Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Máte slovo...
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
mac1
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2008 11:53
- Nahlásit

jsem nepochybně členkou třetí skupiny ( naštěstí zatím psům nic nebylo, tak nevím jak moc bych byla hysterická na veta ) a moji psi jsou ovladatelní a nedělám z nich lidi a někdy mám něco proti "bullům" , protože když ten staford u nás vletí na louku, přičemž majitelka stojí nahoře na chodníku a řve na psa, který na ní se*e a ten se prsí na psy , tak mi to fakt vadí víc než když se podobně bude chovat třeba jezevčík a jestli vet opravdu dobře rozumí svému oboru, tak bych k němu určitě se svým psem šla, protože ta odbornost je pro mě v tomto případě podstatná . A jdu zkontrolovat pejsky, jestli jsou přikrytí, jestli se neodkopali. A že se někomu zdá, že právě majitelé psů z této skupiny mají nejméně vychované psy.....nepotkáváte venku zejména právě tuto skupinu majitelů se psy ? Nelze to přeci brát absolutní hodnotou , ale v nějaké relaci

Benda
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2008 11:55
- Nahlásit

davidkova renata
a co mám jako dělat??
koupíš Nyny obleček s nápisem vodící pes ale co já. Minule nějaká babka říkala že Benda je ten pitbul o kterých se pořád mluví. Si vem až pujdem z vinotéky ovíněný slivovicí a babka se lekne, řekne si pitbul a opilec. Než se nadějem tak jsme oba v kleci.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2008 11:59
- Nahlásit

Benda
Minule nějaká babka říkala že Benda je ten pitbul o kterých se pořád mluví. Si vem až pujdem z vinotéky ovíněný slivovicí a babka se lekne, řekne si pitbul a opilec. Než se nadějem tak jsme oba v kleci.

to máš blbý,kámo,vůbec nevim co bysem ti poradila bo abstinenci si fakt netroufnu
mac1
A jdu zkontrolovat pejsky, jestli jsou přikrytí, jestli se neodkopali
ale nech jim vodevřenou ventilačku aby se nezapařili...

mac1
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2008 12:03
- Nahlásit

davidkova renata
jo dík, otevřu , bych je pak musela něčím mazat a dávat jim pyžámko

Benda
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2008 12:15
- Nahlásit

davidkova renata
tu mi teda nerad alespon ne do pondělí, páč na zubní pohotovost teda fakt nechci. Navíc je zatím klid neb jsem slaměný psovod i otec
No nic jsem chtěl celou dobu napsat, že paní Jílková se mi v tom pořadu moc líbila a hezky ho moderovala.

gabifi
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2008 16:39
- Nahlásit

zkoukla jsem to, Jílková docela dobrá, občas jsem se musela jejim šťouchancům zasmát, rozdávala je nezaujatě, takže všem
Desenský byl poměrně opatrný, což se mi líbilo a nejhorší z kynologů-odborníků byla asi paní "redaktorka doktorka Zorka Horká" Debaty na téma co je a co není bojový pes už jsou nudné, podstata je jinde, a její start na Desenského jsem vůbec nepochopila.

dejavu
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2008 18:44
- Nahlásit

Kdo byla ta Zora Trojanová? Znáte ji někdo?

Benda
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2008 20:35
- Nahlásit

gabifi
co je a co není bojový pes už jsou nudné,
tohle je tak složitá otázka že nezávidím nikomu kdo jí musí na úrovni legislativy řešit.

Desenský byl poměrně opatrný,
a její start na Desenského jsem vůbec nepochopila.
Mě taky přišlo, že Ruda byl dost opatrný ale celkem to chápu a zjevně se jedná o vývoj a zkušenosti které ho potkaly.
Pokud jde o to jak reagovala paní šéfredaktorka tak mi přijde že neměla prostor na vysvětlení a její reakce je zkreslená a současně že to velkolepé vrčení kterým je RD proslulý je tak moc blízko tomu jak lidé komunikují se psy, že by se mnoho z nich divilo jak moc dělají věci jako on aniž si to uvědomují. Aneb ta hranice ja tak tenká až je tlustá

argosek
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2008 21:46
- Nahlásit

gabifi

zkoukla jsem to, Jílková docela dobrá, občas jsem se musela jejim šťouchancům zasmát, rozdávala je nezaujatě, takže všem
Desenský byl poměrně opatrný, což se mi líbilo a nejhorší z kynologů-odborníků byla asi paní "redaktorka doktorka Zorka Horká" Debaty na téma co je a co není bojový pes už jsou nudné, podstata je jinde, a její start na Desenského jsem vůbec nepochopila.

ja videl jen kousek, pac nemam tv a musel jsem se koukat [pres internet a to mi zpomalovalo stahovani nemravnych obrazku, coz mi za to nestoji, no a zrovna mluvila dr. zertvova a docela me zklamala. podle toho, jak se o ni pise na internetu, jsem cekal neco jineho. ale treba to bylo jen tim, ze tam museli mluvit hutne a nemeli cas na nejake dlouhe vysvetlovani.

argosek
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2008 21:47
- Nahlásit

Benda

friezabrd uuuuuuuuu friiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
mejdfdzonlenn

gabifi
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2008 09:24
- Nahlásit

Benda
argosek
opravdu neměli čas říct ani celou větu, o myšlence se nedalo mluvit vůbec. Ale s tím určitě počítali předem. A jestli věděli, kdo bude diskutovat, mohli se kynologové domluvit a kopat v rámci možností za jeden tým.

AOZ
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2008 11:40
- Nahlásit

tak jsem se na to podívala pro mě třeba výrok Když někdo přejede někoho autem , když někdo někoho pokouše psem je docela dobrý a pro mě vyjadřuje tu právní odpovědnost majitele psa,věc zde přirovnáno k majiteli auta , věc, kterou si zřejmě málokdo uvědomuje. Jinak mě to spíš rozčílilo, třeba paní Todorová, podle dost evidentně "bojuje" proti "bojovníkům"

sarax
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2008 11:45
- Nahlásit

AOZ
, podle dost evidentně "bojuje" proti "bojovníkům"

třá ta bezva austrálie..vykastrovaný a nedováží se..
i když tu byla tedka teta co bydlí v Perthu a bratránek jí volal že maj doma překvápko ..holčičku RTW,tak nevim no

AOZ
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2008 12:06
- Nahlásit

sarax
bezva austrálie přesně

monika
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2008 14:42 - Změnil/a: monika
- Nahlásit

Sali a ostatní
myslím, že jsi nepochopila, co jsem tím chtěla říct, vlastně jsem to nedopsala. můj veterinář je to nejlepší co tady v širokém dalekém okolí je a věř, že bys možná za takového veta byla opravdu víc než vděčná. nebudu rozepisovat, co všechno dokáže a jak je dobrý, z jakých dálek za ním lidi jezdí, to nemá smysl, jen jsem tím chtěla říct a to je to, co jsem nedopsala a co myslí i on, že kdyby se všichni lidi starali o své psy zodpovědně, nebrali je jako zdroj výdělku nebo jako doplněk k domu, záleželo jim na tom, co ten pes cítí, jak mu je a jaké má potřeby, jaké potřeby mají lidi kolem a jaké jsou povinnosti majitele, tak ten zákon není třeba.

a "hystericky" řvu v ordinaci i já. on je totiž z těch, co makaj rychle, dobře a potichu a já jsem majitel prudič, který chce vědět co dělá a co bude následovat.
a patřím do třetí skupiny i když psy mám dopoledne v kotci, Lexana čeká mladé, chrápou v posteli, věnuju jim více času než rodině a serou mě psi, kteří mají nezodpovědné majitele. A jsou mezi nimi bohužel i "tzv bojová plemena".

sarax
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2008 15:45
- Nahlásit

monika
A jsou mezi nimi bohužel i "tzv bojová plemena".
no jsou mezi nimi..a je jich halda a mě vadí to sortováníjako pokud maj bejt na vodítku tak teda všichni abych já měla velkýho psa na voďáku a malej nás jak je zvykem obtěžoval štěkáním to mě nebere
ale fakt je že kdyby byli všichni zodpovědní byl by klid..jenže to se asi nestane

cilka
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2008 17:07
- Nahlásit

AOZ
já si např. uvědomuju , tu právní souvislost jen jsem se prostě musela smát , ta formulace při představě je mi zkrátka směšná ...

monika
no , když se započítám do ostatních ...mě se prostě nelíbí jakékoli kategorizování , škatulkování , narozdíl od Tebe mě neserou nikdy psi - jakýkoliv , ale vždy jen páníci , nekecám o zodpovědnosti pokud sama nejsem zodpovědná ....např co se chovu týče . Nevím co jsi chtěla dopsat , to cos dopsala je vyjmenování kvalit týkajících se profesionality Tvého veta ,to neposuzuji , zbytek jsou běžný klišé ...no a jak už zmínila sarax ....fakt je že kdyby byli všichni zodpovědní byl by klid..jenže to se asi nestane .. souhlas utopie , proto jsem se k tomu rozboru dovolila vyjádřit ..

Sali
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2008 17:24
- Nahlásit

monika
skutečně jsme si nerozumněly, já bych si u člověka s takto prtesentovaným njázorem nedokázala představit v jeho majetku zvíře od sebe, jinak proti odbornosti kolegy na psíky/já jsem na lidi nic nemám.
Nesnáším jednoduché škatulkování , nesnáším diskuse o věcech bez dostatečných podkladů, a nesnáším určité lidi vůbec, takové, co se vždy ochotně vyjádří ke všemu, ať o tom něco ví či neví,
znám kolegy, kteří se rádi kategoricky vyjadřují z titulu své profese k úplně všemu, o co se své praxi zavaděj, a´t je to praxe humáání či veterinární, askutečně je miluju, zjm. v nemocniční jídelně u stolu, kde bývají nejchytřejší.
Takže asi takhle.
Jinak nic ve zlým oboustranně, jo?

monika
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2008 18:02
- Nahlásit

sarax
"bojová plemena" jako výraz neberu ani já, proto ty uvozovkyznám bojovou čivavu a o té pan poslanec nemluvil.

Sali
Jinak nic ve zlým oboustranně, jo?
jasně, internet a vyjadřování psaného slova jsou k ničemu, z oka do oka je to lepší.

cilka
já se považuju za zodpovědného majitele psa a patřím do skupiny třetí jak jsem už psala. Já chodím s holkama ven denně na dlouhé procházky i když mám velkou zahradu, nikdy nejdou bez koše a dogaři se diví, že jim ho dávám všude. Holky jsou v pohodě a přesto koš prostě mají. Když nás míjí kolo nebo bruslař, či matka s kočárkem, jdou u nohy nebo na vodítku, nebo prostě zastavím a nechám je přejít. Moji psi nikoho neobtěžujou a já očekávám od ostatních, že si nás nevšímají. Bohužel ne vždy to tak je. I tak si vyslechnu blbé kecy ve smyslu, že tak velké hovado by se chovat vůbec nemělo. Osobně považuju naši Lexinu za nebezpečnější a zákeřnější než dogu. Ani já nemám ráda rozdíly. Jestli má mít pes náhubek a má být na vodítku, tak je jedno jestli je to doga nebo čivava. Jen je mi nekterých plemen opravdu líto, nehledě na to, že snad některé nemají ani čumáky na to, aby ten náhubek držel.

Jinak tu debatu jsem u veta zapříčinila já tím, že jsem se tam psychicky složila ze smrti Dorky. Dorka pro mě znamenala strašně moc a já to těžce rozdýchávám. Přišlo to nečekaně, rychle a dost drsně. Odnesla jsem to naštěstí jen já a Fany. Mohlo to dopadnout hůř, mohla jsem být ve zprávách a o nádoru na mozku by se nikdo nezmínil. Prostě by jen řekli, že se odehrálo další napadení psem. Brečela jsem tam, chtěla jsem aby mi to všechno vysvětlil a probral to se mnou. Proto mi řekl o tom, jaké lidi v ordinaci potkává. Proto mi řekl, že je má takhle na skupinky rozdělené (probírali jsme toho spoustu), jeho majitelé moc nezajímají, on tam je pro zvíře a je mu jedno, jestli je to pes nebo potkan. Sám má vipety a NO. Vipeti s ním běhaj u kola bez vodítek, nechápu kde při tom vytížení co má, najde ještě čas pro svoje psy. Je skvělý a já si ho velmi vážím.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání