| Autor |
Zpráva |
sarax
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 23:31 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit
Nazdárek lidi..zajímá mě váš názor na anketu která je na stránkách Helppesu
TADY SE K NÍ DOSTANETE,TAK JSEM ZVĚDAVÁ
tak jsem vážně moooc zvědavá..kdo budete chtít vyjádřete se přímo na Helppsím foru
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 23:47
- Nahlásit
sarax
vyjádřím se zde, protože bych se tam musela registrovat . Pokud s epohybují venku se psem sami, tak ne, protože by to ani mnohdy dělat ani nemohli, pokud je s nimi ještě někdo jiný, tak ano. Každopádně by ale měli mít za povinnost zajistit psovi každodenní "nepracovní" venčení a venčitel by samozřejmě po psovi uklízel.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 23:54
- Nahlásit
mac1
protože by to ani mnohdy dělat ani nemohli
no škoda že se neregistrujete...protože to byla žádost od nich aby se vyjádřilo víc lidí
a uklízet je učí,tže jak na to vědí...taky jsem to sondovala
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2009 06:52
- Nahlásit
sarax
Taky nemam čas se registrovat tak napíšu sem.
Já jsem pro, aby to stopro uklidili když se jim pes vydělá doprostřed chodníku a pod.
Ale jinak nevidím důvod proč by chudáci měli pořád lítat za psem, aby kvůli tomu jednomu svýhu ho*nu vyšlápli 15 jiných - já vidím a taky mi dělá problém se vyhnout
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2009 07:09
- Nahlásit
Nějak si neumím dost dobře představit jak by kupříkladu člověk na vozíku sbíral ze země psí bobek. Ale je fakt, že uklidit by to měli. Asi bych to udělala tak, že bych požádala někoho z kolemjdoucích zda by byl tak hodný...... na druhou stranu už vidím kolik lidí by bylo sprostých a poslalo mě někam, takže takhle by to asi taky neklaplo
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2009 07:17
- Nahlásit
Biluška
hm tak vozíčkáři problém nemají,ty na tojí spešl lopatku a na konci pytlík...jedinej kdo neuklízí páč nemůže jsou quadruplegici.který venčej na jednom místě a uklízí rodina bo asistenti...
Dines
hele jako i pes se naučí vykadit na "místě" vysvětluju to blbě asi,jestli se pochopíme,prý se učí držet psovi ruku na hřbetě a podle toho poznají zda kadí či ne
ale já teda tohle neberu..každej kus sídliště apod.má svoje neofiko "s*ací" místa kam i slepej může dojít..prostě pokud vyvenčí psa na chodník nebo dětským hřišti vadí mi to...
|
borderojd
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2009 07:23
- Nahlásit
Ahoj nedá mi to nezareagovat. Je to tak týden se na diskuzi o vodících psech vedla právě diskuze na téma nevidomí a sbírání psích pokladů. Dost mě zarazil přístup velké části nevidomejch, kteří po svých psech prostě striktně uklízeet nebudou taky proč že jo, nevim jak, já chudáček nevidim apod. Netvrdim, že to dělám vždycky a všude, ale když se mi pes třeba vys uprostřed chodníku, tak to beru jako samozřemost o třeba pěkně udržovaných parcích nemluvě, tam by se takové hovno vyjímalo fakt jako pěst na oko, proto je dobrý aby se pesan uměl venčit i na vodítku,což bohužel dost suběktů podceňuje a neučí to. Je ale fakt, že ve volný přírodě mi přijde zbytečný sbírat a nebo tady v šervůdu u hlavního nádraží taky, protože tam je větší pravděpodobnost že místo psího bobku naberete krásné lidské ... Už se mi i stalo, že to někomu vadilo a když sem slušně požádala aby mi ukázal kde se pes vykadil, tak odmítl. Takže ao sbírání pokud to jde tak jsem pro, ale striktní odmítání, že něco takového nikdy dělat nebudu se mi opravdu nelíbí.
|
Šárka
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2009 07:53
- Nahlásit
Souhlasím s Dines.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2009 09:27
- Nahlásit
Zkušení nevidomí majitelé pejsků dobře ví, že se jejich pejsek chystá kadit a že už to proběhlo. Řekl bych, že dost z nich i sbírá.
Na letním rekondičním táboře je to učíme a je to docela oblíbená akce. Fotodokumentace zde:
http://helppes.cz/galerie/sbirani-hovinek/
( Rekvizita je umělá z obchodu s ptákovinama. )
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2009 09:32
- Nahlásit
Walda
Hezké.
Jinak anketa sice hezká, ale stejně nic nerozsekne. Kdo chce, sebere, kdo ne, výmluvu si najde.
|
borderojd
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2009 09:33
- Nahlásit
jojo na akcičku kdy se to na tom letním pobytu učilo si pamatuju, ale asi mám hold smůlu, těch co fakt sbírají moc neznám.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2009 09:41 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
borderojd
těch co fakt sbírají moc neznám.
Věřím, že to víš líp. Já to s nimi nikdy moc neřešil, takže soudím jen podle toho, co občas vidím. Asi se mají přede mnou na pozoru.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2009 09:54 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Walda
panebože smekám. Před všema zúčastněnýma - před slepými páníky, před jejich čoklidy a před těmi kdo je to oba dva učí
No já jsem poctivý sběrač, který sbírá v civilizaci naprosto všude i třeba pod keříky, páč jednak děti jsou hadi šmrdolivý, který vlezou všude a druhak, když tam na to místo půjde jiný pes, šlápnul by do toho co zbylo po nás. Ale přiznám se, že jak jsem na tohle u ostatních mrcha a klidně se s lidma dostanu do křížku tím, že je to přinutím sebrat, jako tuhle frajerku u nás před barákem, tak tady bych rozhodně tak přísná nebyla. Už vzhledem k tomu, že pro svůj handicap a bezohlednost těch, kteří ač vidí a po svém psu neseberou, se jim může snaha uklidit po svém psu tak jako nečistě nevyplatit.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2009 10:53
- Nahlásit
Já si prostě nedokážu představit , jak to nevidící člověk může sebrat, i na těch fotkách z tábora vidím , že prostě šátrají kolem dokola, samozřejmě pokud je to na chodníku plném lidí, můžou požádat kolemjdoucí o pomoc. U nás na "psí louce" , kam ráno chodím venčit mám sama občas problém najít hovínko, v listí se ztratí okamžitě a jsou to někdy fakt docela pátrací akce a to stojím při "akci" třeba 5 m od psa a vidím. Možná je ten pes naučený si po vykadění hned sednout ( já vím, že ti psi nesmírně ulehčují postiženým lidem život, ale až mě trošku mrazí z toho, jak moc se z nich stanou někdy "stroje" , jak moc je v nich potlačován ten "pes" ), tak pak je to místo na prohledání samozřejmě menší. Máme u nás slepce , nikdy jsme neviděla, že by jeho pes se mohl volně proběhnout , sedne si v létě na zahrádku na pivo a pes leží na slunci vedle něj, nabídku dcery na venčení psa dost hrubě odmítnul .....rozhodně neuklízí, ale byla bych ochotná výkaly uklidit za něj, jen kdyby ten pes nebyl takový otrok :-/ )
|
borderojd
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2009 11:13
- Nahlásit
To mě moc mrzí, nějak si neumim představit svýho živýho temperamentního borderáka, že by jen tak v klidu líhával někde mezitím co já bych si popíjela pivko nebo že bych mu nedala možnost se vylítat. Si to rozhodně zaslouží, za to co pro mě dělá a prostě to potřebuje. A ono i pro mě je to fajn, někdy pokecat se známejma lidma, ačkoliv je fakt, že dost z nich si drží odstup a radši občas dělají že tam nejsou atd.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2009 11:35
- Nahlásit
Souhlasím s Mac1.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2009 11:48
- Nahlásit
mac1
ale až mě trošku mrazí z toho, jak moc se z nich stanou někdy "stroje" , jak moc je v nich potlačován ten "pes" ), tak pak je to místo na prohledání samozřejmě menší. Máme u nás slepce , nikdy jsme neviděla, že by jeho pes se mohl volně proběhnout , sedne si v létě na zahrádku na pivo a pes leží na slunci vedle něj, nabídku dcery na venčení psa dost hrubě odmítnul .....
hrozně by mě zajímalo- ne ze zvědavosti - jestli ty psy, kteří tenhle celoživotní závazek neodborovolně dostali na hřbet, jestli je někdo kontroluje i po předání. Zasloužili by si to. Nedávno mi vyprávěl kolega zážitek se slepce a jeho psem-chtělo se mi brečet.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2009 12:09
- Nahlásit
No za sebe řikám, že nevím, proč bych nutila člověka, co nevidí, sbírat hovno po svém psu. Pokud by si poctivě sbírali všichni, co vidí a nejsou postižení, tzn jim v tom nic nebrání, těch bobků by nebylo tolik a nedělaly by žádné potíže. Pokud se asistenční pes vykadí na chodníku, přijde mi jako normální řešení, že pomůže uklidit někdo z okolojdoucích. Ale chápu, že je to vize dost naivní. Ono úplně stačí i to, když jede maminka s kočárkem v buse, jak všichni odcházejí stranou, nebo dělají, že jí nevidí, aby jí nemuseli pomáhat s kočárkem vystoupit, či nastoupit.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2009 12:43
- Nahlásit
Gerda
že jí nevidí, aby jí nemuseli pomáhat s kočárkem vystoupit, či nastoupit.
to už dávno nedělají..dneska říkají"já vám to neudělal"
tže s kočárem zásadně pomáhali žencký kolem 35-45 evidentně+ ty co věděj jak je to fajn
|
sarinda
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2009 12:55
- Nahlásit
Já sbírám bobky jenom v obydlené zástavbě. Na poli, v lese a mimo baráky, kam obvykle chodíme venčit, to nesbírám. Žiju, ale na vesnici, takže to není to samé jako, když je někdo z města a jediné co mu zbývá je park.
Na druhou stranu města vybírají docela slušné poplatky za psi, tak by se jim prd stalo, kdyby v době zvyšující se nezaměstnanosti udělali místo "sbírače bobků" pro každý park a pak by byli myslím všichni spokojení.
Parky bez bobků, nová pracovní místa a nikdo by nikoho nebuzeroval.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2009 13:08
- Nahlásit
PetraK
hrozně by mě zajímalo- ne ze zvědavosti - jestli ty psy, kteří tenhle celoživotní závazek neodborovolně dostali na hřbet, jestli je někdo kontroluje i po předání.
U nás jo. Jednak je potenciální klient předem testován, jestli je vůbec vhodné, aby měl psa. Dvak předání netrvá pět minut a v době předávání je klient dost pod dozorem, dál klienti píšou výroční zprávy, jsme s nima v kontaktu a setkáváme se s nima a pokud někde něco neklape a hned se to nezjistí, tak často přijde echo z okolí. Občas dojde i ktomu, že se některému klientovi pejsek odebere.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2009 13:25 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
mac1
I mezi normálními domácími gaučáky je hodně těch, kteří se nikdy na volno neproběhnou. Nemají přivolání, nejsou vychovaní a procházky celý život tráví v tahu na vodítku. Případně se jejich majitelé celou procházku stresují, co se zase stane, kam je ten jejich chlupáč zase odtáhne, a tak podobně. Takže ve finále chodí ven co nejmíň.
Naproti tomu každý pracovní pes je už z podstaty věci vychovaný a vycvičený a na bezpečném místě ho pouštět na volno možné je. Ale samozřejmě ani tady to všichni majitelé nedělají.
Pracovní psi jsou ale nápadnější. Bobíka, kerej se dostane k venčení na vodítku dvakrát za den na pět minut si nikdo nevšimne, stejně vedenýho označenýho psa jo. A hned se to generelizuje, že fůra pracovních psů jsou chudáci.
Já si myslím, že daleko větší chudáci jsou právě Bobíci, kteří nikdy nic nemuseli, zmateně vládnou rodině, protože jim nic jinýho nezbývá a z lidí mají dojem, že to jsou bytosti vydávající podiné zvuky ale neschopné komunikace, které jsou na světě kvůli přípravě žrádla, drbání a nákupu hraček ( případně sbírání exkrementů ).
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2009 13:30
- Nahlásit
Nechci vířit vody, prt tomu rozumim, ale tohle je podle mě dotahování na něco co je špatně, je to sice častý, ale furt je to špatně. Existujou třeba venčící sešlosti nebo skupinky postižených, kteří třeba pod dozorem venčí svoje psy?
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2009 13:37 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
kteří třeba pod dozorem venčí svoje psy?
Jako myslíš, aby se při tom venčení nepohádali? To je docela reálná možnost.
Jo a nerozumím smyslu věty: tohle je podle mě dotahování na něco co je špatně, je to sice častý, ale furt je to špatně
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2009 13:41 - Změnil/a: Lucie Kratochvílová
- Nahlásit
Walda
No jak si psal ty Bobíky, ty co se nepouštěj na volno a jsou nevychovaný..
Né nepohádali myslela jsem jako, aby se psi trochu vyblbli, ale aby třeba slepí nebyli nervozní, že se něco stane nebo tak..
|
borderojd
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2009 13:50
- Nahlásit
tak já o ničem takovým nevim. Občas někoho vytáhnu ven i s hafem ale to sou lidi o kerejch vim že sou v pohodě a sami mají psi v pohodě, tak je to radost venčit, já si pokecám haf se prolítá spokojenost na všech stranách,
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2009 13:51
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
No jak si psal ty Bobíky, ty co se nepouštěj na volno a jsou nevychovaný..
No furt tomu nerozumím.
Já si fakt myslím, že mezi běžnejma bobíkama je větší procento chudáků, než mezi pracovníma psama.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2009 13:51
- Nahlásit
Walda
U nás jo
a kontroluje se to doživotně? a namátkou? aby se ten člověk nemohl připravit?
U těch slepecký na to asi budou kašlat co?
S těma Bóbikama máš pravdu to bezpochyby, ale jen- tenhle pes dělá hodně zodpovědnou práci, tak by si echt zasloužil mít chvíle kdy může být jen psem a aspoň chvilku jako pes žít.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2009 13:54
- Nahlásit
Walda
mezi běžnejma bobíkama je větší procento chudáků, než mezi pracovníma psama
myslim to jako, že se to nevybití pracáků omlouvá tím, že jinde jsou na tom ještě hůř proto mě zajímalo, jestli třeba nechodí společně venčit s někým, kdo to vomrkne.. nebo jestli třeba dochází pravidelně na cvičák, tam si pocvičí a vyblbnou psy?
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2009 13:58 - Změnil/a: Lucie Kratochvílová
- Nahlásit
PetraK
zasloužil mít chvíle kdy může být jen psem a aspoň chvilku jako pes žít - ještě dodávám, že ten Bobík nepracuje, ale má v hlavě poměrně "volno", dělá si co chce, ale pracák ne..
takhle nějak jsem to myslela, proto si myslím, že by se měli hendikepovaní lidé důkladně prověřovat, jestli jsou vůbec způsobilí mít psa jako průvodce a to už ale nemyslím jen slepce..
tady kolegyně zná moc milý pár slepých lidiček, ale ty nemají psa, ale zrovna ty bych si se psem dovedla představit a měl by se u nich super, a ten jeden pán právě potkává jednoho taky slepýho a to prý je zlej člověk a fakt se znaj ze sezení (ale ten psa nemá )
|