| Autor |
Zpráva |
Hyena
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2009 09:39
- Nahlásit
Steph
nastrouhany celer, mrkev, bily jogurt....
No a pro čas, kdy je peněženka naditější se do toho dá přidat nastrouhaný tvrdý sýr a to je pak ňamka. kam se hrabe humr :¨-)
|
Matejka
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2009 10:10
- Nahlásit
Nedoporučíte mi nějakou rychlovku pro kolegy do práce? V neděli se vracím večer z čundru a v pondělí mám svátek, tak musím něco vymyslet ke kafíku, je jedno jestli sladký či slaný, hlavně rychlý a dobrý
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2009 10:17
- Nahlásit
Úpa jednoduchý, ale spíš k vínu než kafi jsou tyčinky z listovýho těsta. Koupíš listové těsto v neděli vytáhneš, rozválíš, nakrájíš na použeky a dle potřeby potíráš bílkek s kmínek, ostrou paprikou, sypeš sýrem apod. Šupneš na chvíli do trouby a máš hotovo. Obdobně rychlý je listový štrůdl, kdy na placku z listového těsta nadnáš náplň dle chuti- jablka s ořech a cukrem, tvaroh či špenát nebo zelí, zabalíš a pečeš.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2009 10:19
- Nahlásit
Hyena
Jj,já takhle dělám pizza štrůdl.
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2009 10:19
- Nahlásit
Matejka
nebo můžeš listový těsto rozválet nakrájet na čtverečky, naplnit každej eidamem nebo balkánským sýrem, přeložit, zmáčknout, upíct a je to teda žrádlo....
|
wami
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2009 10:20
- Nahlásit
Hyena
jednoduchá varianta z listového štrůdlu jsou minipizzy: rozválet listové těsto, natřít kečupem, sypnout bazalku, oregáno, příp. česnek, pak naklást nějakej ten salám, sýr... (podle chuti), zabalit, nakrájet na kolečka, kolečka na plech na pečící papír a šup do trouby...
|
Matejka
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2009 10:35
- Nahlásit
wami
jo to dělám taky, jen tomu říkám šneci
všem díky za nápady, listový těsto je taková moje klasika, ale co, asi udělám ten slanej štrůdl, to jsem jim ještě nedonesla
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2009 10:40
- Nahlásit
Matejka
Jestli si chceš fakt vyhrát, tak jako slanou náplň doporučuji osmaženou cibulku s anglickou slaninou (levnější varianta buřt) a na to zelí a ochutit jako ke vepřové. Akorát to nechce zahušťovat jíškou, ale jen vyvařit, aby v tom nebyla šťáva, který by rozmáčela listové těsto.Náplň ti přes víkend vydrží v lednici )
wami
JJ, šneci a mini pizzi jsou taky výborný- docela sem chytla slinu.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2009 10:49
- Nahlásit
Hyena
no vidíš,to já taky bych mohla udělat,taky mám svátek
|
malinka
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2009 21:59
- Nahlásit
dnešní recept od sousedů - knedlíky - nakrájet na kolečka osmažit, jako topinky, namazat (pokapat) kečupem a dát cibul. (nebo to, co kdo chce) Dá se prý i jako vaječné topinky.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2009 11:56
- Nahlásit
já chci vyskoušet tenhle:
Jogurtová bublanina
Ingredience
1 velký kelímek bílého jogurtu (400-500 g), tentýž kelímek polohrubé mouky, 2/3 kelímku cukru krupice (možno přidat či ubrat podle kyselosti ovoce), 1 prášek do pečiva, 2 vejce, libovolné ovoce, hrst drobenky (není nutná)
Postup
Do mísy vyklopíme jogurt. Kelímek naplníme moukou a přisypeme k jogurtu. Přidáme prášek do pečiva, cukr, vejce a důkladně vymícháme hladké těsto. Nalijeme na plech vyložený papírem na pečení (nebo vymazaný a vysypaný). Těsto poklademe libovolným ovocem (když ho obalíme v mouce, neklesne ke dnu) a posypeme drobenkou. Pečeme na 200°C asi 20 minut do zrůžovění povrchu.
Nejlevnější varijanta bude s rybízkem ze sousedovic zahrady
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2009 12:18
- Nahlásit
gabifi
Ten jsem dělala, bublanina to není, ale ujde
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2009 11:30
- Nahlásit
Tak my jsme kuchtili tohle, i když levný to bylo díky tomu, že jsme měli domácí vajíčka, kterejch jsme se potřebovali zbavit a plnili jsme to domácí marmeládou (i když je lepší tam dát něco, co to víc zvlhčí, třeba vrstvu smetany a na to tu marmeládu)... Ale je to fakt výborný
Roláda
150 g polohrubé mouky
4 velká vejce (nebo 5 malých)
120 g pískového cukru
Vejce s cukrem našleháme hodně dohusta. Do našlehané hmoty lehce vmícháme mouku. Na plech rozložíme pečicí papír a na něj rozetřeme těsto. Vložíme do hodně rozehřáté trouby (210°C), aby se rychle upekla (peče se 6-8 minut). Když je povrch dorůžova, vyndáme ji. Roládu nerolujeme, jednoduše ji sešoupneme i s papírem na chladné dlaždice (vál či jakoukoli jinou odkládací plochu). Tam ji necháme ležet, dokud ji nebudeme plnit.
Roládu položíme na stůl i s papírem, potřeme náplní, potom pomocí papíru zatočíme (srolujeme).
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2009 18:52
- Nahlásit
čus holkí, nemáte nějaký osvědčený recept na jablkový koláč? Ne štrůdl. A samozřejmě JEDNODUCHÝ. A pokud možno bez drobenky
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2009 18:58
- Nahlásit
gabifi
Muze bejt studenej? nepecici?
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2009 19:03
- Nahlásit
Fifi
Muze bejt studenej? nepecici?
no jasněěěěěě
|
KEISSA
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2009 19:11
- Nahlásit
gabifi
Super koláč je na této adrese je fakt bomba výbornej a rychlej
http://www.toprecepty.cz/recept/3468-americka-buch ta-s-jablkama/
Dělám ho větinou jen s jabkama a ořechama a bez čokoládové polevy a je super
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2009 19:12
- Nahlásit
gabifi
Tak delam neco jako TOHLE , akorat se s jabkama nekrouham, neloupu, nevyjadrincovavam (ale teda umeju!) a jen okrajim na vetsi kusy a davam do dortovy formy, kde jdou vyskladat piskotama i ty bocni steny.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2009 19:17
- Nahlásit
KEISSA
Fifi
díky, to je přesně ono, nejsložitější část postupu je "zamícháme"
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2009 19:26
- Nahlásit
Fifi
Ja tiez robim podobnu (miestu pudingu zlaty klas) a navrch davam slahacku a posypem grankom. Mnam, tusim ste ma baby navnadili a idem ju spravit
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2009 19:39
- Nahlásit
pigie
(miestu pudingu zlaty klas)
Jako mouka? Ci coto je u vas?
navrch davam slahacku a posypem grankom.
Jiste, po zatuhnuti se chutim meze nekladou, slehacka, granko, nastrouhat cokoladu - ale to uz nejsou recepisy pro chude casy.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2009 19:42
- Nahlásit
Fifi
to není mouka, je to něco jako pudink, ale je tam míň barviva a vanilkový příchutě. Dělají se z toho krémy.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2009 19:50
- Nahlásit
jj, ako hovori gabifi. Je to nieco ako cisty kukuricny skrob. Torta ma potom taku priehladnejsiu (sklovitejsiu) farbu - nie ako na danom linku. Niekde mam tu nasu aj odfotenu, ale nemam sancu to najst, mam preinstalovany komp
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2009 19:56
- Nahlásit
pigie
zlaty klas
a kde to koupíš?to vůbec neznám
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2009 20:05 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
davidkova renata
U nas je to bezne v obchode, urcite mate nieco podobne, len neviem ako sa to vola
Ale vanilkovy puding urobi tu istu sluzbu
Tak som nasla aspon male fotky:
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2009 20:20
- Nahlásit
pigie
ahá dochtor Etkr ,kouknu
Tak som nasla aspon male fotky:
ty vogo,to vypadá výýýborně!
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2009 20:44
- Nahlásit
davidkova renata
to nevypadá vůbec špatně, ani chudě , já dělám podobnej "dort" ze zakysaný smetany, potřebovala bych shodit tak 5 kg, takže žádnej dort nebude.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2009 20:46
- Nahlásit
kejtlin
potřebovala bych shodit tak 5 kg,
pošlu ti mailem dietku,už mne za ní nenávidí půl czpsa
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2009 20:49
- Nahlásit
davidkova renata
už mne za ní nenávidí půl czpsa
NEVIDI, pani, NEVIDI!!!
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2009 20:50
- Nahlásit
davidkova renata
ok, ale na diety mě moc neužije. dnes k večeři-před chvílí:salát rumcajs+3 rohlíky, 2 jogurty smetanový, párek+chleba, 2 banány, a ještě mám hlad
|