Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / venčení a cizí psi
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
allík
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2009 09:48
- Nahlásit

Jaké máte zkušenosti s páníky cizích psů a hraní si s cizími psy? Já mám jednu čerstvou příhodu z dnešního rána. Byla jsem se svojí čubou MT na aportech na takové louce, která je na konci ulice ve městě. Blbli jsme a šel kolem pán s RTW, psem. Čuba si ho absolutně nevšímala a pán, když viděl, že je v pohodě, tak se zeptal, jestli je to fena nebo pes a když zjistil, že fena, tak mi řekl, že jestli mi nebude vadit, když to své telátko pustí na volno, že si s ní bude maximálně chtít hrát, načež psa pustil. Těžko říct, jestli si chtěl hrát, ale vyběhl proti mojí pese a ta před ním začala zdrhat. RTW nevrčel, neceněl zuby, nic takového, prostě jen začal za tou mojí pálit. Těžko říct, jestli se moje bála, ale zamířila si to směr domů, což je přes ulici, kde samozřejmě jezdí auta. Ani čuba ani pes se nedali odvolat a pelášili. Pak se RTW asi unavil a vrátil se, jenže moje čuba nikde (já jsem samozřejmě nestála na místě, ale hned, jak vypálili do ulice, tak jsem letěla za ní a přivolávala ji ke mně). Naštěstí za mnou přiběhla, takže jsem ji snad půl hodiny chválila a narvala jí do tlamy snad všechny dobroty, co jsem měla po kapsách. Chci se ale zeptat, co si o tomhle myslíte (kromě toho, že jsem vůbec neměla dopustit, aby se na ni to telátko vyřítilo - pán je nenechal ani očuchat a hned pouštěl)? Myslíte, že se bála a proto zamířila směr domov nebo se jim tam zrovna líbilo běžet? Nemůže se teď stát, že se bude bát velkých psů? A co vy, máte taky nějaké zajímavé zkušenosti s cizími pesany při venčení?

rain
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2009 10:07
- Nahlásit

Podle mě si pesa chtěl jenom hrát a ona se lekla/špatně to vyhodnotila. Ten můj magor má vždycky takovou radost že by druhému psovi nejradši skákal po hlavě. I když jí mám na vodítku, kolikrát se nějaký pes začne krčit když vidí jak se na něj řítí (nikdy ji nemám na tak dlouhém vodítku aby se dostala do kontaktní vzdálenosti s cizím psem). Stejným prdloušům to vyhovuje a blbnou spolu, některé to jenom otravuje ale někteří už to můžou vzít jako útok. Ona je ale fakt hrozně blboučká, řítí se i za psem který na ní vrčí, už po ní několikrát jiný pes vyjel, ona odběhne a za 5 vteřin k němu běží zas. Trochu se bojím že mi jí jednou někdo sežere, dávám dost bacha kde jí pouštím a když vidím cizího psa, hned přivolávám.
Určo příště nechat oňufat než je pustíte navolno . Já vím že mám magora, tak jí nenechám cizího otravovat když vidím že se mu to nelíbí, všichni holt ne no... Podle mě chtěla jenom utéct do bezpečí, ale to je mi zas divné že neběžela za vámi. Ale kdo ví co se jí honilo hlavou.

allík
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2009 10:16
- Nahlásit

Podle mě si pesa chtěl jenom hrát a ona se lekla/špatně to vyhodnotila.

Taky si myslím, že to bylo nejspíš takhle. Já normálně, když vidím cizí psi, tak taky hned přivolávám. Taky jsem ji měla přivolanou u nohy a čučela na aport. Jenže pán toho svýho vlkodlaka (nic proti RTW, ale ještě teď se mi klepou kolena, protože jsem se fakt bála, že mi zdrhne až dolů na hlavní silnici a tam ji něco přejede) prostě pustil a já už jsem nějak nestihla zareagovat, že bych ji třeba vzala na ruku. Popravdě mě pán trošku překvapil, že to takhle vyřešil. Hlavně mi říkal, že poslouchá a pak se mi klasicky omlouval, že tohle udělal poprvé v životě

mac1
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2009 10:22
- Nahlásit

allík
Jaké máte zkušenosti s páníky cizích psů a hraní si s cizími psy? v pohodě Nemůže se teď stát, že se bude bát velkých psů? no, ona se jich asi už bála, jinak by k tomu nedošlo, ne ? A co vy, máte taky nějaké zajímavé zkušenosti s cizími pesany při venčení ze včerejška , já se dvěma psy na volno , proti nám cca 30m pán a paní se dvěma belgičáky , zavolali si je a přivázali, přivolala jsem si mé psy k noze a pokračovali jsme, když jsme byli tak 5-10 m od sebe , zeptal se pán, co mám, sdělila jsem že 2 psy, kteří se neperou , pán chvilku zapřemýšlel a pak se otázal, tak to zkusíme , můžu je pustit ? Řekla jsem , že ano ( proč bych říkala, že ne ) a dala svým volno. Belgičáci byli pes+fena, všichni přiběhli k sobě a moji psi začali očuchávat fenu, psa si nevšímali, žárlivka belgičák přeskočil přes fenu na jednoho mého psa a pustil se do něj , zařvala jsem DOST! a běžela k nim ( pán s paní stáli a koukali ), zabralo to i na belgičáka, odpajdal k svým lidem , dala jsem mému psovi daun a šla se podívat na nohu belgičákovi ( druhý můj pes a jejich fena se neúčastnili, pobíhali spolu po louce ) , držel ji ve vzduchu, ale nic jsme nenašli, krev netekla , tak nevím, mohl špatně doskočit, mohl ho můj pes za ní chytit ...každopádně paní řekla pánovi :" já Ti říkala, že to udělá zase " ....já tohle nijak neřeším, nebyla to žádná rvačka , na mé psy to nemá absolutně žádný vliv, stane se , ale prostě lidi jsou poněkud natvrdlí. Když vím , jak se pes chová (a někteří si opravdu hlídají jí své feny ) , tak buď pustím jen fenu a psa nechám chvíli na vodítku a nebo se prostě mineme bez "tak to zkusíme" a byl by klid, ale holt někdo ten adrenalínek má asi rád...a nebo je hóóódně velký optimista

mac1
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2009 10:26
- Nahlásit

allík
já už jsem nějak nestihla zareagovat, že bych ji třeba vzala na ruku. Popravdě mě pán trošku překvapil, že to takhle vyřešil co tě překvapilo, však se Tě pán ptal ....tak mi řekl, že jestli mi nebude vadit, když to své telátko pustí na volno ...ono to braní na ruku není zrovna ideál,pak samozřejmě " větší pes=velké nebezpečí "

allík
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2009 10:35
- Nahlásit

mac1
co tě překvapilo, však se Tě pán ptal no ptal, jenže u toho ho hned pustil. Já jsem ráda, když se to naše střívko může s někým proběhnout. Ale nejdřív očuchat a pak podle situace vypustit. A když už teda pán hned vypouštěl, tak jsem asi naivně předpokládala, že ho poslouchá a nechá se kdyby něco odvolat. A s tím báním se, spíš mě zajímalo, jestli si myslíte, že to že před ním pelášila domů byla známka strachu a že se třeba může stát, že by se velkých (nebo malých, to už je fuč) psů bála. Jinak na cvičáku lítá se všema a v pohodě.

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2009 10:56
- Nahlásit

allík
Ono, když se proti ní vyřítí RTW, nediv se, že se bála. Ty by ses určitě taky lekla.
A ke všemu je statisticky dokázáno, že většina psů hlavně menších ras má z RTW a jim podobných dost velkej respekt.
I já to mám vyzkoušené, když jdu s čubou RTW ven, potkáváme různé psy, kteří se obloukem vyhýbají a přitom má čuba je takovej hrací mazel. A když pak jdu s ovčandou, ti co se nám předtím vyhýbali, běží k ní a chtějí si hrát.

allík
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2009 11:10
- Nahlásit

Tak Vám všem moc děkuju za názory. Já myslím, že tady dělám akorát z komára velblouda, ale jsem prozatím takový kynolog amatér

rain
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2009 11:12
- Nahlásit

allík

Jo, na jednu vyjímku jsem si vzpoměla, pár baráků vedle přítele maj psa, netuším co je to za rasu, ale když stojí, je mi skoro po krk, k tomu se teda nežene, i když ten ji vyhlíží z dálky a očividně by si hrát chtěl . Jinak ji velcí psi nevadí...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2009 12:35
- Nahlásit

allík
Chci se ale zeptat, co si o tomhle myslíte (kromě toho, že jsem vůbec neměla dopustit, aby se na ni to telátko vyřítilo - pán je nenechal ani očuchat a hned pouštěl
Pohled z druhé strany,tedy majitelky velkého plemene je asi takový,že by mě ten pán trošku s*al.Tohle já svý čubě nikdy nedovoluju,nerve se vůbec,ale občas má tyhle tendence,že jako vyletí a řítí se k tomu druhýmu.Nepřipadá mi to moc gůt,jednak to vypadá,že mám agresora,páč většinou nikdo nerozezná,že se rvát nejde a dvanak mi to nepřijde fér vůči tomu druhýmu psu.Může bejt krapet bázlivej a tohle mu určitě sebevědomí nepozvedne ,taky může vlítnout pod auto či cokoli jinýho.Když na ní vidím tyhle tendence,dostane k noze a ke psovi dojde u ní.Jakmile je u něj,už tohle neprovozuje,dostane volno a můžou se v klidu počuchat nebo si pohrát když chtěj.

Venta
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2009 13:04
- Nahlásit

mac1
každopádně paní řekla pánovi :" já Ti říkala, že to udělá zase " ....já tohle nijak neřeším, nebyla to žádná rvačka , na mé psy to nemá absolutně žádný vliv

Hm, tak to máš dobrý. Na moje psy tohle má vliv. Zrovna před 14 dny mi fenu napadla o dost větší fena. Úplně bez důvodu, byla navolno a přišla k ní a očuchávala a najednou šla do "téčka" a aniž by ta moje něco udělala, tak šla do ní. Panička jen čuměla a než jsem jí z mojí fenky sundala, tak jí udělala asi 3 díry a mě do nohy taky jednu. Slečna teda klasicky říkala, že to ještě nikdy neudělala. No ale když jsem po nich pak chtěla platit veterinu, tak druhá panička říkala, že jim to fena dělá už asi 2 měsíce a že teď už teda chodí na vodítku nebo s košíkem. Takovýhle lidi mě fakt dost s...u

Trochu OT: Co děláte, když cizí pes jde do téčka na vašeho psa a páníček je o kus dál a ani se nedívá?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2009 13:18
- Nahlásit

Venta
ani se nedívá?
co bys myslela?

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2009 13:23
- Nahlásit

Já tohle řešit nemusím, mě čubu napadla jiná jednou a myslím, že toho litovala, ta má se totiž nedala.

Venta
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2009 13:51
- Nahlásit

davidkova renata
co bys myslela?
Já myslela, co dělat s tím psem, jako jestli tam sahat (to jsem včas nestihla), nebo ho ořvat nebo co? Majitele, který se nedívá, bych asi nakopala do pr....

Pavlina Moravcova
Já tohle řešit nemusím
Hm, tak to já u obou řešit musím, oni se ani nebrání.

PetraK
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2009 13:54
- Nahlásit

Venta
Majitele, který se nedívá, bych asi nakopala do pr

esi dobře tipuju tak Davídkojc by tuhle fázi zahájila nejdřív u psa, který atakuje toho Tvýho.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2009 13:55
- Nahlásit

PetraK
esi dobře tipuju tak Davídkojc by tuhle fázi zahájila nejdřív u psa, který atakuje toho Tvýho.
ste dobrej tipař,pani,dejte se na vykrádání bytů třá
Venta
jako jestli tam sahat (to jsem včas nestihla), nebo ho ořvat nebo co?
v zásadě cokoli co ho donutí změnit názor

Venta
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2009 14:04
- Nahlásit

Jako na nakopání jsem byla trochu daleko a jak jsem viděla ten postoj, tak jsem šla teprve proti němu. Jenže si nejsem jistá, jestli jsem to tím neurychlila právě. proto se ptám. Jinak samozřejmě jak na mým psovi už visí jinej, tak sundavám a kopu okamžitě. Tady se ale ptám na to předcházenín toho napadení, jestli to vůbec nějak jde, páč mě se to moc asi nepodařilo.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2009 14:18
- Nahlásit

Mě teda na čubinu vlítla čuba pita jen jednou a to ze tmy z křoví (je to v okolí známá agresorka, kterou si borec nehlídá, jsem později zjistila). Kromě řevu jsem nemohla dělat nic jinýho, protože moje fena zdrhala jak o život a kličkovala jak zajíc až za mě a v tu dobu už ji fena nedostíhala a tak stačilo vykročit proti ní. Jinak mi na ni z očuchávačky může zaagresit jen asociál, protože je silně submisivní a pod všechny psy bez rozdílu si lehá. I tak ale každé nové seznamování pozoruju velice bedlivě a když vidím napruženost u druhého psa, zasahuju preventivně. Mám stafbulku, tak není záhodno ji naučit se rvát na potkání kvůli neuhlídaným excesům.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2009 14:19
- Nahlásit

Venta
. Tady se ale ptám na to předcházenín toho napadení
jako todle je těžký tady říct..taky záleží na tom jak se chová při tom tvoje čubís.Moje je třá docela v poho,tak je to zas něco jinýho.Fakt je,že někdy to člověk může nechtěně urychlit,ale to spíš platí když jsou na vodíku,(jeden třeba) myslím.Já osobně tu mám vytipovaný kreténky,který když zahlídnu,čubu zavolám a pokud nejde změnit směr,jde u nohy a mám v ruce něco,nejčastějc klíče co maj ale 450gr ,který hodlám použít.Moc jich tu naštěstí není.Někdy je lepší jít dál a dělat,že nic,ony případný tlaky rozchoděj snáz,někdy to řeším přivoláním svý čuby,pokud do ní nečekaně třá nějaká prudérní svině vlítne a nejde tomu zabránit,páč je to tříá zpoza něčeho,chvíli počkám.Ona moje čuba jí to oplatí stejně a ta dotyčná většinou vypadne bo je to jen přizdisráč,kterej si honí triko na slabších.Zatim jsme vážnej konflikt neměly,naštěstí.Ale fakt se to asi odvíjí od situace a chování a povahy tvý feny a nevimčeho eště..

PetraK
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2009 14:30
- Nahlásit

davidkova renata
ste dobrej tipař,pani,dejte se na vykrádání bytů tř

taky řikaj, že vzhledem k dlouhejm a rychlejm prstům bych mohla dělat kapsáře. Asi změnim kariéru stádního úředníka na kriminálníka

Venta
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2009 14:31 - Změnil/a: Venta
- Nahlásit

taky záleží na tom jak se chová při tom tvoje čubís
no ta stála a jen byla nervozní, nic nedělala, ani s esnad nepohnula. Ona je nekonfliktní.
Jako vytipovanejm psům se taky vyhýbáme, odvolám a jdeme jinudy. Jenže tahle se ze začátku tvářila, že je v pohodě. Jo, jasně, je těžký to takhle určit. Prostě už od tý doby jsem ve střehu a psy si volám k noze, když potkáme neznámého psa. To tady chodí chlap s moc hodným ohromným ovčounem a ten si ho vždy zavolá k sobě a pak se ptá majitelů ostatních, i malých psů, jestli ho nekousnou .... prý ho pokousal jezevčík.

allík
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2009 14:35
- Nahlásit

prý ho pokousal jezevčík.
pánovi se nedivím. K nám na cvičák chodí dost velkejch psů, co se snaží odnaučit strach z malejch, protože je třeba jako štěně pokousal jorkšírák. Jinak já mám menšího psa, ale pokaždý, když vidím náznak toho, že by chtěl velkýho prudit, tak je s tím krátkej proces. U nás už jsem pomalu za tyranku psů, protože se mi kolikrát stane, že mi někdo řekne, ať čubu nechám, že přece nic tak hroznýho nedělá!?!

StaHi
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2009 14:39
- Nahlásit

PetraK
Asi změnim kariéru
trochu mi zas desite, bo muj papa, dyz mi poprvy uvidel, prohlasil: 'ta bude bud klaviristka, nebo zlodejka' (a pritom se vylozene nabizelo: 'to je to vubec nejkrasnejsi miminko..' atd atp) ..mno na klavir moc nehram, takze jdu do toho s vama

PeKrato
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2009 14:43
- Nahlásit

allík
takhle si moje 15ti kilová feňule vybudovala rozdílnej vztah k velkým a malým psům. velký miluje a jde k nim dřív a radostněji než k malým, protože s nima nikdy neměla problém. těm menším se spíš vyhýbá a do seznámení není tak žhavá, protože pokud na ni někdo byl ostřejší, tak vždycky ti drobci. nedošlo nikdy k žádným velkým útokům, staší že skoro všichni po ní cvakli a nebo ji vyštěkali (jí stačí málo, je to cíťa). u těch menších psů je to složitější myslím, všichni se bojí a jen málo který psovod jim dokáže dát dostatečné sebevědomí, spíš je to naopak
což neříkám, že je tvůj případ

mac1
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2009 14:51
- Nahlásit

Venta
JCo děláte, když cizí pes jde do téčka na vašeho psa a páníček je o kus dál a ani se nedívá?.....já myslela, co dělat s tím psem, jako jestli tam sahat (to jsem včas nestihla), nebo ho ořvat nebo co? Ono asi hodně bude záležet na tom, jak se chová Tvůj pes . Můj starší pes na to dlabe z vysoka a pokračuje si svým směrem nebo si dál pokračuje v čuchání, prostě téčkaře ignoruje ( a tím jaksi druhý pes končí , neb nemá odezvu ), druhý můj pes "T" nedovolí , neb okamžitě uskočí a postaví se přímo proti psovi - z očí do očí .. po několikerém opakování této taneční figury se v míru rozcházejí , tož já pokračuji klidně v chůzi a nevšímám si jich ( tedy po očku nenápadně kontroluji ). Ale jak říkám, záleží na tvém psovi .

allík
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2009 14:55
- Nahlásit

PeKrato

No já se právě tak trochu snažím dokázat, že i malej pes (i když, tak moje zas tak malá není, v kohoutku má 39) dokáže poslouchat a bejt prostě v pohodě. Prostě abysme mohli krásně chodit na procházky, čuba nikoho neprudila a následně ji někdo PO PRÁVU neschlamstnul

PeKrato
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2009 15:01
- Nahlásit

allík
taky nemám žádného obra a tohle oceňuju. znám jen jednoho krysaříka a jorka, kteří jsou v pohodě a přátelští ke všemu všech velikostí. ostatní už z dálky preventivně řvou a nebo záludně útočí bez výstrahy (což je ten horší případ) a jejich majitelé se na mě ještě ošklivě dívalí, že mám "bojového" psa na volno. přitom ta moje telecí by si jen hrála a před všechny se hned rozplácne na záda (teda pokud k nim vůbec dojde za mé asistence)
u obou zmíněných je to zásluha majitelů a hodně práce za tím, aby jim pomohli s tím strachem z větších bojovat

allík
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2009 15:11
- Nahlásit

PeKrato
jejich majitelé se na mě ještě ošklivě dívalí, že mám "bojového" psa na volno

No jo no, to je klasika. A přitom dokážou bejt větší potvory třeba jorkšíráci. Ale bohužel, když kousne jorkšír, tak si přece hrál ne...

PetraK
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2009 15:11
- Nahlásit

StaHi
(a pritom se vylozene nabizelo: 'to je to vubec nejkrasnejsi miminko..' atd atp) ..mno na klavir moc nehram, takze jdu do toho s vama

táta Davídková z nás bude mít radost. A až se trochu v byznysu rozkoukáme, tak mám tip - už od střední školy mám v plánu vybrat tři baňky najednou - podmínkou je seznámit se s číšníkem od Pijaristů.
Teda to byla podmínka tehdá. teď je možná podmínkou to, esli ešče Piaristi fungujou , páč to by byl výchozí bod pro tu loupež. Od nich by se hloubil tunel do 1 baňky...2. baňky......

mac1
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2009 15:16
- Nahlásit

PetraK
chodila jsem na průmku v Panské, znala jsem číšníky od Piaristů ....ale nevím, jestli ještě žijí

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání