| Autor |
Zpráva |
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2008 11:07
- Nahlásit
KOTATA ZDARMA
Už to asi moc odrostlo a hadi to nechtěli žrát.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2008 11:10
- Nahlásit
Mucholabka
Ne, u toho Prioru v Budějkách takhle dávaj obyčejný "pouliční" koťata, aspoň co jsem viděla ...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2008 11:12
- Nahlásit
Dines
no právě
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2008 11:17
- Nahlásit
Mucholabka
No nevím, zrovna tenhle zveráč patří v Budějkách k těm "nejlepším", řekla bych.... prodavačky ochotné a v pohodě, zvířata čistá a v rámci možností voňavá, a ceny normální....rozhodně se to nedá srovnávat s těmi krámy ve velkých obchoďácích...nestalo se , že bych si odtud přinesla nemocné zvíře a když už mi to morče neznámo proč po několika měsících chcíplo, zajímali se tam proč a hned mi dali nové,krásné, původně neprodejné
Já si na ně nemůžu stěžovat...byla jsem svědkem jak tam právě prodali jedno štěně, majitele vybavili vším potřebným, doporučili nejlepší co měli (superpremiový granule to teda nebyli), dali pár rad do začátku a všichni byli happy
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2008 11:18
- Nahlásit
Dines
"pouliční" koťata
tak u kotať bych nerozlišovala jestli jsou pouliční nebo ne, spíš jde o ten princip jak píš Dagmar, jsou sice obchodníci, ale aby dávali koťata těm smažkám co zevlujou před priorem, to mi přišlo moc. musí bejt těm prodavačkám jasný, kde asi skončí..a nebo jim jde spíš o to, aby se vyprázdnila klec a oni měli místo pro další pejsky a kočičky.
Stejně nechápu, kdo si koupí psa ze zverimexu..to mi silně připomíná ten videoklip od Pink, myslim, že Stupid girls, jak si koupí toho pejska v klícce, prostě jen tak.
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2008 11:36
- Nahlásit
Bára a Sam
Stejně nechápu, kdo si koupí psa ze zverimexu..to mi silně připomíná ten videoklip od Pink, myslim, že Stupid girls, jak si koupí toho pejska v klícce, prostě jen tak.
Nápodobně. Já mám mnohem raději, když si lidi psa zamluví, čekají na něj, jezdí se dívat...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2008 13:52
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
když je "pravidelně" venčí a mají "dostatek" prostoru, tak to není týrání. A darovat "blbci" zvíře není také týrání
Hm,to je fakt děs
ty metody co mi poradili raději nebudu psát to už by jste nerozdejchala.
To asi fakt ne.
Nicméně pominu-li etiku,nechápu jak si někdo může pořídit takto štěně(leda z lítosti,že se na to už nemůže koukat),co z něj tak asi může vyrůst při tomhle režimu a "péči" ???
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2008 20:49
- Nahlásit
davidkova renata
jednou jsem strašně "vykrákala" kamarádce co jí bylo štěňátka (fenka) v jednom obchodě v Praze líto - chtěla ho koupit a že mu pak seženeme někoho a tak jsem jí vysvětlovala, že tím, že to štěně koupí, tak je tím jedině podpoří - tak si to rozmyslela. Jenže druhý den, když jsem odjela domů do Budějk, tak jí to nedalo a štěně koupila - se "slevou" 3 800,-. Druhý den tam šla kvůli smlouvě - takový záručák - jako u nějakého přístroje - no že prý má štěně vyzkoušet a pak si nechat papíry o koupi podepsat. Tak tam šla a nestačila se divit - bylo tam štěně s největší pravděpodobností ze stejného vrhu. Už si nevzpomenu - o jaké plemeno šlo - tuším Lhasa apso nebo něco podobného a tak se ptala, jak je to možné, že přeci včera koupila údajně poslední štěně z vrhu. No prej jo - že to je zase od někoho jiného - nevěřila tomu. Dalším pro ní tentokrát příjemným šokem bylo, že dostala kontakt na chovatelku a tak se s ní spojila a ta jí za úplatu slíbila poslání PP a nabízela jí ještě stejné plemeno psa - že tohle plemeno nesnese být samo - kamarádka je laik a tak jí slíbila, že se pojede podívat a zároveň si vyzvedne ty PP. Za týden tam jela a ani se nepochlubila - no že prý bych jí zase vykrákala - to bych jí fakt vykrákala . Tak tam přijela celá nažhavená a rozhodnutá, že si nakonec tu fenku nechá a ještě si přiveze nepřibuzného psa. Byla odhodlána, jak bude chovat. No jaké bylo její probuzení, když zjistila, že za PP na tu fenečku má zaplatit 6 400,- a k tomu si může koupit pejska za 12 000,- ale bez PP. No polil jí studený pot - odmítla a jen co vylezla ze dveří tak mi celá nešťastná volala, že jí chtěla paní chovatelka natáhnout. Co všechno se skrývalo za tím vším se člověk může jen dohadovat - prostě obchodníci.
Kamarádka se do fenečky zamilovala a tak se rozhodla si jí nechat - bohužel jí neměla dlouho. Fenečka trpěla vrozenou vadou srdce a za 2 měsíce uhynula - měla špatné vlastně všechno - začervená ale nebyla. Šlo o genetické vady. Dnes má kamarádka obyčejného ovčáka a je spokojená ale už by jí v životě nenapadlo koupit štěně jen z lítosti.
|