Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Máte slovo...
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
choco
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2008 11:00
- Nahlásit

http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/10175540660-m ate-slovo/208572230800020-19.06.2008-21:40.html

Bára a Sam
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2008 12:00
- Nahlásit

choco
díky za odkaz, zajímavá diskuse. Jílková umí, jak jsem jí v Kotli nemusela, tady je dobrá..

Bára a Sam
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2008 13:36
- Nahlásit

janika
moderovat. Líbí se mi, že ví, kdy komu skočit do řeči

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2008 13:48
- Nahlásit

Bára a Sam
Líbí se mi, že ví, kdy komu skočit do řeči
tsss,koukalas někdy na Krause?? Ten v zásadě nedělá nic jinýho než skáče někomu do řeči

jinak nevim,asi to bylo moc kátký a moc lidí v tom aby se něco fakt řešilo či to vůbec k něčemu bylo.

Fajka
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2008 13:51
- Nahlásit

jinak nevim,asi to bylo moc kátký a moc lidí v tom aby se něco fakt řešilo či to vůbec k něčemu bylo
Náhodooou pro mě to bylo poučný, páč sem zjistla že sem horký kandidát na utracení včetně psa
pče si obě vobčas zavrčíme

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2008 13:52
- Nahlásit

Fajka
Náhodooou pro mě to bylo poučný, páč sem zjistla že sem horký kandidát na utracení včetně psa
pče si obě vobčas zavrčíme

jo tak taghle jo,mě by zas asi měli vykastrovat bo bejvám vobčas dost agresííívní a neni vhodný mě rozmnožovat.

Bára a Sam
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2008 13:54
- Nahlásit

davidkova renata
koukalas někdy na Krause??
pravidelně

aspoň že ten pan poslanec něco navrhuje a už vim kam si strčit ruce až po mě vystartuje pes

Fajka
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2008 13:56
- Nahlásit

davidkova renata
bo bejvám vobčas dost agresííívní a neni vhodný mě rozmnožovat.
no to mě paní takýýýýý ták se toho držím a nerozmnožuju

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2008 14:05
- Nahlásit

Fajka

tak si hlavně hlídej buňky. Mozkový

Fajka
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2008 14:07
- Nahlásit

PetraK
jako aby mi neprdla céfka jo?

Fajka
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2008 14:20 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit

janika
kde?
no to právě nevím kde, když si mám hlídat mozkový buňky a přitom já v tý kebuli ničehož jinýho než piliny nemám

proto jsou lidi v pokročilém věku vymaštěný...no někdy i dřív ahaaa to je vono tak už vim...

Ale ten pán v tom tričku s vlkem byl převelice zajímavý... takový distinguovaný.... to se hned pozná, to jo..

Bára a Sam
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2008 14:31
- Nahlásit

isdpch
to už by mohl moderovat Čert
kdo je Čert?

Dines
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2008 21:02
- Nahlásit

Bára a Sam
to už by mohl moderovat Čert a bylo by to lepší
ISDPCHovo mazlíček teda pani jak dlouho se tu už vyskytuješ?

Benda
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2008 21:36
- Nahlásit

dobrý večer jak se vám líbilo/nelíbilo moderování paní Jílkové a proč?
Mě se to líbilo

Dines
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2008 21:47 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit

Benda
Právě na to koukám a zatím dobrý

No, ale chtělo by to tak o hoďku delší - místy to i vypadalo, že by vymysleli něco rozumnýho

A osobně muj názor? Nedělit psy ani podle toho jakou škodu mohou kousnutím napáchat - buď pes agresivní je , nebo není, a je putna, kolik váží, kolik atmosfér má stisk a podobně
A člověk trestaný za násilnou trestnou činnost by teda kdyžuž fakt neměl mít psa žádnýho - " bojovýho " by používal jako zbraň, gaučáka jako oběť, a teda nemyslim si, že i takový pokousání od pidipsa by bylo něco příjemnýho

monika
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2008 01:33
- Nahlásit

No mě jako malou pokousal pes 2x. Jednou to byl kokr a přišívali mi ret a podruhé to byl zdrastvuj-zdrastvuj a sešívali mi čelo a obočí. Ani jednomu jsem neubližovala a dostala jsem sadu.
Pak mě jako velkou při výcviku pokousali psi, co jsem měla na starost, taky nic mnoho, ale byli to NO a jednou hysterická fena rotwika. To mi nešili nic, hojilo se to samo. Ale rozdíl v tom, jak to bolelo a jaké jsem měla psycho bloky nebyly. Pak už jsem byla jenom ve střehu s každým psem, který se kolem mě mihnul. Ted mě nedávno pokousala moje vlastní fena. Byla nemocná a nemohla za to. Psychicky mě tohle kousnutí bolí asi nejvíc i když vím, že to ona nijak ovlivnit nemohla. Ruka se hojí blbě a pomalu. Není rozdíl v tom, jaký pes kousne. Nebezpečný svým způsobem je nevychovaný pes jakékoliv rasy a velikosti. Je to o lidech a o tom, jaký člověk si psa pořídí a proč si ho pořídí. Když jsem brečela u veta kvůli Dorky, povídali jsme si o majitelích psů, kteří k němu chodí. On je dělí na tři skupiny: majitelé, chovatelé a ti ostatní.
majitelé jsou ti, co mají psa v kotci. Pes je image nebo je to hlídač, nakrmí ho, když má pes štěstí, jde na procházku, má jen to nejnutnější a když je nemocný, zajímá je, kolik to bude stát. Když moc, uvažují o utracení a raději si pořídí jiného psa.
chovatelé jsou ti, co je mají na prachy, když je pes nemocný, tak je k ničemu a když umře, tak si koupí další kus.
ostatní jsou ti, co jim pes spí v posteli, oni s ním tráví spoustu času, pro psa by obětovali poslední pětník a když je nemocný, tak hystericky ječí na veta ať s ním něco dělá a je jedno, kolik to stojí.Když pes umře, tak se psychicky hroutí a ptají se, proč zrovna jejich pes. Myslím si, že kdyby byla jenom ta poslední skupina, tak není třeba nesmyslných vyhlášek, zákonů a třenic. Tyhle nic nevyřeší a nadělají ještě větší peklo.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2008 07:31
- Nahlásit

monikaMyslím si, že kdyby byla jenom ta poslední skupina, tak není třeba nesmyslných vyhlášek, zákonů a třenic
Moni, já bych to viděla trochu jinak. Mám pocit, že majitelé posteláků jsou někdy proti bullům a velkým psům zaměření nejvíc, a ač se hroutí, když jejich pes má třísku, cvičit ho nebudou, vosit na vodítku nebudou, páč by se trápil.

Tchor
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2008 08:31 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit

monika
Moniko tech zkupin je mnohem vic, ale z te tve posledni zkupiny je naprosta vetsina pokousanejch lidi, protoze to nehorsi co muzes psovi s psychykou udelat je to ze z nej zacnes delat cloveka. Jak uz psala Mucholabka Tahle skupina velmi casto psy jen rozmazluje, ale nevychovava psi casto nemaji ani zakladni poslusnost.

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2008 08:56
- Nahlásit

monika
no comment, myslím,že by to bylo na delší povídání, ale o tom souborném názoru a o Tvém veterináři si myslím své...jistě velmi dobře rozumí svému oboru, ale nerada bych u něj viděla psa od sebe.

replik
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2008 10:18 - Změnil/a: replik
- Nahlásit

Teď jsem byla nakoupit v malém městečku ve středočeském kraji. Na vodíku byla jenom moje hodná, naprosto přátelská choďačka, ostatní psi(asi 10), které jsme potkali byli na volno a bylo to několik uštěkaných kříženců důchodců(nejenom, ale převažovali), různé velikosti, bez optání a zjištění, jak je moje čuba přátelská jí někteří otravovali, oštěkávali. Laská z jejich majitelů naprosto čišela, ale vychovanost a ohleduplnost k druhým fakt ne. Taky jsme potkali jednu ridgebacku navolno a ta se na nás vrhla a já musela čubu bránit. Zase prostě příhoda na nervy. Aby byl výčet celý, tak ještě jednoho naprosto vychovaného pita, tomu jedinému bych odpustila, že byl na volno. Celou dobu ve městě šel nalepený paničce na nohu a nic ostatního ho nezajímalo.

Takže pejskaři, plní lásky ke svým miláčkům fakt ohleduplní a zoodpovědní moc nejsou. V zásadě celá ta raní procházka byla spíš děsivá a nepříjemná a mohli za to pouze a jenom pejskaři a vychovaného psa, aby člověk hledal lupou.

Siria
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2008 10:29 - Změnil/a: Siria
- Nahlásit

replik to znám, jenže u nás má většina lidí psy na vodítku. I když nesouhlasím s tím, že ten, kdo má psa rád, ho zákonitě rozmazlí a udělá z něj asociála. Například moje fenka se mnou spí v posteli, denně se s ní mazlím, a přesto když jí pustím na volno, tak jediné, co ji zajímá, je klacek, který chce furt házet. Ostatních si moc nevšímá, maximálně se zastaví, chvilku zvědavě kouká, a pak jde dál.
Jinak, na cvičák jsem s ní nikdy nechodila, ale základy (přivolání, sedni, lehni, zůstaň, apod.) má.

cilka
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2008 10:34 - Změnil/a: cilka
- Nahlásit

Pořad " Máte slovo " :no nejlíp na mne zapůsobil asi tolik diskutovaný Desenský , ten si aspoň pořád hájí to svoje . Zdá se , že je už poučen a drží se ve výrocích zpět .
Hned po něm mi byla sympatická paní Todorová , která řekla " Lidé kteří mají problém sami se sebou mají problém i se svými psy " , na tom určitě něco bude ...
Pobavila mě paní Jansová , šéfredaktorka , naprosto nechápu co tam dělala , krom toho že se asi přihlásila aby se veřejně zhádala s R.D. , chvilkami to vypadalo , že jí upadne hlava , jak s ní neustále driblovala .
Stejně tak komické bylo vystoupení pana Dubna a jeho zastání se policie , že pořádá i kroužek pro malé děti ...v rámci osvěty .
U jeho výroku " Když někdo přejede někoho autem , když někdo někoho pokouše psem " jsem se už smála nahlas ....
Paní doktorka Žertová jako by tam ani nebyla krom toho kývání si hlavou do taktu a tou šéfredaktorkou .
Pan poslanec Tejc pronesl zajímavou větu " Někteří majitelé jsou agresivnější než jejich psi ", to je svatá pravda , neodsuzuji ale nikoho z těch aktérů ,je to jen můj náhled .

monika

No ,myslím , že ten veterinářům rozbor je dost mimo , pokud s ním když ho zde parafrázuješ souhlasíš tak potěš koště .
Tyhle nic nevyřeší a nadělají ještě větší peklo. , zastávám názor že největší peklo právě dělají Ti posledně jmenovaní ...

replik
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2008 10:40
- Nahlásit

Přiznám se, že dneska bych byla opravdu vděčná, kdyby je u nás lidičky měli na vodítku, měla bych daleko příjemnější ráno.

Nikde jsem tam nepsala, že je v tom rovnítko (kdo má psa rád = pes asociál), ostatně vzhledem k provozu, který tam byl, by bylo pro všechny psy lepší být na vodítku. Je to prostě o ohleduplnosti a výchově a to ti, co jsem potkala většinou naprosto postrádali.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2008 10:54
- Nahlásit

Se teda jako moniky musim zastat a to proto,že si nemyslím,že ta poslední skupina je taková jak jste tu všichni popsali.Myslím,že měla na mysli prostě takové lidi jací jsou ve většině třá tady na diskuzi,kdo prostě nemá psa jen na výdělek či proto,že je moderní..je to zbytečný slovíčkaření,to jo,ale nenavážela bych se do ní zrovna kvůli tomuhle,určitě to tak nemyslela.Btw...kdo z vás se v tý poslední skupině nepoznává?Já teda úplně a fakt si nemyslím,že mám neovladatelnýho psa(ostatní mohou dosvědčit) a taky mě žádnej nějak extra neraf

cilka
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2008 11:20
- Nahlásit

davidkova renata
se nenavážím , nesnáším kategorizování , a co se např ,mě týče , se poznávám ve všech skupinách ...psi jsou občas v kotci ,i na prochajdu se dostanou , jsem chovatel , protože psi se prostě nepěstují a protože mám chovný jedince ale bez odchovů , takže ani ty prachy , poznávám se i v ostatních no jistě , jen hystericky neječím na veta , pokud je to tedy nějaký poznávací znak pro " ty ostatní " ....

Benda
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2008 11:24
- Nahlásit

davidkova renata
fakt si nemyslím,že mám neovladatelnýho psa
tak se pořád nevytahuj, počkej až se lidi naučí telefonovat na policii. Nějaký babce se bude zdát hlasitý projev NYNY jako agrese, brnkne na VB a městská tam dorazí do 5min. NYNY šoupne do klece a odveze na prozkoumání na stanici. Tam k ní hoděj kočku Nyna jí zmastí a seš bez psa

aren
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2008 11:28
- Nahlásit

davidkova renata
Jo, já myslím, že i Tchořovi psi jsou z té třetí skupiny. Určitě je nemá pořád v kotci ani pro prachy. I nějaké obrázky z postele jsem viděla Akorát asi T.hystericky neječí, ale věřím, že pro svého nemocného psa udělá všechno, co může.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2008 11:33
- Nahlásit

Benda
, počkej až se lidi naučí telefonovat na policii
tsss,tak to su klidná
aren
Jo, já myslím, že i Tchořovi psi jsou z té třetí skupiny. Určitě je nemá pořád v kotci ani pro prachy. I nějaké obrázky z postele jsem viděla Akorát asi T.hystericky neječí, ale věřím, že pro svého nemocného psa udělá všechno, co může
no já si právě myslim totéž

Benda
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2008 11:39
- Nahlásit

davidkova renata
a co seš klidná. Městská bude mít prémie, posuzovatel agresivity kulaté razítko a xtísíc za ks posouzeného psa, magistrát se bude vytahovat jak pěkně řeší agresivní psy, babka cos jí jednou podrazila hůl v delvitě bude mít novou zábavu s mobilem a ty za rok zaplatíš 20litrů za to, že posuzovatel milostivě uzná že s tou kočkou to byla hra nikoliv agrese

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2008 11:48
- Nahlásit

Benda
a co mám jako dělat???!!Mám dát čokla do lepčích rukou už ted nebo jako co?Tak s tim di něco udělat,když víš co a jak.Se nepo*eru,stejnak si udělám co budu chtít a navíc Nyný na sídlišti vyhrála neoficiální anketu o nejvychovanějšího čokla a to i mezi hysterickými pejskaři

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání