| Autor |
Zpráva |
Eimy
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2005 16:07
- Nahlásit
FiSt
Tys s tím začal, navíc na mě nemusíš reagovat Ale vzhledem k tomu, žes už na to, co jsem napsala zareagoval, tak to o tom tvým "nechtění" si se mnou povídat něco vypovídá.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2005 16:10
- Nahlásit
To, že to nehází vinu na psa nebo na plemeno je sice fajn, ale zase je ten článek mnohem kratší než ty, co tu vinu na toho psa hodí... Navíc lidi si to stejně přeberou jak chtějí, stačí si přečíst tu diskuzi pod článkem...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2005 16:33
- Nahlásit
FiSt
Je tam jasně napsáno "Ilustrační foto", tak nevím co a o čem vypovídá
Kdybych dělala články a dávala tam furt tu samou a jednu fotku, tak by to o NĚČEM vypovídalo
A obzvlášť tento strach vzbuzující obrázek...
protože pes prokazatelně neměl náhubek, ani nebyl nijak přivázán.
když byl na chodníku...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2005 17:31
- Nahlásit
...ano zabite se kvůli fotce rotvíka u textu o leonbergru..., té holčičce je to stejně fuk, ta bude mít jistě ráda všechny pejsky čivavou počínaje a bernardýnkem konče. Mně osobně nejvíc ne vadí, ale s..e, riziko, že dají uspat relativně hodného a poslušného psa, který se prostě lekl ve spánku, protože panička je kráva a nedá takovému teleti koš. Tudíž, ač mám psa v podstatě mazlíčka a hodňouse, tak vím, že děti jsou děti a mohou ho jednoho dne trochu i naštvat a on je může trochu i kousnout. Nechci o psa přijít a nechci mu zkrátit život vlastní blbostí, takže koš nosí... A vo tom to je.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2005 20:44
- Nahlásit
http://zpravy.idnes.cz/krimi.asp?r=krimi&c=A050725_133200_krimi_mad
TAdy je toho trošku vic...
|
MDB
|
# Zasláno: 25 Čec 2005 20:46
- Nahlásit
helena
Tak jsem byla na Dostálovo přednášce. Vstupný je příšerně drahý stojí to 150 Kč, ale já bych řekla, že tak za stovku by to odpovídalo. Člověk se tam nedozví nic moc novýho. Když pojedete k Dostálovi na soustředko, budete to mít lepší. Přednášek tam budete mít daleko víc a ještě máte možnost si to vyzkoušet v praxi a ledacos se přiučit.
Byla jsem na prednasce nedavno a souhlasim s tim, ze jet na soustredeni je lepsi, proroze praxe je nad vsechny teorie. Ale prednaska ani soustredeni nahradit nemela - muj nazor, takze se to srovnavat ani neda.
Dostál na tom psovi předvádí komunikaci, ale pes tam za ním chodí a nic moc, vypadá, že hoten pes zná a je na něj zvyklej, s cizím psem nevím jak by si poradil. To není nic bombastického.
Tak tohle se mi na prednasce naopak libilo hodne. Jakkoliv by ten pes na p. Dostala byl zvyklej, porad to byl cizi pes a pes temperamentni, ne zadnej moula, kterej by odesel s kymkoliv. Tohle jsem nahodou ocenila, pro psa to musela byt celkem stresova situaci (lidi, osvetlene podium, panicka na dohled), ale pres pocatecni tremu spolu komunikovali skvele.
A pokud jsi heleno poslouchala, co ten pes mel za sebou, jak panicka dostala u "odborniku" radu, ze je to pes agresivni, ma ho vodit pouze na voditku a to mu nesundavat ani doma, vyhybat se psum atd.., tak uznej, ze ten obrat je zasadni
Pak je tam diskuze pomocí dotazů, který může každý kdo chce napsat na papír. Lidi se ptaj na děsný hovadiny a akorát se to nudně prodlužuje.
Lidi se ptaj na veci s kteryma maji problemy. Zkusenym pejskarum se to zda jako hovadina, jenze pro ty lidi je to treba zasadni vec. V kazdem pripade jsou to dotazy tech lidi a na prednasce, kde jsem byla, byl prostor pro dotazy bohuzel pouze 15 min.
Totální amatérka, která si ho vzala z útulku a Dostál jí ho musel dát do kupy, protože ona na to vůbec nemá. To na mě teda taky nepůsobí nijak profesionálně, když tam pak machruje a říká tam takový slátaniny, no jako Dostál.
Nechapu Nevim jestli ta pani byla amaterka, ale kdyby jo, tak tim spis je skvely, co s tom psem za pomoci p. Dostala dokazala, ne?.....
Totalnim amaterum je hanba pomahat nebo co?? Tohle by se snad melo cenit a ne hanit.
|
Azoráček
|
# Zasláno: 25 Čec 2005 21:49
- Nahlásit
Nedalo mi to, přečetla jsem celou diskuzi a musím se vrátit k puvodnímu tématu, o čem psala Garfield a Terri, myslim.
Mně je 14, jak už asi většina víte, mám psa u babičky. Od té doby, co jsem se o něj začla pořádně (tedy v rámci mých možností) starat, což je tedy doba někdy před rokem, jsem se jaksi uzavřela před ostatními lidmi. Nějak nevědomky. S kamoškama se vídám jen ve škole, nanejvíc ted o prázdninách na koupališti, a to už je co říct, když tam jdu, ještě loni mě to tam děsně bavilo, letos jako kdyby to vymizelo...nebaví mě to tam a už zas když už tam jsem myslím na pejsu, jestli za ním ještě stihnu dojít.. Jindy ani ve skolním roce s nima nikam nechodím, stále mě hlodá svdomí kvuli pejsovi...prosstě už se navždycky usadil v mým srdci a vždy na něj budu myslet. Když už jednou vyrazím někam, hned mám výčitky svědomí, jak já si někde užívám a on chudák tam je sám....
Uvažuju furt jestli dělám všecko správně, jestli někde nedělám chybu...kde je ta moje spontánnost, kdy jsem nad vším tak nepřemýšlela!!A to je mi, lidi, teprv 14! Připadá mi, jak kdybych se díky psovi tak nějak změnila. Jsem taková, no jako jiná.Nestraním se lidí, to ne, ale prostě už mezi ně nějak nezapadám. Fajn, ráda si ještě někdy pokecám u klukách atak, o těch "běžných" starostech, ale jednou, fajn, a dost. Ostatní holky dycky plánujou co budou odpoledne dělat, maj leháro, dělaj si co chtěj. Já mám povinnost, a to jít za pejsou. Nevadí mi to, moc ráda za ním chodím, ale přeci jen někdy zatoužím, jaké to bylo dřív..takové, jak bych to řekla, bezstarostné. Ještě před 2 rokama bych se např. do tanečních, které mě za 2 roky čekají, těšila. Nyní? Vubec se mi necche, a to jen proto, že zas mi to zabere velkou číst pátku, protože zas to magorní chystání na to, česání, strojení atd. A pátek bude v prčicích a na pejsu nebudu mít tolik času...ostatní se těší, času mají habaděj, ale já už prostě denně mám pevný plán, který se denně opakuje a tak dny jen ubíhají...jako bych tím prostě jen tak proplouvala...nic si neplánuju, jako že někam s holkama pujdu, když se mě někdo zeptá, kam pujdu, vždy řeknu za Azorkem...
Nevím ted, jestli mě někdo z tohodle příspěvku, co jsem napsala, pochopí, já doufám že ano.. Ani nevím co tím chci říct, ale prostě jsem měla nutkání toto napsat....
Pochopí mě někdo?
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2005 22:05 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
Azoráček
Azoráčku, sleduji Tvé příspěvky od toho smutného dopisu (popisu), co byl u Dostála, na mujpes a poté i u Artemis. Udělala jsi obrovské pokroky a já jsem ráda, žes to nevzdala!
A to, co píšeš teď...myslím, že to chápu, prožila jsem něco podobného a to i s nepochopením okolí, neboť na věk 14 let ženy prý přísluší něco jiného, než lítat celý den se psem (např. viz. Tvé taneční )
Takže Ti přeji mnoho zdaru v dalším dobrodružství společného lidsko-psího života...a taky spoustu dvounohých kamarádů, kteří budou mít pochopení a tutéž jiskru
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2005 08:24
- Nahlásit
Azoráčku, jasně že pochopí. Já mám spíš pocit, že mi unikají ty ostatní 14leté holky, které jsem za školní rok potkávala v autobuse a neměly jinou starost, než v jaké hospodě jim nalejou. Je fajn, když má někdo v tvém věku pořádného koníčka, kterému se věnuje naplno a neprofláká čas někde na ulici.
Mimochodem, já třeba do tanečních nechodila
|
Náhoda
|
# Zasláno: 26 Čec 2005 08:30
- Nahlásit
Teda Terri, už nějakou dobu si pročítám tyto stránky, moc se mi líbí různé diskuse, ale teď poprvé se i zúčastňuji.
Ta zpráva o pokousaném dítěti mě zase na.... , raději nebudu psát co. . .
Kdo to kdy viděl hladit spícího psa???? Vždyť i člověk by se lekl, pokud by spal a někdo by na něj sáhl.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2005 08:59
- Nahlásit
Náhoda
Tak Tě tu vítám
Vina je určitě na všech stranách, ale horší je, že to dítěti už kousanec navíc v obličeji nevrátí..
|
Anonymní
|
# Zasláno: 26 Čec 2005 10:05
- Nahlásit
Azoráček
Když jsem byla v tvém věku, úplně jsem zanevřela na kamarády, na své rodiče, vůbec mě nebrali kluci a řeči o něch. Připadala jsem si až divná a měla jsem pocit, že budu vždycky sama (a že se nikdy nevdám a nebudu si rozumět s vrstevníkama a tak) a zakuklila jsem se se svým psem ve světě koní a lidí kolem nich. Dnes jsem za to strašně ráda, protože vztah k zvířatům mi zůstal, našla jsem si přes ně i cestu k lidem, nikdy jsem nepropadla diskotékám, drogám, marnění času v hospodách v období puberty... Nakonec jsem si našla cestu i ke svým rodičům a jsem ráda, že ze mě právě zvířata udělala slušného člověka se správným žebříčkem hodnot a celkem pohodovým přístupem k životu. Hodně štěstí.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2005 10:06
- Nahlásit
Ten poslední příspěvěk Azoráčkovi jsem byla já. Opět nepřihlášena.
|
Náhoda
|
# Zasláno: 26 Čec 2005 10:53
- Nahlásit
Terri,
díky za pěkné uvítání
Máš pravdu, že chyba je na obou stranách a to dítě bude mít trauma na celý život, ale jak už jsi včera třeba psala o koních a chování u nich, tak tam si to nikdo nedovolí, vím o čem píšeš, v kotaktu s koňmi jsem v podstatě celý život, z toho 10 let aktivně a psi mám od malička. Teď mám střední 14 měsíční kníračku.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2005 10:54
- Nahlásit
Azoráček
No, já sem byla a sem do ted podobně "postižená". Lidem, co mě chcou někam vytáhnout dá hooodně práce mě přemluvit, pokud s sebou nemužu vzít psici...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2005 11:23
- Nahlásit
Náhoda
Teď mám střední 14 měsíční kníračku.
s koňmi jsem v podstatě celý život, z toho 10 let aktivně a psi mám
Bohužel dnes se tak moc k přírodě nevychovává. A možná si to jen chudák holka chtěla vynahradit...
Kdo ví jak to bylo. V Blesku to zase prý pořádně rozmázli...
Co máš za koníky?
|
Náhoda
|
# Zasláno: 26 Čec 2005 11:35
- Nahlásit
Terri,
já nemám vlastní koně, ale 10 let jsem jezdila na poloviční arabce. Arabové jsou moji favoriti mezi koňmi, stejně tak jako knírači mezi psy
|
Anonymní
|
# Zasláno: 26 Čec 2005 11:49
- Nahlásit
Moji favoriti mezi chlapama jsou kníratí Arabové
|
Náhoda
|
# Zasláno: 26 Čec 2005 11:52
- Nahlásit
Anonymní,
dobrej smysl pro slovo a humor
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2005 11:53
- Nahlásit
Náhoda
Já mám zas slabost pro "westerňáky" a vůbec lahodou pro oko - fríské koně. Ale nevím, jestli bych na něj sedla
A kombinace pes/kůň .... jo jo ...
|
Náhoda
|
# Zasláno: 26 Čec 2005 11:56
- Nahlásit
Terri,
o fríských koních se říká, že je to takový MERCEDES mezi koňmi, kupní cena je šíííííílená.
Mě osobně western nic neříká, asi to taky bude tím, že jsem ještě neměla možnost se s ním seznámit.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2005 12:00
- Nahlásit
Náhoda
Když bylo v Brně Trophy, tuším v roce 2002 (nebo tři?), tak tam byla velká výstava (to, co je teď je hadra) a byli tam dva nádherní fríští hřebci - vítězové. A pak večer v aréně jelo čtyřspřeží... prostě nááádhera!!!! Sametová ebenová srst, mohutní, osvalení, hříva dlouhatánská, jiskrný pohled...
(Ovšem taky obrovská kopyta, síla jak hrom a velký žaludek )
|
Náhoda
|
# Zasláno: 26 Čec 2005 12:20
- Nahlásit
Terri,
to muselo být pokoukáníčko
Jsou to opravdu krásná zvířata, ale jak píšeš, ten žaludek. . .
|
Azoráček
|
# Zasláno: 26 Čec 2005 18:46
- Nahlásit
Terri
neboť na věk 14 let ženy prý přísluší něco jiného, než lítat celý den se psem
Joo, to znám, bohužel mám i takovou trošku babičku, u které mám Azorka, co furt něco říká. Třeba když jsem odjížděla na psí tábor mi pravila(nebo jí to spíš ulítlo:biglol že ostatní holky budou lítat s a za klukama a já se psem To už sem se fakt neudržela a válela se smíchy Stejně tak kecy že se musím hezky oblíkat, abych vypadala hezky a líbila se klukám (nic proti, ale to vše asi říká proto, že se bojí že by sousedky zdrbli, jak se ta její vnučka oblíká :tongue a taky vidí vzor v mé setřence, které je 16 a chodí furt jen v riflích a nastrojená a má "neuvěřitelně důůůležitýýý" starosti
Jůůj, ted kdyby si přečetli co tu píšu..to by byl mazec
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2005 10:08
- Nahlásit
Azoráček
Ano, to je přesně to, co jsem myslela...
(A naneštěstí nelze vysvětlit, že takto aspoň najdeš nějakého stejně ztřeštěného pejskaře ... )
|
k-o-c--k-a
|
# Zasláno: 23 Pro 2005 18:43
- Nahlásit
Ahoj Scháním leonbergra BPP Odběr začátkem Dubna kontakt e-mail Veronika.strochova@seznam.cz icq:333154972
|