Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Vychytávka pro lidi v majetku Ničitelů Barbarů Conanů a psů v rekonvalescenci
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 08:34
- Nahlásit

Možná to může být někomu k užitku, tak se podělím.

Už když byl Ešus štěně, používala jsem s úspěchem "návnady" - papírové krabičky, které jsem nechala v předsíni mrňousovi na zničení a do kterých jsem dávala hračku, nebo dobrotu a zavřela - někdy i více krabic do sebe - a on si to musel vydolovat, čímž se zabavil a pak pochopitelně nedemoloval - což je na to, že je to vižla celkem úspěch. Dneska jsem čirou náhodou ráno našla ještě vylepšení. Dala jsem mu z legrace kost do krabice plné papírů, která byla připravená na odnos do konťasu. Nadšení čokla, který musel nejdřív krabici otevřít a pak se v ní porochnit neznalo mezí. A když jsem to posbírala, fláknul si tam tu kost rovnou sám. Má to jen jedinou vadu - papíry jsou všude po místnosti. Ale myslím, že to je nic proti tomu, když bude pesan demolovat zařízení tý místnosti a navíc se to dá udělat tak, že ty papíry nebudou roztrhaný na malé kousky, jako v našem případě

rain
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 10:19
- Nahlásit

PetraK

Díky za tip, hned v pondělí vyzkouším
Krabic teď máme plno, ještě že jsme byli včera líný je vyhodit

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 10:36
- Nahlásit

rain
dej pak vědět, páč by mě samotnou zajímalo, jak to bude fungovat i u jiných psů. Hafo lidí už se toho chytlo, když jsem to poradila, ale pak jsem se nikdy nedozvěděla, jestli to pomohlo, nebo ne.
U těch krabic je navíc výhoda, že nehrozí, že si tím nějak ublíží.
Klíďo mu z toho udělej matrjošku = narvi jich víc do sebe a tu poslední vyfutruj papírama. Když jsem dneska viděla Ešusa, jak v tom blaženě řádil, tak se to možná chytí i u ostatních. nevím jak velkého máš psa, ale já dávala fakt velký krabice a čím pevnější, tím lepší, páč musel zmeteček máknout aby se do nic dostal

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 10:45
- Nahlásit

isdpch

PETky já doma nebrat, páč to dělá číšernej hluk a bolej z toho uší Ty moje. Samotnýho bych ho s tím nenechala, páč vím, co s tím dokáže provést. Ale ... připomnělo mi to jednu všivárničku, co Ešátorovi dělám na zahradě - do PETky natočit vodu-do maxima, hodit a počkat si, až to čokl prokousne .
A ještě jedna věc - otevřenou PETku dát do mrazáku na nějakou chvilku, po vyndání ihned zašroubovat a hodit čoklovi. Dá mu to fušku, než ji prokosne, páč jak se vzduch rozáthne, flašku našponuje. Ale jak říkám PETku enem na zahradě a pod dozorem.

rain
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 11:58
- Nahlásit

PetraK

Tak PETka se salámem by nezabrala, i bez salámu uvnitř ji rozerve do pár minut Každopádně dám vědět, zkusím ještě vymyslet nějaké upgrady aby ho to bavilo a hlavně mu to chvíli vydrželo... Vzhledem k tomu že mám pita, už přezubeného, dá mi to asi dost práce

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 12:00
- Nahlásit

rain

Vzhledem k tomu že mám pita, už přezubeného

pak v tom případě to chce ty bedny aspoň dřevěný

rain
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 12:12
- Nahlásit

PetraK

Dyť říkám že musím vymyslet upgrady

Sijes
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 12:12
- Nahlásit

Někde jsem četla, že je dobré na zahradě schovat na různých místech kousky pamlsků a pes neví, kolik jich je a proto hledá a hledá....Chystám se vyzkoušet. U mě taky přezubená pitka a petka padne do chviličky. Když ji nechám zavřenou v pokoji, tak ji pak najdu v úžasným svinčíku a nádherně se na mě směje! Stahuje pysky a zubí se. Kupodivu tak obden, ne denně.

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 12:13
- Nahlásit

rain

sem Ti to chtěla ulehčit

Sijes
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 12:14
- Nahlásit

jo a to, co ji tam nechám na "likvidaci" vždycky ignoruje. Vytahává moje věci ze skříní apod. Věci na žvýkání jako buvolí kosti , tak do těch se dá a s jakou chutí, až když příjdu. Potvora

jablunka
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 12:18
- Nahlásit

Sijes
Někde jsem četla, že je dobré na zahradě schovat na různých místech kousky pamlsků a pes neví, kolik jich je a proto hledá a hledá....Chystám se vyzkoušet.
Tak tohle rozhodně zkoušet nehodlám,páč zahradu mi vobrátěj jak rotavátor i bez pamlsků!zahrabat něgde ještě pamlsky,tak mi podhrabou barák a katakomby v Jozefově by byly jen labutí píseň.

Sijes
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 12:19
- Nahlásit

jablunka
Nene,právě se to nemá zahrabávat, aby pes nehrabal. Jen někde poházet. Říkám, ještě jsem nezkoušela, ale právě proto, že tahle bestie hrabe už teď, tak nemám co stratit

jablunka
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 12:22
- Nahlásit

Sijes
Jen někde poházet.
To už vůbec dělat nebudu,páč mám souseda co je schopnej taky mi po zahradě poházet,ale nebyla bych si jistá co to je a psy na to učit nebudu!

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 12:23
- Nahlásit

jablunka
To už vůbec dělat nebudu,páč mám souseda co je schopnej taky mi po zahradě poházet,ale nebyla bych si jistá co to je a psy na to učit nebudu!

no to jsem si taky říkala. Ešus tyhle sklony naštěstí nemá, podařilo se to SNAD!! pořešit v mládí, ale bála bych se, že to v něm třeba probudím???

rain
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 12:25
- Nahlásit

Sijes

Přesně tak, ohlodat stěnu nebo sežrat telefon může jenom když jsem pryč, tak se přece nebude zdržovat žvýkací kostí

Sijes
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 12:31
- Nahlásit

jablunka
PetraK
Tak to už je potom výcviková záležitost. Já si teda nejsem jistá, že by i tak nesežrala něco co najde. Zatím jsem toto neodnaučovala, protože venku hlídám a nenechávám a sousedy máme mírumilovné.I když je fakt, že člověk nikdy neví....

rain
Je zajímavý, že první fena toto nedělala, ani neměla možnost, byla v kleci Tuhle mám obavy v kleci nechat, protože má fakt temperament a mám strach ne o psychickou újmu, ale její zuby....Mám ji chvíli, brala jsem ji v 7 měsících.

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 12:33
- Nahlásit

Sijes

já nevím- jednou mu to nedovolím a zhudrám ho a podruhý mu to dovolím - to je takový důsledně nedůsledný - teda jen podle mě.
Já právě nad tímhle přemýšlím u stop. Jestli to psovi pak neudělá v hlavě bugr. Když při stopování dám do stopy pamlsky.

rain
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 12:35
- Nahlásit

Sijes

Doufám že nemáš na zahradě stromy, páč kdyby náhodou chtěla zkontrolovat jestli panička nedala nějaký pamlsek i tam, mohla bys mít najednou místo psa veverku

Sijes
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 12:41
- Nahlásit

PetraK
Těžko říct. Tak jak tvrdí, že pes pozná, kdy dělá obrany (četla jsem na to sáhodlouhou diskuzi....), že toto se dělá jen na cvičáku a umí si to v hlavě srovnat, kdy a kde může - tak toto by mohlo být podobné. Ale nevím, nejsem takový výcvikář. Proto když mě někdo řekne tohle je blbost, tak se ráda nechám poučit. Nato to tady pročítám - sbírám zkušenosti Někdy si člověk ani hned neuvědomí co na co může navázat nebo způsobit.
rain
Mám. Tý první jsem se zrovna smála že je veverka KDyž si skákala pro peška a napůl drabala postromě. A tahle je ještě rezavá a má dlooouhý ocas

rain
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 12:46
- Nahlásit

Sijes

Tak to je hned jasný v čem je problém, musíš jí dávat oříšky...

Meta
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 12:49
- Nahlásit

PetraK
Bert má jasno. Na stopu dává panička jen samé superdobroty.
A poházené fujtajbly nežere. Kolikrát mu člověk nemůže ani vnutit řádnou večeři, natož aby žral nějakej hnus.
Tuhle jsem z nouze použila na stopu uzené rybičky a pes myslel, že se ho snažím otrávit

Sijes
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 12:52
- Nahlásit

rain
Vida! Takový kokosák by ji mohl zabavit!

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 13:00
- Nahlásit

Sijes

no já právě taky nejsem žádný odborník - mám teprve druhého psa, takže fakt nevím, ale tohle mě napadlo, že bych si to mohla zkomplikovat. takže schovávám předměty, když chci aby hledal

Ten kokosák - u nás náhodou dobrý, ten je občas v kurzu -ale zase nevím, co by s tím provedli pití zoubečky - páč když to rozhlodne - pokud to rozhlodne, mohlo by to být nebezpečný -možná.

Meta - nojo, ale co když v tom ten můj pakoň mít jasno nebude? Se bojím, abych si tohle nerozhodila, páč jedna z prvních věcí, kterou jsem ho učila, že nesmí k popelnicím, pod balkóny a nic žrát. A jsem ráda, že se snad zadařilo, tak abych si to nepotento???

Meta
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 13:07
- Nahlásit

PetraK
No a v tom je ta potíž. Každej pes je originál

Sijes
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 13:11
- Nahlásit

PetraK
To mi teda nasadilo brouka do hlavy, jestli by to rozhlodala. Já si myslím, že jo! Předměty...taky není špatný nápad, jen jestli by byla správně namotivovaná, aby je hledala. V podstatě ji hračky zajímají jen proto, aby sme si s nima hráli spolu - pittí hry. Přetahování apod. Že by si s nima hrála sama,to ne.Leží ji v košíku a netkne se jich. Leda plyšáky, ty cupuje.
rain
Naštěstí věci, na kterých mi záleži nekouše. Jen vytahuje a vytahuje. Akorát občas kvítko, ta hlína v koberci nic moc, nebaví mě vysávat. Jinak je úklid otázka 10 minut.

rain
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 13:13
- Nahlásit

PetraK

No a co takhle ho to naučit na povel? Třeba schovat pár pamlsků nejdřív doma - ze začátku tak aby viděl že něco schováváš, pak dát povel "hledej", a když si pamlsek vezme tak chválit...prostě aby pochopil co se po něm chce. No a když to bude umět, tak přejít ven. Tím by si v hlavě guláš neudělal ne, kdyby si to spojil s povelem?

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 13:15
- Nahlásit

Sijes

no tak jí hračky rozvěš po těch stromech, ať si holka hopíkuje.Ale to je možná taky blbej nápad? Páč voni jsou máčovky, co když si při tom hopíkování něco udělá a nikdo u toho nebude . Tak to asi taky ne, ale něco na přetahování, aby viselo z větve dolů?

Meta
no tak vo tom žádná, že jsou to jeden origoš vedle druhýho

Sijes
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 13:18
- Nahlásit

rain
Tak jsem to taky nějak myslela. Že venku prostě ne! A schovávat konkrétní druh pamlsku na zahradě ( spojit to s povelem je dobrý nápad) by to psovi v hlavě dělat guláš nemělo. Já hlavně nevěřím, že kdyby tam někdo ráno hodil kus masa že by ho prostě za celý den nesežrala, že by to vydržela. Jako při procházce, když je v pohybu stačí fuj a jde dál...ale koukat na to na jednom místě celý den...nevím no.

Sijes
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 13:20
- Nahlásit

PetraK
Já mám ještě strach o klouby. Má 7 měsíců pryč, takže výskoky zatím ne. Ale tahat by něco mohla. Nějaký přehozený lano, vidíš, ze stomu dolů, tak, aby neskákala, ale nemohla to odhryzat. Protože jinak by netahala, ale odhryzala....

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 13:21
- Nahlásit

rain
Doma jo, to děláme, ale venku se fakt bojím, že aby jednou nezačal bufetit. Venku se hledají předměty a žrádlo jde jen z mojí kapsy, jsem ráda, že tohle řešit nemusím. I když tuhle jsem to pro jistotu připomínala. Páč lepší prevence, než pak něco řešit. Tak jsem si ke spolupráci přizvala bandu škvrčků kolem baráku, který mi návnadu položili a paní v naší jídelně, která mi maso opatřila a zabalila do 150 milionů pytlíků, aby to mnou nenačuchlo. Jak nasál a šel se šňupákem dolů zařvala jsem tak, že ti kluci popadali z prolejzaček, kde se usadili, aby měli dobrej výhled . Takže si říkám, že by nám ty stopy asi ani tím pádem nešly, když ví, že nechci, aby něco sbíral. ??

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání