| Autor |
Zpráva |
Mel
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 14:46
- Nahlásit
Stronghold
Kočky a psi: léčba a prevence před zablešením způsobeným Ctenocephalides spp. po dobu jednoho měsíce po jednorázové aplikaci.To je výsledek adulticidních,larvicidních a ovicidních vlastností přípravku. Přípravek je ovicidní po dobu 3 týdnů po podání. Prostřednictvím snížení populace blech, pravidelná měsíční aplikace březím a laktujícím zvířatům bude působit jako prevence zamoření vrhu blechami až do sedmi týdnů věku. Lék může být použit jako součást léčby alergické dermatitidy vyvolané blechami a prostřednictvím ovicidního a larvicidního působení může pomáhat kontrolovat stávající zamoření okolního prostředí blechami v prostorách, do kterých má zvíře přístup.
Kočky a psi: prevence onemocnění vyvolaných dirofiláriemi Dirofilaria immitis s aplikací jednou měsíčně.
STRONGHOLD může být bezpečně aplikován zvířatům infikovaným dospělými dirofiláriemi, podle
správné veterinární praxe je však před zahájením léčby STRONGHOLDem doporučeno, aby všechna
zvířata ve věku 6 měsíců nebo starší žijící v krajinách, kde je přítomen vektor, byla vyšetřena na
přítomnost infekce dospělými dirofiláriemi. Jako součást preventivní strategie proti dirofiláriím se také
doporučuje pravidelné vyšetřování psů na přítomnost dospělých stádií dirofilárií, i když je Stronghold
aplikován v měsíčních intervalech. Tento přípravek není účinný proti dospělým D. immitis.
Kočky a psi: léčba ušního svrabu (O. cynotis).
Kočky: léčba parazitóz vyvolaných dospělými oblými červy (Toxocara cati) a dospělými střevními
měchovci (Ancylostoma tubaeforme).
Kočky: léčba infestace všenkami (Felicola subrostratus)
Psi: léčba infestace všenkami (Trichodectes canis)
Psi: léčba sarkoptového svrabu (způsobeného S. scabiei).
Psi: léčba parazitóz vyvolaných dospělými střevními oblými červy (Toxocara canis)
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 14:47
- Nahlásit
blanulinka1
Mel
tak v tom pripade sem to zmotala a JEN na vnitrni parazity pusobi ten milbemaxa strongohld i na ty vnejsi....ale ani jedno neni urceno na klistata...ale podle lidi to nekterym psum na klistata tez pusobi
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 14:49
- Nahlásit
Já chtěla jen podotknout, že nefunguje na ploché červy, čili pes není po aplikaci kompletně odčerven.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 14:51
- Nahlásit
nika00
podle lidi to nekterym psum na klistata tez pusobi
tak to jsem asi ta některá
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 14:54
- Nahlásit
no, každopádně je to pěknej humus, přes kůži se to vstřebává do plazmy (včera jsem študovala antiparazitika, tak jsem teď chytrá jak rádijo ), takže bych to používala fakt jenom výjimečně při návštěvě jižních zemí, kde jsou ty srdeční červi běžnější...
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 15:01
- Nahlásit
no ta lecba je silna a celkem drasticka, ale zase kdyz vidim tohle...
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 15:04
- Nahlásit
nika00
sem právě doobědvala...
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 15:12
- Nahlásit
nika00
no, hnus fuj....
ale ačkoliv tím strašej, tak případů, že by to pes chytil někde v ČR, je hrozně málo... mám takový pocit, že jsem četla asi o dvou případech nebo co... Ale k moři bych taky šáhla po Strongholdu, to je jasný
|
abby
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 16:02
- Nahlásit
nels
Nevím,jak budeš mít staré štěně v době cesty do zahraničí,ale z vlastní zkušenosti bych psa pod 1/2 roku na delší cesty nebrala.Čipování,očkování,.... beru jako samozřejmost,bez které bych nevyjela nikam.
Osobně bych si rozmyslela,jestli dovolenou nebo psa.Ono se ti to možná nezdá,ale je to pro psa velká zátěž.Obzvláště pro štěně,které není na cesty ještě zvyklé.
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 17:34
- Nahlásit
Mel
no já to používám i když jedu na Břeclavsko, kde je ten výskyt prej prokázanej a v ČR největší.....(sem byla u veta ptž. má pes zase sra*ku, a měli tam k tomu brožuru, tže sem upa stejně cyhtrá jak ty teď )
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 17:36
- Nahlásit
abby
No pokud se narodil začátkem května ...a my jedeme v půlce září... Tak si myslím, že by měl být "v pohodě"
Mar
Tam sou hnusný vobrázky co? Já právě taky plašila jak jsme jeli v létě k našim
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 17:39
- Nahlásit
blanulinka1
tak vole hlavně ale u vašich není břeclavsko ne?
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 17:41
- Nahlásit
Mar
no jo, ale je to J.M. a je tam řeka To víš, my tady v Práglu, takový radioaktivní kumáry nemáme...se těch vašich bojíme!!!
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 17:45
- Nahlásit
blanulinka1
ty si blbka ségra
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 17:48
- Nahlásit
Mar
No jo já vim... Ale su celá po tobě no...
|