Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Akce, výstavy, zkoušky, závody, exhibice / Oblastní výstava psů všech plemen
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Tomáš
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2008 06:02 - Změnil/a: Tomáš
- Nahlásit

V sobotu 14. června 2008 se v Zámeckém parku v Praze – Kunraticích koná tradiční Oblastní výstava psů. V letošním roce je určena pro všechna plemena.

V Kunraticích se dále uskuteční Klubová výstava Fila Brasileiro Clubu CZ bez zadávání titulu Klubový vítěz. Zde bude posuzovat pan Ladislav Kukla.

Dále tu proběhne Klubová výstava Klubu přátel psů pražských krysaříků. I tato klubovka je vypsána bez zadávání titulu Klubový vítěz.

V parku přivítáme také Speciální výstavu Českého pointer a setter klubu (se zadáváním titulu Vítěz speciální výstavy).

Internetové stránky oblastní výstavy. Na stránkách jsou k dispozici propozice a přihláška ke stažení. Najdete je úplně dole.

Přihlášky se zasílají na adresu: Výstava psů ČMKJ, Papírníkova 618/5, 142 00 Praha 4.

Další kontakty
Mobil: 603 911 317. Telefon: 261 710 894 (v úředních hodinách v pondělí a ve středu od 14 do 18 hodin). E-mail: omspraha4@seznam.cz. Své dotazy můžete směřovat i na můj e-mail; adresu najdete pod mým jménem.

První uzávěrka: 14. dubna 2008.
Druhá uzávěrka: 28. dubna 2008.

Na výstavě se uskuteční také bonitace jezevčíků (výběr do chovu).

Vchod na výstavu bude branou z ulice K Betáni. Děti mají vstup zdarma.

Diskuze k loňské výstavě na cz-pes.

Tomáš
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2008 21:22
- Nahlásit

Druhá uzávěrka: 28. dubna 2008

Prosím, pozor na druhou uzávěrku Oblastní výstavy v Praze - Kunraticích. Je již v pondělí 28. dubna. Ještě tento den je možné přihlášku s potřebnými přílohami zaslat na adresu: Výstava psů ČMKJ, Papírníkova 618/5, 142 00 Praha 4. Lze ji také vyplnit přímo ve výstavní kanceláři. Ta sídlí na výše uvedené adrese Papírníkova 618/5, Praha 4. Můžete ji navštívit v úředních hodinách, to je od 14 do 18 hodin.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2008 21:29
- Nahlásit

Ví se, jací jsou delegovaní rozhodčí?

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 07:21 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit

Tomáš
Tak ti nevím, mám, nemám... škoda, že to nezůstalo jen u loveckých plemen... Nevíš kdo bude posuzovat jezevce?

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 09:54
- Nahlásit

Tomáš
jsme přihlášení.
seznam rozhodčích asi nevíš, viď? Na stránkách ještě nic není, zajímají mě samo kokři

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 10:00
- Nahlásit

Tomáš
Tak se tam neuvidíme...neboť ty tam nebudeš a já teda jo Díky za info...potěšil jsi mne!

Tomáš
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 12:03 - Změnil/a: Tomáš
- Nahlásit

Všem

Je mi to fakt líto, ale rozhodčí jsou i letos zase neuvěřitelný problém. Informace o nich jsou zatím velmi kusé.

Výstavní řád Českomoravské kynologické unie (ČMKU) ke smůle oblastních (a krajských) výstav uvádí, že "v propozicích klubových, speciálních, národních a mezinárodních výstav musí být uvedeni navržení rozhodčí pro jednotlivá plemena či skupinu plemen" [článek 13 písmeno b)]. Je jasné, že ve srovnání s jakoukoli vyšší výstavou (výše zmíněné mezinárodní, národní, klubová nebo speciální), kde se rozhodčí uvádějí předem již v propozicích (!), tenhle nedostatek informací oblastní výstavu hodně znevýhodňuje a poškozuje. Jakýkoli rozumný vystavovatel totiž předem hledá navržené rozhodčí a pak se právě podle toho rozhoduje, zdali svého hafíka přihlásí či ne. Pokud je nezná, dokážu si snadno představit, že svého čtyřnohého kamaráda jednoduše kvůli tomu nepřihlásí.

Osobně vůbec netuším, co konkrétně způsobuje potíže s delegací rozhodčích na oblastní výstavy. Nevidím důvod, proč by i ty nejnižší výstavy (vedle oblastních i krajské - ty tedy jen pro některá plemena) nemohly znát předem své rozhodčí, i když to Výstavní řád ČMKU nestanoví. Napadá mě jediný možný problém. Totiž to, že nevíme, kolik pejsků se nakonec přihlásí do jednotlivých skupin FCI a tedy kolik bude nakonec zapotřebí rozhodčích. Oblastní výstavy jsou samozřejmě co do počtu účastníků ty nejmenší, takže lze předpokládat, že rozhodčí bude posuzovat více skupin FCI. Ale přece i vyšší výstavy předem netuší, kolik pejsků se nakonec přihlásí a rozhodčí v jejich případě všichni vystavovatelé předem znají. Změny rozhodčích jsou však na těchto výstavách v takovém případě vždy vyhrazeny.

V zásadě se na určování rozhodčích podílejí především jednotlivé chovatelské kluby a Českomoravská kynologická jednota (ČMKJ, jednatelka: Věra Dvořáková, telefon: 224 949 510, e-mail: dvorakova@cmkj.info), která je pořadatelem kunratické oblastní výstavy. Úřední hodiny ČMKJ jsou pondělí až čtvrtek 8 až 11 hodin a 12.30 až 15.00 hodin. Jedna z možností tedy je zeptat se funkcionářů klubu nebo na ČMKJ. Já sám jsem členem Klubu chovatelů jezevčíků a tam je to tak, že chovatelská rada (poradci chovu) navrhuje rozhodčí pro všechny výstavy.

Seznam rozhodčích by se měl objevit na stránkách výstavy. Včera jsem o tom mluvil s ředitelem výstavy. V minulých letech jsme přehled rozhodčích publikovali až několik dní před výstavou. Doufám, že letos to bude dřív a že pro další léta se buedeme moci polepšit a uvěřejňovat navržené rozhodčí v propozicích.

Tomáš
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 10:50
- Nahlásit

Na stránkách výstavy najdete seznam vystavovatelů.

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 15:08
- Nahlásit

...jsme tam.Uf.Pochlubte se,kdo jeste jdete???

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 18:43
- Nahlásit

Lucie od Arta
se uvidíme

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 19:36
- Nahlásit

blanulinka1
tebe bych nečekala
stejně trošku škoda,že to nezůstalo jen pro lovečáky, ty já nejradši,ostatní plemena mě neba...ale stejně nás tam asi bude nejvíc.Jdou kamarádky s bíglem, MOKem, irským setrem, kokry, špringry...to bude krása.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2008 08:56
- Nahlásit

Lucie od Arta
taky jsem to říkala, škoda, že to není jen pro lovečáky...

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2008 11:42
- Nahlásit

blanulinka1
přiznejme si(ale pšt před ostatníma, jsme tu v menšině): když to není loveckej pes, nestojí to za to...já mám na webu ještě horší hlášku, myšlenou z legrace (v podstatě...): když to není kokr, je to jen pes , ale jsem ochotna to rozšířit na všechny lovečáky.

mac1
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2008 11:43
- Nahlásit

Lucie od Arta
když to není kokr, je to jen pes špringr je vlastně takový příbuzný kokra

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2008 11:44
- Nahlásit

Lucie od Arta
Tak tak...já tuhle verzi mám pro drsný jezevčíky ;) Jen počkej... já už dneska ukamenována jednou byla...

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2008 11:55
- Nahlásit

mac1
to beru. pže já si stejně jedno umožná pořídím ještě i špringra.blanulinka1
a možná i drsnýho trpaslíka, ale musel by bejt takovej ten žlutej, spadaný listí bo jak se tomu říká...prostě ne divočák.

mac1
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2008 12:06
- Nahlásit

Lucie od Arta
já si stejně jedno umožná pořídím ještě i špringra no tomu říkám rozumný názor

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2008 12:36
- Nahlásit

mac1
prootže kluci jsou aspoň pořádný psi, Benji je vedle ¨nich takový nedochůdče, je to holt moje princátko. ale kdo včera našel stopu a prohnal hento zvíře (ať to byl zajoch nebo srna)? snad sem nepřijde nikdo z vedlejšího fóra - ale tohle vlastně nebyla honitba,ne???

mac1
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2008 12:54
- Nahlásit

Lucie od Arta
tady myslím honitba je, na druhé straně není určitě, ale tady nevím , a možná také ne a navíc lovecký pes se musí učit, ne ? Na plyšáčách se to nenaučí , ale šel pěkně .....kdybys ho pořád neprudila, aby šel nazpět ( ale chápu to)

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2008 13:05
- Nahlásit

mac1
hele,se svýma zkušenostma už asi vždycky budu nervák, trať a silnice byly v doslechu, být to jinde, kde to znám, znají tam i mě a mého psa, nechám ho být, ať si zkusí teplou stopu. takhle ne,i kdyžvím,že vyšiluju nejspíš zbytečně, neodpustila bych si, kdyby se něco stalo, tentokrát už ne, tže byť minimální riziko mi za to nestojí...u nás v louce nebo remízku bych ho povzbudila, ať hledá dál, protože vím,kolik jsem toho u něj opatrností už pokazila, jeho systém hledání ale klokan jsi viděla

Ketrin
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 14:06
- Nahlásit

Telefonickým dotazem zjištěno, že všichni retrívři jsou v jednom kruhu a posuzuje pan Pasák.

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 14:20
- Nahlásit

Ketrin
aha,asi taky vznesu telefonický dotaz na kokry a rozhodčího, ať vím, na co se připravit

Mar
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 16:26
- Nahlásit

Lucie od Arta
myslíš TUTO hlášku?

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 16:32
- Nahlásit

Ketrin
Lucie od Arta
tak to já se teda taky vznesu

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 16:40
- Nahlásit

Lucie od Arta
Tak zrovna u nás došlo ke změně, měla soudit pí. Auerbach a bude soudit Buba (tajně jsem si ho přála ) Kruh 2 (JTD)

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2008 10:24
- Nahlásit

Mar
chm,v této verzi se mi tak nelíbí, ale budiž...
blanulinka1
tak už taky vím -Pavel Šulcek, jeho soukromý názor na Benjiho znám a zhruba souhlasím, takže velké překvapení asi nebude. ale zas si Pavla poměrně jako odborníka na kokry vážím, jen jsou jeho kokři typově hodně jiní než Benji, tj mohutní, na mě až moc (to by na agility moc nešlo...),hodně nasrstění, takoví trošku mastodontíci anglického typu.No,tak uvidíme, ale aspoň vím, že pan rozhodčí je příjemný,že se nedočkáme invektiv typu "toho psa máte podvyživenýho,kde ho doma máte?Za skříní?to je hnus,úplná skalára"...k dotyčné už nepůjdu...

Mar
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2008 10:30
- Nahlásit

Lucie od Arta
skalára?

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2008 10:48
- Nahlásit

Mar
no,on pravda zeshora v podstatě není vidět, mám jedinýho nežravýho kokra na světě...ale mi teda do smíchu nebylo. Takovejch peněz zaplatím za výstavu - a vona akvaristika...

mac1
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2008 10:59
- Nahlásit

Lucie od Arta
Takovejch peněz zaplatím za výstavu - a vona akvaristika díky za veselé dopoledne

Ketrin
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2008 11:04
- Nahlásit

mno takhle je to sice docela vtipné, ale když dá člověk 900,- za MVP a poslouchá pak v kruhu podobné kecy místo korektního posouzení exteriéru a povahy psa, tak mi to zas taková zábava nepřijde

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání