| Autor |
Zpráva |
viky
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2009 11:11
- Nahlásit
Mar
jak na kteryho asik teda........
pokud mam u psa autoritu tak tak jo ....
|
Mischelka
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2009 11:12
- Nahlásit
viky
já vím, že se s tím musí počítat, jenže byla už tma a najednou ju psi zmerčili, všecko bylo strašně rychlý...
jako já když Deryla zbiju, tak seká dobrotu jenom chvilu a to po tu dobu, co vidí, že su nasraná, jenže když je na něho člověk moc zlej, tak on se hned stáhne zpátky a je takovej nesvůj..., taková citlivka, takže aji když dostane, že zdrhne za zajícem nebo kočkou, tak třeba týden je klid, ale pak to udělá znovu
já sem slyšela, co všechno sou lidi a hlavně děcka schopní udělat kočkám a mají z toho radost, za to bych je taky zliskala, že by si týden nesedli
|
viky
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2009 11:13
- Nahlásit
Saša
sorry, ale k tomu se vyjadrovat nebudu.
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2009 11:14
- Nahlásit
viky
jak na kteryho asik teda........
pokud mam u psa autoritu tak tak jo ....
hele asi tak - dyz ho zbiju neznamena to ze to priste neudela, a nemyslim si ze bych u neho nemela autoritu....akorat ma proste buldoci povahu zejo....ale to asi fakt vi jenom ten, co zna...
|
Mischelka
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2009 11:14
- Nahlásit
Saša
tos rači ani neměl říkat, páč jedna věc je, když se to stane náhodou a druhá je psy schválně na kočky vysílat...
|
Saša
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2009 11:17
- Nahlásit
Mischelka
my je nevysíláme, jen je blbý když číhaj u díry na myš a zrovna tam číhá i ta kočka
|
viky
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2009 11:20
- Nahlásit
Mar
akorat ma proste buldoci povahu zejo....ale to asi fakt vi jenom ten, co zna...
nevim no nemyslim si to. Vis jak se ti libi ten pes, jak sem ti ho ukazovala na tech fotkach ze seminare, ten divnej buldok ja mu rikam ?
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2009 11:26
- Nahlásit
viky
jo to je stafordsirksy bulterier no, ja mluvim vo buldoci povaze - stafbulici sou tra daleko jemnejsi (ty co znam,at zase nezavadim proste), ale na 2.stranu, dyz v beznym zivote je zbijes za neco, dam ruku do vohne ze to klido udelaj pak zase taky (tra zdrhani za z veri, kockama.......) tze tak
ale ja vim,ze si to nemyslis......jak rikam - lidi co se s nima v beznym zivote znaj, vedej vo cem mluvim, ostatni ne toz tak
|
viky
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2009 11:29
- Nahlásit
Mar
hele ja si asik B pucim na chvilu podle me je to jen vo duslednosti.
|
Mischelka
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2009 11:29
- Nahlásit
Mar
s tím souhlasím taky, možná ovčáka, když zmlátíš, tak si to zapamatuje, ale třeba Deryl je kříženec a u něho vím, že prostě za zajícema bude zdrhat furt...
|
viky
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2009 11:32
- Nahlásit
Mischelka
ale třeba Deryl je kříženec a u něho vím, že prostě za zajícema bude zdrhat furt...
Ale kulovy, jestli je to krizenec nebo ovcak je uplne jedno.
Hele Mïso, kdyz pani Kohutova to vodnaucila Torra ( tj ten divne buldok ) tak mi nerikej, ze to nevodnaucis Deryla. A to pani Kohutova neni zadnej ranar, byla jen dusledna. To ze se pak pes vratil k synovi a ten mu dovolil vsecko je vec druha...
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2009 11:41
- Nahlásit
Mischelka
jj souhlas . . .
viky
puc, zbijes, serves, bude slapat - tejden . . . mozna mesic . . a je to tady zase, udelas , tak 3x a vysere se na to uplne, on premysli tak,ze proste trest? me toza ten trest stoji...
ale vysvetlovat ti to nebudu, vycvik buldoka a pak si reknem
|
Mischelka
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2009 11:44
- Nahlásit
viky
tak jak ho to odnaučila?
ale nezapomeň taky, že Torr je malej a než se rozeběhne, tak to trvá dýl, než když se rozeběhne Deryl, tím chcu říct, že když ho zarazím, když je ještě u mě, tak nezdrhne, ale jak už se jednou rozeběhne, tak ho neodvolám zpátky a pak už ho nemůžu zmlátit, když se vrátí uhnanej...
jako důslednost beru, určitě na tom něco bude, ale ne na každýho psa platí to stejný
|
Fuissem
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2009 11:45 - Změnil/a: Fuissem
- Nahlásit
Mar, viky
ale na 2.stranu, dyz v beznym zivote je zbijes za neco, dam ruku do vohne ze to klido udelaj pak zase taky (tra zdrhani za z veri, kockama.......) tze tak
ale ja vim,ze si to nemyslis......jak rikam - lidi co se s nima v beznym zivote znaj, vedej vo cem mluvim, ostatni ne toz tak
V tomhle musim s Mar souhlasit, Baliho muzu zabit a nektery veci ho neodnaucim a o neduslednosti to neni. Bullove sou proste v necem palicaci a znam i ovcaka, kterymu vzdy stoji za to prohnat kocku (jejich vlastni), i kdyz 100% pak dostane narez. U B je to sezrani neceho v me nepritomnosti doma. Jediny, co stim muzu delat, je, ze proste nenecham doma nic jedleho v jeho dosahu. Nebo do postele na gauc tez poleze, kdyz doma nejsem a, kdyz dojdu dom, dela, ze cely den lezel jen na mistecku. No az na ten chlupatej pelech v posteli, bys mu to i verila. A jediny, co se mi povedlo dosahnout, tim ze jsem se ho snazila pristihnout (a darilo se) a vycinit mu, bylo ze pes se me akorat zacal bat a vubec me doma nevital, ale z postele ho nedostanes. Teda ted jo, mam ji ve dvou metrech nad zemi.
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2009 11:48
- Nahlásit
Fuissem
no a to je to co rikam no jako affi je ovcackej pes a je to upe neco inyho (ne ze by teda poslouchala ale staci houknout a vidis, ze se boji a je ji to lito......berrymu to proste neni lito, ten dojde a ceka na trest kterej prijde....v klidu, proste udelal sem co sem nemel, prijde ted trest,musim ho snest.......ale udelam to zase )
|
Fuissem
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2009 11:51
- Nahlásit
Mischelka
Ja v tomto vydim jen reseni, od mala se na danou vec zamerit a valit na stopovacce dokud pes neslape jak hodinky.
U nas napr socializace mezi psy i jinymi zviraty od mala a fakt krome toho hajzla pichlavyho a bohuzel ted velkych psu (mame v baraku rvace a B je z nej na prasky), ho zadny nerozhaze jen tak. No tak psaky resim klidem a psem u nohy a basta. Cca po 3 minutach si na ty hodny zvykne a je uplne v poho.
|
viky
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2009 11:59
- Nahlásit
Mar
ale staci houknout a vidis, ze se boji a je ji to lito
hele ale me se pes neboji a lito mu to rozhodne neni , ale respektuje me. A to tak ze i kdyz se mi spolem servou a ze se chytnou natvrdo, tak staci zarvat. Sice povrcavaji ale nedovoli si to.
A neni to vo biti, tam musi byt nakej kontrast precek. Hele to je jedno se nechci hadat, ale myslim si o vychove psa svoje. Ty mas svuj nazor a ja mam svuj . Ale nemam rada take ty reci, ze von to dela bo to ma dany v povaze von je jinej. Pokud od mala nastavim naky mantinely, tak ten pes je respektuje.
Mischelka
cece vona ho naucila zalehavat, jako ze zacal zdrat zarvala lehni ( no pani K toho asik rvala mnohem vic ) a von si lehl, pochvala. Na snure ze zacatku, pak rikala ze dobry, pak se vratil kluk a psa si vzal a pak zas asi blby a ted uz asi bydli jinde aj se psem.
Hele Deril neni zadnej ranar ani drsnak, kterej by nepochopil ze je milejsi pochvala nez trest je to vo tom co mu dovolis.
Jako taky mi parkrat zdrhli, kurvy dve a mas pravdu nema cenu je rezat kdyz prijdou, ten trest musi prijit ve zpravnej moment. Ale kdyz rvali tu kocku tak sem je chytla a serezala primo u toho.
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2009 12:11
- Nahlásit
viky
nebudu se o tomdle dal bavit jo?
|
Mischelka
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2009 12:16
- Nahlásit
Fuissem
to je právě to, že on je náš první pes a od mala jsme ho tak necepovali a tak to doháníme až teď...
viky
jak mu chceš ale dát najevo, že to je špatný, když zdrhne a pak se k tobě vrátí, to je oříšek, jako jo, od mala ho cepovat, ale co s ním, když od mala se na to tak nedbalo... no su zvědavá na ten seminář, jaký metody má ta Katka
a ještě jednu věc sem chcela říct, on sice Deryl není ranař, ale když mě nasere tak, že ho už fakt musím zmlátit, tak on prostě drží, nehne ani brvou, lehne na záda dokud nepřestanu tak ani necekne, nic, prostě si to odbyde a je to tak, jak říká Mar...
navíc já teda ani psa nedokážu zmlátit tak, že bych do něho kopala, až by řval bolestí, ale po tlamě mu dám, to zas jo
|
viky
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2009 12:21
- Nahlásit
Mischelka
no su zvědavá na ten seminář, jaký metody má ta Katka
pocki pocki od toho si neslibuj, ze ti rekne jak na to aby nehonil zajace. Totok Katka neresi
jak mu chceš ale dát najevo, že to je špatný, když zdrhne a pak se k tobě vrátí, to je oříšek
nesmi zdrhnout, takze snura ....
že ho už fakt musím zmlátit, tak on prostě drží, nehne ani brvou, lehne na záda dokud nepřestanu tak ani necekne
Od tebe bych drzela taky Ty ses strasne jemnoucka, ale fakt a nemyslim to ve zlym. Vod tebe to proste nemuze byt povazovany za biti Dyt ani na Michalovi to neni videt, ze ho doma buchas
|
Mischelka
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2009 12:25
- Nahlásit
viky
tak ta řeší poslušnost a když pes poslouchá, tak by ani neměl zdrhat
noo, sem si říkala, že šňuru už na něho nepotřebuju, jenže aji ta šňura má jednu nevýhodu a to tu, že ten pes to ví, kdy ju má a kdy ne...
takže, já když ho biju, tak ho vlastně hladím? tož to děkuju ale to, že ho vytahám za kůžu na krku, to cítí
|
Mischelka
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2009 12:26
- Nahlásit
viky
Dyt ani na Michalovi to neni videt,
na to sou různý finty ve formě mejkapu asi ne??? a tričko si nesundává, tak ty modřiny nejsou vidět...
|
Mischel
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2009 12:34
- Nahlásit
No ty vole já su týranej?!
|
Mischelka
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2009 12:34
- Nahlásit
a helemese, kdo se to tady objevil
|
viky
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2009 12:35
- Nahlásit
Mischelka
na to sou různý finty ve formě mejkapu asi ne??? a tričko si nesundává, tak ty modřiny nejsou vidět...
ale to, že ho vytahám za kůžu na krku, to cítí
jako pes nebo Michal ?
jenže aji ta šňura má jednu nevýhodu a to tu, že ten pes to ví, kdy ju má a kdy ne...
to jo ale je pod kontrolou a nemuze zdrhnout, jde o to jak rychle pochopi, ze prijde a je odmenen.
|
Mischel
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2009 12:35
- Nahlásit
Jde vidět že máte houby co na prácu
|
Mischel
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2009 12:37
- Nahlásit
viky
Mě za kůžu nikdo netahá
|
viky
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2009 12:37
- Nahlásit
Mischel
ty voleee nemuzes si dat ino prezdifku, dyt ste jak dvojcata a to je incest
|
Mischel
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2009 12:38
- Nahlásit
Mischelka
No dneska žádný byznis tak mám nudu v hustých
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2009 12:39
- Nahlásit
inak jako fcera zajimava vec - vecer vencim a prisel ke me typek eslik nemam zapalovac, affi se zdal podezrelej a tak na neho temne vrcela (rozumej to jeji KNIK KNIK) a stekala......borec si zapalil a sel......ale ona uz byla taka asik rozrusena, bo si tam cucha v trave, berry cucha vedle a zafucel vetr a zahoupal s kerem u keryho byla . . tak se lekla, cuvla a zacla stekat - v tu ranu bery kterej byl zady k ni celou dobu se narovnal, najezil, a v kruhu kontroloval kde co je co by segre mohlo ublizit, ze by to pripadne zneskodnil jakooooo Kevin Costner je voproti nemu totalni LOOSER!
|