| Autor |
Zpráva |
leila
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2008 17:50
- Nahlásit
Pokud je tu někdo z Českých Budějovic a chodí nakupovat do Gloubusu, prosím o pomoc... donesla se mi zpráva že zde prodávají fenečku puli s PP. Chtěla bych zjistit z jaké chs a od jakého chovatele, docela mě to hodně zarazilo. Pokud tady bude někdo ochotný mooc děkuji Leila a pumidlo (duvadirto@seznam.cz)
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2008 19:56
- Nahlásit
leila
A proč tam nezavoláš?
|
leila
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2008 20:04
- Nahlásit
bullvnouzi
to už se dělalo akorát oni nám nejsou schopni to říct ale asi už ho máme a trest ho nemine
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2008 20:07
- Nahlásit
leila
Koho? Toho chovatele? A co když za to nemůže? Třeba ho v dobré víře někomu prodal...
A jakej trest? To se jako nesmí?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2008 20:18
- Nahlásit
bullvnouzi
na www.cmku.cz si přečti pár podmínek, je zákaz prodávat do výkupu a pod. a navíc, lidsky, je to zhovadilost, nebo ne?
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2008 20:22
- Nahlásit
Mucholabka
No já nefím. Kdybych to věděla, tak se tak blbě neptám.
Woe mám první fenu v životě. Jsem se o takový věci nikdy nezajímala a ani nad nima nepřemýšlela.
|
leila
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2008 20:45
- Nahlásit
bullvnouzi
jj chovatelka... no řkněme že puli u nás je těžko prodejný a byli 2vrhy za sebou..... paní chovatelka byla varována že to asi neprodá a přesto kryla.... jiné chovatelce řekla že už je to vyřešené a nikdo nevěděl jak... teď už víme.... jinak my to máme ve stanovách že překupníkům je zákaz prodávání psů...
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2008 20:52
- Nahlásit
leila
To je hustý jako. Si nemůže ze svejma psama dělat co chce? A když si s nima dělá, co chce, tak nedostanou její štěňata třá papíry, páč váš klub to třá nějak nedovolí?
Když si teda odpustím to, že je to neetické. Tak jako jen taková podstata...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2008 20:58
- Nahlásit
bullvnouzi
Si nemůže ze svejma psama dělat co chce?
Když to neřeší zákon, musí to řešit klub. Ty schvaluješ výkupy?
Jinak, víš co je puli a co má za povahu? Měli jsme puláka na hlídání a být to můj pes, asi ho zabiju prodejné opravdu jen pro fandy a když si představím, jak si chlupáče někdo pořídí ze zveráku....
jinak ty by sis štěndo z výkupu takhle pořídila? V době kdy se má socializovat, je štěndo v akvárku...
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2008 21:01
- Nahlásit
Mucholabka
Říkám - odpusťte si to, že je to neetické a tak..
Jde mi jen o to, že je to pěkná šikana. Že si se svým pesm nemůže dělat co chce.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2008 21:05
- Nahlásit
bullvnouzi
Já v tom šikanu fakt nevidím...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2008 21:16 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
bullvnouzi
Jde mi jen o to, že je to pěkná šikana. Že si se svým pesm nemůže dělat co chce.
Se divím, že to říkáš zrovna Ty, která víš, co všechno je tak schopný lidi napadnout, že by se svým psem dělali.Viz například George, nebo ta baba z Jarošova nad Nežárkou.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2008 21:22
- Nahlásit
No mě teda šokuje,že u nás se prodávaj psy tímhle způsobem?????????????????? Fakt jsem myslela,že je to jen venku,že sem tahle vymoženost nedorazila..
|
aren
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2008 21:29
- Nahlásit
davidkova renata
Čéče, asi před třemi lety byla akce ve zverimexu v OlomoucCity, že kdo si u nich koupí cosi, tak k tomu dostane kotě zdarma
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2008 21:34
- Nahlásit
bullvnouzi
Taky v tom nevidím šikanu, jednou se někdo dobrovolně rozhodl chovat pod FCI a ČMKU a tak se musí řídit stanovama. taky se rozhodl chovat Puli a tak se řídí klubem puláků ... čím přísnější, tím lepší
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2008 23:05
- Nahlásit
leila
Já jsem z ČB..a to chceš, abych tam došla a zjistila jen tu stanici??
|
leila
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2008 07:10
- Nahlásit
Bára a Sam
ahoj, díky moc stanice už je zjištěná, ale pokud by jsi tam měla sem tam cestu třeba nakouknout jestli tam ještě je štěně by sice mělo být co nejdříve odebráno chovatelkou ale nějak tomu nevěříme. Tak pokud tam občas chodíš byli by jsme rádi...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2008 07:45
- Nahlásit
Mucholabka
Měli jsme puláka na hlídání a být to můj pes, asi ho zabiju prodejné opravdu jen pro fandy a
Puli je o něco mírnější verze pumi Ale fakt jen o malinko
davidkova renata
No mě teda šokuje,že u nás se prodávaj psy tímhle způsobem??????????????????Fakt jsem myslela,že je to jen venku,že sem tahle vymoženost nedorazila..
V Krnově je tak prodávají už několik let. Naposled tam měli dvě "čivavy". Kus za 3500,- Zaručeně čistokrevné, bez PP, po rodičích s PP pochopitelně. Čivavy měli krásná klopená ouška, velké byli skoro jako Hesina (v sedmi týdnech), barva byla taky taková pofiderná.... tak jsem paní prodavačku upozornila, že ti voříšci jsou na voříška docela drazí. Prodavačka mi odpřísáhla, že jsou to čisté čivavy, že to ví, poněvadž ta paní co je donesla jí na mobil poslala fotky matky i otce. Byla jsem pekelně naštvaná, takže jsem se vykašlala na slušné chování a natvrdo se jí zeptala, jestli je neomezeně blbá, nebo jestli její blbost má nějaké hranice a ať se někam zajde podívat jak má vypadat štěně čivavy. Asi zašla, protože štěňata bleskurychle zmizely
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2008 07:59
- Nahlásit
Tak nevím, jak tak občas něco přečtu, tady a ten pes v galerii, já prostě fakt nikdy chovat nebudu, budu mít doma psi, ale jen na výcvik, já už na to nemám, abych se třepala, kam ty štěňata po mým čoklovi půjdou. Ach jo. Lidi jsou fakt děsivý a děsivě blbý.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2008 08:34
- Nahlásit
No, tak tady v Budějkách se takhle "výlohově" prodávají psi už dlouhé roky, zásadně bez PP, a co vím já, tak ve výloze bývají jen několik hodin denně (přes "špičku") a pak jsou někde jinde (ovšem kde netuším :eek ale zase se udají nesmírným vesmírným tempem v řádu několika dní maximálně
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2008 09:13
- Nahlásit
aren
Prosím tě, hned do mě nevyjížděj...
Nevím, neznám, zajímám se, chci si vytvořit vlastní názor.
reneeska, Mucholabka
Nevím, no. Příjde mi to prostě zvláštní... Když to beru z pohledu majitele psa, tak pes je můj a můžu si dělat, co chci ne? Když to vyhrotím do extrému, tak to je jako bych si koupila Fabii a někdo mi nařizoval, na jakou barvu to můžu natřít.
Navíc je mi vcelku jasný, jak takový klub funguje. Bude to liga vyjímečných a běda, jak se jim znelíbíš.
leila
A dala ho tam třá chovatelka? Máte to už nějak zjištěno? Jak bude klub reagovat, pokud třá řekne, že ho prodala svojí sestře a nemůže za to, že ta ho dala do výkupu...?
Biluška
Prodavačka mi odpřísáhla, že jsou to čisté čivavy, že to ví, poněvadž ta paní co je donesla jí na mobil poslala fotky matky i otce.
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2008 09:25
- Nahlásit
leila
možná tam dneska pojedem, tak já tam kouknu. Vždycky kolem toho jdu obloukem, protože psy tam mají ve vitríně pernamentně, často i dohromady s koťatama a rodinky s dětma tam na ně vždycky mlátí na sklo, jj ZOO Hoch na tom frčí dost. jednou jsem tam zažila i štěně berňáka, chodila jsem na něj smutnit, byl tam zavřenej od října do ledna, i přes svátky a volný dny. Nikdo si ho nekoupil, protože samozřejmě vyrostl, tak prý skončil v městským útulku. Ale přesně jak píše Dines, lidi to kupujou, takže je to obchod jak sfiňa.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2008 09:31
- Nahlásit
aren
že kdo si u nich koupí cosi, tak k tomu dostane kotě zdarma
Biluška
sem teda netušila,to mě dost ranilo bo to považuju za tejrání zvířat a na to je paragraf.Hele a co je s nima v noci a o víkendu a o svátkách,když je zavřeno??????
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2008 10:01
- Nahlásit
davidkova renata
Hele a co je s nima v noci a o víkendu a o svátkách,když je zavřeno??????
netuším. Vím jenom, že je berou do komisního prodeje. Čili, že majitel dostane prachy až je prodají. Posledně se kvůli tomu rozčilovala nějaká babizna co tam donesla koťata a chtěla prachy hned na ruku. Koťata beztak vypadali, že je vytáhla někde z kanálu. Někteří bezdomáči kradou železo a nosí ho do sběru, jiní nejspíš hledají koťata po kanálech a nosí je do zveráku
V tom našem zveráku bych se vsadila, že štěňata normálně v pátek zavřou, v sobotu večer se tam možná někdo staví s vodou a granulema, no a pak už musí do pondělka vydržet. Jsou tam tři "perfektní" prodavačky. Speciálně školené v utrhování se na zákazníky. Při přijetí taky musí prokázat, že nepoznají křečka od papouška. Na dotaz "máte štěněcí Acanu?" odpoví tím, že na pult hodí pytlík něčeho červeno-zeleno-hnědo-žlutého různých tvarů co nejvíc připomíná krmení pro andulky. Pokud je zákazník přesto vtěrný a trvá na Acaně odpoví mu, že tohle JSOU GRANULE PRO ŠTĚŇATA !!!
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2008 10:08
- Nahlásit
Biluška
V tom našem zveráku bych se vsadila, že štěňata normálně v pátek zavřou, v sobotu večer se tam možná někdo staví s vodou a granulema, no a pak už musí do pondělka vydržet
ty vole ,jak je vůbec možný,že to eště nikdo nenapad??????
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2008 10:11
- Nahlásit
Jen pro ty, co ještě neví, jak to v obchodech podobného rázu chodí. To, že tam natvrdo dají - vyvěsí, že se jedná o štěňata s PP je hodně vyjímečné. Nejčastěji se to dělá tak, že tam mají napsáno - bez PP. Když si takové štěně koupíte a začínáte platit, tak až teprve Vám dají buď PP rovnou, nebo telefon na chovatele, kteří Vám PP dodají poštou dodatečně a chtějí doplatit ještě 1000,- - 2000,-. Cena takových psíků bývá kolem 4 000,- - 5 000,- a pak doplatíte ještě sž ty 2 000,- - takže na jedince s PP normální cena. S koupí takového štěněte podepisujete smlouvu, ze které je jasné, že jste štěně převzali od chovatele - nikoliv z obchodu.
Ohledně toho, že tam ta štěnda nejsou celou noc je normální a častá praktika - chovatel každý den štěňata dováží do obchodu a po zavírací době je zase odváží. Když se zeptáte od jakého chovatele jsou, tak vám nikdo neodpoví - odbydou vás, protože je to taková dohoda mezi chovatelem a prodejcem.
Dále nepříjemná fakta: i když řád ČMKU mluví jasně, tak pes je stále věc. Když by dotyčný majitel (chovatel) věc dal k soudu - že ČMKU zakázal chov a nevydal PP, tak soud chovatel vyhraje, protože pes je stále věc - majetek se kterým může nakládat a nikdo mu to nemůže zakázat. Propagujte spíše změnu zákona.
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2008 10:24
- Nahlásit
no a pro budějčáky: klidně se dojděte podívat do obchodu pro zvířata u Prioru - tam teď máteˇ"šicáčky" bez PP - když budete dělat opravdu vážného zájemce na koupi a začnete vytahovat peníze, tak za chvilku budou jistě s PP.
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2008 10:35
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
obchodu pro zvířata u Prioru
tak tam od tý doby co jsem tam jednou vlezla a měli tam KOTATA ZDARMA a dávali je bezdomovcům už ani nepáchnu.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2008 10:38
- Nahlásit
Bára a Sam
KOTATA ZDARMA a dávali je bezdomovcům už ani nepáchnu.
panebože,nechte toho ,to je fakt humus.Já u nás nic takovýho v okolí neviděla,ale kdyby jo,patrně by mne zavřeli bo bych udělala takovej cirkus,že pochod neonacistů je proti tomu čajíček Copak se to nedá pořešit tim zákonem na ochranu zvířat i když je bezzubej?Věc to je ,ale nějak jinak to nejde?
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2008 11:06
- Nahlásit
davidkova renata
když je "pravidelně" venčí a mají "dostatek" prostoru, tak to není týrání. A darovat "blbci" zvíře není také týrání - toho se může dopustit až ten nový majiel ale to není jejich věc - oni jsou obchodníci ne útulek - teda tak to obhajují.
Jednou jsem si takhle brala kotě z obchodu - zdarma - zželelo se mi ho. Tak jsem se ptala na chov - vet. péči a tak a když jsem se ptala jestli nebudou nějaké zdravotní problémy, tak mi bylo řečeno, že když jo, tak existuje spousta metod jak se kotěte zbavit: ty metody co mi poradili raději nebudu psát to už by jste nerozdejchala.
|