Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Light granule vyloženě na shubnutí
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
ko4ka
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2007 16:14
- Nahlásit

Mohli by jste mi prosím poradit nějakou takovou lightku? Ještě začátkem léta byla moje fenka GR krásná, mohutná a prostě jak má být, ale najednou snad během měsíce přibrala. Nevím přesně kolik, ale je to na ní vidět a žebra hledám, sice najdu, ale musím prostě hledat. Vypadá pomalu jak mamut. Je mohutná po matce, nikde nebude ten štíhlý typ feny, ale tlustá by být neměla. Má jít v říjnu na kastraci a měla před ní ještě radši kilčo shodit a ona si ještě nabere. Má DKK 2/3, tak už jen kvůli těm nohám by to ty kila chtělo dolů. Jinak na začátku léta hárala ( poprvé ) a z normálních granulí jsem jí dala na light granule - Nutram Weight Control a dávka se nezvyšovala, do tý doby měla normální taky Nutram a byla v pohodě. Jestli na to mělo trošku vliv hárání to nevím, každopádně, nedostávala nikdy přehnené množství krmiva, spíš míň, ale je nutno uznat, že se přecpávala pamlskama ( ne odemě, ale od rodičů a prarodičů ) a ona stačí chvilka a je to. Musela jsem jí teď ubrat na granulích, ale nedostává tím pádem skoro nic a je pořád hladová. Je nějaká vyloženě lightka opravdu obraná na tukách, ale která by jí zacpala, aby neměla hlad? Aby prostě rychle zhubla a mohla se vrátit zpátky na tu Nutramku?

nika00
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2007 16:18
- Nahlásit

ko4ka
zarucene zhubne na eukanube light....eukanuba totiz psum moc nechutna...a v kombinaci s light..to mas jiste..my meli stejny problem s retrivrem...zhubla bez problemu..

Roxana
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2007 16:21
- Nahlásit

nika00
zarucene .. no, to bych ay tak netvrdila, treba moje fenule je faakt hodne mlsna a hned tak neco ji nevoni, az na tu Eukanubu

ko4ka
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2007 16:31
- Nahlásit

nika00
dík za typ, teď jsem na ní koukala a zjistila jsem, že má úplně stejný množství tuků jako naše Nutramka ( 9% ), tak to by nám asi moc nepomohlo chjo

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2007 16:41
- Nahlásit

ko4ka
Nutram je na hubnutí dobré,ale když můžeš mít normální až zvýšenou zátěž psa.Já jsem na ní s Cathy už 1/2 roku a váhu jsem snížila na 33,5 Kg - víc to u nás prostě nejde!
Po béčkových štěňatech byla dost tlustá a tak jsem jí dávala Specific weigt reduction - je to super krmivo na hubnutí,ale jen přes veterináře.

ko4ka
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2007 16:52
- Nahlásit

Zuzana T
Chelska taky měla 33,5 a byla naprosto akorát, já myslím, že není vyžraná vyloženě, řekla bych, že má tak max. 3 kg navíc, ale vypadá jak kdyby měla 50. My jsme s Nutramkou spokojený, tak se na ní po zhubnutí zase vrátí, ale už budu víc hlídat ty pamlsky a pohyb...
Díky za typ, na ten Specific se zeptám ve středu vetky, jdem se zvážit, tak se poptám

Barunka
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2007 17:01
- Nahlásit

Zkus http://www.veterinarius.cz/obchod/waltham-canine-o besity-14kg-p--351.html
Slozeni vypada trosku netradicne, ale zabira...

overgod
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2007 17:26
- Nahlásit

jestli by nebylo vhodne spise zacit tim, dopidit se priciny toho nahleho pribytku vahy obzvlaste kdyz ma fenka jit na kastraci

jablunka
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2007 17:35
- Nahlásit

overgod
To může být tím háráním,následná falešná březost může způsobit přírustek na váze.

ko4ka
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2007 17:41
- Nahlásit

overgod
příbytek váhy nastal po neúměrném množství pamlsků a možná do toho to hárání taky, v tom já se zase nevyznám

abby
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2007 17:41
- Nahlásit

ko4ka

Ahoj,taky hubnem.Jde nám to sice pomalu,ale daří se.Zregulovali jsme příjem pamlsků a ubrali na granulích.Sice mi taky ze začátku přišla hodně hladová,ale lepší se to.Pokud tohle nezabere,tak si koupíme od veta si speciální granule.Prý to oravdu pomáhá.A bylo nám řečeno,že lightka je spíše na udržení váhy než na nějaké hubnutí.

overgod
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2007 17:41 - Změnil/a: overgod
- Nahlásit

jablunka
může....ale je?

prijde mi DIVNE chtit zajistit psovi v aktivní věku spravnou vahu nejakymi light granulemi...IMO lepší ten pohyb a omezit krmnou dávku .....

ko4ka
pokud trvas na granulich, dej ji Eukanuba intestinal ....pokud nemá nějakou metabolickou poruchu či nemoc, tak rozhodně zhubne...ale budou to vyhozený prachy...zbytečně a psovi to rozhodně nejspíš neprospěje....je to jak kdyby jsi do ni proste jen cpala drahou hmotu takrka bez zivin....

overgod
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2007 17:44
- Nahlásit

ko4ka
příbytek váhy nastal po neúměrném množství pamlsků a možná do toho to hárání taky, v tom já se zase nevyznám
no já taky ne a myslím právě že ani nikdo ze zdejších nemůže tvýho psa diagnostikovat po netu

takže bych volilk právě co nejpřirozenější metodu....pohyb a míň jídla....teda pardon žrádla

jablunka
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2007 17:47
- Nahlásit

overgod
prijde mi DIVNE chtit zajistit psovi v aktivní věku spravnou vahu nejakymi light granulemi...IMO lepší ten pohyb a omezit krmnou dávku .....
S tím nejde nesouhlasit,proto se také k light granulím nevyjadřuji,já krmím jinak.

jablunka
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2007 17:51
- Nahlásit

overgod
možná do toho to hárání taky, v tom já se zase nevyznám
To nebyla diagnoza,pardon,jestli to tak vyznělo.Jen píšu o něčem,co zažíváme po každém hárání.

overgod
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2007 17:56
- Nahlásit

jablunka
hruško nezlob pardon hruštičko
já zas nemyslel, že by to vod Tebe byla diagnoza...jen ze to proste tak bejt nemusi a ze ta diagnoza by treba nebyla od veci, pokud to u dane fenky neni zvykem

jablunka
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2007 18:02
- Nahlásit

overgodhruško nezlob pardon hruštičko
já zas nemyslel, že by to vod Tebe byla diagnoza

Už jednou jsem ti psala,že já nikdy nezlobím.
A já taky nemyslela,že tys myslel,že já myslela.

overgod
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2007 18:04
- Nahlásit

jablunka
myslím, že že lépe už nemyslet

nika00
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2007 18:19 - Změnil/a: nika00
- Nahlásit

ko4ka
Roxana
no u nas to bylo zarucene...
nasadila jsem eukanubu light a do 14dnu byly 4kg dole....celkem jsem shodili 9kg. pak jsme presli na chutnejsi granule..stale light...kterymi jsem krmila cca pul roku..kdyz se vaha stabilizovala...presla jsem na normalni adult

jinak my museli zhubnout co nejrychleji..proto neprichazelo v uvahu cekat az to prijde po pohybu a pravidelne mensi davce stravy...meli jsme to kvuli zdravotnim problemum..

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2007 19:44
- Nahlásit

overgod
Někteří goldeni mají tendenci tloustnout i po malé krmné dávce.Moje 6ti letá fena má pohybu dost,jezdíme do přírody a k vodě,v zimě chodí na hony.Letos v létě stačilo,že byla 14 dní u moře,bylo vedro a tak se kromě plavání věnovala jen válení se pod karavanem a přibrala 1,5 kg.Je na lightce ,kromě březosti a odchovu štěňat od 2 let,jinak by byla jako koule.Její 11ti letá matka je stejná a její bráška naopak žere velké dávky a je akorát.Je pravda,že lightka je váhu udržuje,na radiikální snížení je opravdu lepší veter.krmivo.Ten Specific byly lehoučké granulky,takže jich na váhu bylo hodně v misce a pes neměl pocit hladu.
Ko4ka má navíc čubinu s dysplázkou,takže by měla zhubnout co nejdříve.

ko4ka
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2007 21:31
- Nahlásit

jj přesně tak, čekat až zabere pohyb a menší množství žŕádla už jaksi nejde, to už neodstávala jaksi nic... chce to něco radikálního už kvůli těm nohám. Ve středu jdem za vetkou, tak nám snad něco poradí. Díky všem za rady, určitě si ty všechny doporučené granule projdu a proberu s vetkou

overgod
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2007 22:20
- Nahlásit

ko4ka
jj přesně tak, čekat až zabere pohyb a menší množství žŕádla už jaksi nejde,
hehe, to jsi se nejak prepsala ne?
prece si nemyslis, ze ta dejme tomu veterinární dieta bude přímo nějak podporovat katabolické procesy v oprganismu...to bys musela pak řešit hormonální léčbou....
radikální řešení je pohyb a nežrat...není tuším radikálnějšího řešení
ale nezapomeň, že nic se nemá přehánět, tak snad tloustla postupně a ne za jednu noc no a když to přežila tak myslím přežije i normální hubnutí

Zuzana T
ale to, co popisuješ mi přijde spíše jako nějaká hormonální či metabolická porucha....a to ai tady fakzt řešit nejde...to pak hce především diagnozu, pokud by na tom fenka od ko4ky byla takto

sarax
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2007 00:26
- Nahlásit

overgod
radikální řešení je pohyb a nežrat...není tuším radikálnějšího řešení
jj na mě nic jinýho taky nezabírá

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2007 08:27
- Nahlásit

ko4ka
Ahojky sestřičková, my hubneme tak, že jsme snížili o 1/3 krmnou dávku. Tudíž krmíme 150 g ráno a 150 g večer. Hubne pomalu, ale je to na něm vidět, ještě to vidím tak na kilčo a bude akorát. Toto je návod od ortopeda, ptala jsem se jestli mám přejít na granule co mají méně tuku, ale řekl, že mám dál krmit puppy large breed, ale snížit dávku. Asi před 14ti dny jsme přešli na Canidae lamb and rice a dávku udržujeme zatím stejnou. Uvidíme jak bude vypadat, ale je fakt, že žebra už nehledám a dokonce je vidět i pas. I když asi ta genetika také dělá svoje, nikdy asi nebudeme mít atlety a hmotnost budeme muset hlídat.Držím palce ať se daří! Taky bych potřebovala, aby mi někdo reguloval krmnou dávku

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2007 08:39
- Nahlásit

overgod
No já si myslím,už podle toho,jak vypadají sourozenci fenečky od ko4ky,že spíš přibrala díky špatně odhadnutým krmným dávkám a omezení pohybu,když se panička dozvěděla výsledky rtg.Je to mladá fenka a správným krmením a dostatečným pohybem s vynecháním piškotků/ viď ko4ka / bude brzy zase holka jako lusk.

suri
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2007 08:48
- Nahlásit

ko4ka
už jsem to tady kdysi někomu radila....kamarádka měla podobný problém se svou fenou RTW a přešla na ligtky Hill´s a je to úplně jinej pes

petl
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2007 10:02
- Nahlásit

ko4ka
Moje feňule je takový ten "záživný" typ co se podívá na misku a má kilo nahoře - prostě jaký pán takový pes.
Feňule má pravidelnou zátěž, sama taky není malý temperament, ubírala jsem granule, piškoty jsme zrušili úplně a....nic. Fakt nic, za několik měsíců nic!
Jediné co jí skutečně zabralo byla Eukanuba Excess Weight. Zkrmila jsem jí pytel, při normální dávce a stejné zátěži skutečně shodila, a už nenabrala ani když jsem přešla opět na normální Eukanubu co jsem krmila předtím.

overgod
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2007 10:06
- Nahlásit

petl
Feňule má pravidelnou zátěž, sama taky není malý temperament, ubírala jsem granule, piškoty jsme zrušili úplně a....nic. Fakt nic, za několik měsíců nic!
prostě takový perpetum mobile

petl
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2007 10:48 - Změnil/a: petl
- Nahlásit

Hele, mi to někdo vyprávět taky nevěřím. Prostě je holka záživná no...z mála zužitkuje fšechno do mrtě

ko4ka
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2007 12:07
- Nahlásit

overgod
nemyslím si, že veterinární dieta způsobí zázrak a přes noc bude z GR chrt, ale myslela jsem to tak, že potřebuje krom čekání až zhubne pohybem i něco s málo tukama, abych jí taky mohla dát najíst a ne pár granulek za den po ubrání dávky Zuzana T
piškotky už jsme zrušili úplně, Chelsinka s tím samozřejmě nesouhlasí
petl suri
díky, kouknu na to
HanuleGR
jj, máme holt neatletické sourozence a je to těžký je týrat hladem, ale co naděláme : taky by se mi v poslední době nějaká kontrola krmné dávky hodila Zítra jdem na poradu za vetkou, tak uvidíme co mi poradí a jdem se zvážit - teda jen Chelsinka, já raději ne

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání