| Autor |
Zpráva |
nels
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2008 13:58
- Nahlásit
Od jakého věku psa myslíte,že už je vhodné vzít ho sebou na dovolenou k moři? Myslím zejména kvůli všem očkováním a tak..
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2008 14:28
- Nahlásit
nels
Aby to bylo "košer" tak by to asi mělo být měsíc po posledním "štěněcím" očkování...
Štěníka chceš taky brát jo?
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2008 14:30
- Nahlásit
nebo spíše měsíc po vzteklině ne? tu psi mít musí, nebo se pletu?
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2008 14:43
- Nahlásit
younglady
nepletes. je povinna a bez ni nikam k mori psa nepusti...pak musi mit jeste cip, ten je take povinny (i kdyz ma pes tetovani)
|
nels
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2008 16:16
- Nahlásit
blanulinka1
u nas je vsechno jenom KOSER ) no ted jsem si psala s vetem a ten rekl,že to jde,napsal mi tam i nejaký rozpis očkování,takže jestli všechno proběhne jak má,tak štěník bude mluvit od mala italsky )
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2008 17:29
- Nahlásit
blanulinka1
nels
m asi naočkovat nestihneme, to by se malá musela narodit nejpozdějc cca 17.5., abysme měly všechno naočkováno tak jak se má
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 11:29
- Nahlásit
younglady
nebo spíše měsíc po vzteklině ne? tu psi mít musí, nebo se pletu? já to brala globálně všechno v kupě...
nika00
no jo...čip...Jsi mi připoměla, že ji musím nechat očipovat...což jsem nechtěla Nevíte někdo, kde v Praze seženu čip v tom měkkém "plastovém" pouzdře? Ne ve skle?
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 11:48
- Nahlásit
Tak jsem domluvená s vetem na zítřejší odpoledne na tento čip..
nika00
Ještě že jsi to zmínila, za 14 dní jedeme do Německa... Díky!
|
Danča
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 12:20
- Nahlásit
Já mylslím, že po EU pes mít čip snad nemusí ne? No poslední Itáli jsme jeli bez čipu, tak ještě, že nás nikde nekontrolovali, pokud je čip nutný...
Hele Dani, takže stále přemýslíš, že si ho vezmeš už teď?
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 12:23
- Nahlásit
blanulinka1
Nevíte někdo, kde v Praze seženu čip v tom měkkém "plastovém" pouzdře? Ne ve skle?
Proč ho chceš? Pár jich měli na Libuši, ale nevím, jestli už nejsou vyprodané.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 12:24
- Nahlásit
musi mit jeste cip, ten je take povinny (i kdyz ma pes tetovani)
to platí pro všechny evropské země?
jedem v srpnu do Rakouska a čuba má "jen" tetování
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 12:26
- Nahlásit
Radecha
Proč ho chceš abych si ho nechala implantovat na zátylek, kdybych se zatoulala Pro psa asi ne Nechci ten skleněný. Ale už to mám domluvený u nás na veterině... Díky.
|
nels
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 12:28
- Nahlásit
Danča
no uz jsou na svete,narodil se 7.5. a vet rikal,ze to kdyz tak pujde.takze ted uvidim jestli na nas nejaky prcek zbyl,narodili se totiz jenom 3 kluci
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 12:34
- Nahlásit
Janiii
Danča
No jak znám svý torpédo, raději ho dám... Ono to tetování... (může být nečitelný... navíc Béďa ho má v obou uších a kdyby to nějakej popleta popletl...) Jisota je jistota...
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 12:42
- Nahlásit
Doporučuji ošetřit něčím proti dirofilárii, pokud jedete tam, kde se vyskytuje.
|
nels
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 12:45
- Nahlásit
Radecha
jo,jo,to uz mame naplanovany,jedeme tam se psama uz potreti. ale diky
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 13:10 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit
Pro "obyčejné pejskaře": dirofilárie = srdeční červivost způsobená parazitem Vlasovcem psím, přenášeným komáry. Způsobuje chronické onemocnění plic a srdce, ktré je obtížně léčitelné a může vést ke smrti. Nevyskytuje se ale jen v jižných zemích, nýbrž už i u nás - Jižní Morava a také Jižní Čechy, ale i u blízkých sousedů: Slovensko, Maďarsko...
Prevence:
Milbemax® je účinný proti larválnímu stadiu, mikrofiláriím a do jisté míry i dospělcům.
Podává se v dávce 0,5 mg účinné látky milbemycin oximu na 1 kg živé hmotnosti.
Preventivní účinek Milbemaxu před možnou infekcí dirofiláriemi je 4 týdny po podání.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 13:14
- Nahlásit
nika00
proč čip když má tetování?
ze státní veterinární správy:
Identifikace zvířete - jsou dva možné způsoby, a to tetování a označení zvířete mikročipem. Tetování provádí poradce chovu nebo soukromý veterinární lékař. Tetování musí být čitelné. Označení mikročipem provádí soukromý veterinární lékař. K označení je možné použít pouze mikročipy splňující ISO normy pro mikročipy a čtecí zařízení - ISO 11784 a ISO 11785. Zvířata, která nejsou zapsána v plemenných knihách, musí být označena mikročipem.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 13:18 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit
Mel
...Myslím, že ten čip je pro celníky přijatelnější než kontrolovat tetování u 10ti psů... Nevím... taky jsem nechtěla, ale asi je to jistější mít obojí...
Andorra, Belgie, Dánsko, Estonsko, Finsko, Francie, Island, Itálie, Kypr, Lichtenštejnsko, Litva, Lotyšsko, Lucembursko, Maďarsko, Malta, Monako, Německo, Nizozemí, Norsko, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Řecko, San Marino, Slovensko, Slovinsko, Španělsko, Švýcarsko, Vatikán
- pas
- identifikace zvířete mikročipem nebo tetováním
- očkování proti vzteklině
- mláďata mladší 3 měsíců, která nejsou očkována, mohou cestovat, pokud jsou doprovázena pasem a od narození pobývala v tomtéž místě aniž by přišla do styku s volně žijícími zvířaty, nebo jsou provázena matkou, na které jsou závislá
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 13:19
- Nahlásit
Mel
ano, tohle plati v ČR...
ale protoze ted pojedem se psama do chorvatska tak sem vsechno zjistovala a pri cestovani za hranice je cip povinny pro kazdeho psa, bez vyjimky.
takze jsem sandy, i kdyz ma tetovani, musela nechat nacipovat a dokonce jeste budeme muset nechat udelat overeni od veterinarni spravy max. 3dny pred odjezdem
blanulinka1
neni zac
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 13:25 - Změnil/a: nika00
- Nahlásit
blanulinka1
nevis kolik stoji ten milbemax? a ma cenu ho aplikovat kdyz nam do odjezdu zbyvaji 3tydny?
na srdecni cervi jeste pusobi stronghold
a pak by me jeste zajimalo jaky cip na ten gumovy povrch? dik
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 14:26
- Nahlásit
nika00
Netuším, já dávala loni právě ten Stronghold, jeli jsme na pár dní na Moravu...tak pro jistotu... Asi bych v tvém případě dala ten Stronghold...máš to jedním vrzem i s blechama a klíšťatama, zeptám se ti na délku působení atd. V červnu jedeme na týden do Jížních Čech a pak do té Itálie, tak musím myslet na ten Milbemax...asi ho vezmu rovnou zítra a zjistím u veta co a jak...
Název toho čipu? Tak to nevím, ale zítra, resp. pozítří ti to napíšu, jen se mi raději připomeň ;)
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 14:32
- Nahlásit
blanulinka1
Netuším, já dávala loni právě ten Stronghold, jeli jsme na pár dní na Moravu...tak pro jistotu... Asi bych v tvém případě dala ten Stronghold...máš to jedním vrzem i s blechama a klíšťatama...
S klíšťatema né...ale zato s oblejma červama .
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 14:37
- Nahlásit
nika00
ano, tohle plati v ČR...
no, podle toho, co tam píšou by to mělo být po celý EU...
Jinak já načipováno mám, s vořechem mi stejně nic jinýho nezbývá, čipovala jsem ještě v naivitě, že když se mi pes ztratí, že podle čipu mě najdou
blanulinka1
jj, ačkoliv někteří tvrdí, že jim Stronghold funguje i na klíšťata, tak v příbalovém letáku o tom není nic..
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 14:38
- Nahlásit
blanulinka1
ted jsem mluvila s dvouma veterinarema (vetcentrum duchek a veterina svobodnik) a oba mi rekli ze stronghold ani milbemax NEPUSOBI ani na blechy ani na klistata...je jen pouze na vnitrni parazity
na jednoho psa stronghold vyjde na 460,- aplikuje se 2-3dny pred odjezdem a po mesici se musi dat znovu...
milbemax na jednoho psa vyjde okolo 200,- ten musim aplikovat ihned. ucinnost je cca za 4tydny nevim jak dlouho, a jeste k tomu radeji i strikat treba sprejem proti komarum, nez to zacne pusobit... (nas pripad)
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 14:39
- Nahlásit
Mel
by to mělo být po celý EU...
no fakt ten cip po me chteli...
čipovala jsem ještě v naivitě, že když se mi pes ztratí, že podle čipu mě najdou
ja tez....ale v tvem pripade si myslim, ze by garyho vratili ihned, nebo by se k nemu ani nepriblizili...
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 14:41
- Nahlásit
blanulinka1
my mame cip datamars....a psovi sjel na podlopatkovou kost...ptala jsem se jestli se mu ta kost nemuze jakoby "osoupat" a prej je to nezavadny poddajny material...
ale kazdopadne me zajima co bude mit za gumovyho
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 14:42 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit
Radecha
Klíšťata nee? Já ho měla bez ničeho dalšího a neměla žádný STRONGHOLD - selamectin: pipeta (blechy, ušní svrab, oblí červi)
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 14:43
- Nahlásit
nika00
ne, Stronghold je jak na vnitřní parazity, tak na vnější... je třeba i na ušní svrab, apod. Najdu ti příbalovej leták...
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 14:45
- Nahlásit
blanulinka1
Klíšťata nee? Já ho měla bez ničeho dalšího a neměla žádný klíště...
Tak buď ráda, ale není na ně. Není na ně registrovanej. Funguje na kde co, na spoustu vnějších a některé vnitřní parazity, ale na klíšťata bohužel ne.
|