Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Jak na dravčíka?
Autor Zpráva
Barica
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2006 11:05
- Nahlásit

Nemáte někdo spolehlivý návod, jak vyhubit roztoče dravčíka ze srsti psa?

Já tady vedu diskuse, jak se zbavit vyrážky na uších a věčného drbání z důvodu potravní alergie ci jakého ďasa a přitom mi ted jiny vet u psa udělal test lepici paskou na dravčíky a příčina je na světě... Přitom ten druhy mi stále tvrdí (dělá neustále stěry), že tam žádní dravčíci nejsou a je to alergie... Fakt bych ho nakopala někam...

Ten "hodný", který na dravčíky přišel, mi doporučil spot-on frontline, jenže to zabralo jen na chvíli po vykoupání a ted už se zase drbe jako o život, na netu někde psali, že frontline na dravčíky nestačí a doporučují vše možné jiné spot-ony. Tak by mě zajímalo, jestli už někdo neznáte nějaký opravdu spolehlivý spot-on a postup, jak se těch potvůrek co nejrychleji a navždy zbavit...

Endy
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2006 11:25
- Nahlásit

Frontline by měl stačit,ale nemá se aplikovat těsně po koupání,pak se jeho účinnost zmenšuje.Zkusila bych ho znovu nastříkat sprayem,hlavně na postižená místa a po deseti dnech zopakovala.Pokud nechceš použít Frontline,tak můžeš použít Stronghold.

fromeli
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2006 11:37 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

no ten Frontline by snad měla stačit, ale bylo by asi dobrý ošetřit i prostředí.

RoSa
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2006 12:26
- Nahlásit

Dravčík = demodex = demodikóza, ne?

My - teda spíš já, hypochondr - jsme měli v době puberty a 1.hárání podezření, které ale bylo stěrem vyvráceno. Veterinář nám preventivně doporučil obojek Preventic, dá se prý použít i Stronghold.

Další možné terapie by bývaly byly (my je naštěstí neabsolvovali):
Selamectin (orálně: 1., 10 a 34. den), sůl z mrtvého moře+aloe (koupel), teebaum-olejíček, Sulfur D 6, Ivomec (injekce nebo orálně - bacha, nesmí se podávat koliím!), Ectodex, Tactic (koupel), ECTAZ (potírat), Dectomax, Kriniton (šampon), Interceptor.

Samozřejmě ne vše najednou, ale jen něco - to by měl poradit veterinář!!!

Také je třeba pracovat na zvýšení imunity (echinacea, ostropestřec, vit. E, pupalka, brutnák, Dermanorm, Baypamun atd.).

fromeli
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2006 12:37
- Nahlásit

Tady je k tomu trochu povídání

Barica
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2006 12:42
- Nahlásit

U psa mi vet delal stery nekolikrat a vzdy tvrdil, ze tam nic neni... Jenze dravcika neprokaze ster, ale lepici paska... Kdyby se na to prislo za vcasu, tak to nemuselo tak daleko dojit... Pes se mi take hara, tak jsem si myslela, ze i s tim to drbani souvisi...

Tedy, RoSo, to je terapie! Horsi je, ze ke svemu vet jsem ztratila duveru a zadneho jineho dobreho neznam... ale budu muset rychle nejakeho objevit, nebo se mi pes udrbe...

Barica
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2006 12:44
- Nahlásit

fromeli

Diky, to uz jsem take cetla, myslim, ze co se tyka dravcika, tak uz mam na netu proctene vse, horsi je, ze veterinari (alespon tam, kam chodi) to neznaji...

RoSa
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2006 12:50 - Změnil/a: RoSa
- Nahlásit

Aha - tak pardón!
Dravčík je trochu lepší varianta než demodex/trudník
Já psala o tom jak na trudníka - ten je ale větším "oříškem"...
V tom případě bude možná stačit jen ten protiparazitní obojek - ale koupelema a vitamínama se určitě nic nezkazí.

A tady ještě přehled vnějších parazitů: http://www.vet-klin-erika.cz/private/zdravi5.htm

Barica
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2006 13:14
- Nahlásit

No dle tohoto odkazu ma muj pes od vseho neco..., ale pro jistotu zustanu u tech dravciku, zkusim aplikovat Stronghold, ten by mel snad pusobit na vse a jestli uz ani toto nevyjde, tak snad necham psovi vymenit usi?!

Endy
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2006 13:30
- Nahlásit

Barica
Já bych prvního veta nezatracovala,že udělal stěr.Mohl to být taky ušní svrab nebo jiná potvora,jeho postup se mi zdá správný.Druhému vetovi věříš,že je to právě dravčík?Pokud by mi každý vet dal jinou diagnózu,šla bych ke třetímu.Tvůj pes to má jenom na uších?Má je plné lupů?

Barica
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2006 14:04
- Nahlásit

Endy

To neni o tom, ze bych rekla, ze ster je spatny, to urcite ne! Ale on ten ster delal uz nekolikrat (zbytecne ji to ucho rozdrbal do krve, misto aby hned na zacatku zkusil test na dravciky, nemuselo to tak daleko treba dojit - tot jen moje domnenka) a tvrdil, ze dravcik tam neni... Kdezto ten druhy vzal lepici pasku a rekl dravcik... A ten "prvni" o tom nechtel ani slyset..., nechapu proc take nevzal tu lepici pasku a nepresvedcil se o tom... (jen pro vysvetleni, oba doktori jsou v jedne ordinaci)... a do dalsi uz se bojim jit, aby ji to zase vic nerozdrbali...

Na usich se stale drbe a ma je rozdrbane do krve, plne strupu a supinek, (lupy, nebo spis neco jako nasypana mouka ma na srsti za krkem) navic se drbe i kolem huby (tam jeste nastesti rozdrbana neni)..., dle info na netu se dravcik drzi prave na krku, usich a kolem tlamky...

bess
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 01:35
- Nahlásit

U veta vyzvednout Neostomosan. Je to ohavně páchnoucí nažloutlá tekutina. Naředí se svodou v poměru 1:400. Pes se v tom očvachtá komplet, neoplachuje, usuší. Zopakovat po týdnu a pak ještě jednou po týdnu a po těch třech koupelích je definitivně po dravčíkovi.

Barica
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 07:25
- Nahlásit

Super, diky za radu, mam zapsano, kdyby nepomohl Stronghold, ktery mi vcera na vet dali, tak si reknu o toto, preci ty mrsky nemuzou byt tak odolne?!

Markét
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 11:02
- Nahlásit

bess
Neostomosan - to je ono! Myslím, že jako první volba je to absolutně nejlepší. A hlavně nejlevnější. I ten smrad se dá vydržet.

Alustra
Člen
# Zasláno: 26 Led 2014 13:41
- Nahlásit

Prosím o pomoc.

Máme doma štěnátko, které se hodne drbe. Na veterine nám řekli že to budou blechy tak nám dali kapky za krk. Koukali na vzorky z kuže, že prý to paraziti nejsou. Poté jsem mluvila s chovatelkou, že jej mám vykoupat v Neostomosanu ona měla nějaké roztoče a pomohlo to. Nám vykoupání nepomohlo za další 2 dny jsem šla na veterinu a dal nám advocate, že by to mělo zabrat do 14 dnu. Po dvou dnech nesleduju žádné zelpšení ...nevím co mám dělat... mám čekat? Nebo použít ještě něco jiného? štěně začíná 9 týden. A od těch roztoču jsem i já pokousaná. Všechno jsem vyprala a vyčistila koberce.

Taky se toho potřebuji co nejdřív zbavit abych se štěńátkem mohla ven mezi ostatní psy. Bojím se abychom neprošvihli dobu "seznamování" s okolím.

corgi
Člen
# Zasláno: 26 Led 2014 15:45
- Nahlásit

Alustra
Co všechno přesně a v jakém časovém rozmezí už bylo na štěňátko nalito? Tímhle tempem můžete zabít štěndo i s parazity.............

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 26 Led 2014 16:24
- Nahlásit

Alustra
Dravčík je vidět až pod mikroskopem. Dělají se takové velké lupy do žluta a v nich žije. Když to kousne Tebe, je to větší červený flek a trochu svědí. Na koberce, svetry, sedačky v autě a jiné čalounění a textil je spec. sprej. Zbytek se čistí savem.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání