| Autor |
Zpráva |
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2009 11:22
- Nahlásit
Já chci časem taky druhýho psa. Jen chci počkat, až bude moje stávající 9ti měsíční pubeťačka dospělá a už budeme mít vše zvládnuté. Teď by to asi nedělalo dobrotu. Oni by si sice vyhráli a byla by to sranda, ale ovladatelnost by byla asi hodně špatná. V jakém věku prvního psa jste si pořídili toho druhého a potažmo co doporučujete??
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2009 11:27
- Nahlásit
ell
Tak to asi děláš špatně,resp. děláš to tak,že ona tomu nerozumí. Pokud to udělá znova, musíš jí opět ukázat,že je to špatně a stále dokolečka. Stačí,když jí to projde jednou z deseti případů a bude si pamatovat jen to,že se to vyplatí zkusit
|
wami
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2009 11:48
- Nahlásit
ell
jednak částečně souhlas s jana33 - ta ovladatelnost prvního psa se skutečně hodí, a to v tomto případě zjm. ovladatelnost u druhých psů. Nicméně, vlastní nikdy není jako cizí, a chování k cizím psům vůbec nemusí odpovídat chování k tomu štěněti, které budeš mít doma. Je to dost podobné tomu, když psi nemusí cizí lidi (nebo děti), ale páníčkovo vlastní milují a chrání.
Ne každý pes se smíří s psím přírůstkem do domácnosti, ale většina z nich se naučí je aspoň tolerovat...
jana33
moji sice občas taky žárlí na cizí a i když mi nikdy nezkoušeli do toho kecat tak, jak pudlík od ell, přece pokud sami nechtějí, tak je nijak nenutím do kontaktu s cizím psem, se kterým se mazlím (natož abych je nutila sedět vedle sebe). Cizí pes není v naší smečce natrvalo a pokud jsou tam vzájemné antipatie, nevidím důvod pokoušet se psy nějak "spřátelit", bohatě mi stačí, když svým doporučím, aby drželi mlč a oni se odporoučí...
Nicméně většinou se teda s cizíma mazlím tak nějak bez přítomnosti svých, ale to asi bude tím, že nemám nijak zvláštní potřebu dlachnit cizí psy, takže až na výjimky to moc neprovozuju...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2009 13:44 - Změnil/a: jana33
- Nahlásit
wami
No pokud ti do toho nekecají,není nutné je nutit do kontaktu s druhými, s tím souhlasím. Já taky nenutím naše psy sedět u druhého cizího,když nechtějí,ale pokud mám psa,který mi chce říkat,že se s někým nebudu bavit, tak bych mu to najust dělala. A tady konkrétně se čuba snaží mezi paničku a cizího psa vecpat a vrčet na něj,tak se naučit tolerovat druhýho psa v okruhu dosahu paničky,by se vyplatilo Nemusí sedět vedle sebe, ale tak abych na oba dosáhla. A tady vycházím z toho,že pudlová nesnese ani příbuznou pudlovou od rodičů, není to o antipatii na konkrétního jedince,ale o rozmazlenost a žárlivost typu "panička je jen moje" a "všímej si jen mě". Takže předpokládám,že chování ke štěněti by bylo to samé,co k psovi rodičů.
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2009 13:52
- Nahlásit
Moje čuba RTW si mě taky hlídá, ale dělá to fikaně. Když je u mě jiný pes, stačí ta má druhá čuba a já ji hladím, přijde a nenápadně začne tu druhou zadkem vystrkávat, je to dost úsměvné, jak se snaží.
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2009 13:57
- Nahlásit
jana33
no mam kelpii a vona taky odhani ode me ostatni psy (hlida si me) jako ja si psu nevsimam moc, a kdyz nekterej prijde za mnou,jde ho odehnat ... vubec to neresim......navic kdyz napr. jedeme na navstevu k nekomu se psy, tak si to nedovoli, takze to, ze venku nedovoli kontakt panicky bych nebrala jako az tak smerodatny pokud treba nevim, jak se chova v jinych situacich nebo zda to dela porad........pokud je to jako u nas (kdyz jdeme s bandou na vylet, psy ode me z tesne blizkosti odhani, ale pokud jdeme k nekomu kdo ma psy nebo jde nekdo se psama k nam, toleruje) mysim ze s dalsim psem problem nebude .... (soude teda ciste podle moji fenky)
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2009 14:07
- Nahlásit
Mar
Ale my se teda bavíme o konkrétním případě,kdy si fenka stoupne mezi paničku,psa a cení zuby. A stejně vrčí,když se chce panička přivítat se psem rodičů. Co je na tom nejasnýho?
Náš labroš mi taky začne strkat hlavu pod ruce,když hladím jinýho psa,taky to neřeším,protože u toho nevrčí,neřve ani jinak psa neatakuje
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2009 14:26
- Nahlásit
wami
todle vypadá, žes jim pořídila spíš svačinu
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2009 15:38
- Nahlásit
No,tak já před časem tuto diskuzi založila... A jak to dopadlo dneska? Už máme třetího
|
wami
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2009 16:20
- Nahlásit
PetraK
todle vypadá, žes jim pořídila spíš svačinu
vona je svačina tehdá kousala uvnitř tlamy do jazyka a žgraní, čímž si zachránila život a fungá doteď
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2009 16:37
- Nahlásit
wami
Hele to naše piraňa ukázala Samouškovi,co je zač hned po příjezdu,kdy ho rafla do pindíka,páč si myslela,že je to cecek
|
wami
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2009 16:44 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
jana33
kdy ho rafla do pindíka,páč si myslela,že je to cecek
no ty woe... u nás Lumpa akorát občas pošlapou, a kdysi ho Melzí z rozvernosti chytala za koule (ale se nedal), ale takhle natvrdo teda nikdy ne... chudááááák...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2009 16:49
- Nahlásit
wami
Si to představ,těma jehličkama málem se praštil hlavou o strop a následně kolem ní tejden vobcházel se značnou nedůvěrou
|
wami
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2009 16:51
- Nahlásit
jana33
já si to právěže živě představila. Ač baba, dost jsem soucítila...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2009 16:54
- Nahlásit
No vona je takové něžné roztomilé štěňátko celkově
|
wami
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2009 17:10
- Nahlásit
jana33
něžné roztomilé štěňátko celkově
a myslíš to upřímně, viď...
Z Melzí tedy vyrostl Napoleonek...
Melusine The Queen of... of everything
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2009 17:17
- Nahlásit
wami
Jak jinak než upřímně přesně ten jemný hodný labradůrek z atlasu
Je veledůležitáááá zvlášť s tím jazejčkem
|
wami
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2009 17:45
- Nahlásit
jana33
Jak jinak než upřímně
přesně ten jemný hodný labradůrek z atlasu
eště, že tohle neřeším, mě z toho vyrostou důry i bez atlasu
Je veledůležitáááá
žejo a voni si ale jinak myslí všichni, že tu smečku vedou, ale Melzí ví svý...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2009 17:48
- Nahlásit
U nás vede smečku Samoušek přesně do tý doby než mu Rozára přičapne přímo na čumák ty ženský jsou prostě strašný
|