Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / kousání dovoleno???
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Luuca
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 13:02
- Nahlásit

zajímal by mě Váš názor. Probíraly jsme se známou debatu o psech. Můj názor je, že pes si nesmí dovolit kousnout svého pána, případně členy rodiny. Názor známé je, že to platí u společenských plemen, ale u loveckých je to něco jiného....

nika00
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 13:04
- Nahlásit

Luuca
takze lovecky ji muze ukousnout kus ruky?

Luuca
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 13:13
- Nahlásit

nika00
přesně tak jsem to pochopilajá vím že se psi dělí na pár kategorií ale podle mě to je pořád PES a člen rodiny a má určitý pravidla ať už je používaný k čemukoliv nee

nika00
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 13:17
- Nahlásit

Luuca
to by ji pak mohl sezrat i dite..ale co..je loveckej..s tim se musi pocitat....
ja s tebou souhlasim..jako je kousnout a kousnout...me ten muj blb taky kouse...ale pokud mysli vazne naferovku kousnout, tak to je podle me blbost

suri
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 13:24
- Nahlásit

Luuca
Myslím, že je to pěkná blbost! To by si jako moh rovnou dělat co chce, ne?
Ale je fakt, že jsem slyšela o případu mysliveckýho psa, kterej kousal všechny, akorát když se vzala do ruky puška a šlo se do terénu, tak poslouchal a to kohokoliv.....jako mysliveckej pes... dobrý....ale s takovým psem se nedá žít... a na návštěvy se tam prý chodilo tím stylem, žes musela kopat psa před sebou až ke dveřím

Luuca
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 13:29
- Nahlásit

nika00
tak to jsem ráda, že se mnou souhlasíš, mě to šokovalo

nika00
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 13:29
- Nahlásit

suri
ja myslela ze se na navstevy chodilo s puskou

suri
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 13:32
- Nahlásit

nika00
to by ty návštěny musely být dopředu vyzbrojený a nebo přijet rovnou v tanku ale co ti nic netušící, ti byli jako zákusek

tosca
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 13:37
- Nahlásit

Luuca
Můj názor je, že pes si nesmí dovolit kousnout svého pána, případně členy rodiny.

V případě normální rodiny, která respektuje psa jako živého tvora, bych s tím souhlasila. Jinak mám k takovéto strohé větě velké výhrady. První je, co se rozumí pojmem kousnout.
A druhá je důvod, proč to to zvíře udělá. Žádný zdravý, průměrně vychovaný pes nekouše do členů své smečky. Ale co případ, že pes kousne nevychované dítě, které mu už 3 hodiny strká prsty do očí a pokouší se mu zauzlovat uši, přičemž rodiče se smějí, jak si s pejskem hezky hraje? "Směl" kousnout? Z mého pohledu směl. Měl k tomu zatraceně dobrý důvod. A měl k tomu kousnutí přibrat i ty rodiče. Je to živé zvíře a zaslouží si určitý respekt a soukromí. Takže striktní tvrzení, pes NESMÍ KOUSNOUT nemám moc ráda. Ano, pes si za normálních podmínek nesmí dovolit protestovat proti rozhodnutí pána, a už vůbec ne kousnutím. Ale pán nesmí dovolit, aby pes byl obtěžován nad únosnou míru, a to ani ostatními členy rodiny
Jinak, existují ještě případy, kdy pes kousne proto, že ze zdravotních důvodů špatně vyhodnotí situaci. (Mám na ruce čerstvě zahojené díry způsobené zuby slepého, špatně slyšícího starého psa )

Jinak názor - "společenská plemena kousnout nesmí, ale lovecká mohou" je poněkud úsměvný

Essi
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 13:44
- Nahlásit

tosca

Galadriel
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 13:50
- Nahlásit

Neměl by si dovolit kousnout nikoho, ale jak píše tosca, pán zase na druhou stranu nesmí dovolit, aby pes byl otravován do té míry, že by hrozilo kousnutí (pro psa obrana).
Jinak rozlišování, že společenská plemena nesmí a u loveckých je to něco jiného, mi připadá trošku postavené na hlavu . . . . .

handula
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 13:54
- Nahlásit

tosca
hezky receno a taky bych chtela doplnit, ze je rozdil kousnout - pokousat, nebo kousnout - ohnat se...

Luuca
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 13:58
- Nahlásit

tosca
to s Tebou plně souhlasím, tohle je jiný případ, myslela jsem to obecně, jako když třeba vykážeš psa z gauče, aby byl volný pro příchozí návštěvu a on Tě nafne samozřejmě, pokud ho otravuje nějakej nevychovanej spratek, tak bych ho kousla taky

Galadriel
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 14:03
- Nahlásit

Luuca
jako když třeba vykážeš psa z gauče
tak tohle by si neměl dovolit žádný pes, bez rozdílu velikosti a bez rozdílu, jestli je to lovecký nebo společenský pes!

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 14:05
- Nahlásit

A já to Bedřichovi zatrhla už ve štěníkovském věku...jsem to ale kynologické poleno...

handula
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 14:08
- Nahlásit

vykážeš psa z gauče, aby byl volný pro příchozí návštěvu a on Tě nafne

ja mam teda trochu divnyho psa, ale kdybych se v tomhle případě našeho psa dotkla, tak mě asi taky rafne, ale když na něj houknu "vystřel" nebo tak něco, tak pádí....

Galadriel
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 14:37
- Nahlásit

Já jsem svého psa taky učila od mala, že nesmí kousat, třeba když se snažil při hře, vždy následovalo "nesmíš".
Teď, když si hrajeme a při hře se moje ruka octne v jeho tlamě, ani si nedovolí stisknout, raději hlavu odvrátí.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 14:59
- Nahlásit

Galadriel
to u nás to probíhalo kousnutí - výkřik AUUU - konec hry... a za chvilku na to přišla

Galadriel
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 15:23
- Nahlásit

blanulinka1
taky dobrá metoda.
Já ještě používala "fuj", ale on fakt šíleně miluje lidi, takže by neublížil normálně, ale ono i při hře to může bolet. Naštěstí to pochopil opravdu velice rychle.

EngieB
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 15:28
- Nahlásit

No, já jsem během let zřejmě ztratila část nervů na rukou, protože už to "pokousání" ani moc neřeším, jen desinfikuju - můj bobánek je do balonku takový magor, že v tý chvíli se nehlídá. Ale kromě téhle drsnější hry by mě ani nenapadlo, že by mě můj vlastní pes kousl, to je základ. Ovšem - oni respektují mě, já respektuju je. Nesnáším takový blbečky, co "zkouší", jak moc je jejich pes "podřízený a bezpečný". Nevěřili byste.

Essi
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 15:31
- Nahlásit

EngieB

bohužel věřili. Tohle zkouší dnes hodně lidí, "dominance" je dnes moderní slovo a hodně lidí jí vidí ve všem, tuhle se někde řešilo, že když vám pes při mazlení vleze na klín, je o projev dominance.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 15:34
- Nahlásit

Essi
že když vám pes při mazlení vleze na klín, je o projev dominance. v tom případě jsem totálně podřízená...a podřizuji se ochotně Hele a co "vykusování blešek" z vlasů...a olizování uší apod. ? Ach jo...proč se všechno žene vždycky do extrémů

EngieB
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 15:36
- Nahlásit

Essi

Síla! Já jednou řešila se známou, že její dvouměsíční štěně je agresivní. Nakonec z ní vylezlo, že když ji asi pět až deset minut chytá za čumáček, že se ožene. Tak jsem jí "poradila", ať to přestane dělat. Nevěřila jsem vlastním uším. Majitelka již v pořadí třetího psa! Kdyby to dělala mě, ukousnu jí ruku
Lidi jsou fakt blbí, já prostě respektuju psovi nálady i nenálady a nemám problém. Mám i ověřeno, že pokud já jdu do psa (např. zavrčí, když spí a já s ním manipuluju - je mu deset a záda v řiti, bolí ho), je to jen horší, zatímco když ho mile upozorním, že s ním budu hýbat, pochválím ho, tak je celej šťastnej

Galadriel
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 15:45
- Nahlásit

Essi
Kdyby neměl Garon 40kg, tak ho mám na klíně pořád! A pořádně by si to užíval, byl by šťastnej, že může být se mnou. Nikdy se po mě ani náznakem neohnal a od dětí si nechá hodně líbit. Raději někdy děti zarazím, ale to jen proto, aby se to nenaučili i u ostatních psů, kteří nemusí být tak hodní, jako je Garon.

Essi
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 16:27
- Nahlásit

Našla jsem to, řešilo se to na ifauně. Bez legrace.

Essi
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 16:31
- Nahlásit

Galadriel
já mám občas na klíně 110 kg psů najednou - 40+40+30 a je to naprosto super pocit. Nějak se vejdou. Jsem sice pak samá modřina a škrábanec, ale stojí to za to.
Také jsou ukecaní - když do nich v noci strčím nebo tak, zabručí ve stylu - dej mi pokoj nebo něco takového. Fenka a starší pes se otočí, když jim dělám něco, co je bolí - klíště nebo něco takového, ale nikdy nevezmou do huby. Nick klidně ano, ale on je hysterik, který dřív jedná než myslí. Netrestám, nechám mu ruku a vysměju se mu, pak vyplivne a nepříjemnou činnost se zájmem sleduje, ale už nechňapne.

handula
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 16:49
- Nahlásit

Essi
Nick klidně ano, ale on je hysterik, který dřív jedná než myslí. Netrestám, nechám mu ruku a vysměju se mu, pak vyplivne a nepříjemnou činnost se zájmem sleduje, ale už nechňapne.

hele to mě zajímá, mám taky hysterika, tuhle mě se po me ohnal, kdyz mel neco na uchu a ja mu to chtela sebrat, vedel o me, neleknul se, jen mi chtel proste dat najevo ze ho otravuju, mam teda modrinu na ruce, ale co bys delala - potrestat nebo nepotrestat?

handula
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 16:51
- Nahlásit

jinak kdyz delam nejakou neprijemnou cinnost, tak tiše trpí, nevrčí, skoulí se do klubíčka a čeká až to dodělám.. jen kdyz chci jakoby neco nedulezityho tak je protivnej....

Essi
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 17:08
- Nahlásit

handula
nevím, jestli je to dobře, ale já za tohle netrestám. Pokud psovi jenom trošku věřím, nechám mu ruku v hubě, ještě víc jí tam nacpu a vysměju se mu. Pokud se uklidní a chová se normálně, pohoda a nic neřeším. Pokud se to opakuje, netrestám, ale znemožním mu opakování a přitrvdím v tónu hlasu a v tom, že se s ním o ničem dohadovat nebudu. Dávám pozor, abych to nepřehnala, protože trest nebo velký tlak by hysterii vystupňoval místo utlumil. No a pokud je to hysterák se vším všudy, že pes už nevnímá, paralyzuju ho, dokud se neprobere.

handula
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 17:15
- Nahlásit

trest nebo velký tlak by hysterii vystupňoval místo utlumil

no tak to je přesně náš blb, jak bych zvýšila hlas nebo přitvrdila, dostane se do hysterie, pokud to řeším v klidu, chodí se pak lísat, moc toho lituje - je to teda herec, takže mu to věrim tak z půlky, olizuje obličej a tak...
taky nevim jestli je to dobře, všichni mi řikaj jak bych ho měla zliskat za to co dela, ale vim ze bych udelala vic skody nez uzitku...

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání