| Autor |
Zpráva |
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 23:05 - Změnil/a: bullvnouzi
- Nahlásit
Jak už jste si možná mnozí dnes všimli, na stránkách novinky.cz se objevila smutná zpráva o tragické nehodě, při níž bohužel přišli nejen o život někteří psi, ale i o střechu nad hlavou přátelé mnohých z nás. Pokud někomu záznam o oné hrůzné události unikl, zde je odkaz na, ač klasicky "upravené", zpravodajství.....
Pokud by byl kdokoliv ochoten přispět čímkoliv, aby se obracel na mail : Verca.zBastru@seznam.cz (osoba DDknl velice blízká a nyní i netu dostupná...).
Předem za všechny, kteří se snaží těmto lidem a jejich psům v této nelehké situaci pomoct moc děkujeme!
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 13:20
- Nahlásit
bullvnouzi
promin, ale z te zpravy neni moc jasne co to bylo za obydli? tam nekdo bydlel? a proc tam byli ti psi?
|
Šárka
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 13:56
- Nahlásit
drakka
myslím si, že lidé tam nebydleli
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 14:06
- Nahlásit
Bydleli.. Byla to 1patrova zdeno-drevena chata se vsim vsudy.. Majitele si odskocili na nakup vedle do Penny a kdyz se vratili, cekalo je tohle.. Nemaj nic, krom hader, co meli na sobe.. Vevnitr zustala ta nejlepsi fenka, ptz vzdy bydlela doma a dve nova stenata..
|
Šárka
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 14:18
- Nahlásit
tak to je ještě horší
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 14:25
- Nahlásit
Šárka
Ani mi nemluv... Zůstalo tam komplet vybavení od nábytku, přes elektroniku, oblečení, cajky na psy, krmení... A tři psi...
|
bea
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 15:32
- Nahlásit
bullvnouzi
Věcí je škoda, jasně, ale ti psi....Píšeš, že přišli o všechno - dala bych dohromady nějaké ošacení a deky - hodilo by se? Finančně bohužel jsem teď na tom nedobře.
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 15:37
- Nahlásit
bullvnouzi
nechci být necitelná,ale pokud tam bydleli, měli jistě zmíněnou nemovitost pojištěnou pro tyto případy.
na ten bankovní účet je zřízená sbírka..je povolená,kdo ji spravuje??
|
aren
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 15:39
- Nahlásit
Erin
Ty fakt umíš pomoct v nouzi
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 15:43
- Nahlásit
aren
Ty fakt umíš pomoct v nouzi
Umí a velmi,to by ses divila!!!
Pokud to neměli pojištěné,jejich blbost,pojistka na rok není zase tak moc.
A pokud se pořádá nějaká sbírka,mělo by to být ošetřené.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 15:44
- Nahlásit
Bea seznam veci se resi.. Ale osaceni a boty se hodit budou.. Dam vedet.
Erin dekuju za rypanec. O sbirce vime. Tohle jsme vyvesili rychle vcera, ptz je znaji lidi z cele CR a chteli jsme hlavne RYCHLE! pomoct... Oficialne se to bude resit vecer. Z prace to moc nejde...
Aren - tak nejak..
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 15:45
- Nahlásit
Jo a tusim, ze pojistene to nebylo.. Jsou uplne blbi a za vsechno muzou..
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 15:49
- Nahlásit
bullvnouzi
No promiň, ale pokud nemají pojištěný barák tak jsou fakt blbý Taková dřevěná chatrč by je vyšla cca kolem osmi stovek ročně
Navíc mám v živé paměti tu loňskou akci "pomozte pitům" při které ses taky prezentovala dost zajímavým způsobem.
|
Šárka
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 15:49
- Nahlásit
bullvnouzi
tak pak dej vědět jaké věci by se hodily
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 16:05
- Nahlásit
Biluska - Ja myslim, ze to pojisteni si budou pamatovat do konce zivota.. I kdyz si s tim nejsem jista - zda bylo nebo ne.. A k tomu AE - tam jsem udelala chybu uz na zacatku.. Vim to a nijak mi to na klidnym spani nepridava.. Kor kdyz vidim bazos.cz ....
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 16:07
- Nahlásit
Sarka - Dam, dekuju...
Btw. tohle tema jsem ani nezadavala ja.. Jen jsem pujcila nick..
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 16:15
- Nahlásit
Tohle téma jsem včera zadával já, bohužel registrace zde trvá delší dobu a proto jsem poprosil impact o její nick... To že nebyla chata pojištěná, dejme tomu jejich chyba, ale chtěl bych vidět v dnešní době, kdo má všechno ošetřené a promyšlené do posledních detailů? Docela mne zaráží některé reakce i na jiných webech, nikdo nikoho nenutí pomáhat, je to jen prosba o pomoc, dobrovolná... Stačí si představit jak by komu bylo na jejich místě a jak by byl rád za jakoukoliv pomocnou ruku... (nerosekdas)
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 16:22
- Nahlásit
Prosila bych zodpovědět pár dotazů
1. Kolik těch psů vlastně bylo (je)
2. Kdo je "nerosekdas" ? Znáte ty lidi osobně? Jste příbuzný, kamarád, známý,nebo jenom kolega-pitbulář?
3. V té zahradní chatce skutečně bydleli, nebo to byla jenom chatka?
4. Kde jsou ti lidi teď? Mají někde další byt, nebo jsou někde v azyláku, nebo kde? A kde jsou ti psi? Zůstali na té zahradě, nebo je někam odvezli?
Předem děkuji za odpovědi
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 16:27
- Nahlásit
bullvnouzi
Tak kdo ho zakládal?A proč je hozený mejl na tenhle kontakt? http://profil.lide.cz/profile.fcgi?akce=profile&au th=&user=Verca.zBastru
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 16:41
- Nahlásit
Biluska - konecne se ptas me a ne placat na mujpes? Psu je hodne, udavat se to nikam nebude, zustavaji doma. Proc by taky nemeli... Nerosek je jejich pritel, stejne jako ja. Verca uz nekolik let pomaha v danem knl. V chate bydleli - shorelo jim vsechno.. Momentalne spi u pribuznych.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 16:52
- Nahlásit
Sorry, ze tak stroze, ale sypu z mobilu.. S dovolenim to tady necham smazat. Nebyl to dobry napad, davat to na ruzna fora. Lidi dnes uz neveri nikomu a nicemu. Na jednu stranu se nedivim, na druhou stranu mi nad reakcemi zustava rozum stat..
Biluska - Ne, nejedna se o stejny knl jako loni. Proc viris vody bez znalosti fakt..
Erin - Ucet je osoby jim nejblizsi.. Na ni ted lezi vsechna starost..
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 17:09
- Nahlásit
bullvnouzi
S dovolenim to tady necham smazat
Dost zvláštní,že v okamžiku,když se lidi začnou ptát na fakta.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 17:59
- Nahlásit
jablunka
Není to o faktech... Jsem jen strašně nasraná, ptž jse si dočetla diskuzi na mujpes. Čur... lidi, fakt. Ty názor. To je množitel bezpapíráků, ptž nemá kennel registrovanej na kujwa jak to je? Prostě tam, kde se registrujou FCI plemena. A ještě to tam bude nahlas křičet....
Jinak fakta - ptejte se dál...
Novinka - účet se řeší. Konečně... Snad to půjde přes nadaci. Pokud ne, stáhneme to a půjde to jen přes lidi, kteří opravdu chtějí pomoci....
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 18:07
- Nahlásit
bullvnouzi
Jinak fakta - ptejte se dál...
Novinka - účet se řeší. Konečně... Snad to půjde přes nadaci. Pokud ne, stáhneme to a půjde to jen přes lidi, kteří opravdu chtějí pomoci....
Děkuji,snad to bude transparentnější.
Má tahle chovka webovky?
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 18:21
- Nahlásit
Bohužel, přes nadaci to nevyšlo... Tím pádem se celá oficiální akce ruší a kdo bude chtít opravdu pomoci, nechť se mi prosím ozve na mejl bull.v.nouzi@seznam.cz
Erin
Má, ale ne moc aktuální... Byly ve výstavbě, ale už to asi nestihne... Shořel mu i počítač a všechny dokumenty...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 18:50
- Nahlásit
Jakkoli se s tím člověkem neshodnu na tom, jakým způsobem by se pit měl ustájit a zase on má výhrady k mým způsobům, tragédie to rozhodně je.
Jestli můžu mít nějaké doporučení, tak snad aspoň bezPP SAO nebo co to mají a jejich štěňat by se měl zbavit co nejdřív, ať uživí sebe, pity a novou kuču k bydlení...
Pokud je info z MP OK, tak ti chudáci piti aspoň pár dnů téhle hnusné zimy stráví v teple...asi nezbyde než sehnat byt a na jaře začít s rekonstrukcí, ne?
Co aktuálně potřebují?
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 19:02
- Nahlásit
Aktuálně není potřeba nic, kromě peněz a krmení pro psy... Nebudu nalhávat, že peníze potřebují jen a jen na psy. Shořelo jim všechno do poslední fusekle. Oblečení a boty už jim posíláme. Zatím to stačí asi. Nemají to kde uskladnit. Jo a nějaký cajky na psy asi aj.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 20:34
- Nahlásit
Muzu se jen optat, proc by mel byt pes typu bull (at s PP FCi nebo bez ci s jinymi) ustajovan na retezu, horolezecky karabiny apod? Kotec je nevyhovujici - pokud snad ano, proc?
A jak se v mrazech tito retezovi jedinci zahreji - v boude? Neni to rypani, fakt me to zajima.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 20:45
- Nahlásit
Fifi
Na otázku se neodpovídá otázkou, ale přesto se zeptám.... V čem je kotec jiný než řetěz? Myšleno prostorově a pohybově...
Jinak za mě - na úvaze mají vcelku prostor. Řetězy mají délku snad tři čtyři metry. Každý pes má jinou šířku a váhu úvazu - podle kondice. Na úvazech jsou psi viceméně "vyšlechtěni" a jsou na ně "zvyklí". Z kotce se plno z nich snaží dostat. Pomocí zubů, což není moc OK... Zahřejí se ve slámě a v boudě. Když nejsou kkti a nekuchaj ji, mívají je i zateplené. Jinak se na zimu tito psi "zakrmují" - tzn. krmí se masem tak, až jsou z nich koule, co neprojdou vchodem do boudy.
PS: Úvaz tady v žádném případě neobhajuji, jen vysvětluji, co vím... Já bych psa na úvaz nedala. Což neznamená, že nemůžu respektovat to, že to někdo dělá a dělá to tak, aby nebylo ublíženo psům...
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 20:48
- Nahlásit
Ráda pomůžu ... i když jistý věci ani pojistka nevrátí, že ano
|