| Autor |
Zpráva |
dejavu
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2009 13:41
- Nahlásit
Je tu obří diskuze o vypečených pochoutkách na Vánoce, ale máte recepty na dobu hladu a nouze?
|
allík
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2009 13:44
- Nahlásit
máte recepty na dobu hladu a nouze?
pro psy nebo pro tebe?
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2009 13:44
- Nahlásit
allík
pro lidi, samozřejmě :-D
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2009 13:45
- Nahlásit
dejavu
Nežrat!
|
allík
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2009 13:46
- Nahlásit
dejavu
No, u nás je to většinou, co dům dá, takže jsou z toho někdy přímo exotický pokrmy
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2009 13:46
- Nahlásit
já mám mrkvový topinky, votravuju s nima absolutně všude, protože jsou naprosto úžasný a pokud neznáte, musíte to prostě okusit
http://bockova.blog.idnes.cz/c/96755/Mrkvove-topin ky-pro-doby-kdy-je-v-penezence-pruvan.html
ale ráda bych znala i další, proto se tu poptávám
|
allík
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2009 13:47
- Nahlásit
dejavu
hm, zní to zajímavě. Já znám taky jeden topinkovej, dělá se na to bramborovej tatarák a po tom se já můžu přímo utlouct. Ale těžko říct, jestli je to na chudý časy...
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2009 13:48
- Nahlásit
allík
tak to sesmol do receptu, to by mne zajímalo
|
allík
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2009 13:50
- Nahlásit
dejavu
URL
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2009 14:03
- Nahlásit
allík
diky, kdyz tam nedam tu kyselou vokurku, tu ja desne nerada, stane se neco zasadniho?
|
allík
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2009 14:08
- Nahlásit
dejavu
já myslím, že určitě ne. Ale doporučuju nevynechávat tu jarní cibulku. Jo a ještě mně napadlo, že dělám taky takovou jednoduchou obměnu šunkofleků a to tak, že je nedávám zapíct, ale v hrnci osmahnu salám (třeba junior), přidám těstoviny a zaleju rozšlehanými vejci a míchám, dokud se mi vejce nezdají ok. Mám to radši než zapečený, protože ty jsou takový suchý
|
malinka
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2009 14:23
- Nahlásit
barmbory, cibule, olej nebo sádlo, sůl, pepř
polovařené oloupané brambory a hodně cibule pokrájet na kolečka. Brambory +- 1/2 cm, cibuli jak kdo má rád. Přidat sůl pepř. Dát na pekáč s omastkem a do trouby. Péct až do +- zlaté cibule.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2009 14:30
- Nahlásit
je to něco jako oukroup,ale bez kopru.
velká cibule na kostičky, brambory na kostičky, osolit, kuličky pepře, bobkový list, lžička octa,houby, zalejt vodou po brambory. Vařit,až je měkké, nalít mléko( lze i smetana)je možný i trochu v mléce rozmíchat hladký mouky,pokud raději hustější. Pustit tam vejce a okyselit dle chuti.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2009 14:34
- Nahlásit
malinka
žanda
super, moc díky
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2009 14:50
- Nahlásit
Starý chleba pokrájený na kostičky osmažit na oleji, rozbít do toho 1-6 vajec (podle toho, kolik máte psů, protože budou chtít taky)
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2009 14:53
- Nahlásit
Čočkový salát
Čočku namočit, uvařit do měkka. Do misky dát okapanou čočku, nadrobno nakrájenou cibulku, olej a sůl. Možno dál vylepšovat, ale mě to chutná takhle jednoduché.
|
allík
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2009 15:42
- Nahlásit
Ještě jsem si vzpomněla... když třeba zbyde bramborová kaše, tak ji dát do zapékací misky, na to dát klasicky připravený špenát a navrch rozklepnout vejce, které osolíte a opepříte. Zní si sice zajímavě, ale je to fakt moc dobrý
|
allík
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2009 15:43
- Nahlásit
jé, já zapomněla, dát zapéct do trouby!!!!!
|
viky
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2009 15:43
- Nahlásit
Se me zda, ze si moc vymislite, chleba s maslem vam musi stacit
|
Steph
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2009 17:10
- Nahlásit
kdyz je nouze palacinky z vody nebo chleba ve vajicku a prdnout na to rajce. Jinak vsichni znamy se muzou utlouct po tvarohu co delam jakoby dip - takova chutovka nez jidlo
1 mekky tvaroh(lepsi ve vanicce)
1 zakys. smetana
3 strouzky cesneku
porek - jsem bylinkovy maniak, takze do toho strkam co zrovna roste - pazitku, petrzel, bazalku a nakrajim k tomu mrkev a okurku na tycinky.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2009 17:15 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
hehe, příspěvek ode mě k tématu vaření, tak to je prča...
ale jo, jednou věcí taky můžu přispět, kdo nezná, nechť vyzkouší, stojí to za to:
kus měkkýho salámu nakrájet na kostičky, osmahnout, zalít kečupem a přidat nastrouhaný tvrdý sýr, až se rozteče. Vyndat z pánve, zakrojit chleba a baštit.
|
Saita
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2009 19:21
- Nahlásit
Tak já se taky přidám i když kuchařka opravdu teda nejsem mě spíš jdou ty koláče a dezerty:
nakrájím na kolečka brambory a dám je vařit do hluboké pánve(podliju trochu vodou, musí se celá vyvařit než začnu s dalším). Až jsou měkké přidám polouvařenou brokolici rozdělenou na menší kousky, chvíli vařím, pak přidám vajíčko, bílý jogurt(možno i kousek nakrájeného salámu) a vařím dokud nezmizne voda z toho jogurtu. Samozřejmně ještě solím, je to kupodivu lahodné, mírně nakyslé ale chuť to jenom doplňuje.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2009 19:25
- Nahlásit
topinky
buřguláš,je to levný a rychlý
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2009 20:31
- Nahlásit
No vida, levny a jeste rychly, super receptiky, diky, holky!
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2009 21:24
- Nahlásit
dejavu
brambory s mlíkem Nebo ještě špenát s bramborama a vajíčkem Ale k tomu netřeba psát recepty
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2009 22:12
- Nahlásit
Eimy
brambory se špekem osmaženým s cibulkou, a pak třebas klasický lečo- teď v sezoně rajčat a paprik.
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2009 22:48
- Nahlásit
wami
to zní zajímavě
dejavu
zrovna včera jsem slyšela recept na pizzu ze starých rohlíků, ale já co si nenapíšu, to zapomenu... ale zeptám se jak to bylo a napíšu, znělo to taky zajímavě a údajně je to fakt dobrý
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2009 08:27
- Nahlásit
dejavu
variaci na mrkvové topinky, děláme doma od nepaměti:
usmaž topinku, ihned po vytažení z pánve očesnekuj dle libosti a okamžitě posyp najemno stouhaným sýrem (eidam) - na horké topince se sýr mírně rozteče. Pak sýr posyp vysokou vrstvou jemně strouhané mrkve (já ji neždímu, šťáva tomu dodá chuť). Pro ty, kteří nehlídají linii je možno na sýr máznout majonézu - mrkev se tím přilepí a nepocintá stůl
|
Steph
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2009 09:24
- Nahlásit
kokoska
ja si linii nedrzim, ale majolku nemam rada - delame neco podobnyho nekdo to mu rika falesny humr - nastrouhany celer, mrkev, bily jogurt....nejak se ze me stava bernardym jak to pisu, takze uz mam jasno co bude dneska k veceri
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2009 09:27
- Nahlásit
krabí tyčinky,majolku,citronová štáva - vše zamíchat a dát na chleba
|