Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Zábava v zimě?
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
domisek
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 13:18
- Nahlásit

Zdravím všechny. Pejsa mi pomalu dorostl do puberty a já zjišťuju, že teď v zimě, krom výcviku v neděli, nějak nevím, co s ním. Hledala jsem různou zábavu a sporty a zatím našla flyball, na který se chystáme 15.1. Ale je toho nějak málo. Nenajde se tu mezi Vámi někdo, kdo má třeba podobný problém a rád by chodil venčit a u toho si zacvičit, nebo třeba nějaký typ kam chodíte i v týdnu přes zimu, co s pejsky děláte? Jsem z Prahy 4 a hodlám s pejsou dělat cokoliv, aby se vyřádil pořádně i jindy než o víkendu. není ani problém, kamkoliv dojet. Pejsa je přátelský, ale s posloucháním teď v pubertě nic moc, takže procházky bez stopovačky nehrozí.

Eny
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 14:12
- Nahlásit

a co máš za pejska?

domisek
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 14:51
- Nahlásit

Sibiřský husky

Eny
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 15:31
- Nahlásit

domisek
člověče tomu musí být v zimě hej zkus s ním běhat, nebo ho uč ať tě tahá na běžkách. Jsem ti chtěla nabídnout náš cvičák na Praze 4, jsme tam v úterý, ale s haskym by asi byl lepší nějký jiný sport, tak nic. Ale jen rada, pokud chodíš na cvičák v neděli, tak přes týden by jsi měla procvičovat ty cviky, třeba během vycházky, můžeš z tohu udělat i zábavu, výcvik nemusí být jen drill, já si se svým puber'tákem normálně cvičímě během porcházky skoro denně, nebo jdu na stopu, nebo tak něco. hlavně házím balonky, klacíčky a tak to je na unavení nejlepší )

domisek
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 15:37
- Nahlásit

To taky je mu hej. To já s ním samozřejmě cvičím na vycházkách i blbneme i běháme. Děláme aportky a stopičky. Jen bych ráda ještě něco dalšího a napadlo mě, jestli třeba by někdo nechtěl na ty vycházky s náma, bylo by veseleji jak na vycházce tak i při vycházkovém cvičení. A nebo jestli nemáte nějaké typy na různé akce teď v zimě. Během roku je toho nějak víc mi přijde.

domisek
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 18:21
- Nahlásit

Eny
jinak moc díky, že si se ozvala. Za nabídku cvičáku ti děkuju, ale máme moc dobrou cvičitelku, takže zatím měnit nebudu. Ale jinak se s huskounkem dá i cvičit, moc ho to baví. Mě šlo spíš o to, že bych ráda našla někoho, kdo by třeba chtěl na odpolední procházky chodit s náma, je příjemnější přeci jen v té tmě jít s někým. Pejsové by se vyběhali, pak bysme si zacvičili, prostě tak nějak. A druhá věc, co třeba v zimě podnikáte. Je brzo tma, takže procházky v lese se moc nedají. Spousta aktivit je až od jara, nebo špatně hledám a krom flyballu, na který se chystáme, jsem nic nenašla. Od jara do podzimu jsou akce různé, ale ta zima je nějaká divná. Dřív to bylo u mě tak, že jsme mojí fenkou tak nějak žili, ale s tímhle jsem se do toho nějak víc ponořila, moc mě to baví a tak sháním všechny možnosti, co provádět a lidi, kteří jsou na tom stejně. Díky Vám jsem toho už spoustu zkusila, ale určitě se dá dělat mnohem víc.

corgi
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 18:31
- Nahlásit

domisek
Mě teď po Vánocích chytlo učení triků - konečně jsem dostala knížku 101 psích triků, tak na tom začínáme pracovat. Když už nevím coby, dáme si kratší nebo delší lekci, zasmějeme se spolu... Je to pro mě (a asi i pro psa) takový odreagování od "normálního" výcviku, když se něco novýho naučíme, tak to hned všem ukazujeme, každej se tomu zasměje, no prostě švanda Ale chápu, že někomu to třeba přijde hloupý, nebo že některý pes na to vyloženě nemá náladu.

Gwen a Dinulka
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 18:33 - Změnil/a: Gwen a Dinulka
- Nahlásit

domisek
ty jo, ty nevíš,co s haskounem v zimě?
no to je přece jasný: tahat, tahat, tahat....

corgi
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 18:34
- Nahlásit

Gwen a Dinulka
Třeba nemaj sáně My jo, hele:

domisek
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 18:35
- Nahlásit

corgi

ne naopak je to super, my jsme se tak trošku pustili do prvků z dogdancingu, zatím sudy a přeskakujeme hůlku, taky zkoušíme rozlišovat hračky a hledat piškoty. Je to teď sice ztížené tou jeho pubertou, že ho všechno baví jen chvilku, ale zase když ho zabavím, tak je to fajn. Díky za tip na knížku, zkusím se po ní podívat. Ono u toho mýho psouna je fajn, že ho zatím baví úplně všechno, co jsme zkusili. A když vás tu čtu tak mám radost, že postižená nejsem sama

brut
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 18:37
- Nahlásit

Gwen a Dinulka
zdravíme a posíláme podrbání Dinulce

domisek
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 18:39
- Nahlásit

Gwen a Dinulka

tak nějak sáně nejsou, zatím máme kolo, ale to jen o víkendu na chatě, přes týden to tady po sídlišti ve tmě moc riskovat nechci.

corgi

to je super, doufám, že se časem taky dopracujeme lepší než kolo

domisek
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 18:40
- Nahlásit

Gwen a Dinulka

jo ale napadlo mě jestli mezi tahat, tahat, tahat, patří taky tahání paničky za kdejakým pejskem, v tom i vynikáme

Gwen a Dinulka
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 18:41
- Nahlásit

corgi
výborný "spřežení"

domisek
na saně je stejně jeden kousek málo
co takhle běžky?

corgi
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 18:43
- Nahlásit

Gwen a Dinulka
Hele hele, vopatrně, umí taky ukázat zuby!

domisek
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 18:44
- Nahlásit

No ty by možná byly fajn, ale jelikož já jsem spíš sjezdová a s běžkama zásadně končím v plotech nebo na zemi, tak nevím, navíc nevím, jak by to dopadlo u nás, kde bydlím, zkoušíte to někdo po práci večer ve tmě? Dojet na nějaký plac mimo sídliště bych i mohla, dokonce bych i běžky zkusila vzít na milost, ale nevím jak v té tmě.

Gwen a Dinulka
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 18:46
- Nahlásit

brut
zdravíme a posíláme podrbání Dinulce
...z Brna letí pohlazení pro Bruta a Alušku

corgi
Hele hele, vopatrně, umí taky ukázat zuby!

to se ti bude na výstavě hodit

corgi
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 18:46
- Nahlásit

domisek
Tma je blbá, to jo. Leda zkusit takovou tu náhlavní svítilnu, ale těžko říct, jak to funguje.

corgi
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 18:47
- Nahlásit

Gwen a Dinulka
Dyť to taky kvůlivá těm výstavám trénujeme...

Gwen a Dinulka
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 18:50
- Nahlásit

corgi
Tma je blbá, to jo. Leda zkusit takovou tu náhlavní svítilnu, ale těžko říct, jak to funguje.

..no když se takhle řítíš potmě na kolobce z kopce do neznáma, vidíš jen ten kus cesty osvětlený čelovkou a okolo se blejskají oči lesních živočichů, to je teprv adrenalin

domisek
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 18:50
- Nahlásit

corgi
, no já jsem pro každou legraci, ale vzhledem k mé stabilitě na běžkách bych jí radši měla nasadit pesanovi.

domisek
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 18:52
- Nahlásit

Gwen a Dinulka

ty máš s taháním zkušenosti? A nevíš o někom v Praze, nebo případně u Prahy, kdo taky takhle jezdí. Já bych to moc ráda zkusila, ale ještě jsem to neviděla a nevím jak nato, tak bych ráda někoho okoukla.

corgi
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 18:54
- Nahlásit

Gwen a Dinulka domisek
Hele, nasadit to psovi, to by už nebyl ani adrenalin, to by byla přímo bojovka.... Oči lesních živočichů by byly doširoka otevřené a noční ptactvo by se slétalo, aby mělo tu podívanou z první ruky...teda z prvního křídla.....

Gwen a Dinulka
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 18:58
- Nahlásit

domisek
noooo, zkušenosti....mám první zvíře, tahat umí, ale žádný závodnický ambice nemáme

zkus se poptat na diskusi na URL
určitě se někdo najde, koho budeš mít poblíž
my jsme z Brna, takže "trochu" z ruky

Další možnost je zajít se podívat na nějaký závody, termínovka pro letošek je tady: URL

domisek
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 19:00
- Nahlásit

corgi

právě jsem si to živě představila, a potkat nějaké lidi, to by teprve byla legrace. myslím, že místo ve zprávách máme zaručené.

domisek
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 19:02
- Nahlásit

Gwen a Dinulka

díky diskuzi určitě prozkoumám. Na ty závody můžu i s pejsanem, není to problém?

Gwen a Dinulka
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 19:04
- Nahlásit

domisek
jasně, můžeš
samozřejmě to chce opatrnost a nemotat se do cesty spřežení a tak podobně
navíc občas je na některých závodech i možnost zakoupit něco z potřebné výbavy, většinou to tam prodávají přímo výrobci, což je vůbec ten nejlepší zdroj

domisek
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 19:12
- Nahlásit

Gwen a Dinulka

tak to je super, určo to okoukneme a pak i zkusíme, taky nemám ambice, ale jako zábava to bude určitě fajn. Tak a teď ještě nějaké zábavy na všední den, přeci jen tohle bych nechala na víkendy, kdy se dá cestovat a najít si někde plac. Ikdyž trénovat začátky se určo dají i přes týden.

PS: nepojedeš na nějaké závody? Že bych tam potkala spřízněnou duši . Mimochodem, co máš za pejsu, taky haskounka?

Gwen a Dinulka
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 19:24
- Nahlásit

domisek
teď se zrovna nikam nechystám, já toho závodně moc nepojezdím

mám grónskýho psa (teda grónskou fenku )

domisek
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 19:28
- Nahlásit

Gwen a Dinulka

jj už jsem zjistila v jiné diskuzi. Moc krásná a tahání jí sluší. Určitě to taky vyzkoušíme. Bavit ho to bude, to je mi jasný už teď. Zkusím najít někoho, kdo mi trošku poradí a kde si to vyzkoušíme. Zatím budeme provádět , co objevíme.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání