Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Mám šanci sehnat náhubek?
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
inu
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2008 10:43
- Nahlásit

Mám problém. Máme osmiměsíčního psa NO bez PP. Problém je, že na něj nemůžeme sehnat košík: žádný mu nesedí. Kromě klasického drátěného už jsme zkoušeli i kožený a plastový a to jak pro psa, tak pro fenu i pro jiná plemena. Náhubky jsou mu obvykle velmi těsné po stranách a buď hodně volné na nose, nebo naopak krátké, takže se buď zařezávají do čenichu nebo do spodní čelisti.
Zdá se, jako by měl široké líce, ale užší nosní partii. Co se dá ještě udělat? Bez koše nesmíme na cvičák ani do prostředků hromadné dopravy a v podstatě ani mezi lidi.
A kázání, že jsme si měli pořídit papíráka s typickou hlavou mi v tuhle chvíli moc nepomůže

Dines
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2008 10:54
- Nahlásit

inu
Shánět dál, ideálně asi na výstavách...tam mají mnohem větší výběr, a třeba ti ten nejlépe vyhovující ještě doupraví - přiohnou, nebo tak...... Já takhle kupovala loni mýmu malýmu voříškovi......v podstatě sme měla stejněj problém jako ty, jen v pětkrát menším měřítku
Jinak už přes půl roku sháním náhubek na velkého pudla, a budu dnes nebo zítra na mezinárodce v Budějkách kupovat dostihovaj náhubek pro chrty, kterej by mu měl sedět - jestli teda neobjevím jinej vyhovující

inu
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2008 11:01
- Nahlásit

A myslíš, že mě na výstavu pustí se psem bez koše?

rosnička
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2008 11:03
- Nahlásit

inu
hele, musí se nějakej najít, psi typu pitt a staf přece mají takhle stavěnou hlavu taky a taky něco na tý klapačce nosej. Třeba by vám vyhovoval košík pro tyhle plemena.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2008 11:04
- Nahlásit

inu
Odkud jsi? Hofero ti udělá náhubek na míru...

inu
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2008 11:06
- Nahlásit

rosnička a nemají piti ještě kratší čenich?

JInak Mikóšo zde:

Dines
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2008 11:07
- Nahlásit

inu
pokud vím, tak na výstavu není nutný náhubek.... teda nikdy jsem se s tím nesetkala....jestli ti teda už u vchodu nevystartuje na ty veterináře co kontrolujou očkovák

inu
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2008 11:08
- Nahlásit

bullvnouzi Z Ivančic, to jest 35 km od Brna

a koukám, že fa Hofero taky Myslíš, že by to zvládl i na nebojový NO?

inu
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2008 11:09
- Nahlásit

Dines No, agresivní vůči lidem není, leda by ho ten člověk něčím děsil, ale v takovém případě jen štěkne

Že bych ho vydávala za nějakýho Von Mezi Lesy, aby tam mohl i bez koše?

rosnička
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2008 11:14
- Nahlásit

inu
Na výstavách šanci máte, aby po vás nešli kvůlivá absenci košíku, koupila bych takový ten ze síťoviny, co se používá k veterináři (stál vloni kolem sedmdesáti korun a můžeš ho pak mít jako nouzovku, nezabere skoro žádné místo).
Chjo, kdybys měla mopse, dal by se košík hravě uháčkovat, ale takhle?

inu
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2008 11:17
- Nahlásit

Rosnička Nojo, známá tvrdí, že je tam někde prabába belgický ovčák. Co už máme s tím naším hybridem dělat
Děkuju všem za tipy, vyzkouším, co se dá, dali jste mi naději, že ještě není vše ztraceno

Dines
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2008 11:26
- Nahlásit

inu
Ale je to fakt...kup zatím "fixační náhubek" Stojí kolem 100,- a do MHDčka tady u nás stačí...jen na léto asi nic moc, protože v tom pes nemůže pořádně otevřít hubu.....

Fajka
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2008 11:27
- Nahlásit

inu
ale pěknej hybrídek paní, takovej sympatickej

inu
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2008 11:32
- Nahlásit

Dines Jéje, to zase bude kravál. Mikóšo je v tomhletom potrhdílo. Ale na krátké trasy to zatím musí stačit. Zkusím výstavy i Hofero

Fajka Vsadim se, že je to větší potrhdílo než Feiko

rosnička
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2008 11:50
- Nahlásit

Dines
jen na léto asi nic moc, protože v tom pes nemůže pořádně otevřít hubu.....
To je fakt, na úplná vedra to není.
Takhle nešťastně tvarovanou mordu měla moje oblíbená akitka inu, žádné tintítko, pořádná dospělá fena a háklivá na dotek- ergo kladívko, když jsem ji měla cvičit, košík byl nutností. (Je fakt, že po pár dnech už ho nepotřebvala, zvykly jsme si na sebe, ale zpočátku se párkrát ohnala.)
Vyřešili jsme to tímto lehkým síťovým náhubkem, ve kterém papulu částečně otevřela a zároveň byl poměrně bezpečný.

inu
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2008 12:14
- Nahlásit

rosnička a jak tennáhubek vypadá?

Fajka
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2008 12:16
- Nahlásit

inu
Vsadim se, že je to větší potrhdílo než Feiko
paní vyměníme jo a uvidíme kdo bude dřív vracet

reneeska
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2008 12:18
- Nahlásit

nechat si v brně v Hoferu ušít koženej nebo nylonovej na míru než seženete kováč třeba jenom

inu
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2008 12:22
- Nahlásit

Fajka Milá pani, jen abyste se nedivila!

reneeska Děkuju za tip, vyzkouším

Lure
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2008 12:26
- Nahlásit

inu
A co koupit dostatečně dlouhý a hluboký, a jednoduše ho roztáhnout do stran. U svých rotíků musím každý náhubek, který jsem koupila takhle roztáhnout.

rosnička
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2008 12:28
- Nahlásit

inu
třeba takhle:
http://www.baron.cz/pes/fixacni-nylonovy-nahubek-5 673-k-PP000141-PP000084-X000091.html

Existuje i v provedení "síťovina" a také v podobném materiálu, jaký se používá na síť proti hmyzu do oken.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2008 12:32
- Nahlásit

inu
Udělaj ti náhubek na cokoliv... Vem psa, zajeď tam, oni si ho poměřej a ušijou.

inu
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2008 12:51
- Nahlásit

rosnička ahá! To jsem nikde neviděla

Lure Já mám strach, že by ty drátky ruply, ale nad touto variantou jsem taky přemýšlela.

bullvnouzi Tak to je super!

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2008 12:52
- Nahlásit

inu
Jo a ty kožený páskový na velký psy stojej tuším kolem 300.

inu
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2008 12:53
- Nahlásit

to je v pohodě. cokoliv jen když něco seženem!

Lure
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2008 13:08
- Nahlásit

inu
Nerupnou, jsou pevné a dobře ohebné, nejsou křehké. Je to tuším tvrzený hliník, a ten vydrží hodně.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2008 13:29
- Nahlásit

inuten nylonak je tak akorat vhodny na fixaci na veterinu inu?ale v lete muze pes dostat upal!!!!ma v tom zavreny cely cumak,hele hajan ma taky obrovskou sirokou tlamu a sedi mu nahubek na rotvika kulaty,jinak ty ovcakovske asi delaji podle lisek!!!protoze hajanovy nesedel uz v deviti mesicich,kdysi byli dobre ty kulate nahubky original jeste za svazarmu,v praze byl na to special obchod a na ruzne tlay co neslo sehnat,ted tezko.

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2008 13:30
- Nahlásit

No, já zadala práci kamarádovi-sedlářovi a ten mi šije tenhle na míru:
http://www.obojky.eu/nahubek.html
prý je úplně super a můžeš si ho pak povolovat a stahovat po straně jak je libo

reneeska
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2008 13:35
- Nahlásit

Lure
mě se osobně ještě nepodařilo roztáhnout žádnej, asi nemám sílu a to by se mi to hodilo, trošku ho rozšířit

nemethova5
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2008 13:36
- Nahlásit

jejdajajadobry,moc dobry,to by se mi libilo jako vytloukaci nahubek nebo na likvidaci vytrznosti,pani kolik by stala tato sranda na mojeho pry krokodyla,pry jak otevre hubu tak to stoji za to!

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání