| Autor |
Zpráva |
Ariška
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2008 09:51
- Nahlásit
Zajímalo by mě jak zvládají psy pracující jako jsem já, tzn. že v 6 ráno odejdou a domů se vrací kolem 16. Tedy žádní podnikatelé, kteří si odskočí v poledne, na mateřské a tak.
Kolik máte psů, máte je doma, v kotci nebo volně na zahradě bez dozoru? Jaké jsou zkušenosti 2 feny samy doma, prostě cokoliv.
Já zatím bydlím v paneláku s jednou šibí fenkou, ale budeme se stěhovat do domku.
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2008 09:56
- Nahlásit
Ariška
takovou pracovní dobu mam taky. Máme zahrádku, takže pes je na zahradě. A když přijdu z práce, tak jdeme tak na hodinu až dvě na procházku, řekla bych, že v rámci možností jí to stačí. O víkendu to vynahrazujeme
|
Ariška
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2008 10:07
- Nahlásit
Kasia
co máš za psa? Neutíká ze zahrady?
My taky samozřejmě vynahrazujeme čas dlouhou procházkou.
|
ijáček
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2008 10:09 - Změnil/a: ijáček
- Nahlásit
Má německýho ovčáka A neutíká jen místo trávníku kolem plotu máme bahno
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2008 10:12 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Ariška
Já v tom nevidím problém, takhle to má většina lidí. Osmihodinová pracovní doba je normální. Ráno vyvenčíme - pořádně, ne jen čůrací vyběhnutí - ale aby se pes trošku proběhl. Pak dostane žrádlo a těsně před odchodem do práce skočíme ještě na čůrku, kdy pesan vyběhne, zvedne nožku, já čekám u dveří, až se vypustí a jdeme zpátky. Odpoledne na dvě hoďky lítání, cvičení a spol. a večer před spaním na prochajdu - někdy dvacet minut, někdy třeba třičtvrtě hodiny, podle situace. Mám ohaře a je to v pohodě. Jako štěně byl naučen na to být doma sám, odpoledne a večer má své kulturní vyžití , takže přes den prostě chrápe. Víkendy jsou pochopitelně mnohem pestřejší.
jo a bydlíme v paneláku.
|
inu
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2008 10:17
- Nahlásit
my máme už druhého NO a oba byli na dvorku. Nikdy neměli utíkací tendenci, vždycky měli nějakou hračku an případnou destrukci. S venčením nebyl problém, na dvorku nějaký ten bobek nevadí a pak se to uklidí
|
inu
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2008 10:19
- Nahlásit
ještě doplním, že NOčka u nás žijou volně, boudu či kotec či řetěz nemají, na spaní okupují zateplenou verandu s matrací
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2008 10:21
- Nahlásit
tak ja mam dva psy.
rano vencime cca 10 min. obchazim pouze blok, psi se vykadi a vycuraji. odchazim v 8:20 z domova, pred odchodem dostanou nazrat. Vracim se v 17:30, kdy pak jdeme na velkou prochazku.
neni problem.
mam krizence a GR,v byte
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2008 10:24
- Nahlásit
Ariška
Já pracuju tak od 8.00 do 17.00. Ráno jdeme vždycky vyvenčit tak třičtvrtě hodiny a po návratu domů jdeme zase hned ven. Když je hezky je Fajkýš na zahradě, když je ošklivo je doma. Ale je fakt že oba moji rodičové jsou v důchodu a tak není doma sama. Kdyby ale byl třeba aby sama vydržela tak to určitě zvládne Tím že s ní chodím hodně ven a má hodně pohybu tak na ní nepozoruju žádné zdrhací chutě ani když je na zahradě sama. Na zahradě je vždy na volno, malý pseudo koteček má, ale tam je tak max. dvakrát do roka když hárá a nemám čas hlídat jaký vořech se nám potuluje kolem plotu
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2008 10:38
- Nahlásit
Ariška
no tak už máš odpověď no
ijáček
tsssss
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2008 10:39
- Nahlásit
inu
to jako nechodíte vůbec ven?
|
inu
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2008 10:41
- Nahlásit
Kasia
Ale chodíme, každej den, aspoň na dvě hodiny, Mikóšo je k neutahání. A k tomu hry na dvorku, aportky..
Možná jsem to blbě napsala, jen jsem chtěla říct, že u nás s tím (= tj pobytem psů osamotě v pracovní době) není problém z toho důvodu, že na dvorku nějakej ten bobek mimo venčící plán nevadí (narozdíl třeba od bytu).
Ale určitě to nemělo znamenat, že psi jsou celej život na jednom místě.
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2008 10:46 - Změnil/a: Kasia
- Nahlásit
inu
aha, tak to se moc omlouvám, jsem to z toho nepochopila...mě jde totiž o to, že někteří lidé si myslí, že když mají zahradu, že psovi to stačí, ale to je blbost...a tohle hodně odsuzuju
takže fakt promiň Jinak my samozřejmě taky máme bobky na zahradě a u baráku hold je lopatka s klacíčkem
|
ijáček
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2008 10:47
- Nahlásit
inu
Tak tohle přesně známe že jo Kasia , naštěstí se na té zahradě naučila chodit na jedno místo. Je tam toho skoro víc než kytek . No jo, uklízet aspoň 3x týdně a hlavně před sekáním trávy
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2008 10:48
- Nahlásit
ijáček
jj
|
inu
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2008 10:49
- Nahlásit
Kasia
já se nezlobím, já to chápu. Svědčí to o tom, že tady lidem není lhostejné, co ostatní psi.
Ale já mám psa v podstatě jako výmluvu proč vypadnout ven, takže bych byla jaksi sama sobě kontraproduktivní
A s těma bobkama... kéž by Mikóšo pochopil, že je lepší kadit do jednoho místa.. no, on kadí, ale má asi tak třímetrový rozptyl do všech světových stran
|
ijáček
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2008 10:51
- Nahlásit
inu
já tím jedním místem myslela rozsah zahrady asi tak 10metrů čtverečních. Ona totiž kadí v pohybu
|
inu
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2008 10:53
- Nahlásit
ijáček
náš v pohybu močí. A protože je línej zvedat nohu, tak si počurá obě přední.
Ale jednou až budu bydlet ve svým bude podle mě vobobkováno úplně všechno
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2008 10:54
- Nahlásit
Tak tohle přesně známe že jo Kasia , naštěstí se na té zahradě naučila chodit na jedno místo. Je tam toho skoro víc než kytek . No jo, uklízet aspoň 3x týdně a hlavně před sekáním trávy
Tak tohle přesně já neznám Mě bere psisko zahradu skoro jak obývák a jestli jsem po zimně našla na zahradě dva bóbiky tak to bylo moc
|
ijáček
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2008 10:56
- Nahlásit
Fajka
Jen jestli je po sobě taky neuklízí
|
inu
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2008 10:56
- Nahlásit
Fajka
vona si to nechává na doma, že pani?
|
ijáček
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2008 10:57
- Nahlásit
inu
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2008 10:58
- Nahlásit
ijáček
inu
ani jedno ani druhý a ani je po sobě nežere
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2008 10:59 - Změnil/a: Kasia
- Nahlásit
Fajka
no tomu se mi ani nechce věřit.... čím krmíš???
ijáček
fuj, takový dobytek snad žádnej pes není, nebo jo
|
Ariška
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2008 11:01
- Nahlásit
Kasia
mě jde totiž o to, že někteří lidé si myslí, že když mají zahradu, že psovi to stačí, ale to je blbost...a tohle hodně odsuzuju - naprostý souhlas!
|
inu
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2008 11:01
- Nahlásit
Fajka
pani, vy máte granule, po kterejch nic nevychází?
|
ijáček
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2008 11:02
- Nahlásit
Kasia
|
inu
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2008 11:03
- Nahlásit
Ariška
no, u nás psi na zahradu nesmí. Jednak je po schodech nahoru, a druhak stačí, že nám po záhonech dupou, souloží a se*** sousedovic kočky a kuny..
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2008 11:03 - Změnil/a: Kasia
- Nahlásit
Ariška
vždyť je to přeci báječný, že když přijdeš domů, tak se prostě po tý práci jdeš projít, v podstatě se jdeš venčit taky, nevím jak ty, ale já mam sedací zaměstnání...takžé mé nohy a záda jsou celkem rádi za takovou krásnou procházku...jsou lidi, co přijdou domů a hned si kecnou před bednu nebo opět před PC...fůůůůůůůůj
(ale je teda taky fakt, že člověku se občas nechce...únava, přepracování, hnusné počasí...tím spíš tě ten pes donutí jít ven a nakonec si řekneš, že to bylo přijemné )
ijáček
no coment
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2008 11:06
- Nahlásit
inu
no právě, pokud krmí granulema tak tomu rozhodně neuvěřím a rozhodně mě nic nepřesvědčí
|