Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / venčení a cizí psi
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
PeKrato
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2009 15:17
- Nahlásit

allík
s tím bohužel nic nenaděláme a je potřeba se tomu přizpůsobit proto jsem fakt v pozoru při kontaktu s novýma psama, protože ta moje feňula je fakt ťunťa, ale taky ještě mládě, takže nevím, co s ní udělá puberta a jestli by u ní třeba nemusel přetéct pohár trpělivosti. je zřejmé, že souboj jorka a stafbulky by měl vcelku jasného vítěze

mac1
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2009 15:18
- Nahlásit

PeKrato
souboj jorka a stafbulky by měl vcelku jasného vítěze york Rocky , borec no

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2009 15:19
- Nahlásit

PetraK
táta Davídková z nás bude mít radost. A až se trochu v byznysu rozkoukáme, tak mám tip - už od střední školy mám v plánu vybrat tři baňky najednou
hm, se asi radostí potento.. kor esi myslíš baňky léčebný,bystrá si na to dost
Venta
jen byla nervozní
no to přesně může takovýmu hajzlíkovi stačit k útoku.Mám to v zásadě jako Mac1,taky jim to téčkování čuba moc nežere.Jo a pánovi s NO se nedim též,zde je několik skutečně agresivních miničoklů schopnejch fakt rafnout

PeKrato
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2009 15:20
- Nahlásit

mac1

allík
Člen
- Nahlásit

PeKratoje zřejmé, že souboj jorka a stafbulky by měl vcelku jasného vítěze

tak to bezpochyby

PetraK
Člen
- Nahlásit

davidkova renata

kor esi myslíš baňky léčebný,bystrá si na to dost

to sem podědila po tátovi

PeKrato
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2009 15:23
- Nahlásit

davidkova renata
zde je několik skutečně agresivních miničoklů
na naší ulici je to pes dlouhosrsté čivavy. jde po psech obou pohlaví, lidem po nohách a tak. na drsno, žádné zastrašování. už jsem ho parkrát zadupala do země, tak teď se nám vyhýbá, když jdeme. venčí se sám, je vyhozen za dveře a dělej si co chceš

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2009 15:27
- Nahlásit

PeKrato
jde po psech obou pohlaví, lidem po nohách a tak. na drsno, žádné zastrašování. u
jo,věřim,tady to je minikníračka co startuje z místa jako bojovej letoun z mateřský lodi a králičí jezefčice ,která je sice na flexe,ale nezacvaklý a má poněkud lepší přehled než cca 80letej páník takže nou problém

Dines
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2009 15:27
- Nahlásit

allík
Tak když se tě pán ptal jestli ho může pustit, a ty jsi řekla že ano, tak nic špatného neudělal - poučení pro příště - specifikuj své požadavky a přání konkrétně.
Mám taky magora magorovatýho co za ostatníma psama běhá tryskem, a je fakt, že pokud páníček dovolí abych ho vypustila, tak preventivně kontroluju vzdálenost a přístupnost rizikových míst (silnice a pod.) a pak vypouštím - pokud to páník druhéha psa blbě odhadnul a ten začne prchat, tak taky nemám moc šancí svého psa odvolet, dokud neudělají aspoň jedno kolečko, můžj toho druhého nedoběhne, a nezjistí, že to není hra...

Jinak co se toho Téčka týče, tak se snažím co nejméně zasahovat - většinou psi udělají jen pár póz a rozejdou se - v okamžiku útoku začínám řvát na svého psa, a během několika sekund až desítek sekund psi přestanou řvát a bitvit, a opět se rozejdou.

Gerda
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2009 15:28
- Nahlásit

StaHi
muj papa, dyz mi poprvy uvidel, prohlasil: 'ta bude bud klaviristka, nebo zlodejka' (a pritom se vylozene nabizelo: 'to je to vubec nejkrasnejsi miminko..' atd atp)
))))))))) ty si trupka )))) náš dědeček zase smutně řikal - no tak třeba bude aspoň chytrá....naštěstí se nedožil toho dalšího zklamání.

Gerda
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2009 15:30
- Nahlásit

davidkova renata
králičí jezefčice
Stran takovýhle útočný jezevčice moje Mařena teď oranžový jezevčíky nesnáší. Ale fest nesnáší.

allík
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2009 15:35
- Nahlásit

Dines
Tak když se tě pán ptal jestli ho může pustit, a ty jsi řekla že ano, tak nic špatného neudělal no to já neříkám. On se mi pak omlouval, ale já jsem mu říkala, ať to neřeší. Že ta moje pesa je taky pěkně prdlá a že jsme to holt neodhadli ani jeden. Můj dotaz zněl spíš, jestli to v tý mý bestiji nemůže zanechat nějaký stopy (pokud s tím máte někdo zkušenosti), nebo tak něco. Jako že ji pěkně prohnal velikánskej pes...

PeKrato
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2009 15:42
- Nahlásit

davidkova renata
tak jezevčíky prověřu obzvlášť opatrně bo neznám zatím žádnýho, kterej by časem nevystartil jsou právě záludní, si v pohodě hrají a najednou jim něco cvakne a jdou na věc

allík
jestli to v tý mý bestiji nemůže zanechat nějaký stopy
podle mě záleží, jak to řešíš nebo spíš právě neřešíš a tedy jak jsi se chovala hned potom úprku. no a samo bych zamezila další podobné zkušenosti v blízké době, aby si z toho neudělala vzorec

allík
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2009 15:46
- Nahlásit

PeKratopodle mě záleží, jak to řešíš nebo spíš právě neřešíš a tedy jak jsi se chovala hned potom úprku
no vzhledem k tomu, že jsem jí přívolávala na povel ke mně a pak přiběhla, tak jsem ji obrovitánsky chválila, jak je šikovná, dostala snad celou kapsu pamlsků a pohráli jsme si s klackem.

samo bych zamezila další podobné zkušenosti v blízké době, aby si z toho neudělala vzorec Tak já myslím, že po téhle zkušenosti rozhodně. Jsem opravdu hodně poučená

Dines
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2009 15:48
- Nahlásit

allík
Můj dotaz zněl spíš, jestli to v tý mý bestiji nemůže zanechat nějaký stopy (pokud s tím máte někdo zkušenosti), nebo tak něco. Jako že ji pěkně prohnal velikánskej pes...
Podle mě nezanechá - ale ty se podle toho musíš zařídit a počítat s tím, že takhle reaguje.
vždyť ono se jí vůbec nic nestalo, jen se lekla, a tudíž se vydala na úprk - žádný napadení, ani nic takovýho
Ale myslím, že tahle reakce je prostě v ní - tudíž o tom vědět, a nenechávat ostatní páníčky vypouštět svoje rakety s rozběhem

PeKrato
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2009 15:50
- Nahlásit

allík
už jsem si uvědomila, že jsi svou reakci psala nahoře, tak se omlouvám
ono se to asi nedá zevšeobecnit, musíš vycházet z povahy psa. moje čubina by to rozdýchala v pohodě, i když je to cíťa. nejsem příliš útlocitná, takže tyhle situace neřeším u sebe vytáčením emocí a jsem v klidu. to ona vnímá a sklidní se hned taky bo se přeci nic neděje a jen se lekla
za přiběhnutí bych taky mooc chválila.

allík
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2009 15:52
- Nahlásit

Ale myslím, že tahle reakce je prostě v ní - tudíž o tom vědět, a nenechávat ostatní páníčky vypouštět svoje rakety s rozběhem no jo, tak to asi bude. Díky moc

PeKrato
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2009 15:56
- Nahlásit

Dines
moje fenka k tomu měla taky sklony utíkat pryč při leknutí z běžícího vlkodlaka (rozuměj všechno větší než ona ). jak stárne, tak se neustále zmenšují vzdálenosti a teď už sebou i jen cukne a zůstane stát nebo si lehne předpokládám, že je to vzrůstajícím sebevědomím a zkušeností. ví, že když zalehne, tak toho druhého uklidní a zpomalí. teda na všechny rychlíky jí to zatím fungovalo

Venta
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2009 22:25
- Nahlásit

zde je několik skutečně agresivních miničoklů
Jo, to je asi všude, u nás taky. Párkrát jsem od své čuby musela odhánět maltézačku, která na ní útočila zezadu. A na mého jezevčíka "nadstandard" dřív párkrát zaútočil minijezevčík, sotva 5ti kilový.

PeKrato
tak jezevčíky prověřu obzvlášť opatrně bo neznám zatím žádnýho, kterej by časem nevystartil
To teda neznáš toho mýho Ten je fakt úplně neškodnej.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2009 08:31
- Nahlásit

Venta
No jistě existují výjimky, to uznávám Jen já jsem se s takovou výjimkou ještě nesetkala Máme "kamaráda" jezevčíka mini, hraje si s mojí fenkou klidně půl hodiny a pak ona mu třeba při hře navalí na záda, protože to neubrzdí a on vynerví a jde po ní.

LucieS
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2009 09:36
- Nahlásit

allík

To je těžké, velmi časo se stane, že reakce psa opravdu nejde dopředu odhadnout, zvlášť např. v době dospívání, a přitom nejde ho pořád držet na vodítku. Vyblbnout se s ostatními psy v rámci socializace musí. Takže proto je fajn, když jsou majitelé psů více tolerantní a prostě psy nechají, aby se tu komunikaci mezi sebou naučili. (u velkých psů jako je rtw pak pomůže košík - "kdyby něco", pro jistotu).
Např. moje fena si se psy už skoro nehraje, ale občas narazíme na nějakého, který jí je sympatický - a pak opravdu říkám "tak to zkusíme?" a nechávám jí košík s tím, že vyvinout se to může jakkoliv.

Je vidět, že tvoje fena se komunikaci se psy musí učit - takhle zdrhat není úplně ok, některé psy to může vybudit k útoku.

Navíc to, že zdrhala domů, není příliš dobrá vizitka pro tebe jako pro páníka - v bezpečí se cítí doma, ne u tebe. Sice pak přišla, ale chtělo by to na tom zapracovat.

allík
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2009 10:05
- Nahlásit

LucieS
Navíc to, že zdrhala domů, není příliš dobrá vizitka pro tebe jako pro páníka - v bezpečí se cítí doma, ne u tebe. Sice pak přišla, ale chtělo by to na tom zapracovat.
A jak konkrétně? Odmalička se ji snažím dobře socializovat, chodila se mnou denně do práce a teď tak 2 x týdně. Na cvičáku trénujeme poslušnost a agility a aplikujeme to pak na procházkách. Denně jí věnuju víc času, než sobě Ale jí tedy dát najevo, že bezpečí je u mně?

Kalliope
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2009 10:08
- Nahlásit

allík
neřešila bych to, myslím, že to na ní nějaké fatální následky nezanechá a holt pro příště budeš vědět, že je lepší nechat psiska seznámit na vodítku a až potom pustit.

Jinak mýho rotvíka mi kousnul malej vořech do nohy 2x. A pěkně zákeřně zezadu, štěkal jak pominutej, ale víc si nedovolil, tak jsem to neřešila, ale jakmile jsme k němu byli zády, tak se vražedně rozeběhnul a kousnul ho zezadu do nohy. Svině malá. Od tý doby nesnášel mmj. malý psy, i když teď - po 2 letech už je to v poho.

LucieS
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2009 14:14
- Nahlásit

A jak konkrétně? Odmalička se ji snažím dobře socializovat, chodila se mnou denně do práce a teď tak 2 x týdně. Na cvičáku trénujeme poslušnost a agility a aplikujeme to pak na procházkách. Denně jí věnuju víc času, než sobě Ale jí tedy dát najevo, že bezpečí je u mně?

Tohle vůbec nesouvisí s výcvikem ani socializací, ale se vztahem fenky k tobě. Musíš být pro ni čitelná, předvídatelná - tj. být důsledná, spravedlivá, férová, netrestat špatně a zbytečně, nejednat nevyzpytatelně, cholericky, pokaždé jinak... Je toho hodně.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání