Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Můj život s pumou
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Biluška
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2007 13:08
- Nahlásit

STVOŘENÍ SVĚTA

4. kapitola bestselleru MŮJ ŽIVOT S PUMI

První den stvořil Bůh nebe a zemi, druhý den vodu a tak dál, vždyť to všichni znáte. Šestý den stvořil člověka a sedmý den hodlal odpočívat.

Právě si pohodlně hověl na nebeském obláčku a sledoval dvacetsedm kanálů nebeské O2 TV. Znuděně přepínal z jednoho programu na druhý a užíval si nebeskou nedělní pohodu když v tom se u dveří objevil Adam. Nervozně žmoulal v ruce čepici z fíkového listu a pravil:
- „Hmm, dobré ráno Bože“
- „ Jé, čau Adame“ potěšil se Bůh „Sedni si. Dáš si pivo? „
- „Pivo?“ Adam nervózně usedl na krajíček nebeského obláčku. Přece
jenom, na návštěvu ke Stvořiteli nechodíte každý den.
„Jasně, pivo. To jsem stvořil včera večer. Suprová věc. Chceš lahváč, nebo
plechovku?“
- „Víš Bože, já jsem tě přišel o něco poprosit“
- „Jó jasně, sedej, za chvilku začíná na sedmičce fotbal. Andělé proti
ďáblům. Posledně jsme jim to natřeli 5:0 . Co se děje? Něco s Evou?“
- „Ne, v pohodě“ Adam se s plechovkou piva v ruce pohodlně usadil a začal se těšit na fotbálek. „Evina právě s cherubínama probírá nějaké pletací vzory. Kdo to bude pískat? Starej Alláh?“
- „Blbost, ten posledně neviděl úplně jasnej faul. Byl z toho pěknej čurbes.
Fanoušci mu rozřezali gumy na tom jeho favoušovi a musel domů vlakem. Je pěkně naštvanej a popichuje proti nám ty svý muslimy. Dneska to odpíská Krišna. To je takovej mladej z Indie. Uvidíme, co se z něho vyvrbí.“
- „Nazdar Evo, pojď si taky přisednout. Dáš si čaj, nebo kafe? Právě jsem stvořil nesko….“
- „Ne, děkuji pane Bože, nezdržím se dlouho… Už jsi mu to řekl?“
zasyčela na Adama tak nenápadně, že se otřásly hrnky na nebeských poličkách.
- „No jo, furt“ odbyl ji Adam.
- „Víš Bože, my bychom na tebe měli takovou prosbičku“
- „Copak? Něco není v pořádku“ staral se Bůh.
- „Ale ne, všechno je jak má být“ honem ho uklidňoval Adam. „Ale my se
s Evou tak trochu nudíme víš. Jídlo nám nosí Cherubíni, fíkové listy perou Serafíni. Na zahrádce taky nemůžeme nic dělat, všechno hned samo vyroste….tak jsme si říkali, jestli bys nám nemohl stvořit psa.“
- „Psa říkáš?“ zamyslel se Bůh. „Ale mě už nezbyl žádný materiál.Nechtěli
byste si třeba ochočit vlka?“
- „Ne,ne, to musí být úplně jiný pes než je vlk“ dožadovala se Eva. „Musí
být malinký a mít heboučkou srst, abych ho mohla hladit a česat“
- „A musí být silný, houževnatý a vytrvalý, aby zaháněl ty otravné paviány. Taky by měl být veselý, aby s ním byla sranda“ vznesl své požadavky Adam.
- „Měl by být chytrý, abych ho mohla učit různé kousky“ přidávala ještě
Eva.
- „Hmm“ zamyslel se Bůh „takový pes by se mi taky líbil. Ale z čeho ho
vytvoříme, když už nemám žádný materiál.“
- „Vždyť to může být docela skromný, malý pejsáneček“ škemrala Eva.
- „No dobře“ souhlasil Bůh. „Snad se tu nějaké zbytečky ještě najdou.“

A protože Bůh je velmi vynalézavý a sám se na nového obyvatele Ráje začal těšit stvořil pejska z čertích ocásků, andělských vlásků, ďábelského temperamentu a opičí chytrosti. Přidal mu trošku gepardí rychlosti a zaječí mrštnosti, lví odvahy a sloní síly a nakonec mu místo mozku vložil míček z posledního tenisového utkání Hefaiston x Jidáš. Pak si ho zálibně prohlédl a pravil:
- „Jdi na svět a rozdávej lidem radost. S tebou už se nikdy nikdo nudit nebude“. Tak přišel na svět pumi.

P.S. Za dva dny přišel opět Adam za Bohem. Tentokrát prosil o překážky agility, neboť toho šíleného psa bylo zapotřebí nějak unavit.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2007 13:11
- Nahlásit

Biluška
Ty jsi vole O2TV moc neprovokuj, nebo ti ji prodám

Bela
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2007 13:12
- Nahlásit

ganz pjenkne a konecne vieme, ako to bolo

mam len jednu drobnu vyhradu: preco panboh neponukol pivo aj Eve?

Biluška
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2007 13:22
- Nahlásit

Mucholabka
No dobře, na kolik mě to vyjde?

Bela
preco panboh neponukol pivo aj Eve?
Chtěl ji co nejrychleji vystrnadit, aby mohli čučet na ten fotbal. K čemuž ovšem stejně nedošlo, protože místo fotbalu tvořil pumu
A krom toho se chtěl pochlubit, že vytvořil to nesko, je to holt chlap

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2007 13:28
- Nahlásit

Biluška
Je mi jedno, kolik tě stojí, hlavně že jsou provize z televize

Bela
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2007 13:28
- Nahlásit

Biluška
aha... no ale ja ako Eva by som si radsej dala to pivo...nesko totiz nepijem
ale panboh je panboh, chapem, ze ma pravo na vlastne rozhodnutia a ako vieme, jeho cesty su nevyspytatelne

Biluška
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2007 13:34
- Nahlásit

Mucholabka
Ty seš teda guvno obchodník. Takhle nic neprodáš . Zkusíme to znova. Na kolik mě to vyjde?

Bela
Buď ráda, že ji Bůh rovnou nevyrazil a ještě jí nabídl kafe. V příští kapitole ji vyrazí

Bela
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2007 13:40
- Nahlásit

BiluškaV příští kapitole ji vyrazí
ale toto? to je diskriminacia? to ako co ma znamenat???

Biluška
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2007 13:44
- Nahlásit

Bela
ale toto? to je diskriminacia? to ako co ma znamenat???
No jo no. Počkej si na další díl a uvidíš

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2007 14:51
- Nahlásit

Biluška
Fakt to chceš? A máš na pevné lince ADSL nebo ne?Od toho se odvíjí cena.

Biluška
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2007 15:57
- Nahlásit

Mucholabka
Přemýšlím o tom. Ale rozhodne cena. Mám ADSL, pevnou linku, internet a mobil. A chci mooooooooc levnou cenu. Nabídky posílej mailem

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2007 16:00 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit

Biluška
Ten mobil je O2? Pošli mi mejlem číslo pevné a v pondělí ti na to mrknu. Podle toho, jak voláš, do jakch směrů a za kolik, by se odvíjela služb a cena.

Darina1
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2007 08:20
- Nahlásit

Biluška
Hééézkýýý! Héézkýý! Hezky!
Prosím a bude pokračováni?

papillon_girl
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2007 10:33
- Nahlásit

Biluška
mám dost! si ještě vzpomínám na 1.kapitolu, jak byla na stránkách alfy§ Z té jesem taky nemohla!!!!! Máš i 2. a 3. kapitolu???

Biluška
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2007 12:34
- Nahlásit

papillon_girl
Druhá kapitola byla o pumě na parkuru, taky byla na Alfáckých stránkách. Třetí je "puma na výstavě" a tu nemůžu nikde najít Až ji vyštrachám tak ti ji taky pošlu . Pátá bude "vyhnání z ráje" ,z té mám zatím jenom náčrt, až budu mít čas tak ji písnu

Shelticka
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2007 17:10
- Nahlásit

Biluška
a ta první byla která? jestli je vyštracháš všechny, tak mi je taky můžeš poslat na mail dííík ;)

Biluška
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2007 17:25
- Nahlásit

Shelticka
První byla "jak jsem přišla k pumi", ale jestli ji vyštrachám to netuším. Možná by je ještě mohl mít Nadbůch, zkusím se ho zeptat

benda2
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2007 17:54
- Nahlásit

Biluška
Jé, čau Adame“ potěšil se Bůh „Sedni si. Dáš si pivo? „

dám

brut
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2007 19:14
- Nahlásit

Biluška
takové miloučké, mazlivoučké, heboučké zvířátko....a taky klidné, vřele všem doporučuju

Biluška
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2007 19:40
- Nahlásit

brut
Už jsi zapoměla jak rafinovaně se ti pokusila ukrást večeři?

brut
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2007 20:18
- Nahlásit

Biluška
Na to se nedá zapomenout

Garfield
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2007 10:32
- Nahlásit

Biluška
Jakože nemám vůbec čas, tak když jsem zahlédla v tématech onen název, čas jsem si prostě udělala a rozhodně toho nelituji. Super napsaný a nádherně trefný.
Ty 3 předchozí kapitoly existují?
Sem s nimi!

Smečka
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2007 18:02
- Nahlásit

Biluška
Moc pěkný
Jen taková malá technická:
„Ne,ne, to musí být úplně jiný pes než je vlk“ dožadovala se Eva. „Musí
být malinký a mít heboučkou srst, abych ho mohla hladit a česat“

Eva asi nikdy nehladila vlka

Biluška
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2007 18:17
- Nahlásit

Smečka
Nevím co Eva hladila, nebo nehladila, jsem se narodila až o pár let později .
Co ty víš, třeba v ráji byli vlci drsnosrstí a až potom se vyvinula hebkosrstá varianta.
Taky je možné, že původní vlk byl drsnosrstý a pak se do něj přikřížili pumi

Smečka
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2007 19:01
- Nahlásit

Biluška
Co ty víš, třeba v ráji byli vlci drsnosrstí a až potom se vyvinula hebkosrstá varianta.
Ty jo, tak to mě nenapadlo
Ale fakt, třeba v porovnání s NO, nebo i čévéčky mají vlci úplně heboučkou srst, hlavně v zimě. Je to dáno hustotou podsady.

papillon_girl
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2007 20:30
- Nahlásit

Biluška
Já tu 1. kapitolu mám někde uloženou... Pošlu, jestli chceš§ Na Libose.kotkova@seznam.cz nebo bez tý tečky, Jinak jsem byla lepit.. Látal byl zas nějak napitejk a málem mě prohodil oknem i s tím plakátem§ a položiul o ten šulin jen tak vedle tý krabice§ jako a toho si má všimnout kdo? Rychle jsem to prdla na tu jeho nástěnečku a radši mizela§ Jinak z toho všichni měli rčadost... Nebylo by těch plakátů ještě víc? Alspoń tak 5, 8.... Ještě by mělo pár lidí si to dát fdo obchodů.. a mě to hrozně baví, s tímhle pomáhat!!!!!!!!!

Biluška
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2007 20:33
- Nahlásit

papillon_girl
Jo, ještě tu nějaké mám. Nějak ti je tam dopravím, asi v pátek
1. kapitolu mám, spíš bych potřebovala druhou a třetí, ty nemůžu najít

Smečka
To,že vlci mají hebkou srst jasně dokazuje, že jsou přikřížení s naší pumou

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2007 06:56
- Nahlásit

Kapitola č. 1 pro Shelticku a Papillon_girl

MŮJ ŽIVOT S PUMI

kapitola I. „O týždeň“

25.června 2003 vstoupilo do mého života tornádo. Úplně ho převrátilo, rozmetalo všechny zažité zvyky a pak se v něm spokojeně usadilo. Celému světu tak dalo najevo, že od této chvíle patřím pouze jemu. Od chovatele si přineslo honosné jméno Komlokerti Vagany Kontess. Doma jsme jí začali říkat Bellary. Je typickým zástupcem maďarského pasteveckého plemene pumi a chová se podle toho. Hlídá všude a všechno. Kdyby mohla říct na světě jedno jediné slovo bylo by to bezpochyby „moje“. Moje jídlo, moje panička, moje balonky, moje překážky, moje zahrada, všechno moje. A pokud to jenom vypadá jako moje, je to taky moje.

Ale zpět na začátek. Na počátku všeho byl fenomén zvaný agility. Jako každému agiliťákovi byl i mě jeden pes málo a tak jsem hledala pro svou šeltičku kamaráda a pro sebe partnera, se kterým pokoříme všechny parkury světa. Volba padla právě na pumi. Rychlý, hbitý,ostražitý, učenlivý, lehce ovladatelný… ta slova mi zněla v uších a já už pomalu viděla jak vbíháme do cíle na Mistrovství světa. A začala jsem shánět štěňátko. Po pár měsících jsem skutečně vypátrala jednu chovatelskou stanici na maďarsko-slovenském pomezí. A dokonce měli březí fenku. Pan chovatel potvrdil moje načtené vědomosti a pumi vychválil až do nebes.

Nadšeně jsem čekala na štěňátko a každý týden telefonovala do Maďarska. Chovatel mě trpělivě ujišťoval, že musím vydržet „ještě o týžďen“. Konečně přišel ten vysněný den a hlas v telefonu mi slovensko-maďarsko-rusky oznamoval, že „sú na světě. Dvě děvčata a štyrí chlapci“. Těch sedm týdnů do odběru se nekonečně vleklo, ale nakonec přece jen utekly a já naposledy (snad po stopadesáté) volala do Velkého Mederu, že si v neděli přijedu pro svůj vysněný zázrak. A že z těch dvou feneček chci tu temperamentnější, živější, odvážnější a rychlejší. Pan Dömeny se smál a říkal : „Ale také su všetky pumi“. Já se smála taky ( ó bože, jak jsem mohla být tak hloupá) a trvala na svém. Chci tu akčnější. Chovatel si patrně pomyslel něco o blondýnách a to nejdivočejší tornádo (v mých očích tenkrát to nejtemperamentnější štěňátko) mi skutečně vybral. Byla jsem z ní naprosto unešená. Ještě na svém rodném dvorku se pokusila sežrat moji šeltičku, svého otce a tři kolemjdoucí, kteří se neopatrně dotkli plotu ( obdivujte,prosím, spolu se mnou její odvahu). Na česko-slovenské hranici se pokusila o útěk a napadení celníka (obdivujte její rychlost). V Brně na nádraží zaútočila na vlak. Byla jsem šťastná a nadšená jak odvážné, temperamentní a skvělé mám štěně. Během následujících týdnů se ukázalo, že odvaha a temperament ji neopouští a mě začaly padat růžové brýle.

S odstupem času můžu říct, že moudré knihy, ani chovatel rozhodně nelhali. Pumi je rychlý. Tak rychlý, že se vám ho nikdy nepodaří chytit. Pumi je hbitý. Tak hbitý, že všechny vaše pokusy ho potrestat se naprosto míjí účinkem. Vy zběsile tlučete novinami, vařečkou či vodítkem kolem sebe a on hravě uskakuje. Pumi je ostražitý. Štěká hodně, štěká rád. Na všechno a na všechny. Časem se naučíte nereagovat. Zběsilý jekot u plotu mě nechává chladnou, vím, že k nám neleze zloděj, ale že před dvaceti minutami kolem proletěl motýl. Pumi je učenlivý. Dokonce velmi učenlivý. Zejména v oborech krádež, útěk, výskok na hlavu kolemjdoucím a překusování vodítek dosahuje velmi excelentních výsledků. Prostě pumi je dokonalý. Je to anděl s ďáblem v těle a koho si jednou ochočí, ten je jeho navždy.

Příště – pumi a agility

gabifi
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2007 08:27
- Nahlásit

Biluška
čče, tak se ke mně dostala zvěst, že si Martina Klimešová hodlá na agility pořídit pumu. Nebo už si ji pořídila, nevím (zdroj: jedna paní povídala). Biluško, třeba budeš za 10 let označená jako průkopnice agility medium. Historie bude rozdělena na agility před pumi (s nudnými šetlijemi) a s pumi.

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2007 08:33
- Nahlásit

gabifi
Fakt? S Martinou by to pumě mohlo jít . Martina by ji, narozdíl ode mě, stíhala a tudíž by měla po starostech .

třeba budeš za 10 let označená jako průkopnice agility medium. Historie bude rozdělena na agility před pumi (s nudnými šetlijemi) a s pumi.
Spousta lidí si myslí, že ten pes je dokonalý a ta tlustá ženská mu to kazí, ale ono to až tak jednoduché není

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání