Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Spatřeni 2 bílí kakadu
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
davidkova renata
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 13:25
- Nahlásit

čus lidijové,co se mi zas dneska stalo..
Venčíme v oboře Hvězda na Praze 6 a nahoře děsně řval nějakej pták,tak kouknu co je to za vola a co nevidim!Na stromě kakadu a vedle další!Celí bílí ,akorát tu šošolku na hlavě měli žlutou.Po chvíli jsem si vzpomněla,že mi to řikal známej už před 14 dny,že je tam o víkendu zahlédl,v zásadě na tom samým místě.Asi tam fakt budou celou tu dobu,páč řvou naprosto příšerně(nevim ale jestli se to nenaučili od nějakýho jinýho fogla a nevyladili to k dokonalosti) a ten řev se tu v okolí vozejvá docela už dlouho,až dneska mi to vlastně došlo...
Volali jsme MP a ta nás přepojila na odchytovku z Troji,tak to vyslechli a že někoho pošlou.Po půl hodině jsme odešli,jelikož můžou dorazit taky večír..Hledala jsem v inzerátech,nic takovýho jsem ale nenašla.Dala jsem info na nalezence.cz a na vzkazy v odchyt.službě Lary.Tam ještě ted zavolám a poradim se s nima,organizují odchyty všech možnejch zvěrstev.
Kdybyste někdo někde narazili na nějakej inzerát ohledně takovejch foglů,tak že se asi vyskytujou ve Hvězdě,vchod od Vypichu ,za dopravním hřištěm...kuju.

viky
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 13:29
- Nahlásit

ja je chcuuuuuuu

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 13:30
- Nahlásit

viky
no tak si je pod chytit....stejně se divim,že eště žijou...určitě nemůžou přežít venku zimu

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 13:32
- Nahlásit

davidkova renata

fláknu to na ifaunu - do oddělení ptactva.

viky
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 13:33
- Nahlásit

davidkova renata
no ja to mam do prahy trochu vic z ruky , ale kdyby je nikdo nechtel tak ja se hlasim... Nejak bych se pro ne dopravila. Snad.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 13:40
- Nahlásit

viky
no von bude problém je chytit...ted jsem domluvila s tou odchytovkou z Lary a prej teda není šance...leda je prej nalákat na spoustu žrádla a vodevřít třá vokno(žádný tam neni bo je to na pláni),jinak prej je odlovit jaksi nelzeV zimě prý šanci nemají.Se docela divim,že je nikdo nehledá bo ve vzduchu lítá tak 100 litříků..
PetraK
fláknu to na ifaunu
to seš hodná..prostě se koukejte ,jestli někde v inzerci na něco nenarazíte,eště mě napadá,že kdyby se našel majitel,třá by je mohl odlovit on,můžou bejt na něj zvyklí a přijít dobrovolně...nevim,s takovejma foglama nemám zkušenost..

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 13:47
- Nahlásit

davidkova renata
třá by je mohl odlovit on,můžou bejt na něj zvyklí a přijít dobrovolně

mohli by se nechat odlovit možná i na žrádlo - musejí už mít hlad.. Takže třeba jablko zkusit nabídnout nebo tak něco.
Ale k majiteli by asi přilítnout měli, jestli na něj byli zvyklí. Bráno teda podle Kosti našeho.

viky
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 13:47
- Nahlásit

davidkova renata
.Se docela divim,že je nikdo nehledá bo ve vzduchu lítá tak 100 litříků..
jj to je divny.... Pokud v tom nebude nejaka levota...
no von bude problém je chytit...ted jsem domluvila s tou odchytovkou z Lary a prej teda není šance...leda je prej nalákat na spoustu žrádla a vodevřít třá vokno(žádný tam neni bo je to na pláni),jinak prej je odlovit jaksi nelze
Prece to musi nejak jit, prece neumrou chudackove maly. Co uspavacka? Nebo tak neco?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 13:52
- Nahlásit

PetraK
viky
no holky voni ty mrchy sou fakt docela vysoko ve větvích...je to tam nepřehledný bo je to zarostlý..zkoušeli sme na ně číčat a ťuťat,ale vůůůbec nereagujou.Navíc za chvíli poodlítli kus dál(podle řevu).Prostě nejsou kontaktní,možná eště něco k žrádlu seženou,co já vim co žerou,ale něco k louskání eště asi jo.Taky by nevydrželi 14 dní bez žrádla. Nevim co mám dělat bo odchyt svépomocí je prostě nemyslitelnej a odchytovka se k tomu nemá.Možná eště zkusim cinknout do Jinonic esi nemaj nějakej grif..Fakt mi nejde na rozum,že je nikdo neshání..neni to levná záležitost..

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 13:53
- Nahlásit

davidkova renata

aha tak s tím žrádlem už to víš - no chtělo by to k tomu žrádlu klec jim tam postavit. Na té ifauně už o tom vědí, někdo to tam prý před časem psal a taky nikdo nic

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 13:55
- Nahlásit

davidkova renata

Jininice mě taky napadly - hledala jsem, ale kurník mám číslo někde jinde než v telefonu . A co troja jako Zoo? Blbej nápad?

Chtělo by to kdyby měl někdo velkou klec a fůru času, dát tam klec, dovnitř žrádlo a jít kousek stranou.

viky
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 13:55
- Nahlásit

davidkova renata
zerou velky veci, buraky, para orechy a tak, pak ovoce a pod. Psala jsem kamosovi co se zabiva chomem papusku.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 13:57
- Nahlásit

PetraK
napište do nějaké TV nebo radia

Silwuska
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 14:01
- Nahlásit

ALL
http://www.parrotclub.sk/news/index.php
na forum chodi aj vela cechov...

Jimmi
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 14:02
- Nahlásit

nebo do ZOO, ty možná budou vědět, jak je chytit

viky
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 14:04
- Nahlásit

PetraK
davidkova renata
tak, je nekolik moznosti. Bud nejaky vet by mohl mit kontakt na sikovnyho ornitologa, ketrej si troufne fouknout jim uspavacku. Druha moznost, nalakat je na jinyho papouska. Postavit klec s napr, Rozelou a ta je schopna je prilakat a treti je tzv. vejicka. na prut se pridelaji takovyty chluby s rejzovyho smetaku a na ty se da lep, coz ¨je steparsky vosk a to jim opatrne flaknout na kridla. Oni v podstate nebudou mit takovou schopnost letovosti a spadnou. Kazdopadne 14dni uz jsou venku dlouho a uz dlouho nevydrzi. Je tu jeste moznost je neustale sledovat a cekat az se hodne vysili, coz nebude dlopuho trvat,a le ¨tady uz pak hrozi nebezpeci, ze to nemusi rozchodit.
Jinak pokud je nikdo nehleda, tak je to na 99% ilegalni dovoz.

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 14:07
- Nahlásit

Mi to nikdo v Žooloo nebere

už to vzali , ale bohužel -odchyty nedělají ale paní říkala, že zrovna dneska četla ve Fauně, že už by měl být znám majitel. Tak se snad už něco bude dít?????

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 14:21 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit

Silwuska
sem to tam dala,terrv to musí schálit admin,pak se to objeví..

fšicíííí
ted jsem domluvila s Jinonicema...paní byla moc příjemná a ochotná,pravila,že se o ptákách ví prokazatelně už dva měsíce,prý zalétají i na levý břeh Vltavy a kolem.Vyslovila názor,že někomu patří a ten je prostě chová tímto napůl volným způsobem s možností se vracet domů.Prý mají dobrý orientační smysl a tenhle druh vydrží i mrazy do -20st.Za celou dobu výskytu jsou prý v dobré kondici a stavu,draví ptáci pro ně prý nepředstavují ohrožení.Ani od lidí prý jim nehrozí akutní nebezpečí,jelikož se k nim prostě nepřibližují a v korunách stromů nemá člověk moc šancí.Potvrdila,že je nikdo nehledá,což nahrává její teorii neb jsou fakt drazí.Pravila,že situaci budou nadále monitorovat a kdyby se dostali do špatného stavu,zasáhnou.
Po pravdě...tento způsob chovu se mi zdá přímo ideální,nebot pták je pro mne přímo ztělesněním svobody a jeho doživotní výskyt v kleci mi způsobuje deprese nejtěžšího rázu Tak děkuju všem co se zapojili a snažili se pomoci a až zasejc příště něco potkám f Oboře(třá grizlíího nebo aspon mývala ),určitě to budu s váma konzultovat

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 14:25
- Nahlásit

davidkova renata
až zasejc příště něco potkám f Oboře(třá grizlíího nebo aspon mývala

tak doufám, že to nebudete konzultovat s vostatníma, až se tam někdy potkáme spolu

To je super zpráva ale!! Ste dopadla líp než já v tý Žoloo. Jen teda fakt nevím s těma dravcema - co kočky????

Silwuska
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 14:28
- Nahlásit

davidkova renata
jeho doživotní výskyt v kleci mi způsobuje deprese nejtěžšího rázu
v kleci alebo na pleci???
http://www.macofuzik.wbl.sk/galeria.html?fotka=1

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 14:29
- Nahlásit

PetraK
tak doufám, že to nebudete konzultovat s vostatníma, až se tam někdy potkáme spolu
toš to bych menovala ouplně jiný zviřátko
Jen teda fakt nevím s těma dravcema - co kočky????
no kočky se můžou jít klouzat,vo tom žádná.Jednak byli fakt vysoko v koruně,dvanak sou dost velký a třeťak tydle velký mrchy maj v zobáku hodně velkou sílu,kočce by rozhodili sandál jedna dvěEště k tomu řvou fakt přííííšerně,žádná kočka dobrovolně nepoleze k takovýmu monstru,dyk by riskovala zánět f uchu

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 14:31
- Nahlásit

Silwuska
alebo na pleci???
na pleci je mi to úpa fuk s tim se ztotožnuju.A aspon sem konečně shlídla vaše ctěný stránečky a vim vo co go

Silwuska
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 14:43
- Nahlásit

davidkova renata
dikec
vy nemate ctene stranecky?? ja chcu tiez kuk

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 14:46
- Nahlásit

davidkova renata
toš to bych menovala ouplně jiný zviřátko

asi se nemám ptát jaký, že ne?? Kdo se moc ptá, moc se dovzí. V tomhle případě setrvám v blažené nevědomosti

velkou sílu,kočce by rozhodili sandál jedna dvě
no cožpak o to, některý kočky jsou celkem bijci, ale je fakt, že za něčím takovým asi nepůjdou a ten zánět f uchu riskovat nebudou

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 14:48 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Silwuska

a nebo na hlavě!

http://zrzavec.rajce.idnes.cz/Plocha/

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 14:49
- Nahlásit

Silwuska
vy nemate ctene stranecky
no nemám...,vona mi tu patří celá fora tak aby někdo neřek,že sem nenažraná,znáte lidi
PetraK
některý kočky jsou celkem bijci
jenže takového ptáka´s eště neviděla....

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 14:50
- Nahlásit

PetraK
nebo na hlavě!
koukám,Esšálek má zas nějakej novej klobouček,asi nějakej vodlechčenej jarní model ,že jo??

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 14:50
- Nahlásit

davidkova renata

jenže takového ptáka´s eště neviděla....

sem odborník přes ptáky!

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 14:52
- Nahlásit

davidkova renata
koukám,Esšálek má zas nějakej novej klobouček

no voni řikali, že pro příští jaro se budou nosit ozdoby z ptačích per. No a páč neni troškař, tak si na tu hlavu narval toho ptáka rovnou celýho

viky
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 14:52
- Nahlásit

davidkova renata
nevim jestli kocka, ale dravec by se s nim nesr.... Se mi to nejak nezda, rekni mi kterej cvok si koupi papagaja za takovy prachy a necha ho volne litat po venku a cimz riskuje nejen toho dravce, ale i to, ze papucha fakt nekdo odchyti a necha si ho. Nevim nevim .....

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání