| Autor |
Zpráva |
younglady
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2007 01:41
- Nahlásit
Rodičů velká knírka (7 měsíců) přestala žrát ranní dávku granulí. Žere 2x denně - dohromady 600g. I když zkusíme dát 3x denně, tak ráno se prostě nenažere. Odpoledne a večer žere v pohodě. Zkusili jsme přesunout ranní dávku až po dopolední procházce a to sežeře třeba jen půlku dávky. Ani druhej pes u misky moc nefunguje. Přemejšlím o přidávání konzervy, poradíte nějakou dobrou pro štěňata??? Nebo nějakej jinej trik, aby baštila. Granule se mi moc měnit nechce, jsem jinak s nima moc spokojená - máme Purinu. Do půl roku žrala bezvadně, ale teď tohle. Normálně bych to moc neřešila, ale ona je děsný vychrtlo.
|
Janie
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2007 04:13
- Nahlásit
younglady
jeee ahooj…ta knírka je Mistynka, že jo? …tady Jana od Ginny ;)
Mně přijde, že jestli malá baštila dříve bez problémů, tak že už se ji ty granule přejedly a asi bych pokusně jiný vzorek zkusila podstrčit, jak se na to bude tvářit.
Mně sice čubina jako malá přes den taky žrala špatně (i různé značky), ale to od začátku…přišlo mi, že se prostě podvědomě nechce přes den moc futrovat, že na to není čas, musí se blbnout a zlobit a s plným bříškem se špatně běhá, tak preventivně napůl hladová byla připravená pořád k nějaké akci ;) …večer už pak problém nebyl, to už misku vymetla v pohodě. Takže jsme ty dávky rozvrhli tak, že přes den měla spíše menší část a večer zbytek. S konzervama moc zkušenosti nemám, ale fungovalo nám zalití granulí nějakým vývarem, třeba z vepřových nožek byl docela oblíbený.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2007 05:58
- Nahlásit
younglady
Já bych to nijak extra neřešila, a zvětšila jí dávku odpoledne a večer. Není už tak malý štěndo
V kolik je ráno? Moji hafani před devátou odmítaj fungovat, takže ani nežerou
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2007 06:34
- Nahlásit
Ahoj, kupuji morkové kosti, ty vyvařím v papiňáku/hezky dlouho, aby všechny živiny šly do vývaru/ a se zeleninkou také nešetřím. Pak vše vychladlé rozmixuju /protože jinak zelenina v mističce zůstává/ a dávám do malých pet lahví zmrazit. jsou to takové "rychlostní" konzervy. Musela jsem vymyslet jak vykrmit "nimru" z útulku a povedlo se právě tímto. Po průmyslových konzervách měl vždy "srajdu".
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2007 08:56
- Nahlásit
Janie
ahojky Jojo Mistynka, potvora naše malá No máma chce dávat ten rosol z vepřových nožek, tak uvidíme co to udělá. Zase se bojím, aby neměla moc živin na klouby - dostává ke granulím i Caneviton Forte (na klouby) a ještě k tomu ty vepřový nožky...
Dines
ráno je v sedm, ona funguje už od šesti úplně v pohodě
Fík
to nezní špatně, zkusím to navrhnout, uvidíme jak se na to malá bude tvářit já se právě těch konzerv taky bojím, protože ona má narozdíl od té mojí srajdu ze všeho. Ta moje ji má jen hoooodně vyjímečně
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2007 09:49
- Nahlásit
younglady
neměla moc živin na klouby
no, nikde jsem ještě neslyšela, že by se tím dalo nějak "předávkovat"
|
west
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2007 09:54
- Nahlásit
younglady
To je divný že přestala z ničeho nic odmítat krmení ráno. ta moje popelnice (10 měs.) snad jednou sežere i nás. Když jí občas dám žrádlo když zůstává dopoledne sama doma (jinak je se mnou v práci) se na to třepe jen jak slyší granule, to je jí pak panička úplně ukradená. Běž si kam chceš, jenom mi už tu misku dej,mám děsnej hlad.
Ale zkuste jí třeba dát nažrat až večer vše najednou jestli to pomůže. Spousta psů žere až večer celou denní dávku a nic jim to neudělá.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2007 09:55
- Nahlásit
younglady
pujcim ti za par korun ®onie .... kazdy pes, ktery ji vidi, jak se zene k jeho misce, tak zacne zrat ....
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2007 09:58
- Nahlásit
Jirikovo
normálně stačí i hladová Abby, která se žene k její misce, ale nějak nám to přestalo fungovat
Mel
no já slyšela, že pak maj psi s kloubama problémy, když toho maj moc, tak nevím
west
celou dávku na jednou? to fakt ne, 600g granulí, to je na poblití po na torzi, to bych si u štěněte nelajzla, spíš až bude dospělá, ale zatím určitě ne
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2007 10:01
- Nahlásit
younglady
to si asi spíš pleteš s vápníkem na kosti, ne? želatiny se to netýká...
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2007 10:17
- Nahlásit
younglady
dej jí tam olej,nejlíp Kronch a uvidíš jak pojede.....
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2007 10:30
- Nahlásit
Baileys
A nejlépe si ho objednej od Baileys
Né, fakt, pěkně to ty psy rozežere
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2007 10:35
- Nahlásit
týý jo,fakt je to jako reklama
,ale jak Mistinku znááámmm,tak tohle by na ní mohlo fungovat!
|
Gigi
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2007 11:29
- Nahlásit
To mi něco připomíná... Není to nežraní nějaká součást vývoje? Do půl roku kyselina, pak psině přestalo šmakovat. Přičítala jsem to vedrům, vynechala jsem 1 chod. Chvíli dobrý, pak znova xichty a jen pár schrouplých granulí. Výměna granulí pomohla na týden. Zkusím ten olej (to maj normálně ve zveráku?), ať se z toho mrcha vybíravá třeba po...!
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2007 11:42
- Nahlásit
Gigi
záleží,odkud jsi .....
i MVDr ho mívají, jsou různé gramáže až do 2,5l.
Popř ho mohu doručit i já,nebo doporučit prodejce z Tvé blízkosti,nebo přímo na Pet servisu-to je přímý dovozce
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2007 11:51
- Nahlásit
younglady
že pak maj psi s kloubama problémy, když toho maj moc, tak nevím
stejně jak píše Mel neslyšela jsem že lze předávkovat..naopak jsem slyšela že přebytečné pes vyloučí a že chondrama obecně předávkovat nejde...tak asi tak...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2007 11:51
- Nahlásit
Baileys
prip. i ja, ale pst...
ja uz to mam jako vedlejsak, tak je to sumak
ale je fakt, ze muzu doporucit, psouni to hlavne stravi, ne jak rostlinne oleje (viz treba pupalka), se kteryma se musi pomalu a opatrne...
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2007 11:59
- Nahlásit
younglady:
Arleen mi taky nedávno přestala snídat a tak žere jednou denně a když to nesní všechno tak jí to vezmu, jsem si jistá že hlady nepojde......a rozmazlovat ji konzervama nehodlám.....vydžela jsem to tři týdny a teď už zase žere celou denní dávku, ale bylo těžký nepolevit a nepřilepšovat...
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2007 12:10
- Nahlásit
wami
to asi ani nejde jinak než vedlejšák,ne?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2007 12:36
- Nahlásit
Baileys
nevim, jsou i lidi, co se tim zivi, ne?
spis jde o to, ze po tom roce uz nemam cas a ani energii na propagaci, takze jen pro nas a pro zname a tak...
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2007 12:41
- Nahlásit
wami
jáá tééžžž
Máš toho Kronche více??
|
wami
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2007 12:45
- Nahlásit
Baileys
zalezi, mame stejneho dodavatele takze mam v nabidce totez, co ty...
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2007 12:55
- Nahlásit
na čem záleží??
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2007 13:04
- Nahlásit
Mám asi divnýho psa, ale u nás ten olej Kronch fungoval přesně obráceně. Pesan granulky baštil úplně v pohodě, já mu chtěla jen přilepšit, tak jsem koupila Kronch a jakmile jsem mu ho na granulky dala, tak se odmítal k misce přiblížit
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2007 13:21
- Nahlásit
suesie
naštěstí je to to menší procento, neví co je zdravé
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2007 13:23
- Nahlásit
Baileys
No a nebo se mu to prostě k těm granulkám nehodilo Jinak totiž ryby miluje. I rybí granulky mu chutnaly.
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2007 14:03
- Nahlásit
Mel
sarax
asi jo, asi si to pletu s vápníkem Jinak želatina z vepřových nožiček je šmakuje moc moc
Baileys
Kronch fungoval i na Abby, tak to asi zkusíme i na Misty. Je fakt, že když o tom tak píšeš, tak když dám Abby do misky Kronch, tak po ní pak Misty misku vylizujeme, tak to vyzkoušíme a uvidíme
Kreis
no já vím, že nepojde, spíš mi jde o to, že je ve vývoji a je to vychrlo, tak aby zbytenčě neztrácela důležitý živiny Abby taky měla období nežravosti - od narození do kastrace Teď už baští moc krásně
Baileys
wami
My teda máme v krámě jen 0,25 a 0,5 toho Kronche. Kdyby jí to zachutnalo, dalo by se nějak vyšašit toho 2,5 litru? Máte to nějaká?
suesie
Taky znám jednoho takovýho na kterýho Kronch olej i pamlsky fungují obráceně, ale moje teriérka se po nich může umlátit
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2007 14:15
- Nahlásit
younglady
já mám , celý komplet sortiment.,ale asi to budeš chtít nasadit co nejdříve,ne?
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2007 14:17
- Nahlásit
Baileys
v pohodě, našla jsem to u kamaráda v krámku v Praze, takže nejdřív koupím malej, uvidíme a pak ho zaurguju o velkej, díky
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2007 14:19
- Nahlásit
younglady
jasně,nebo si to můžeš odvézt z nějaké akce...
|