Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Neostomosan použití
Autor Zpráva
dejavu
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2007 12:04
- Nahlásit

Máte někdo zkušenost? Na přípravku je pouze návod velmi stručný - ředit 1:200 a nic víc, jak jste to použivali a kolik takového roztoku jste použili na psa? Nevím, jestli je to jako šampon a stačí toho trošku a napění to nebo je to roztok se kterym je psa nutno polít.

Terri
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2007 14:10
- Nahlásit

dejavu
Našla jsem tohle na jedné "diskusi":

Neostomosan se dostane jedině u veterináře, který vám také popíše a poradí ředění, což je 1:400.

Prosím vás, Neostomosan je velice účinný, proto se taky ředí 1:400 - nepřežeňte to s jeho aplikací! (Malé množství vám můžu poslat, pokud ho zrovna dostatek neředěného mám.) Neostomosan se ředí ve vodě a aplikace je vhodná rozprašovačem. Doporučuji nejprve se zbavit substrátu a substrátu z kladiště. Potom vystříkat vodorovné plochy terária ředěným Neostomosanem. Nakonec přidejte nový substrát. A je klid. Poté, co se odpaří zbytky přípravku můžete zase normálně krmit. Nevymívejte krmné a napájecí misky Neostomosanem, prostě je vypařte. Nepropírejte v Neostomosanu substrát (ne, ani písek). Na ošetření terária potřebujete skutečně minimální množství. Zvířátka přendejte na chvíli do boxu (s víkem). Naředěným Neostomosanem vystříkejte vodorovné plochy. Pokud máte terárium cca 50 cm x 50 cm, stačí vám lehce zamlžit 4 - 6 stisky běžného 1l postřikovače na rostliny. Pouze pokud problém s breberkami (roztoči, chvostoskoci, smutnice..) přetrvá do následujícího dne po aplikaci, potom postřik opakujte přímo na substrát. Pokud to přeženete, dopadnete takhle:

...použil jsem chovateli vyzkoušené 1:400. Naředil do rozprašovače látku na 4 dcl vody a terárko i s gekončíkem vyšplíchal (před tím jsem vydělal misky na vodu, topný kámen, "domeček" atd. - zůstal jen substrát - chovám na řičním drobném štěrku - kamínkách). Na samotné vyšplíchání jsem spotřeboval max. 1 dcl a ve zbytku propral topný kámen a další převážně kamennou dekoraci. Do druhé dne jsem nechal vše uschnout a vrátil do terárka. Dal misku s vodou, ale krmení (cvčky) dal ještě zase až další den. Od čištění je to už víc než týden, po roztočích zatím ani památky, ale gekončík je z toho úplně rozhozený. Skoro celou dobu nic nesnědl a ani neudělal "hovínko". Dříve byl pořád venku, ale do včerejška byl neustále zalezený v úkrytu . Včera se vyslíknul, dnes ráno udělal i hovínko - zřejmě po té co sežral svlek. Dneska už to vypadá, že bude OK. Ale bylo vidět, že dobře týden toho měl "plné brýle". Problém taky je, že když do terárka teď hodím cvčky, tak všichni během několika hodin zdechnou (zkouším to každý den). Udělal jsem někde chybu? Dík Tomáš

- uvědomte si, že pokud budete tak důkladní, že spotřebujete všechen naředěný Neostomosan, už se nejedná o 1:400 ale 1:1! chudák gekončík toho má plný brejle (ublížit mu to primárně nemůže) ale neustálý silný dráždivý čichový vjem má za následek stres. Počínaje lovením a rozpoznáním bezpečného teritoria konče - vše co se odvíjí od čichu je pro gekončíka najednou hrůza. Proto nežere a je zalezlý: je ve stavu zmatenosti a úzkosti. A protože Neostomosan ještě nevyprchal, cvrčci hynou a hynou.

Existují sice další přípravky (Arpalit, Frontline...), jejich použití ale nepovažuji u gekončíků za bezpečné a nedoporučuji jej.

Základem je prostě čistota. Pokud chcete být navíc alternativní, zkuste místo Neostomosanu zahrabat do substrátu vonnou tyčinku (santal, lotus), nebo pod napájecí misku kápnout kapičku eterického oleje (nejlepší je od Botanicusu, citron spolehlivě vypudí i rybenky - i z koupelny).

Já s roztoči a spol. problémy nemám. Při čištění terária často měním substrát za sterilizovaný nový a bez živin. Lignocel + jemný akva písek 1:1, má nulovou kalorickou hodnotu, takže breberky nemají co žrát. Mohly by se živit na trusu, ale moji gekončíci chodí do koutku na Mici/Mikeš a to trus okamžitě vysuší. Při větším čištění terárium většinou vypařím párou z "kachny", což by zabilo všechny choroboplodné zárodky, kdyby měly tu pošetilost se tam zkusit vyskytnout. A zásadně nepoužívám živé rostliny.

dejavu
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2007 14:11
- Nahlásit

Terri
moc diky Terri
ja mam jinak koncentrovany, protoze na nem primo pisou, ze pro psy je to 1:200

Terri
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2007 14:11
- Nahlásit

Ale není to na psa .

Terri
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2007 14:13
- Nahlásit

http://www.mushing.cz/index.php?kod=&modul=free&m1 =forum&tema=15188&nadriz_tema=0&prehled=N&temata=N

http://www.cz-pes.cz/diskuse/4_4893_0.html

dejavu
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2007 14:24
- Nahlásit

Terri
aha, koukam dal na ten navod, psy je to 1:200 a skot, ovce, prasata a kralici 1:400, o jinem pouziti na jina zvirata tam nic neni, takze je fajn, ze se to da pouzit i takto, jak pises

Neessi
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2007 16:03
- Nahlásit

dejavu
Používám ho mnoho let.Přes léto běžně na koně proti mouchám a bodavému hmyzu a to 5ml ampuli ředím do litru vody.
Přidávám ho do vody na mytí boudy a kotce (2x za rok stačí),když peru psí deky a koberečky,tak to do toho nejdřív namočím a pak dám prát.
Stříkám tím taky boty a nohavice,když jdeme do lesa.
Dokonce jsem s tím zničila i několik vosích hnízd.
Ale taky jsem s tím jednou přiotrávila kocoura,který někde chytil blechy a já mu to cákla na hřbet.Takže jsem mu musela píchnout Atropin-dozvěděla jsem se,že kočkám dost vadí
a musí se ředit víc.

dejavu
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2007 17:47 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit

Neessi
dekuji a prosim te, pokud koupes psisko, kolik si toho naredis? Ma to charakter saponatu a pes se namoci, pak se to na nej napeni a necha a pak splachne nebo tim oplachujes? Ja mam takovou obrovskou litrovku (pouziju to na utulkace), takze to s tou ampuli nemohu udelat, musim to nejak spocitat, tak aby mi to stacilo

Neessi
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2007 18:20
- Nahlásit

dejavu
Já mám ovčouny a ty nekoupu.
Tak si vem 5ml stříkačku,natáhni plnou a rozřeď to do litru vody,abys věděla koncentraci na koupel.Bacha na tlamu a oči.Neměli by to olíznout.Pak je ale musíš důkladně osprchovat.A hlavně to dělej v rukavicích.Já bych byla tedy velmi opatrná,zvlášť po tom,co mi to udělalo s kocourem.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2007 18:31 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit

To je něco podobného jako Neocidol? Také se to ředilo, jen ještě více, 1:1000 a vznikala bílá suspenze. Moc ráda bych Neostomosan nebo Neocidol někde sehnala, nechce se mi na veterině kupovat Neocidol, litrovka stojí tisícovku. Nemáte někdo zdroj?
Docela to smrdělo, ale vystříkaly se tím všechny prostory, jednou za čas, a byl klid. Dají se v tom koupat i psi, vždy namočit psa, naplácat Neocidolem, nechat působit pár minut, pořádně opláchnout, a potom přešamponovat, moc dobře vymýt. Na kočky se to používat nesmí. Bacha na oči.
Teď bych to docela potřebovala na Ašu, mám podezření, že jí potíže mohou způsobovat roztoči, protože dostali matraci po dědovi a od té doby se táhnou potíže, člověk se upíná k čemukoli...

Kdysi jsme to používali na psy, co jsme stříhali, někteří bývávali v šíleném stavu, dnes je to na blechy a pod. překonané a už takové šílené případy příliš nebývají, takže je mi litrovka na prd...jen chci jednorázově všechno vystříkat a opláchnout psa.

dejavu
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2007 21:23
- Nahlásit

Neessi
kocky jsou asi na tyhle veci citlivejsi, tady je popsana otrava kocky po permethrinu v Diffusilu, ktery pry vyrobce na kocky dokonce doporucuje http://www.modrykocour.cz/forum/viewtopic.php?t=13 61
diky za navod

KEISSA
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2007 07:33
- Nahlásit

Neocidol i neostomasan používám u ovčounu a je super jak na blechy tak i na ruzné roztoče,svrab ,super na vystříkání kotcu,bud a prostoru.Většinou si namíchám roztok (mám víc pesu) do plechové vaničky a postupně je v tom vymáchám,tím co zbude vystříkám kotce boudy .Nechám pusobit a pak vše řádně opláchnout a feny všechny okoupat v šamponu.Používám to i u koček na ušní svrab,namíchám malé množství silnější koncentrace a uši a postižená místa vytřu.Oba přípravky používám s uspěchem i na u ovčáku velmi častou lomivku srsti na kohoutku .

Markét
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2007 10:31
- Nahlásit

KEISSA
a pak vše řádně opláchnout a feny všechny okoupat v šamponu

Já jsem od veterinářky vždy při indikaci Neostomosanu dostala instrukci - NEOPLACHOVAT! A to jsem používala i na čřtyřtýdenní štěnda, když měla lupy. Pokud se roztok ze srsti opláchne, tak se jeho účinnost výrazně snižuje.

KEISSA
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2007 10:57
- Nahlásit

Markét
pokud roztok ale neopláchneš tak bys neměla se psem do jakékoliv vody,jelikož je tento přípravek silně jedovatý pro vodní živočichy

Markét
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2007 11:39
- Nahlásit

KEISSA
pokud roztok ale neopláchneš tak bys neměla se psem do jakékoliv vody
Vidíš, tak to mě nenapadlo, to asi bude tím, že psi chodí do vody v přírodě jen v létě a já jsem zatím používala Neostomosan jen v zimě. Ale i tak bych asi s "ošetřeným" psem do vody nelezla - už právě proto, abych neubírala účinné látce na účinku.

dejavu
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2007 13:53
- Nahlásit

tak ja nevim, nekdo rika opachnout, aby se nelizal a neotravil a on se lizat bude, jinej neoplachovat... :-S

Smecka
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2009 22:47
- Nahlásit

KEISSA
Oba přípravky používám s uspěchem i na u ovčáku velmi častou lomivku srsti na kohoutku .
Můžeš mi napsat něco víc o lomivce? Jak se projevuje, co je příčinou atd. Nebo někdo jiný.

gabi
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2009 10:02
- Nahlásit

Neostomosan sa používa ako postrek. Nieje to šampón a ani nepení. Všetko, kde sa pes nachádza (kotec, pelech, búda atď. ) sa postrieka, zviera sa postrieka tak, aby bolo navlhnuté. Neoplachuje sa. Všetly prípravky tohoto typu sú prudko jedovaté pre vodné živočíchy, takže by ste nemali do vody liezť ani s kiltixom. Ale myslím že pri takom zriedení to nieje až také alarmujúce. Pre mačky kočky je to jedovaté, lebo sa olizujú. Takže čokoľvek čo sa aplikuje na srsť a je toxické treba s tým opatrne.

gabi
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2009 10:14 - Změnil/a: gabi
- Nahlásit

takto vyzerá presné zloženie a použitie:

Neostomosan sol. a.u.v. zloženie pomocných látok: Piperonyli butoxidum 10 g, Acidum aceticum
anhydricum 0,3 g, Butylhydroxytoluenum 0,3 g, Geronol MS 3,9 g,
Paraffinum liquidum 15,0 g, Geronol FF/4, Hydrocarbonea aromatica
concentrata ad 100 ml. , druh a kategória zvierat: Pes, Hovädzí dobytok,
ovca, králik, ošípaná., indikácie: Psy: prevencia a likvidácia zvýšeného
výskytu bĺch, kliešťov a vší, liečba demodikózy, sarkoptového a
otodektového svrabu. Hovädzí dobytok, ovce: postrek okolia proti
muchám., dávkovanie a spôsob podania: Psy: na umývanie, namáčanie
a postrek povrchu tela psov treba použiť roztok NEOSTOMOSAN® sol.
riedený v pomere 1:200. V prípade výskytu bĺch a vší aplikovať riedený
liek na celý povrch tela a vystriekať búdu psa. V záujme prevencie
opakovaného výskytu bĺch treba ošetrenie po 2 - 3 dňoch opakovať.
Kliešte sú zneškodnené v priebehu niekoľkých hodín. Ošetrenie proti
sarkoptovému a otodektovému svrabu musí byť aplikované v 10 - dňovom
intervale, dokiaľ nie sú dve následné vyšetrenia negatívne. K liečbe
otodektového svrabu roztok aplikovať na miesto lézie vo vonkajšom
zvukovode. Ošetriť obe uši. Ušný boltec je vhodné ošetriť znovu po
siedmich dňoch. Postrek okolia: Hovädzí dobytok, ovce: postriekať okolie
zvierat roztokom NEOSTOMOSAN sol. riedeným v pomere 1:400 (1 l na
400 l vody) v 2 – 3 týždňom intervale. Jedno ošetrenie výrazne obmedzímnožstvo múch na 2 - 3 týždne., upozornenie: Vyhnúť sa kontaktu s
kožou. Liek sa nesmie dostať do očí. Horľavá látka. Uchovávať mimo
dosahu detí. Toxická látka pre ryby a včely. Nekontaminovať vodu liekom
alebo použitými nádobami pred ich zneškodnením. Zmiešaním
1 kg vápna so 100 litrami pracovného roztoku sa účinné látky úplne
uvoľnia do 48 hodín. Pri postreku okolia zabrániť kontaktu zvierat
s okolím., ochranná lehota: Liek nie je určený pre potravinové zvieratá.,
čas použiteľnosti: 36 mesiacov. Spotrebovať okamžite po namiešaní.,
spôsob uchovávania: Pri teplote 15-250C, na tmavom mieste, chrániť pred
vlhkom. Chrániť pred deťmi., druh obalu, použitie v období gravidity
a laktácie: Liek sa môže bezpečne aplikovať zvieratám v období gravidity
a laktácie. , kontraindikácie: Liek nie je určený pre potravinové zvieratá.,
interakcie: Nie sú známe., nežiadúce účinky: Nie sú známe.

gabi
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2009 10:21
- Nahlásit

Uf, tak to by malo byť celé.

Smecka
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2009 13:47
- Nahlásit

gabi
Ok, mě ani tak moc nejde o Neostomosan jako spíš o lomivku. Našla jsem jen pár zmínek o ní v souvislosti s NO, ale nic konkrétního. Nevíš?

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání