pro ně přes celou republiku dojet, že to vzbuzuje takovou reakci No ono, kdyby bylo napsáno, že potřebujou psi dopravit z důvodu toho, že se nemohou hnout od své smečky doma, tak by bylo chápáno jináč, než když důvodem byly chybějící finance.
Ono je to od lidí venku vcelku přirozená reakce- dát dopořádku tak zdevastované psáky prostě stojí nějaký peníz a pro ty lidi, kteří osobně neznají např. Biluši a Jabloň to logicky může znít jako riziko, že se psi opět dostanou do rukou někomu, kdo na ně nebude mít prachy. Vždyť i tady se opakovaně přemílají odstrašující případy lidí, kteří chovají v otřesných podmínkách spousty psů a jiných zvířat- nemají an ně prachy , ale okolí tvrdí, jak je milují a jak jim pomáhají. Tak proč se tak strašně divíte, že lidi, kteří vás neznají osobně vnímají tuto poznámku jako známku neserioznosti. jak jinak mají v takové rychlosti zodpovědně rozhodnout, komu psi dát a komu ne.....
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2010 09:00
- Nahlásit
Hyena
Vždyť i tady se opakovaně přemílají odstrašující případy lidí, kteří chovají v otřesných podmínkách spousty psů a jiných zvířat- nemají an ně prachy , ale okolí tvrdí, jak je milují a jak jim pomáhají. Tak proč se tak strašně divíte, že lidi, kteří vás neznají osobně vnímají tuto poznámku jako známku neserioznosti. jak jinak mají v takové rychlosti zodpovědně rozhodnout, komu psi dát a komu ne.....
Tak za á)nechovám,jsem pouze majitel psů,nikoliv chovatel a za bé)kašlu na to,jestli se někomu moje poznámka zdála neseriozní,chtěla jsem jen pomoct dvěma psům. S adopcí chrtů jsem byla předběžně domluvená na možnosti psy dopravit a přidali by do začátku i něco na žrádlo.Sice nejsem milionář,ale hlady bych je rozhodně netrápila.
Takže ať si eliminujou rizika a pudu trápit ty svý chudáky.
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2010 09:05
- Nahlásit
jablunka
Biluška
ženský nezlobte se, znám vás obě, vždycky jsem si vás vážila za vaší ochotu pomoct, ale teď jenom valím oči a nechápu. Zrovna vy, které o pseudozáchranářích víte svý , tady píšete příspěvky, které (nemohu si pomoct) vnímám jako uraženou ješitnost. Místo, abyste ocenily snahu lidí, dávat si bacha komu psi vydají. Je mi to líto.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2010 09:07 - Změnil/a: jablunka
- Nahlásit
Hyena
Je mi to líto.
To mě taky.
tady píšete příspěvky, které (nemohu si pomoct) vnímám jako uraženou ješitnost.
Mě je to spíš upřímně líto a pro příště si hodně rozmyslím,někomu někde pomáhat.
Edit
A ocenila bych velmi,snahu lidí kteří s tím pánem měli co dočinění,postarat se o to,aby něčemu takovému už nedošlo.Protože mě zase nikdo nevymluví,že lidi z mushingu nic nevěděli.
|
Cesmina
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2010 11:09
- Nahlásit
A jsou vůbec ti psi "volni"? Chce ci musi je jejich majitel umistovat?
|
Steph
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2010 11:38
- Nahlásit
Biluška
jablunka
odsoudit oni umi, ale dle diksuse na mushingu mi jejich prehrsla snaha pomoc nejak unika. Jsem zvedava jak se pochlapi s tou sbirkou, jak tam psali.
Cesmina
nekterych psu se dobrovolne zrekl a vystavi se na ne darovaci smlouva pro nove majitele a dle Jitky, ktera se v tom nejvic angazuje mu brzo konci smlouva s obci na pronajem pozemku kde jsou psi umisteni
|
qmatous
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2010 12:30
- Nahlásit
to jablunka:
jen jako zastaní musherů: pokud jsem viděla, v bídném stavu byla hlavně ta ESP. Pokud tyhle psy znáš, asi víš, že to jsou co se stravy a tepla týká celkem skleníkové květiny. Vcelku věřím, že se do takového stavu dostali za poslední 2 měsíce mrazů. Byla jsem 10 dní v Laponsku na běžkách se svým psem a s alaskánkou a přes zdvojnásobení krmení z ní po návratu lezly kyčle taky, prostě mají náročný metabolismus. Tím nechci omlouvat Hellera, neměl si pořizovat psy, na které nemá podmínky, ale chci říct, že ostatní o tom fakt nic nemuseli vědět.
Pokud vím, Heller se na závodech poslední dobou neukazoval. Myslíš, že musheři, kteří mají doma každý smečku vlastních psů, si jezdí během závodní sezóny po společenských návštěvách?
Docela mě už tohle osočování štve, stejně jako očekávání, že by se měli musheři přednostně o ty psy postarat. Když se nedávno objevila trojice týraných lovečáku, nevšimla jsem si, že by se někdo divil, jak je možné, že si ostatní majitelé lovečáků ničeho nevšimli a že by se teď o ně měli postarat.
Prostě je tu skupina psů, jejíž majitel je idiot a kteří teď potřebují pomoc a je snad jedno, jestli se majitel někdy objevil na závodech spřežení nebo na agility.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2010 13:10
- Nahlásit
qmatous
Docela mě už tohle osočování štve, stejně jako očekávání, že by se měli musheři přednostně o ty psy postarat.
Nikde sem nenapsala,že by se o ně měli PŘEDNOSTNĚ postarat mušeři,ale co to udělat třeba místo blbejch keců!
Tímto tady diskusi končím,protože njsem jen chtěla pomoct a ta už asi není potřeba.
|
radkah
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2010 13:14
- Nahlásit
qmatous
jsem přispívala výše....nemyslím si, že to "hodí špatné světlo " na všechny majitele spřežení, ale myslím, že by stejně jako u chovatelských stanic určitých plemen, mělo dojít k nějakému etickému odsouzení. Je to podle mě jediná cesta, jak omezit podobné případy.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2010 14:47
- Nahlásit
qmatous
nemusí se o ně starat, ale celkově, krom velmi výstižného zvolání Djihada, jsem si nikde na mushingu nevšimla, že by to někdo veřejně a zcela jasně odsoudil. Vedení dělá radši mrtvýho brouka, a za chvíli po Hellerových psech ani pes neštěkne, a vsadím se, že si obratem ruky pořídí další psy...a nějakej zodpovědnej kamarád mu je rád prodá...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2010 16:27
- Nahlásit
U hladkosrstych psu chovanych venku je snad potreba upravit krmnou davku velikostne i slozenim tak,aby nehubli. Psy si pravidelne vazim,abych mela prehled jak na tom jsou. Je normalni ze pes v zatezi je hubeny,ale diky zatezi ma vysekane svalstvo a to Hellerovi psi rozhodne nemaji. Kdyz je pes v zime ziveny kvalitne,ma i hezkou srst a ne kozich s kazdym chlupem na jinou stranu,matny a ulepeny.
|
Cigi
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2010 06:33
- Nahlásit
Mucholabka
Můžete si počíst....Heller kupuje týdně z Vetamixu až 150 kg masa....
http://www.tombru.com/mushing/index.php?PHPSESSID= 66f8d306fb436b89e14ee2c0954c6dbb&topic=1161.270
Ale koho tím teda krmí, to nevím, ale jeho psy určitě ne. To by z nich netrčela žebra, vždyť žebra prosvítaj i těm chlupatejm, nejen těm ESP
|
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2010 08:42
- Nahlásit
Mna zas celkom zaujaly tie preslapy na nochach ...ked pozriete na ten jeho odkaz na fotky
http://mpodolak.rajce.idnes.cz/PSI/#album
nieje tam vidiet ani jednu zdravo vyvynutu packu tusim... aj ked vyzivu mozno mali, ale urcite nie tu spravnu....
|