Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / ANKETA HELPPES-Zajímá mě váš názor....
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Walda
Člen
# Zasláno: 21 Led 2009 14:03
- Nahlásit

PetraK

a kontroluje se to doživotně? a namátkou? aby se ten člověk nemohl připravit?

Těžko říct, jestli se takovou věc dozvíš hned nebo za čas, ale dozvíš se to. A i kdyby chtěl člověk péči markýrovat, tak se to pozná - podle psa, podle chování klienta, tamtamy fungujou ...

U těch slepecký na to asi budou kašlat co?

Jako myslíš na venčení? Ne. Jak píše Borderoid, znám fůru nevidomých, kteří při venčení na volno spíš radši riskujou, než by psa nepustili. Například v létě na táboře jdou ráno venčit sami po cestě do lesa, tam psovi sundají postroj a dostane volno. A jdou dál jen s holí (nebo i bez ní) a pes normálně řádí okolo.

dělá hodně zodpovědnou práci, tak by si echt zasloužil mít chvíle kdy může být jen psem a aspoň chvilku jako pes žít

Bezpochyby.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 21 Led 2009 14:06
- Nahlásit

Walda
Já taky děkuji za vysvětlení

Janiii
Člen
# Zasláno: 21 Led 2009 14:11
- Nahlásit

Například v létě na táboře jdou ráno venčit sami po cestě do lesa, tam psovi sundají postroj a dostane volno. A jdou dál jen s holí (nebo i bez ní) a pes normálně řádí okolo
můžu potvrdit
měli jsme tábor ve stejnou domu na stejném místě jako Helppesáci, a běhající pejci byli po lese vidět
a v ho***ch jsme tam taky nešlapali - my jsme to po "svých" každý ráno kontrolovali, aby plochy byly čisté, a dá se říct, že čisto bylo, a všude ... doufám, že druhá strana potvrdí

Walda
Člen
# Zasláno: 21 Led 2009 14:12
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová

že se to nevybití pracáků omlouvá tím, že jinde jsou na tom ještě hůř

Nikoho, kdo špatně vede svýho psa neomlouvám. Já jen ilustroval, že když už se chtěj lidi nad něčím pohoršovat, ať začnou tam, kde jsou na tom psi nejhůř. Psy našich klientů ošéfovat zvládnem.

dochází pravidelně na cvičák, tam si pocvičí a vyblbnou psy?

Někteří. Někteří o tom mluví.

ještě dodávám, že ten Bobík nepracuje, ale má v hlavě poměrně "volno", dělá si co chce, ale pracák ne..

Z těhle dvou je spokojenější pracák, myslím si. Ale vypnout samozřejmě potřebuje, to je jasné.

Walda
Člen
# Zasláno: 21 Led 2009 14:15
- Nahlásit

Janiii

doufám, že druhá strana potvrdí

Ahoj.
Samozřejmě ano.
A my byli po klientech připraveni uklízet, ale moc práce jsme neměli.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 21 Led 2009 14:17
- Nahlásit

Walda
Super děkuji

já jenom, že do toho absolutně nevidim

Janiii
Člen
# Zasláno: 21 Led 2009 14:19
- Nahlásit

doufám, že druhá strana potvrdí
Samozřejmě ano
a wo wo wo tom to je - když si vezmeš, kolik bylo v jednom místě psů, 10 dní ... je to prostě o lidech ...
a ani my ráno v šest neměli moc práce

Walda
Člen
# Zasláno: 21 Led 2009 14:41
- Nahlásit

Janiii

a wo wo wo tom to je

Jo. Jde to.

PetraK
Člen
# Zasláno: 21 Led 2009 14:41
- Nahlásit

Walda
Jako myslíš na venčení?

nene , nemyslím venčení- myslela jsem ty kontroly.

Walda
Člen
# Zasláno: 21 Led 2009 14:59
- Nahlásit

PetraK

myslela jsem ty kontroly.

No vodící psi jsou u nás stejně v merku jako asistenčáci. A jak je to u jiných organizací netuším.

PetraK
Člen
# Zasláno: 21 Led 2009 15:33
- Nahlásit

Walda
No vodící psi jsou u nás stejně v merku jako asistenčáci. A jak je to u jiných organizací netuším

no jo blbě jsem se zeptala , ale odpovědi se mi dostalo.
Jen takovej blbej, naprosto blbej dotaz- bude -li člověk svědkem toho, že ten člověk nezachází se psem košér, má nějakou šanci, když to bude pes na ulici, vyžádat si nějaký info od toho člověka? nemá viď- no já jen, kdyby jo, tak abych věděla. Je lépe být připraven.

mac1
Člen
# Zasláno: 21 Led 2009 15:41
- Nahlásit

Walda
Pracovní psi jsou ale nápadnější. Bobíka, kerej se dostane k venčení na vodítku dvakrát za den na pět minut si nikdo nevšimne, stejně vedenýho označenýho psa jo. A hned se to generelizuje, že fůra pracovních psů jsou chudáci Ale já jsem nic takového přeci neřekla ,nemám ráda "pytlování" a proto ho ani nedělám, napsala jsem až mě trošku mrazí z toho, jak moc se z nich stanou někdy "stroje" , jak moc je v nich potlačován ten "pes a to je snad trochu něco jiného, než tvrdíš Ty . Pak jsem psala o jednom konkrétním případě, a tento pes podle mě rozhodně není šťastnější než Bobik . Neznám jiné nevidomé se psy, setkala jsem se s Borderojd - normální holka s normálním, veselým psem .....ten od nás, ten rozhodně veselý není . Proto jsem psala, že by měli mít povinnost zajistit svým psům nepracovní venčení a na tom si trvám. Oproti tomu bych po nevidomých nežádala uklízení bobků po jejich psech.

mac1
Člen
# Zasláno: 21 Led 2009 15:42
- Nahlásit

PetraK
má nějakou šanci, když to bude pes na ulici, vyžádat si nějaký info od toho člověka nárok na to nemáš

PetraK
Člen
# Zasláno: 21 Led 2009 15:44
- Nahlásit

mac1
na to nemáš

hm no bylo to víc než pravděpodobné, ale jsem si říkala, že kdyby byla nějaká větička někde...

Evicka
Člen
# Zasláno: 21 Led 2009 15:51
- Nahlásit

Ta anketa se mi zdá hnusná. Nikdo se neptá po kvalitě života psů nebo lidí, kteří mají jen jeden druhého, žijí svůj né přiliš bohatý život. Jo fajn, ve městě šlápnou do psích bobků někde na chodníku je nepříjemné, ale kolik z těch lidí,kteří to neuklidí jsou zrovna slepci a jejich psi? Jedno procento, to je sasi moc. Vždyť těch slepců a jejich psů chodí po světě tak málo, že zrovna bobky jejich psů by mi nevadili. Ale co ti nezodpovědní vidící majitelé psů. Ta anketa a postihy by měly spíše směřovat k nim a ne ke skupině, která už tak má na světě těžký úděl, je prakticky bezbranná a tudíž lehko napadnutelná. Fakt se mi to nelíbí. Slepota je totiž jedna z nejhorších věcí, které mohou člověka potkat, tak proč. Nechápu.

mac1
Člen
# Zasláno: 21 Led 2009 18:00
- Nahlásit

Evicka
Nechápu , vidím to obdobně

aren
Člen
# Zasláno: 21 Led 2009 22:08
- Nahlásit

Evicka
Ta anketa se mi zdá hnusná. Nikdo se neptá po kvalitě života psů nebo lidí, kteří mají jen jeden druhého, žijí svůj né přiliš bohatý život. Jo fajn, ve městě šlápnou do psích bobků někde na chodníku je nepříjemné, ale kolik z těch lidí,kteří to neuklidí jsou zrovna slepci a jejich psi? Jedno procento, to je sasi moc. Vždyť těch slepců a jejich psů chodí po světě tak málo, že zrovna bobky jejich psů by mi nevadili. Ale co ti nezodpovědní vidící majitelé psů. Ta anketa a postihy by měly spíše směřovat k nim a ne ke skupině, která už tak má na světě těžký úděl, je prakticky bezbranná a tudíž lehko napadnutelná. Fakt se mi to nelíbí. Slepota je totiž jedna z nejhorších věcí, které mohou člověka potkat, tak proč. Nechápu.
Vidím to stejně.
Smutný je, že v celé té anketě je tento názor v této chvíli podpořen jen jedním jediným hlasem, tj čtyřmi procenty respondentů

Erin
Člen
# Zasláno: 21 Led 2009 22:43
- Nahlásit

aren

Mohla by jsi uvést fakta o Efasu na pravou míru??
diskuze běží na Davítkové a na Na vlastní oči,pokud vím jsi mecenáškou Šíblové a pana Oulehly

Walda
Člen
# Zasláno: 21 Led 2009 22:45
- Nahlásit

Evicka
aren

Mám pocit, že jste věc nějak nepochopili. Nikdo přece na nevidomé s vodícími pejsky neútočí. Anketa se ptá jich samých, co si o uklízení po jejich pejscích myslí.

A aren, žes to moc nepochopila ukazuje i tvůj příspěvek na Helppsím fóru.

aren
Člen
# Zasláno: 22 Led 2009 00:07
- Nahlásit

Walda
žes to moc nepochopila
No možné to je, ale i po opakovaném pečlivém pročtení to pořád vnímám jako otázku, jestli mají mít handicapovaní taky povinnost sbírat po svém psovi nebo ne.
Čtu špatně?

aren
Člen
# Zasláno: 22 Led 2009 00:08
- Nahlásit

Erin
Mohla by jsi uvést fakta o Efasu na pravou míru??
Nemohla. Ověřila jsem si tady už před pár lety, že je to nad mé síly.

cilka
Člen
# Zasláno: 22 Led 2009 01:14
- Nahlásit

Walda
Protože názory majitelů vodících psů na úklid exkrementů po jejich psech jsou velmi rozdílné, připravili jsme níže malou anketu - jaký je Váš názor
nezlob se ale když si přečtu tuhle větu je to fakt zavádějící mám tedy z toho pocit , že se někdo ptá mě jako vidoucího a ne jako majitele vodícího psa ..proč tedy neoslovuje anketa konkrétně majitele těch psů ale ptá se na čísi názor , je to fórum Helppesu tedy se ptá asi jen postižených ?
A sama ta anketa to taky uvozuje - oni , mluví se tam o nich , chudáčcích .Navíc z druhýho příspěvku od sarax sem si tedy asi taky blbě vydedukuvala že oni ( jakože Ti slepci nebo tedy Ti z Helppesu ) chtěli vyjádření od více lidí ....tedy i vidoucích ... ...fakt neumim číst
Potřebuju asistenčního psa na čtení ....

No a sebrat by měl každej tedy i slepec , pokud to umí , i to ho.no patří k jeho psovi , kterej mu slouží . Stačí že je slepá snad půlka pejskařskýho národa což samozřejmě nahrává , když nesebere vidoucí proč bych měl já - slepý !!!?

Setkala sem se v životě sice jen se třemi slepci co měli psa a řeknu to rovnou , nechtěla bych být v tý jejich psí kůži u těchto tří ani za milion.

sarax
Člen
# Zasláno: 22 Led 2009 01:20
- Nahlásit

cilka
Ti z Helppesu ) chtěli vyjádření od více lidí .
ale tak to je..proto sem byla požádaná abych to někam šoupla...a cz pes nezklamal
Evicka
mac1
hele já si zas myslím že i slepý si na chodníku uklidit může..zvláště když je na to připravován..ono je to o tom že fakt vozíčkáři a další uklízí a slepci by měli také...tečka jak jsem psala,je dost míst kde se nemusí...nebo neuklízí...prostě pokud otázka zní zda mají...tak ANO..mají psa,zodpovědnost za živý zvíře co pro ně maká??tak tohle by mohli..

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání