Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / kňučení...
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
capar
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2008 15:22
- Nahlásit

zdravím, mám ročního křížence ridgebacka a ohaře a poslední dobou nás doma vytáčí na max. otáčky svým kňučením...Je to tak 2-4 týdny, co se naučil či co mu přeskočilo, kňučet...ale u všeho...má radost - kňučí, nudí se - kňučí, chce ven - kňučí, hraje si - kňučí, leží a kňučí...někdy jen tak chodí po bytě kouká a opět kňučí...poslouchat to celej den, je fakt na hlavu..vůbec nevim, jak ho to odnaučit, aby přestal...dřív kňoural, třeba když něco sežral co neměl doma a pak potřeboval honem hodit bobek, tak u dveří zakňoural a my věděli, že je nutno vystřelit, než začne střílet ted ale je to porád a bez důvodu to vypadá...nemáte někdo s tímhle zkušenost???předem díky za rady...

duli
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2008 15:32
- Nahlásit

capar
....tak nejak mi to pripomina mojeho psa...rr....cca ve trech letech se to knikani omezilo, ted mu je 6 a to uz knoura jenom trochu...napr kdyz jedem vlakem, nekdy v buse, kdyz nekde dlouho(5nim) cekme.....a tak...
ted uz me to tak nebere, ale pamatuju ze jsem z toho byvala uplne na nervy...:?D

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2008 15:35
- Nahlásit

capar
až takhle tedy ne, ale určitou zkušenost jo. Ešus by si taky rád vynucoval - kdyby mohl. Nic jinýho to kňučení není - vynucuje si pozornost. Jenže nemůže , prostě houknu Ticho! a pošlu za ním hnusnej ksicht číslo 28. Pokud by nepřestal, má smolikof, jde na místo a zavřela bych dveře. Taky to zkoušel a došel k názoru, že mu to teda nepomůže. Př. - příprava žrádla = pes kňučí, nereflektuje na povel Ticho? No tak tam stojím tak dlouho, dokud neztichne, pak teprve tu misku dostane. za párkrát pochopí, že mě nezlomí a vyplatí se mu tu kušnu držet. To stejný s procházkou (pochopitelně ne v akutních případech). Ječíš? No tak si počkáš, půjdem až ječet přestaneš. A loncání znám taky. Na to stačí povel Místo a nebo spíš Sval se! Páč nemusí být zrovna přitlučenej na svým pelechu, je mi fučík, kde se svalí, ale pochodování nesnáším. Taky - pokud nemá nějakou zájmovou činnost venku a jen procházky - i sebe delší - bylo by dobrý mu zaměstna pořádně makovici cvičením. Tím se unaví víc, než běháním po louce. Je to čoklík v plný síle, puberta s ním pravděpodobně tříská, takže zaměstnat ho hošíka, aby byl rád, že si může schrupnout a nebude zevlovat.

duli
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2008 15:52
- Nahlásit

PetraK

....ne vzdy tomu tak je......od mala se psem chodim cvicit a prochazkujem jak sami tak s pesanama.....ale si proste knikal jen tak z pleziru a nepomahalo nic.......a ze ja si od psa na hlavu srat nenecham......proste to dloooouhym casem postupne odeznivalo

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2008 15:56
- Nahlásit

duli
ne vzdy tomu tak je

já vím, třeba vižlíci jsou vyloženě zvukový čokli .A u nás na sídlišti jsou dva krátkosrstí němci - táta a syn. S tím jedním z nich nemůžou ani na hony, páč je tam za varnou konvici a ruší. Prostě musí pískat . Ono u nás to taky nešlo úplně ráz na ráz, ale je to fakt o tý důslednosti. Prostě to co chce dám až když drží kušnu. JInak smolikof. Já dřív taky spíš houkala, pak jsem přešla na způsob: Rozhodni se sám, co tak moc chceš - jestli procházku, žrádlo... a nebo pískání. Radši budeš pískat? no tak si pískej, ale sám. Já to poslouchat nebudu (páč je to fakt, fakt na palici) Přišel si na to sám a to je to nejfunkčnější, když k tomu dojde vlastní makovicí.

duli
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2008 16:09
- Nahlásit

PetraK
no musim jeste podotknout ze u nas je to dano spise nevyrovnanou povahou a labilnosti.....navic on nepiskal ani pri zradle ci ze chce na prochazku...proste jen tak a k tomu ten pohled ze bych ho zabila byl to ten nejtyranejsi pes na svete.....cesta na cvicak byla cca 2 roky naproste utrpeni a lidi se na me v mhd divali jak na tyrana, dkyz zacal hvizdat, tak samo jsem mu to chtela zatrhnout, tak jsem ho "nenapadne" prislapavala na ocase, stipala a tak......no hruza a nejhorsi na tom bylo kdyz ho nekdo politoval

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2008 16:14
- Nahlásit

duli

:
prislapavala na ocase, stipala a tak

a pak proč chudák pískal

No Ešus asi taky dvakrát vyrovnanej nebude - však má taky paničku magora, tak ani být nemůže. Ono je to možná taky něco čemu já říkám Netrpělivost srdce (možná podle něho napsal Zweig ten román ), všechno chce honem, honem ( v tom jsme taky stejný ), musí všechno stihnout, všude být..... takže to chce určitě zklidňovat, aby se naučil trpělivosti. Což je fuška, protože když já jsem netrpělivá a spěchavá, tak pak jak má vypadat ten čokl, že? Ale zapracovali jsme na tom.

duli
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2008 16:31
- Nahlásit

PetraK
to chce určitě zklidňovat, aby se naučil trpělivosti

to samozreme nepopiram a naopak souhlasim...odvadet pozornost zklidnovat a byt dusledny....a kor u tehle psu co furt hledaji kde se na ne uz nedava pozor a fur to zkousi

LucieS
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2008 20:16
- Nahlásit

Mně to pesan občas dělá taky (a kníkající asiat je fakt pohled), osvědčilo se jediné
- nedat mu ihned to, co vyžaduje
- neokřikovat, ale naprosto ignorovat (tedy žádná reakce, ani negativní)
- tvářit se totálně uvolněně a v klidu, i kdyby měl člověk v tu chvíli nervy v kýblu. Tohle psi strašně snadno vycítí.
- opravdu pořádně se zamyslet nad tím, proč kňučí, co tím sleduje, a pro příště takovým situacím předcházet, nebo zkrátka změnit to, co mu vadí. Často toho psa něco stresuje, něco mu nesedí apod.

capar
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2008 09:14
- Nahlásit

mno tak lidi díky díky...fakt mi haprují nervíky...dneska je teprv devět a už mám chut mu izolačkou svázat hlasivky nejhorší je fakt, když knííká celej den...chdoí doma a kníká, přitom venku jsme ted skoro fut, když mám ještě volno od školy...a jelikož je to ještě pěknej darebák a když tu má být sám, tak zlobí...tak ho vždyckyberu ven se záměrem ho utahat, což se mi zatím daří....tak já nevim, co mu chybí...je najedenej, napitej, vyběhanej, vyprázdněnej a drbu ho za uchem a on kníká...to bych mu jí...mno, ale nemůže se pesan porád být, že...tak prostě vstanu a nechám ho...a to pak další i hodiny slyším ne permanentně ale v odstupech kníkání...

pawLINka
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2008 09:29
- Nahlásit

Ty voe... Nemáš náhodou mojeho psa?
Tom kňučí celý svůj život. Jen tak... Z nudy, z radosti - prostě pořád kňučí. Vytáčí mě to už 6 let...

pawLINka
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2008 09:31
- Nahlásit

LucieS
Hele pokud je to "chronický" kňučení, tak ignorace nepomůže. Můj havan kňučí o samotě, kňučí se mnou, kňučí když ho seřvu, kňučí když ho lepnu přes tlamu, kňučí když ho ignoruju... On asi ani neví, že kňučí... Teda vysokým nepříjemným tónem ustavičně píská

PetraK
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2008 10:12
- Nahlásit

capar
Jí normálně? Řádí venku normálně? Zlobí normálně? Takže jistojistě nehumírá a jen tahá paničku za fusekli. Je to sice na makovici ale vydrž Prťka, vydrž, pošli ho na místo a tam ať si užije filharmonik , nebude to hned, to ne, ale když vydržíž, vzdá to. Páč přijde na to, že to je naprosto zbytečný.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2008 10:15
- Nahlásit

PetraK
Tak to vysvětli mému psovi. Ten to za 6 let nepochopil, že mu je to houno platný. Zrovinka teď jsem ho vykopla ven na zahradu a vydrží tam řvát klidně celý den. Já si ho nevšímám a nechám ho tam až do doby kdy se mi to bude hodit, ale kňučet bude celou dobu
Mám labilního psa a na to mu nic nepomůže...

Jinak přeji, aby to toho pséka zadavatele brzo přešlo.

PetraK
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2008 10:19
- Nahlásit

pawLINka

ty jo ale víš co já si myslím, že je v tom člověk NEVĚDOMKY nějak v začátku podpoří - mluvít rozhodně i za sebe . Jde jen o to najít tu chybu, možná jí sám člověk nevidí, neuvědomuje si jí a tak se hásky zacykluje . Ešus taky není zrovna kliďas a já jsem tak pěkná máčovka, takže se to doplňuje, ale přijde mi, že to není prostě přirozený pro toho psa, že ten problém je prostě v nás. Jen ho prostě nevidíme.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2008 10:26
- Nahlásit

PetraK
Já ti rozumím, ale klidně se přijď podívat jak to dělám s Tomem. Kňučí když si ho všímám i nevšímám. Je to opravdu hodně labilní a nevyrovnaný pes, který to v počátcích života neměl vůbec jednoduché, tak si myslím, že problém pramení někde tam... Prostě narušená psychika. Mu říkám furt, že je to psychopat
Ale myslím si, že tohle je jeden případ z x tisíců, takže u jiného psa určo pomůže důslednost, důslednost a zase důslednost.

Přeju hodně štěstí a zdaru

PetraK
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2008 10:36
- Nahlásit

pawLINka
Je to opravdu hodně labilní a nevyrovnaný pes, který to v počátcích života neměl vůbec jednoduché, tak si myslím, že problém pramení někde tam

To asi jo, to je jasný, že tam je to pak o něčem jiným, ale.... skočila mi na mysl jedna věc kterou jsem někdy někde -nevím kde - četla, že když má člověk pesana se špatnými životními zkušenostmi, měl by jakoby na to co tomu předcházelo zapomenout - tím nemyslím to, že zapomenu na to, že pes se bojí určité situace a budu to lámat přes koleno, to ne. Myšleno to bylo tak, že by ho člověk měl přestat jakoby litovat a vycházet z toho co se mu stalo a zacházet s ním jako s normálním. Ty jo nevím, jestli to píšu srozumitelně, páč aby to nevyznělo blbě, neumím moc vysvětlovat , že prostě tím, když se budu otáčet zpátky to komplikuju sobě i tomu psovi. Kurnik nejde mi to se vyjádřit tak jak chci

Kňučí když si ho všímám i nevšímám

myslíš tím, že kňučí třeba při hře?

PetraK
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2008 10:42
- Nahlásit

pawLINka

Mu říkám furt, že je to psychopat

má na to právo bejt psí-chopat, dyš je pes

pawLINka
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2008 10:44
- Nahlásit

PetraK
Hele, vím o čem mluvíš, ale tohle je na hlavu. Musela bys znát mě a mého psa. Není to můj jediný pes a mé jediné zvíře, proto na nějaké litování tady opravdu nezbývá čas

Při hře nekňučí. On si vlastně téměř nehraje.... Maximálně hrabe a loví fiktivní myšičky. U toho nekňučí, u toho řve...
Prakticky nekňučí jen když spí a nebo jde na procházku. pokud se teda nezastavíme. Jakmile přijdeme (ostatní psi jsou mrtví), tak kňučí. Ale nechci tady rozebírat mého psa, o toho tady nejde. Pokud si ale myslíš, že ho to dokážeš odnaučit, tak přijeď a můžeš mi říct co dělám špatně. Já si ráda nechám poradit
Ale s tím litováním jsi vedle. Ráno jsem ho vykopla na tu zahradu, teď jsem ho hodila do "odkládačky" a tam bude do venčení tak ve 2 hodiny. Pak ho pustím zase na zahradu, kde bude kňučet, a pak půjdeme se všema psíkama na vycházku, po které bude kňučet zase. Večer dostane nažrat a konečně usne
Je to špatná kombinace hyperaktivního psa s labilním a navíc věčně nemocným.

LucieS
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2008 11:20
- Nahlásit

Hele pokud je to "chronický" kňučení, tak ignorace nepomůže
Jenže to už je zlozvyk a ten se odstraňuje opravdu blbě.
Jde o to, že kňučení někde někdy začalo a tehdy člověk něco po*..l, jak píše PetraK, aniž by si to uvědomoval, a pomohl tak zlozvyk rozjet.
Můj názor je ten, že opravdu magor sám od sebe pes skoro nikdy není, v drtivé většině za to může člověk-majitel. Když si uvědomíte, jak toho psa ovlivňuje každá mikro prkotina, kterou uděláme, tak to tak musí být. Bohužel.

PetraK
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2008 11:30
- Nahlásit

pawLINka
Pokud si ale myslíš, že ho to dokážeš odnaučit, tak přijeď a můžeš mi říct co dělám špatně. Já si ráda nechám poradit

ne, já to nemyslela jako radu, ani nějak rejpavě, to bylo jen zamyšlení. Nemyslím si, že bych měla patent na rozum.

LucieS
Jde o to, že kňučení někde někdy začalo a tehdy člověk něco po*..l, jak píše PetraK, aniž by si to uvědomoval, a pomohl tak zlozvyk rozjet

Mluvím z vlastní zkušenosti , kdybych se nehlídala, tak ..... . Navíc - třeba to tak bude i u zadavatelky - člověk si říká - chudák pes, je tady celej den sám, musím mu to vynahradit........no ano, pravda, byli jsme sice celý tři hodiny venku, měl veškerou mou pozornost, ale on je tady prostě celý den tak sám, tak si chce užít mojí přítomnosti...... smeták kníkne, člověk reaguje a jejdááá už jedem!!

LucieS
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2008 23:29
- Nahlásit

Mluvím z vlastní zkušenosti , kdybych se nehlídala, tak .....
Naopak, jsi jedna z hodně mála, kdo hledá problém u sebe. To je super začátek.

Evelyna
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2008 00:36
- Nahlásit

Tak to jsem ráda že to má i někdo jinej, už jsem si myslela že tak blbýho psa máme jenom my. Naše čuba píská, kňourá, kňučí, chrochtá, pšíká, samozřejmě že ráda štěká a občas i vyje. V podstatě celý den vydává nějaké zvuky, repertoár má opravdu pestrý, od velmi tichého pískání které připomíná špatně namazané kolečko až po hysterické kňučení. Úplně nejvíc mi drásá nervy když jdeme na vycházku a ona spustí radostné kňučení které přechází do nervy drásajícího výskání, čímž dosáhne toho že jsem zralá na prášek na nervy. Dříve to dělala celou cestu na vycházce, ale to jsem jí odnaučila, tím že jsme se vracely a stále ještě vracíme zpátky domů, protože se prostě někdy neudrží.
Ignorování, okřikování, nepomáhá nic.
Je to hyperaktivní zvíře, ale pouze v tom směru že lítá, honí motýly a ptáky, nenosí míček, cvičení ji nebaví. Ostatní psi chrněj a ona si běhá po dvoře vrčí a štěká. Tak že nevím, netvrdí že se někde nestala chyba, ale podle mě je to hlavně v povaze, ostatní psi to nedělaj.

capar
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2008 08:18
- Nahlásit

tak já teda zkusím na pár dní či tejdnů ho vyhostit na místo, snad mu časem dojde, že je to za to knučení ) a jestli ne, tak budu tady s váma dál polemizovat :d ahoooj

kožíšek
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2008 11:02 - Změnil/a: kožíšek
- Nahlásit

Ahoj všem. Pročetla jsem si tu co jste psali ale moc jste mně nepotěšili (tím nechci nikoho urazit). Mám doma 16-ti měsíčního psa - kříženec zlatého retrievera a nějakého vořecha (moc šikovného - nakryl 9 fen než ho nechali vykastrovat). BOhužel můj drahý po mém každodenním odchodu v šest ráno kňučí a vyje a štěká na celý dům.. dokud jsem bydlela ve starém bytě tak si sousedi zvykli a nevadilo to tak, ale teď bydlím jinde a je to všude strašně slyšet ikdyž jej zavřu do kuchyně Nevím si s tím rady.. Jinak je zlatý a až na občasné pubertální výlevy krásně poslouchá, jenže to kňučení..
Když mu bylo půl roku tak úplně zmagořil a vet mi řekl že trpí separační úzkostí.. řekla bych že jsme se jí dost zbavili, ale to kŇučení po odchodu do práce (cca půl hodinky až hodina) prostě zůstalo a já nevím jak jej odbourat..
Proto jsem přišla sem a prosím moc o rady.. já to vydržím protožře kňučí když jsem pryč a vím že pak celý den prochrápe ale lidé okolo dělají problémy.. help.. a díky předem..
Ještě bych měla nejspíš dodat že po okřiknutí / bouchnutí na dveře s výrazným TICHO se na chvíli zklidní ale když slyší že jsem z chodby pryč tak začne nanovo (mohu to opakovat 100x a stejně po 101 odchodu začne znovu)

rain
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2008 12:29 - Změnil/a: rain
- Nahlásit

kožíšek

Jj, nezávidím, taky jsme si s příťou pořídili pesana, od záčátku takle vyváděl i když se člověk dvě minuty zavřel na záchodě, zkoušeli jsme trénovat odcházení, zvykat na klec, ...... Nějaké drobné pokroky byly ale prý byl slyšet až v pátem patře (bydlím v přízemí), ničil, jednou se i sám zranil atd. Takže když jsem chodila do práce, vozil ho příťa k nim na barák, když bylo hezky mohl být venku (i když ze začátku trochu vyváděl i tam) a když ne, nebyl problém protože byl pořád někdo doma...
Máme ještě jednoho prcka (fenu), teď už skoro pětiměsíční, ta byla od začátku v klidu, když jsem odcházela třeba do obchodu, dvakrát knikla a šla se radši vyvalit na gauč
S přítelem jsme se rozešli - když se psiska pořizovaly, byli jsme dohodnutí že kdyby něco, prcek bude jeho a Tyr (závisláček) můj, nakonec jsme se ale shodli že bude pro všechny zůčastněné lepší když to bude naopak... Tyr už byl stejně zvyklý být spíš venku, měl výcvik, příťovi rodiče na něj byli zvyklí...
Já mám přecejenom víc času se štěndu věnovat, nešílím když ještě občas udělá louži na koberec. Stejně chodíme skoro každý druhý den s oběma psiskama společně ven, tak se aspoň utahaj a je klid od obou
No, ale abych se dostala k něčemu podstatnějšímu, když byl prcek ještě moc malý, museli jsme je dost hlídat, Tyr viděl tak malý uzlíček vlastně poprvé a nejradši by ji umačkal. Ale když už na sebe byli víc zvyklí a věděli jsme že to bude ok, zkusili jsme je nechat v bytě chvilku samotné, ze začátku si taky ještě štěknul, ale za pár minut minut šli blbnout spolu... Neříkám že je to řešení, ale rozhodně jediný opravdový výsledek kterého jsme za těch několik měsíců dosáhli (jenom jsme to zkusili, jinak přebývaj každý jinde). Takže přeju pevné nervy

A co se týče kňučení, tak kromě té samoty teda nikdy problém nebyl Snad jedině když jsme byli u vody, Tyr se koupal, já tam vlezla taky, prcek se jěště vody bojí, nechtěla jsem jí zatím tak malou koupat...takže my ve vodě, prcek na břehu - začla kňučet, přišla blíž, strčila jednu packu do vody - začla řvát, vešla do vody (cca 2 cm) - začla ječet taky se na nás hodně lidí divně koukalo

kožíšek
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2008 12:39
- Nahlásit

Víš, rain, my se teď s přítulou přestěhovali do 1+1 a tudíž pořízení dalšího psiska není možné Máme ještě potkýsky a tak jsem doufala že Kenty bude mít "televizi" a nebude kňučet, ale nepomáhá to.. Je na mně závislý.. Když odejdu a přítul zůstane doma, tak Kenty kňučí také - hned ho okřikává, ale je to houby platné. Kenty si lehne ke dveřím a kníká si aspoň potichu aby ho "nebylo slyšet"

Dines
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2008 12:48
- Nahlásit

kožíšek
tak to tě upřímně lituju - taky jsem se před rokem přestěhovala a pesanovi trvalo půl roku než si zvykl, a přestal výt - teď prý kňourá někdy večer, ale lidi už u toho aspoň jsou schopní usnout ( zezačátku řval 8 hodin s jednou půlhodinovou přestávkou, demoloval byt, a byl slyšet v celém osmipatrovém paneláku i ve vedlejším vchodě)

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2008 12:50
- Nahlásit

kožíšek

hele a dělá tohle i když budeš doma, půjdeš do jiné místnosti a zavřeš dveře? jestli jo tak na tom by se dalo třebas začít, že se bude postupně učit být zticha, když je v jiné místnosti, pak bez okřikování když je s ním přítel doma, pak když bude úplně sám. Po chvilinkách.

rain
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2008 12:59
- Nahlásit

kožíšek

Jo, to je mi jasné, já z toho byla taky zoufalá... Říkám, dopadlo to jak to dopadlo, naštěstí příťa bydlí kousek a vídám psocha každou chvilku.... Jinak fakt nevím jak bych to řešila.
Jestli takhle vyváděl i v předchozím bytě, asi to nebude jenom tím že je teď v "cizím" prostředí.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání