| Autor |
Zpráva |
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2012 23:35
- Nahlásit
Pejska se někdo snažil zaživa vykastrovat. Nepovedlo se. Pejsek byl následně nalezen ležící u silnice. Je mladý. Nyní po operaci, už jí a lepší se.
Může dát někdo krásnému velššpringršpanělovi domov?
Nebo alespoň přispět na léčbu na účet: 244787858 / 0300 (účet pro ČR).
Pes je v SR.
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151271464 273760&set=a.10151271464093760.528024.181130868759 &type=1&theater
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2012 13:32 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Pejsek výše se pomalu zotavuje, už docela slušně chodí, v noci sežral, co šlo, a dobře se venčí. Takže se mu už pomalu hledá nová rodinka, aby byl v teple a čistotě. Nyní je pejsek asi v Bratislavě.
Zatím se projevuje jako velký mazel, který vychází s pejsky i kočkami.
Udělala jsem mu na svém webu stránku se shrnutím a možností, jak přispět: http://tyrana-zvirata.blogspot.cz/2012/10/velsspri ngrspanel-omar-po-laicke.html
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2012 14:34
- Nahlásit
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2012 15:53 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit
double merle jedou v mikroftalmii = meší, nedovyvinuté oči. Ta čivavka je spíš obětí miniaturizace.
Mikroftalmie
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2012 16:49
- Nahlásit
gabifi
tady je taky,slepej a hluchej chudák...
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2012 16:56
- Nahlásit
http://www.astraean.com/borderwars/2011/06/whos-yo ur-double-merle-daddy.html
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2012 19:19
- Nahlásit
Sízra Milanová
pro nás od kolií a šeltií je štěstí, že merle štěňata mají stejnou cenu jako plnobarevná. Jinak by takovýchhle psů tady bylo hafo
lamalucni
nejslavnější double merle chovný pes...
|
solanka
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2012 23:34
- Nahlásit
Vlčáčková
Tohle mi jako double merle nepřipadá, nemá to vůbec žádné bílé znaky.....ale mě to teda ani nepřipadá jako štěně čivavy, čivaví novorozenci takhle nevypadají a ti miniaturní mívají jiné abnormality / hydrocefalus /. Může to být jakákoliv jiná mutace a vyskytla se zrovna u merle barvy.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2012 00:28
- Nahlásit
gabifi
pro nás od kolií a šeltií je štěstí, že merle štěňata mají stejnou cenu jako plnobarevná
to rozhodně!
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2012 00:30
- Nahlásit
No a mě se taky přesně tyhle barvy líbí (blue-merle, bi-blue). A hrozně takovou šeltičku chci.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2012 12:48
- Nahlásit
Vlčáčková
já chci blue-merle šeltičku....ale teď mám totální stop stav
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2013 13:24
- Nahlásit
http://www.novinky.cz/krimi/303339-muz-u-brna-obes il-v-parku-psa-zvire-umiralo-delsi-cas.html
|
pfufí
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2013 10:49
- Nahlásit
Jéé, koukám, že tu byla kdysi diskuze o double merle. Máme jednu k adopci? Nemáte někdo zájem? Je hluchá, kastrovaná, hodná, úžasná, mladá, nádherná ))
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2013 11:08
- Nahlásit
pfufí
double merle
Vůbec nechápu, co lidi vede k tomu, takovýhle chudáky produkovat. Jednak je to hnusný a dvanak strašně nebohý.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2013 11:15
- Nahlásit
Gerda
Vůbec nechápu, co lidi vede k tomu, takovýhle chudáky produkovat
prachy...
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2013 11:29
- Nahlásit
lamalucni
já vim, to byl jen takovej řečnickej povzdech, jak jsou množky hnusný, že jim na těch zvířatech nezáleží ani trošku, hlavně když shrábnou svejch pár usmrděnejch tisícovek a je jim fuk, že vyprodukujou mrzáka.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2013 23:14
- Nahlásit
http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/198585/ pani-blanka-chova-psy-v-otresnych-podminkach-pred- veterinari-se-ukryva.html
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2013 15:54
- Nahlásit
http://www.novinky.cz/krimi/305211-straznici-na-bl anensku-nasli-v-kanalu-zubozeneho-psa.html
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2013 08:43
- Nahlásit
http://chebsky.denik.cz/zpravy_region/ch_psi_jatka 20080721.html
|
impact
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2013 08:57
- Nahlásit
Eninka
22.7.2008
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2013 09:56
- Nahlásit
impact
jsem to ale truhla, našla jsem to na FB a vůbec si nevšimla datumu, dík
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2013 10:07
- Nahlásit
Eninka
jsem to ale truhla, našla jsem to na FB a vůbec si nevšimla datumu, dík
To máš fuk. V principu to platí stejně.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2013 12:36
- Nahlásit
Eninka
On to totiž před pár dny někdo zase vytáhl a koluje to po FB. Humus to je, o tom žádná.. Akorát všichni krafají, co se to na tom chebsku děje a ono je to přitom už dávno..
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2013 18:08
- Nahlásit
impact
co se to na tom chebsku děje
hlavně že v jednom z dílů dokumentu "Ta naše povaha česká"
vykládali kolemjdoucí, kteří se měli vyjádřit ohledně pobytu vietnamců u nás, že vietnamci pro nás udělali víc, než naše vláda
Nejradši bych to okomentovala, ale určitě bych se neudržela a nechci dostat "zákaz" vstupu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2013 09:57
- Nahlásit
tohle fakt jako může soud přikázat a nebo je to zase jen další bulvární překroucení skutečnosti? http://www.super.cz/195902-to-tu-jeste-nebylo-bavi c-izer-vystval-sousedku-soud-ji-prikazal-ze-jeji-p si-nesmi-pod-pokutou-100-tisic-korun-stekat.html
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2013 11:21
- Nahlásit
Maya
tohle fakt jako může soud přikázat a nebo je to zase jen další bulvární překroucení skutečnosti?
soud nemůže přikázat aby pes neštěkal, soud může rozhodnout, že pokud budou porušována tzv. sousedská práva např. nadměrným hlukem, že porušitel může zaplatit pokutu až do zmíněné výše, což se v praxi takto neděje - myslím tu výši.
Samozřejmě toto porušení musí být nějak prokázáno, nestačí jenom tvrzení toho, kdo se cítí být dotčen na svých právech.
Článek je překroucenej, ale ve své podstatě pravdivej v tom, že může dojít k sankci. Pokud měření neprokázala překročených limitů, např. hluku, může se paní odvolat proti rozhodnutí, ale ta se radši evidentně odstěhuje (chápu). M.j. o placení nákladů řízení rozhoduje též soud a nejčastěji je platí ten, kdo spor prohrál, ale nemusí tomu tak být.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2013 12:01
- Nahlásit
Eninka
ale ta se radši evidentně odstěhuje
Pravděpodobně k úlevě nejen Izera.
Máme tu podobnou fenku. Až na nátlak lidí kolem ji začali usměrňovat. Dost se to zlepšilo. Paní si asi nedokázala vychovat svoje pejsky, tak holt jí někdo vysvětlil, že takhle fakt ne. Místo toho, aby je vychovávala nyní, jde se přestěhovat a obtěžovat jinam. Toť můj náhled, možná zkreslený, protože neznám situaci. Co ale znám na vlastní kůži je to, že je velice nepříjemné, když pes řve v noci, nebo že když telefonuji se zákazníkem, psa a zákazníka slyším stejně silně a tudíž zákazníkovi skoro vůbec nerozumím.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2013 12:08
- Nahlásit
Vlčáčková
Pravděpodobně k úlevě nejen Izera
ale jo, to určitě, já mít takovou sousedku, tak jí zadupu do země taky
jen mi šlo o ten princip jako že soud by mohl říct, tak a odteď vaši psi nesmí ani štěknout, to už bychom byli jak v Americe a dávali psům přetnout hlasivky kdyby to byla pravda
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2013 12:15
- Nahlásit
Maya
jen mi šlo o ten princip jako že soud by mohl říct, tak a odteď vaši psi nesmí ani štěknout, to už bychom byli jak v Americe a dávali psům přetnout hlasivky kdyby to byla pravda
Bohužel extrémní reakce jsou zpravidla vyvolány extrémními akcemi. Je mi jasný, že takovýhle rozsudek ve stylu, když psi zaštěkají, budete platit 100 tisíc, je v podstatě asi nesplnitelný. A věřím tomu, že takhle striktně to tam asi není, protože to by bylo úplně na hlavu postavený. V podstatě bychom si pak mohli s podobným výsledkem stěžovat i na sousedovic děti, sekačku nebo cokoliv jiného.
|
radanova
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2013 15:44
- Nahlásit
Je to pár roků co jsem se s touhle paní potkala na veterině, s vetem se znala ona i já tak jsem jí slyšela mluvit a situaci posuzovat a řekla bych dle toho co jsem tam slyšela, z toho co jsem četla teď v odkazu o odsudku i z toho jak vnímám Izera, že chyba je na obou stranách. Nejde o nějaký vytrvalý štěkání. Jde o to, že psi ohlásí něčí příchod zrovna v době kdy někomu usne děcko. Asi takovýhle patálie. Jenže někdy se lidi nedohodnou a chtěj se soudit a mít pravdu, pak Ti vytrvalí dostanou každýho.
Pamatuju první ženu mýho bratra ta se dokázala jako prvorodička rozhádat s celou bytovkou o 10 partajích a byla si jistá, že jí dělají všechno naschvál. Přitom je to jinak fajn holka. Mizerná protihluková opatření a špatný nervy dělají holt svý. Snad se paní s pejsky a rodinou dokážou v klidu odstěhovat a pan Izer bude moct prudit někoho jinýho.
|