| Autor |
Zpráva |
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 09:49
- Nahlásit
Kairo
souhlas s Koko, pokud k útokům dochází jen v noci,když všichni spíte, mladou zavřít do pohodlné klece a přes den hlídat. Upřednostňovat ve všem matku, ale asi na truc bych se s ní před mladou tolik nemazlila. Prostě nedat šanci k tomu útoku a když už se to stane a ty budeš u toho mladou si párkrát tak srovnat, že na to jen tak nezapomene
|
baška
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 09:55
- Nahlásit
gabi
možno nie úplne kusnúť /napr.zavrčať/, jednoducho ukázať mladej, že stojím na strane starej a pokiaľ som na vrchole hierarchie, tak mladá ma musí rešpektovať.
Starká keď sa bojí, tak pokiaľ sa bojí v norme, tiež by to nemalo snáď vadiť. Veď v smečke to tak chodí nie? Že ten nižšie postavený sa bojí toho vyššie postaveného alebo lepšie povedané má pred ním rešpekt.
|
Koko
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 09:58
- Nahlásit
baška
To, že jsi na vrcholu hiearchie opravdu nemusíš vyjadřovat vrčením nebo kousáním Pes dobře rozumí intonaci hlasu, naštvanému postoji a fyzickému trestu (přiměřenému).
|
Kairo
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 10:03
- Nahlásit
Kalliope no zkusim tu klec na spani a snad aspon tohle trosku pomuze. Jinak tu starsi fenu uprednostnuju. Moc kontaktni neni tak mazleni na truc te mladsi nehrozi. Mladou rovnam tak ze se na ni uz staci podivat a dava si bacha. No snad se to brzo uklidni. Me ty dva utoky bohate staci. baska ale ta stara se boji te mladsi.
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 10:20
- Nahlásit
reneeska
viem koho tam mal ;)
|
Šárka
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 10:28
- Nahlásit
vlk
aha, asi ano s tím jsem nepočítala, ale přece trochu se stím výchovou něco dělat dá, ne?
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 10:30
- Nahlásit
Šárka
Hodně málo, pokud šiba něco dělá, dělá to s přesvědčením, že je to správné a jen těžko ji od toho člověk odradí....dá se to jen s velkou trpělivostí a šílenou důsledností, pokud člověk jen jednou povolí nebo ukáže slabost tak prohrál.....
|
Šárka
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 10:31
- Nahlásit
Psíček
ano, kastrovali jsme 2 psy a zklidnili se atvrdili to 2 veterináři, ale u všech psů to samozřejmě neplatí
|
Šárka
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 10:32
- Nahlásit
tak to je náročné plemeno
|
Šárka
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 10:33
- Nahlásit
Kairo
to je dobře, že mladá si dává bacha, myslím, že by to mohla pochopit
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 10:34
- Nahlásit
Šárka
Spíš mazané, rozhodně to je pes pro člověka, kterej chce rovnocenného parťáka a fanaticky nebazíruje na výcviku. S šibou se toho dá dělat hodně, ale ne tak jako třeba s No nebo jinýma služebníma plemenama. Šiba spíš poslechne přátelské hecování než normální povel.
|
Šárka
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 10:35
- Nahlásit
Psíček
ano u všech psů to prostě nepomůže, některým ano některým ne
|
Miju
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 11:02
- Nahlásit
vlk
asi tak
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 11:03
- Nahlásit
Miju
Kurňa, já je znám...já s nima žiju
|
Miju
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 11:04
- Nahlásit
vlk
zakazovat cokoli šibě, je úkol téměř nemožný
asi tak ... myslím, že tak jako tak z toho vychází mimimálně dvě nešťastné shiby
|
Miju
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 11:06
- Nahlásit
vlk
zapomněla jsem ti to tam okopčit tvou větu... aneb shiby jdou mimo standartní pravidla chovani ... však víme
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 11:06
- Nahlásit
Miju
proč nešťastné ?
|
Miju
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 11:08
- Nahlásit
vlk
nemyslím tvou smečku...
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 11:09
- Nahlásit
Miju
tak které ?
|
Miju
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 11:10
- Nahlásit
vlk
no přece tu, o ktere se tu bavime od Kairo...
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 11:20
- Nahlásit
Miju
Myslím, že taky nebudou nešťastné, ono je to časem přejde, mladá je v pubertě a zkouší kam může zajít. Akorát by bylo fajn, kdyby se mamina vzmužila a dala jí výchovnou lekci.....možná k tomu dojde.
|
baška
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 13:07
- Nahlásit
psíček
nájdeš ma ako vonku zavýjam na mesiac...béďo
kairo
viem, že stará sa bojí mladej. Kladiem ti otázku? Kto je vlastne vodcom vášho stáda? Ty, tvoj muž alebo mladá?
|
Kairo
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 17:06
- Nahlásit
baska vudcem jsem ja. do ted to bylo doma v pohode. Jinak jsem zjistila ze mi ta starsi fena ted zacala harat tak ji mozna napadla kvuli tomu. Zatim je tohle druhy utok. Ten prvni jsem schytala spis ja a tentokrat jsem se vzbudila dost pozde, kdyz uz byla pokousana. Nastesti to uz vypada o neco lip nez v tu chvili. Na veterine jsme dostali Framikoin s tim ze je od tech zubu jen poskrabana. Ta starsi si uz par utoku zazila od sousedky knirace tak proste v tomhle spoleha na me ze to za ni vyresim tak jako vzdy. No uvidime jak to bude. Ted je oddelime aspon v ramci moznosti. Dite jsme dali a hlidani a budem resit psiska
|