| Autor |
Zpráva |
Mika
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2008 15:22
- Nahlásit
dnes rano som sla v brne podchodom a stali tam ako obvykle bezdomovci so svojimi psami a jedna fenka tam lezala na deke a pod nou sa vrteli a pistali male, slepe steniatka. bolo ich tam aspon 8! bolo mi z toho neskutocne tazko ked som si predstavila, ze vsetky do jedneho pravdepodobne skoncia tam, kde aj zacali - na ulici neviem, preco vo mne ludia takyto sucit nevzbudzuju, asi som divna... ale tych malickych mi bolo neskutocne luto.
|
arwen
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2008 15:25
- Nahlásit
Mika
taky se mi to jednou stalo...a kdybych mohla udělám cokoliv, aby se jim dalo pomoct...jenž tenkrát jsem na to doplatila
|
Filipes
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2008 15:27
- Nahlásit
Mika
Jestli je bezdomovci nechaji nejak přežít do 2 měsíců o čem trošku pochybuji tak by je pak mohli speněžit, spíše jde o to komu je prodají, a myslím že si opravdu nové majitele nebodou moc vybírat podle toho jak se o pejsky postaraji atd. Jsem rád že jsem toto neviděl na vlastní oči
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2008 15:30
- Nahlásit
Mika
Pro malinké zlepšení nálady, ne každej bezdomovec je na své psy hnusný- u nás máme chlapa, fuj exot,ale psa má krásnýho, vychovanýho a i dobře živenej vypadá. Pak druhej má fenku, fena je pořád hlazená, moc hodná, taky nevypadá zuboženě,naopak,taková kulička trochu- a když jí něco dáš, dokonce chlap i poděkuje- stávají o obchodu- jí dám vždycky,když tam jsou, jemu na pivo ale ne.....
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2008 15:31
- Nahlásit
Proč by u bezdomovců nemohli přežít? V zimě neřeknu,ale teď myslím,že naprosto v pohodě. Samozřejmě teoreticky mohou chytnout nějakou nemoc apod.,ale myslím,že pravděpodobnost bude jako v nějaké pěkné "množírně". A až povyrostou,tak si jednotlivá štěnda vezmou s největší pravděpodobností kamarádi těhle bezdomovců. Toť vše. Myslím,že většina psů bezdomovců se má daleko líp než polovina psí populace,která doma čůrá na plínku, v lepším případě obchází třikrát denně blok na flexině Jediné čeho by mi bylo líto je feňule,která bude s největší pravděpodobností rodit každý hárání,takže pokud chce někdo opravdu pomoct,může se domluvit a zaplatit kastraci
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2008 15:33
- Nahlásit
ja mam takovy zazitek, ze kdysi jsme u staromaku videli bezdomovce co mel naruc plnou stenatek...rozkosny snad neco jako labrous....chteli jsme je odkoupit...ale marne-nedali nam je i kdyz jsme jim rikali ze nebudou mit nouzi o zradlo, budou spat v teple a kdesicosi...proste se jich nevzdali...tak jsme tak sli druhy den zas a donesli jim alespon mlicka, aby meli asponz ceho rust...
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2008 16:52
- Nahlásit
Já bych to taky třá tolik nehrotila... Je to fakt člověk od člověka. U nás máme taky klienty - bezdomovce a ti maj ve svých kartách uložený i očkováky a pasy (ano maj je i čipovaný) a taky napsaný upomínky, kdy maj zase očkovat a tak podobně...
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2008 16:54
- Nahlásit
Nehledě na to, že ti psi jsou sice celej život venku (ale ruku na srdce - opravdu každej pes potřebuje postel?), ale zato jsou 24/ý se svým pánem. A ač se mezi nima najdou ludry, který svý psy kopaj a mlátěj, tak se mezi nima najdou i ti milující páníčkové. Tak jako všude jinde...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2008 17:52
- Nahlásit
já zkušenosti veskrze strašný ,všichni vožralý na s*ačky,poslední případ fenka NO,taková šmudla...doted jsem nikdy neviděla opravdu zlomenýho psa ,až jí ,ten kripl jí měl necelej rok,je fakt,že pak chodila bez vodítka,ale za jakou cenu .Mlátil jí za věci,kterejm nemohla rozumět i kdyby měla ííípo 15 .Už jsem přemejšlela,že jí koupim nebo tak,ale pozdě...asi před 2 měsíci prý přišla štára do toho jejich smaradlavýho pelechu a páč Lejdy vrčela,tak jí zastřelili Leda hovno,sežrali jí natuty Už jí nic netrápí,ale doufám,že ten sráč brzo zdechne a nebude to příjemný Jak jsem ho tak poslední dobou viděla,myslim,že to není nereálný
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2008 18:20
- Nahlásit
davidkova renata
6 cervenych, 3 zlute, slecno to se nedivte, ze pak dohravate sama.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2008 18:35
- Nahlásit
davidkova renata
,myslim,že to není nereálný
hm mě stačila fenka NO v Kralupech..od bez´dáků...17 kilo živé váhy..celkem dost hroznej pohled...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2008 18:39
- Nahlásit
argosek
6 cervenych, 3 zlute
no a??eště mám v záloze bludišťáky
sarax
17 kilo živé váhy
šmejdi sou to! ,líný,vožralý,vysmažený ,zlatý komunisti ,za těch by si takhle koule válet za naše prachy nemohli
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2008 18:54
- Nahlásit
tady u nás žije chlap a má sebou jezevčíka,už několikrát jsem vyděla,jak ukazuje očkovák policajtům a měl ho vždy ok,je tedy živenej co najde v popelnici,ale ten pes není zavšivenej,má lesklou srst a je to mazel
|
janakou
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2008 19:16
- Nahlásit
davidkova renata
Za tvoje prachy se neválí bezďáci, ti většinou nedostávaj nic nebo polívku z charity, za tvý prachy se válí ti slušně vyhlížející načesaní a vymydlení politici...pravděpodobně mají v kotci 2x2 m za svou luxusní vilkou labradora coby živou dekoraci. Ven pes nechodí, zlikvidoval by anglický trávník.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2008 19:18
- Nahlásit
janakou
No, tak nějak. Voni totiž nemaj ani občanky, tže neberou ani žádný dávky a žijí z toho co vyhrabaj z popelnic... A nebo max využijí nějakou sociální službu...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2008 19:38
- Nahlásit
janakou
bullvnouzi
za moje prachy se válí kdekdo a ty vymydlený politici mě se*ou taky.Ale pro bezdáky nemám žádný pochopení,trvám na tom,že jsou to líný vožralové co se jim nechce makat a dnešní režim jim to dovoluje.Člověk se může dostat do průseru,i se na chvíli tim bezdákem stát,ale pokud je co k čemu,zase se z toho vyhrabe,vždycky je možnost.Oni ne,jim to vyhovuje.Měli jsme ondá v příbuzenstvu jednu samaritánku co pracovala v Naději nebo jak se to jmenovalo.Tam se mohli vyspat a dostali i jídlo ,ale podmínka byla,že musí být střízliví.To se jim ovšem nezamlouvalo,takže se radši spousta válela vožralá v parku a vykřikovala,jací jsou oni chudáčci,že nemají kde spát a co jíst a že musí žebrat Sorry,ale to neberu.Já mám 4 zaměstnání a dřu jak ukrajinka abych uživila sebe,dítě a psa.No a oni si holt válej ty koule.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2008 19:43
- Nahlásit
davidkova renata
slecno renato, co vam brani opustit vase 4 zamestnani a jit se valet do parku?
a stran te nadeje - to meli kazdy den uplne prazdno? to se mi nechce verit - ale pokud ano, pronajmu domecek, sbalim psy a kocky a odstehuju se tam. kazdou noc budu spat na jine posteli.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2008 19:48
- Nahlásit
davidkova renata
No ty woe. Kdybych se měla nervit nad takejma cipinama, tak nedělám celej den nic jinýho.
A víš co? Já jim pomáhám už pět let. Tže jediný, co z toho vidím, je nějaká tvoje frustrace z toho, že nerozumíš tomu, proč se tohle může dít.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2008 19:48
- Nahlásit
argosek
co vam brani opustit vase 4 zamestnani a jit se valet do parku?
morálně volní vlastnosti,pane To je ten rozdíl mezi bezdáky a těmi ostatními
to meli kazdy den uplne prazdno
to nevim,já tam nebyla ,ale ona přišla krapet o iluze,páč zjistila,že pomoc bližnímu svému někdy ztroskotá na flašce ironu
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2008 19:54 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit
bullvnouzi
Tže jediný, co z toho vidím, je nějaká tvoje frustrace z toho, že nerozumíš tomu, proč se tohle může dít.
no jasně že frustrace ,díky za rozbor ,paní psycholožko .Dít se to může z různých příčin,to je jasný,ale důležitý je ,zda v tom jeden setrvá a najde zalíbení anebo se pokusí s tím něco udělat.Nemám zájem o tenhle druh debaty,nakonec by se eště mohl někdo zastávat těch chudinek smažek .Nejsem a nikdy nebudu samaritánka,lidi mě v zásadě nezajímaj,ani za to nějak nemůžu,ale je to tak.Mě zajímala ta ubohá,zlomená fena,která si prožila peklo než konečně umřela Doufám,že se to tomu šmejdovi vrátí i s úrokama a vůbec mě nezajímá,z jakejch příčin se to dělo.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2008 19:55
- Nahlásit
davidkova renata
slecno renato, pomoc bliznimu neztroskora na flasce ironu jako spis na tom, ze clovek od blizniho sveho za svou pomoc ocekava vdek a ejhle - vdek nikde. clovek tento vdeku nedockavsi se opusti-li cestu s dobrymi umysly nastoupenou, muze byti prirovnan k plevum, jez od zrn sitem oddelena jsou a uaiiuaieee
pokud jedine, co vam brani v tom stati se bezdomovkyni jsou moralne volni vlastnosti, pak trikrat vam slava. mi by mnohem vice chybelo teplo unimobunky, splachovaci zachod a lednicka plna sladkosti.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2008 19:56
- Nahlásit
davidkova renata
Strašnej negativista.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2008 19:58
- Nahlásit
argosek
Máš sladkosti v ledničce?
|
argosek
Člen |
- Nahlásit
bullvnouzi
pockat, ted jsem zmaten-vy jste psycholozka? a neni i slecna dejavuova psycholozka? jaky je mezi vami vztah? jsou nekde k dispozici vase fotografie - nejlepe an pri praci s privrenymi ocima dunmate nad neboheho pacienta psychickymi problemy?
|
davidkova renata
Člen |
- Nahlásit
bullvnouzi
Strašnej negativista
nee,realista
argosek
mi by mnohem vice chybelo teplo unimobunky, splachovaci zachod a lednicka plna sladkosti
no tak to samosebou hned po morálně volních vlastnostech (možná teda spíš eště před nima )
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2008 20:00
- Nahlásit
bullvnouzi
no mam tam ingredience (jogurty, tvaroh, mleko, obcas banany) - ty se pak smichaji s ingediencemi ze skrine a pak je na par minut na svete dobre
davidkova renata
a nebo mezinima? ostatne, skoda, ze je tak osklivo, mohla jste si na sobotni vychazku vzit kratasy, at ty vase moralni vlastnosti konecne vidim na vlastni ocy
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2008 20:00
- Nahlásit
argosek
Dejavu je psycholog (bo dokonce psychiatr?), já si na něj jen hraju.
davidkova renata
Nn, negativista. Fakt...
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2008 20:02
- Nahlásit
bullvnouzi
to jsou mi vypecene hry, slecno bullovavnouziova
|
davidkova renata
Člen |