Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Naprostý OT o lidech a jejich lhostejnosti
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
dejavu
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 13:15
- Nahlásit

radkah
nekdy i na tech staricich, pokud jen trochu zvladaji, vetsinou se jim nechce menit prostredi a nekam jit, videla jsem pani, ktera strasne narikala, jak se pribuzni nestaraji a kdyz ji socialka domluvila domov senioru, o ktery prosila, ve finale se odmitla hnout a zustala doma.
I v tech zarizenich to neni jednoznacne, pracovala jsem behem studii na interne a tam nekteri starici pookrali, ze jsou v kolektivu, jini touzili po domove a zabalili to, ale vetsinou to balili takovi, kterym doslo, ze doma se na ne nikdo netesi, ze jsou naobtiz. Videla jsem treba starika, ktery se na Vanoce vystrojil jako zenich a nad nim se 4 deti dohadovaly, kdo si ho vezme domu na ten jeden vecer a nedohodly se a deda tam zustal nebo pana, co rehabilitoval vzorne po mrtvici a kdyz mu deti daly najevo, ze tam neni doma jiz zadouci, protoze se nepostara o vnoucata, behem tydne umrel, dostal depresi, odmital jist a slo to velmi rychle.
Je to strasne smutne, kdyz se te nekdo zepta, kdy zase prijdes, ze si do kalendare udela puntik a bude se tesit, protoze nikdo jiny za nim nechodi

maixnerova
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 13:17
- Nahlásit

dejavu
ja jsem tady nikomu nedoporucovala pecovatelku na cely den, ale geri jesle

aha, to jsem špatně pochopila. Prosím tě, co jsou to geri jesle - to je nějaký stacionář?

dejavu
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 13:21 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit

maixnerova
ano, presne tak, rano privezes, vecer odvezes, tam maj navareno a program
a pokud se dohodnes, maji tam tydenni i mesicni pobyty, pokud nekdo treba nezvlada zdravotne tam vozit babicku kazdy den, vetsinou uz i ty jejich deti jsou treba starsi a maji problemy s hybnosti.
Takove stacionare jsou i pro handicapovane lidi a i pro deti.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 13:22
- Nahlásit

maixnerova

díky

dejavu
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 13:23
- Nahlásit

jinak tady je seznam tech stacionaru i domovu pro seniory

http://www.gerontologie.cz/showdoc.do?docid=31

maixnerova
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 13:28
- Nahlásit

trochu OT - o psu hyenovém:

... Mají vyvinuté sociální chování a starají se o své druhy ze smečky. Pokud je ve smečce raněný nebo třeba nemocný pes, psi vyvrhují potravu i jemu a nestarají se tak pouze o mláďata...

... narozdíl od některých lidí...

zdroj:
http://www.wildafrica.cz/cs/zvire/pes-hyenovy/

dejavu
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 13:29
- Nahlásit

maixnerova
zajimave

radkah
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 13:29
- Nahlásit

dejavu
no je fakt, že to dobrovolnictví mě přivedlo minulý rok ke zhroucení, protože toho máš plnou hlavu a neseš si to domů...oni mají hodně deprese a já měla klienty "přeživší holocaust", tak mě ty příběhy a vzpomínky dovedly k syndromu vyhoření-totálnímu. Tak kdyby něco mám seznam těch středisek ...

maixnerova
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 13:31
- Nahlásit

dejavu
jinak tady je seznam tech stacionaru i domovu pro seniory

díky, tenkrát už se táta po mrtvici neprobral, takže jsem neměla důvod zjišťovat všechny možnosti... ale je pravděpodobné, že za čas to zas pro mne bude aktuální...

Kalliope
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 13:32
- Nahlásit

Eimy
možná je to tím, že prostě dcera nechce mámu šoupnout do starobince, tak to řeší takhle a přijde jí, že je to vhodnější než aby její máma byla v "dědečkárně", nevím

Denisa
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 13:36
- Nahlásit

...mno, a taky nezapomeňte na fakt, že na místo v nějakým tom penzionu, domově důchodců, se taky čeká mnohdy několik let, někdy se toho staříci ani nedožijí...

dejavu
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 13:38
- Nahlásit

radkah
tak ho hod na net, rada se podivam, tyhle veci stale vznikaji nove a nove

s tim syndromem, to zcela chapu, taky to citim nekdy na sobe a musim nekdy cas od casu menit pole pusobnosti z jedne veci na druhou, nekdy se mohu vratit, nekdy uz ne, starici mne uplne nevycerpali tehdy, ale mam par okruhu, kam jiz nikdy vice...

dejavu
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 13:41
- Nahlásit

Denisa
no to mas pravdu, ze nekdy se ceka, az se uvolni misto a je poradnik, ale kdyz aspon zazada, pak ma moznost to odrici vzdy.

Kamaradka tedka umistovala ochrnuteho nevlastniho tatinka po mrtvici do DD a cekala pul roku, vybrala tedy po dohode s nim a s matkou takovy lepsi v Tuchomericich, kde meli dobre reference i tomu dedovi se to libilo a mela by k nemu manzelka i dcera blizko.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 13:45
- Nahlásit

Kalliope

ta možnost stacionářů, ale není tak brutální jako "dědečkárna" nebo o něco lepší penzion, na obé se čeká léta a mnohdy požadují "sponzorský" dar v řádu desetiticíců...

dejavu
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 13:47 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit

Kalliope
vybrat ten spravny okamzik a variantu, co je lepsi a co uz horsi, je opravdu nekdy dost tezke pro vsechny, to mas pravdu.
Ale pamatuji si na celkem nedavny pripad, ktery u mne resila klientka, ktera mela v peci dementni matku. Pani utrhla hlavni plynovy uzaver, protoze si precetla na chodbe, ze se bude zavirat kdesi plyn, ani se to jejich baraku primo netykalo a pak sla udelat opatreni.
Behem par minut tam byli hasici a evakuovali cely barak a tuhle pani museli vynest i s zidli na parkoviste. Bohuzel casto lidi cekaji az na opravdovy prusvih, nez neco zacnou resit, ale to uz byva casto pozde.
Nekteri starici radeji zmrznou opusteni ve svych schatralych domcich, protoze nejsou schopni uz si ani zatopit, nez by se vzdali toho opustit misto, kde jsou zvykli a nechat za sebe rozhodovat jine, tohle je vzdy pak na tech detech nebo socialkach, aby posoudily vhodne reseni. Nepochybne to casto byva velmi tezke a bolestne, at rozhodnou jakkoliv.

dejavu
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 13:48
- Nahlásit

maixnerova
tohle vydirani desetitisicovych sponzorskych daru je fakt hnus, to mne strasne stve taky.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 14:07
- Nahlásit

dejavu
Videla jsem treba starika, ktery se na Vanoce vystrojil jako zenich a nad nim se 4 deti dohadovaly, kdo si ho vezme domu na ten jeden vecer a nedohodly se a deda tam zustal n

Di někam,to je horší jak od Hubače...
radkah
hele,už jsem ti řekla,že seš zajímavej člověk?

dejavu
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 14:12
- Nahlásit

radkah
kdyz mluvis o tom holokaustu, nevim, jestli jsi s nimi o tom mluvila, ja jsem na to tema delala studenskou praci, tem lidem se o koncentraku casto zdavalo jeste po 40ti letech a patrne az do smrti

davidkova renata
to je jen malej stripek, bohuzel. Ale na tohle by lidi nekoukali, co se ted vrtam trochu ve scenarich, tak chtej jen vesela, optimisticka dila a komedie.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 14:18
- Nahlásit

dejavu
Ale na tohle by lidi nekoukali
noo,nejsem si tak jistá,myslim,že část určitě.si vem ty manželský etudy,to taky nebylo někdy moc optimistický a mělo to celkem velkou sledovanost..

dejavu
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 14:23 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit

davidkova renata
ledaze by se to udelalo neco ve stylu Psiho zivota, ze by lidi rozdavali tyhle dedy z obrazovky, CT vykrocila timto smerem, tak by to jiste melo uspech, akorat by asi museli najmout kompars, ktery by predstiral, ze si ty stariky adoptuje nebo by k nim museli prihazovat vycpany vkladni knizky, granule Pedigree na rok by to tentokrat asi nespravily.

Ale ja jsem si vzpomnela, jak jsem zavidela casto Hrusinskymu v ty roli Pozor, vizita, jak si tam ty nenazrany pribuzny nechal shromazdit u plotu, ze jim tatinek chce neco vsem rict a pak vylezl na balkon a nadaval jim, to jsem si casto predstavovala, jak by bylo fajn si moci tohle dovolit

Neessi
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 14:32
- Nahlásit

No to je zase "optimistické téma"před weekendem.Generační problémy byly,jsou a budou.Když je dítě(děti)dobře vychováno,tak se o své rodiče dokáže postarat kvalitně a zachová rodinnnou tradici i povinnost.Zároveň ukazuje svým dětem,že tato povinnost,byť někdy strastiplná,patří k životní etapě určitého věku a nelze ji delegovat na někoho jiného.
Je to vše o vztazích v rodině,vzájemné lásce,úctě a pokoře.
Jsou stále rodiny,kde to funguje i za cenu mnoha ztrát,které se díky výchově příliš neřeší.Bohužel jsou případy,jako ten úvodní,
ale ty svědčí o mnohém,co bylo ve výchově zanedbáno.

Meta
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 14:35
- Nahlásit

chtej jen vesela, optimisticka dila a komedie.
Jo, to bych taky chtěla. Čím to, že k optimismu nacházím čím dál méně důvodů...?

dejavu
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 14:35
- Nahlásit

Neessi
tohle taky byva zaroven duvodem, proc hodne stariku mlci nebo o detech mluvi pekne a taji, co jim provadeji, ve skutecnosti jsou si casto vedomi, odkud veje vitr.

Meta
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 14:40
- Nahlásit

Neessi
To by bylo fajn, kdyby to takto jednoduše fungovalo. Nezapomínej, že i ty nejvzornější rodiny mívají černou ovci A často to bývá právě tato ovečka, co je pak tahá ze svrabu. Pak si vyber

Neessi
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 14:52
- Nahlásit

Meta
Nezapomínej, že i ty nejvzornější rodiny mívají černou ovci A často to bývá právě tato ovečka, co je pak tahá ze svrabu. Pak si vyber

Černá ovečka je černá jen pro okolí.Která máma má raději jen jedno dítě a druhé ne?Každá normální máma má ráda všechny své děti ve všech jejich podobách naprosto stejně.Jinak je zajímavé a statisticky prokázáné,že o své rodiče se nejčastěji stará nejmladší potomek.

To by bylo fajn, kdyby to takto jednoduše fungovalo
Ono to fakt funguje,když to v rodině zažiješ od malička,že se tví rodiče starají o ty své.Když příjde čas postarat se o své rodiče,tak nad tím nepřemýšlíš,že by to mohlo být jinak.Já už mám tuhle část života za sebou.Vím,někdy jsem nespala víc jak 4 hodiny denně a pár let to trvalo,ale nemám z toho období žádný pocit hořkosti,ztráty času....atd.Prostě to patří k životu.

Darinka
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 16:19 - Změnil/a: Darinka
- Nahlásit

Neessi
Je to vše o vztazích v rodině,vzájemné lásce,úctě a pokoře.

Naprostý souhlas. Většinou funguje slovenské: "Aký požíč, taký vráť."

Eimy
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 16:47
- Nahlásit

Nechtěla jem uvést víkend pesimisticky... Jsou lidi, kteří jsou ještě i vůči starým lidem v pohodě... O prázdninách jsem byla na Celostátním setkání mládeže a tam mimo jiný bylo v programu i navštěvování domova důchodců pro ty, co měli zájem.
nejvíc mě tam dostalo, když byla obrovská mše na louce, kde byla spousta mladých lidí, ale přišlo tam i pár důchodců, k nám si přisedla jedna starší paní a potom přišla ještě babička, která fakt sotva chodila, ale prostě se chtěla přijít podívat. Napřed jsme jí pomáhali si sednou, když si chtěla stoupnout, tak ji kluci, co byli okolo v podstatě zvedli a podpírali ji... Přišlo mi to tehdy šíleně hezký, že nikdo ani chvilku nepřemýšlel a pomohl jí. Jakmile si jí všimli pořadatelé, donesli i židli a tak...
Takže i když je spousta lidí, co na starý lidi kašle, je jich zase dost, co se snaží jim pomoct a být s nima, i když to nejsou jejich příbuzní...

Gromit
Člen
# Zasláno: 28 Led 2008 12:40
- Nahlásit

Zajímalo by mě jak se díváte na starého člověka který si sám způsobil své problémy ? Např. celý život kouří, takže léta otravuje všechny kolem a jako starý pak nemůže dýchat nebo dostane rakovinu. Nebo se celý život přežírá, takže jako starý se nemůže pořádně hýbat nebo dostane cukrovku. atd.
Je vám ho líto protože se má hůř než ostatní zdravější ?
Je vám ho líto víc než lidí kteří mají zdravotní problémy "nezaviněně" ?

Maya
Člen
# Zasláno: 28 Led 2008 12:50
- Nahlásit

A nebo jezdí všude autem, léta otravuje všechny kolem a ve stáří má problémy z nedostatku pohybu a nebo sportuje, přeláme si všechy kosti a zničí klouby a ve stáří nemůže chodit atd. atd.
Každý má něco a nikdo nežije dokonale.
Prosím tě, Gromit, kolik ti je, že dokážeš tohle napsat???

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání