Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Reflexní vesty v lese
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2009 13:31
- Nahlásit

jana33

proč jen je takovejch myslivců tak málo??
Teď nemluvím jako pejskař, ale jako normoš člověk.
Já teoreticky bych i pochopila, že my lidi od čoklů jim lezem na nerf. Páč jsou taky mezi náma hovada. Dobře. Dobře. Ale proč se musej arogantně chovat obecně? Proč je jim fučík, že svou činností můžou někoho ohrozit a střílejí často bez rozmyslu, neseberou zbraň člověku slepýmu hluchýmu alkoholickýmu - a to ani v případku, že na to upozorní televize. Že k honitbě přistupujou jako ke svýmu výlučnýmu vlastnictví, kde se můžou pohybovat jen a jen oni atd. Vždyť bohužel jako na kretény na ně kouká každej, kdo nenavlíká kamizolu, bez ohledu zda jde o člověka psího či nepsího.Je tolik možností, aby se pokusili zlepšit náhled veřejnosti na ně a oni to spíš vždycky ještě o něco vyšperkujou a přitom, kdyby se snažili, bude stát veřejnost za nimi. Píšu to proto, že můj sen jako dítětě bylo pracovat buď jako ošetřovatel v ŽOLOO a nebo jako myslivec. Ještě při výběru stř. školy bylo tohle ve hře. Ale abych pravdu řekla, jsem ráda, že do toho klubka fanatiků nepatřím.

worick
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2009 13:32
- Nahlásit

PetraK
Doteď jsem to akorát četla a vždycky sepsala nějakou hóóódně sprostou reakci a pak to zase smázla. Dnes co tu čtu, tak jsem zase nas.....á na ultimum a už teda taky poznatek.
Do háje nechápu, jak je možný, že menšina terorizuje většinu. A to doslova, protože tady může jít o život. - obávám se, že bohužel menšina nejsou oni, ale my. Když se proberu parlamentem, tak všichni co tam trochu znám (minimálni všichni Moraváci) - tak ti se honů, lovů apod. účastní, to vím zase z místního tisku, kde se ti blbi zelení s tím chválí, jak na jejich honu byl taky poslanec ten a ten. Takže ryba smrdí od hlavy a už roky si lámu hlavu, co se s tím dá dělat.....

mac1
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2009 13:38
- Nahlásit

PetraK
Nemám tyhle lidi ráda pro jejich aroganci a omezenost. Těm pár výjimkám, které mezi nimi určitě jsou se tímto omlouvám, ale pohužel jsou v menšině a tohle samé si velká část nepejskařů myslí o pejskařích , bohužel , ale když vidím třeba hromadu hoven uprostřed chodníku ...psy obtěžujíci ( mně třeba nevadí když ke mně přiběhne cizí pes a strčí do mě čumákem apod., ale jasně chápu, že to jiným lidem vadí a že o to nestojí ) .jiné lidi, běhající k dětem ...honící bežce ....atd. , chápu je, ale štve mě , že zrovna takhle nás pejskaře hážou do jednoho pytle

worick
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2009 14:03
- Nahlásit

jana33
Já si spíše myslím, že si myslivcům, nebo přinejmenším tomu dotyčnému ,,padla do oka" a tudíž aby imponoval - si hrál na lidu(psy)mila
Taky takového znám, pěkný kluk, zdravili jsme se přes plot - než jsem ho načapala, že za našim plotem nadhání tomu svému jezevčíkovi kočky Teď když ho někde potkám, tak mně svrbí ruka, abych mu jednu preventivně neflákla!

worick
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2009 14:11
- Nahlásit

PetraK
Já teoreticky bych i pochopila, že my lidi od čoklů jim lezem na nerf. Páč jsou taky mezi náma hovada. - teď nevím, podle čeho tak uvažuješ, teda vzhledem k myslivcům. Já neznám nikoho, kdo by schválně štval psa na srnu, zajíce atd. Nikoho z pejskařů. Nikoho z běžných pejskařů. Jen ty, co jsou mimochodem taky myslivci!

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2009 14:36
- Nahlásit

worick
proč schválně? Stačí neschválně - takový to ať se pejsek v lese proběhne, že ho půl hodiny nevidím, noc o, aspoň bude vyběhanej...a takovejch znám dost. Jako tuhle - chlapík s RR, tedy bez RR, pravil, že kdybych viděla v přilehlém lese onoho RR, že je jeho a ať se nebojím, ale bacha, prej tu chodí zlí myslivci a ty on nerad. Otvírala se mi kudla v kapse (ale pravda, jsem myslivec, teda bez flinty).Prostě pes, co může utýct za zvěří, nemá na volno v cizím lese co dělat. Natož takovej, co to dělá opakovaně. Nemluvím o psech ve výcviku, o kterých místní hospodář ví a jejichž majitelům dal souhlas k přípravě psa v honitbě...a ani ti by neměli štvát zvěř, jen to prostě při výcviku občas ujede-ale ani my to neděláme schválně...

Biluška
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2009 14:40
- Nahlásit

Lucie od Arta
Nemluvím o psech ve výcviku, o kterých místní hospodář ví a jejichž majitelům dal souhlas k přípravě psa v honitbě...a ani ti by neměli štvát zvěř, jen to prostě při výcviku občas ujede-ale ani my to neděláme schválně...
Jaký je potom rozdíl mezi myslivcem, který v honitbě připravuje psa (a občas mu to ujede) a nemyslivcem, který má rovněž nevycvičeného psa, rovněž se ho snaží vycvičit (je to naprosto nelovecké plemeno, např. německý ovčák). Nemyslivec ovšem chce mít psa před zvěří ovladatelného a tudíž musí do lesa a musí trénovat před zvěří. A myslivci (potažmo tedy hospodář) jsou pak nakrkaní, že jim tam nějaký ovčoun honí zvěř.....

jana33
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2009 14:45
- Nahlásit

worick
U nás jsou takový všichni. Kupodivu, přistěhovali jsme se na ves z Prahy,takže totál náplava, nejprve se třemi velkými a teď už čtyřmi psy. Je tedy pravda,že máme psy lovecké. Okolo našho domu jezdí myslivci do lesa, takže jsme se střetávali od začátku a pohoda, vždy se jen pozdravili, bez jakéhokoli problému, postupně jsme se začali poznávat s támhletěma a s támhletěma, samozřejmě, ikdyž je neznáme my,tak oni nás ano "jo,vy jste ty,co maj hafo psů",ale za celý rok jsem neslyšela ani poznámku proti našim navolno běhajícím psů. Naopak, ještě nám radili,kam psiska jít koupat, já jim volala,kde leží mrtvá liška. Je taky fakt, že jsme měli kliku,páč naši čoklové asi vědí,vo koho go a kdykoli jsou nablízku myslivci z nevysvětlitelného důvodu šlapou jak hodinky a efektně na dálku sedaj,lehaj, čekaj asi kdybychom se uvedli jinak,bylo by to jiné,ale takhle tu žijeme v míru prostě jsme klikaři

žanda
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2009 14:51
- Nahlásit

No na to že mám chatu od lesa fakt půl metru,jsem tam neviděla myslivce -no snad jako malá holka. A spíš se ,boužel,bojím,že v lese potkám nějakýho čoklíse,co má pána bůhvíkde,než myslivce(
A je fakt,že jak chceš naučit svého chlupáče,aby se na zvěř vykašlal,když s ním do lesa nechodíš???? Hrozný,ale já procházky lesem miluju, pesan ví,že musí kroužit,jinak je panička pryč (tam se krásně schovává)a procento sežratelných psů je přeci jen menší,než jinde)
105 let zpátky- bydlení v Praze v paneláku. pravda je, že za panelákem tehdy už pole,pod panelákem v levo- roští. Tam o víkendu myslivci stříleli po zajícech( panelák cca 3 metry!!!) Já hlídala sousedům jezevčíka. Jmenoval se Vašek a to mu asi zachránilo život,když jsem vovlala Vašku,myslivci přestali střílet...já Vencu odlapila a šla pro mokrej hadr dom.

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2009 14:52
- Nahlásit

jana33
hele,u nás taky a kam přijedu, tak taky...já ti nevim.
Biluška
ale já necvičím klidy před zvěří, já cvičím "najdi zajíce, zvedni mi ho do rány a nech být", na to jaksi cvičit ve zvěři potřebuju.
U neloveckých psů moc nechápu, proč s nimi cíleně na volno chodit do zvěře, když tam stejně nebudou moct bejt na volno, ne?A taky si myslím, že kdyby se dotyčnej nemyslivec došel s myslivci domluvit, že má psa XY a že nechce, aby mu honil zvěř a tudíž potřebuje cvičit, že by nebyl až takovej problém.Jen by se musel dojít zeptat, kde smí, kde nejsou mláďata atd...

worick
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2009 14:53
- Nahlásit

Lucie od Arta
no vidíš - vám to někdy při výcviku ujede....Já sama to nedělám (nepouštím psa, když vím, že mi loví, teda spíš honí zvěř), ale konkrétně včera, mi po dlouhé době utekl od baráku někam na luka a vrátil se uštvaný jak magor asi za 5 minut - pravděpodobně chytil stopu, nejspíš srny. Prostě jsme vyšli za známýma za plot, pes se motal kolem a najednou byl fuč. Byla to naše chyba, že jsme ho dost nesledovali a asi není ještě tak ,,vycvičený", že se prostě na stopu vykašle(myslím si, že to ani nedokážem).
A když už tě tu mám, jak to tedy praktikujete u lovečáků? To s ním jdeš na volno po lese a nenecháš ho asi vůbec šmejdit kolem?, ale musí jít pořád u nohy, aby jsi zachytila, že větří a utnula to v zárodku? (můj tedy může jen na vodítku, jinak by zmiznul za prvním keřem)

worick
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2009 14:54
- Nahlásit

Biluška
jo!

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2009 14:57
- Nahlásit

worick
ne,pokud jdu do lesa cvičit, tak ho nechávám prohledávat okolní křoví a aktivně hledat zvěř. Když ji najde, zvedne tak, abych ji viděla (vyběhne zajíc, vyletí bažant), chválím a přivolávám, aby za zajochem neběžel daleko...což se ne vždypodaří, v lese tedy skoro stopro, na poli je to podstatně horší, ale řešíme to.Oni naopak musej šmejdit kolem, to se po nich přece chce, nechodíme na procházky, ale dělat...

když nejdem cvičit, jde na caniscrossové šňůře, na volno v cizím prostě není.

Steph
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2009 15:00
- Nahlásit

dejavu
jj ex to resil, ale zas to skoncilo jen jako tytyty panacku, tohle priste nedelej, byl z jinyho kraje navic krimi, takze nebylo v jeho kompetenci to resit osobne. Nahlasil to na mistnaky.

worick
to mas asi kliku a znas samy normalni pejskare, idiotu z nevychovanejma psema znam dost - prave ve Stecho, kde byl onen zelenej hrdina potkavam kazdou chvili samovencici psy, asi pred mesicem jsem zrovna drepkincovala psy v domeni, ze bezi dve srny a oni to byli 2 RR. Nechapu tu nezodpovednost panicku - jendak kvuli zelenejm a druhak lesni skolky ve Stecho jsou plny divocaku, muflonu a lesy jelenu. Kdyz se chci kochat, sundam psum obojky aby necinkaly znamkama, jdem jak mysky a natrefime tra na 20-ti clenou tlupu divounu a minule zas muflony, ani nedokazu typnout kolik jich bylo, ale dunel celej les, kdyz se dali do pohybu a vletet mezi ne pes, myslim ze by dobre nedopadl.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2009 15:05
- Nahlásit

já teda chodím se psem do lesa na volno vždy a nemajíc lovce, doufám, že mi ji nějakej magor nezastřelí, když si pošlape po lesní cestě. ale je pravda, že jsem myslivce v lese potkala jednou a to je asi 10 let zpátky a to bylo ještě se starým ořechem. on měl sice větší radius a občas měl tendence lovit, ale z 90% se dal odvolat. tehdy mě myslivec jen pozdravil a neřekl půl slova.
představa ale, že jdu se psem na prochajdu do lesa a mám ho na šňůře je děsná. jako měšťák nemám moc možností psa vyběhat na volno, takže vlastně do lesa chodím cíleně mít psa volně běhajícího a čuchajícího. ono totiž pomalu každej kousek pole a lesa je něčí hotitba a to by člověk nesměl vytáhnout paty.

worick
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2009 15:07
- Nahlásit

Lucie od Arta
že kdyby se dotyčnej nemyslivec došel s myslivci domluvit, že má psa XY a že nechce, aby mu honil zvěř a tudíž potřebuje cvičit, že by nebyl až takovej problém - myšlenka skvělá, hned bych to použila, kdybych si myslela, že to zafunguje. U nás: ,,myslivec" je odhadem 500 obyvatel ze dvou sousedících obcí. Sdružení jsou tak maximálně v hospodě, takže snad by bylo efektivnější nechat to vyhlásit rozhlasem. I tak bych měla obavu, že kdyby mi samojed zdrhnul (a to on kliďánko dá dva kilásky)tak se tam vždycky najde nějaký, který by to buď neslyšel a nebo slyšet ,,nechtěl".

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2009 15:14
- Nahlásit

PeKrato
hele,jestli ti čuba neloví a chodí po pěšině, tak si myslím, že nikomu vadit nebude, řeč je spíš o psech, co píše Steph.Ty máš navíc psa loveckýho plemene
jako měšťák nemám moc možností psa vyběhat na volno, takže vlastně do lesa chodím cíleně mít psa volně běhajícího a čuchajícího.
todle teda není můj oblíbenej argument...taky jsem měšťák a když nejdu cvičit, mám psa na šňůře -ale já teda proto, že není takovej, že by mi chodil u nohy nebo po pěšině (zvládl by to, ale neužil by si procházku a já taky ne), proto ta šňůra...

žanda
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2009 15:14
- Nahlásit

Steph
nepatří to sem,ale koukám na tvé stránky, máš krásný hafy a jak vypadá ta packa toho uřechtanýho "pepína"-bude to někdy lepčejší??? Musí to být super pesák,když se v jednom kuse jenom "směje".

worick
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2009 15:16 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

PeKrato
Já měšťák nejsem jenom, že po vesnici jde samojed taky na vodítku, jelikož loví i volně puštěné slepice (jestli někdo tuší, jak ho to odnaučit, sem s tím!, já už fakt nevím...) Do lesa chodil tak do 8 měsíců taky na volno a nevzdaloval se. A pak jednou vyletěl za zajícem a začalo ,,peklo" venčení na šňůře a vodítku atd. Z takové procházky se mi chce taky brečet. Berňák chodí vedle nás v pohodě na volno a ten prostě neuteče - on to v sobě nemá. Samojed zdrhne, vrátí se, plazí se po zemi, lehne na záda a tváří se jako ,,boží umučení", ale neodolá, kdybych ho pak snad zabila.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2009 15:22
- Nahlásit

Lucie od Arta
já ji od mala učím povel tady a to prostě znamená, že musí jít po cestě. ať už se jedná o chodník nebo cestu v lese. je to skoro nejužitečnější povel, který máme. a i když jsou SBT lovci a chodíme i na coursing, v lese ji mám pod dohledem a brzdím ji už jen při pohledu do dálky, vyběhnout nestačí. a i kdyby jo, zastaví se na 20ti metrech a vrátí se. určitě je to zčásti povahou psa, ale taky to stálo dost práce.
ve městě mi běžně chodí na volno a stoupnout do silnice ji prostě nenechám. je to o věčném hlídaní a třeba jít venčit s dalšíma psama a lidma je dost nemožný, protože pak vypadám jako neurvalec, když ji pořád koriguju a tedy lezu lidem do řeči . pořád mi to ale přijde efektnější, než si ji dát na šňůru. obtěžovalo by to nejen ji, ale i mě.

Steph
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2009 15:24
- Nahlásit

zanda
na bull-v-nouzi je o nem clanek Pribehy z utulku, je tam napsany vsechno - lepsi to uz nikdy nebude, je ochrnuty a neda se s tim nic delat, ale on zije se svym handicapem naprosto v pohode.

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2009 15:25
- Nahlásit

worick

Takže ryba smrdí od hlavy a už roky si lámu hlavu

jo tohle je fakt, tam je zakopanej pes

worick

teď nevím, podle čeho tak uvažuješ

no stejně jako Lucka od Arta. Stejná zkušenost. U nás páníček s labradorkou. Ešus byl tehdy malej sprateček, šli jsme s pánem spolu kus cesty, já se pak odpojila, protože v tý době ještě Ešus měl hodně živej zájem o zvěř a nechtěla jsem jít do míst, kde vím, že zajíci jsou. Pán tam naopak šel cíleně, aby se jeho holčina trochu taky proběhla . Takže takovýhle nám pak dělají dobrý jméno stejně jako ty, který nechávaj nesebraný hovna, jak zmiňuje mac1 .
Protože díky takovýmhle umělcům pak ty slušný pejskaři bohužel nemůžou argumentovat .

Lucie od Arta
U neloveckých psů moc nechápu, proč s nimi cíleně na volno chodit do zvěře, když tam stejně nebudou moct bejt na volno, ne

no protože pokud ho to chci naučit, tak jednou z fáze vodítko-stopovačka musím, ve chvíli, kdy mi pes reaguje, na to volno přejít. A taky se může stát, že to ještě neproběhne úplně stopro. To přece víš. Pokud ho chci mít ovladatelnýho - jedno jestli ohaře, NO nebo čibabu, tak to prostě učit musím. Pro mě je priorita u každýho psa, aby mohl se mnou všude navolno. A to ho musím naučit, a nenaučím jinak, než že po tom půjdu. V dnešní době by naopak součástí KAŽDÝHO psa, stejně jako ovladatelnost v civilizaci měla být ovladatelnost psa v přírodě, mělo by to být součástí výcviku každýho psa, pak by ubylo problémů. Si myslim.

worick
A když už tě tu mám, jak to tedy praktikujete u lovečáků? To s ním jdeš na volno po lese a nenecháš ho asi vůbec šmejdit kolem?, ale musí jít pořád u nohy, aby jsi zachytila, že větří a utnula to v zárodku?

sem vám to pani tenkrát psala, přeciž. Nejdřív vodítko, pak dlouho stopku do ruky.

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2009 15:27
- Nahlásit

PeKrato
mám zkušenost, že nic není stopro - já bych ve městě se psem bez vodítka prostě nešla, lekne se, uvidí kočku, psa, holuba, může se stát cokoliv.ale pravda, já jsem trošku paranoidní...
to s tím loveckým plemenem jsem psala spíš že vůči nim je od myslivců větší tolerance...

PeKrato
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2009 15:28
- Nahlásit

worick
já mám určitě štěstí na fenku, ona je na mě hodně navázaná už od malinka a zatím je moje slovo pro ni pořád důlěžitější, než ten zajíc před ní. je taky pravda, že od malinka s ní chodím do lesa, pozorujeme spolu srny se pást a i když je napružená, ví že vyběhnout nesmí. jedinou vyjímkou jsou ptáci, u těch jí to asi neodnaučím. naštěstí ti vždycky uletí, ještě žádnému neskřivila pírko
s těma slepicema jsme měli taky problém, po těch šla děsně, asi jí bavilo, že dělají kravál, když zdrhají. při prvním setkání s volně puštěnou slepicí se mi ji povedlo přivolat a pak jsem si ji dala na vodítko a schválně jsme u těch slepic ještě zůstali. při každém pokusu o vyběhnutí jsem ji vycukala s povelem fuj, druhý den je sice pozorovala, ale už nevyběhla. tak snad jí to v hlavě zůstalo. od té doby jsme žádné volně ložené slépky nepotkali

Steph
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2009 15:30
- Nahlásit

worick
hmm, neporadim taky jsme lovici, na kratkou vzdalenost orvu od zajice, srny, ale mame problem s divounama a lesy milujem vsichni, takze bohuzel stopovacka. Pes se drzi u me, ale cubky jsou mrchy. Chodime po cestach, jsou na to zvykli a moc nevybocujou

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2009 15:30 - Změnil/a: Lucie od Arta
- Nahlásit

PetraK
nemať worickovou, mluvíš o ohařích, třeba u nás klidy ne...u nás povzbuzování k hledání a krátkému prohnání si...
Jinak asi jo, s tím učením, já furt jen váhám, mají-li psy na volno v lese co dělat, ale to už mě tu ukamenujete
Huš na mě jsou ošklivý i na mujpesovi, tak co...

žanda
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2009 15:31
- Nahlásit

Steph
přečtu si ho, když on to nevnímá,jak problém,proč ho tam dělat-jen by to chtělo asi trvalejší "nožičku" ,ale zase je šikula,že tu botku nemorduje ještě sám.
bohužel článek nevidím(

žanda
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2009 15:35
- Nahlásit

Lucie od Arta
Já tě kamenovat nebudu, my v lese na volno chodíme-páč a děkuju všem svatým- pes neloví. Motá se jen kolem mě,i když jdu na houby, nevzdaluje se. V lese používám jen povely rukou-tady jdeme a povel zpátky. (Snažím se nepřivolávat klasicky,na to je potvora a hned kouká, proč ho volám,kde je nějaká ta sranda)
Ale na volno chodí jen pokud jdeme sami,bez jiného psa, to se nechává rád strhnout k volovinám.

Dáška
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2009 15:36
- Nahlásit

Lucie od Arta
hele,jestli ti čuba neloví a chodí po pěšině, tak si myslím, že nikomu vadit nebude
No u nás vadí i toto, nejlépe do lesa nechodit vůbec, to by jim vyhovovalo, aby si tam mohli dělat střelnici

Kalliope
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2009 15:36
- Nahlásit

Steph
na tu stopku bacha, málem se mi na tom oběsil pes

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání