Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Je to pravda?
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
ZdeNek_K
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 13:48
- Nahlásit

Jsou psi ve skvělé kondici živeni jak výhradně granulemi tak i pouze čerstvou stravou . U ledvin je s granulemi problém dostatek vody .Docela by mě zajímalo proč se tu řeší maso x granule a ne raději konkrétní krmné dávky x konkrétní granule . Když to vezmeme do důsledků tak nejdůležitější je správný poměr živin , minerálu , tuků ... a je celkem jedno jestli je to maso nebo granule .Problém u "vaření" je v správném poměru který pokud má být vyvážený na konkrétní váhu psa je jak časově tak i finančně náročný . U granulí je naopak hlavní problém v tom co granule obsahují nad to co hrdě uvádí na obalu . Zjednodušeně řečeno chovatel si může vybrat jestli "vařit" a vědět že pes nedostane vše co potřebuje v tom správném poměru nebo dávat granule a vědět že pes kromě toho dobrého a vhodného krmení v tom má i něco co by tam být nemělo .

Bela
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 13:56
- Nahlásit

ZdeNek_Ki může vybrat jestli "vařit" a vědět že pes nedostane vše co potřebuje
preco??? toto predsa vobec nemusi byt tak, ako tvrdis

west
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 13:56
- Nahlásit

By mě zajímalo jak jsou ty lidi co krmí syrovým nebo vařeným tak jistí že jejich pes má fakt to co potřebuje. Protože se tady pořád jen pomlouvají granule. Při vařenym nebo syrovym přece taky musíme dodávat vitamíny, minerály a ostatní, to jim dáváte jak?

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 13:59
- Nahlásit

že Vás to pořád ještě baví...

ZdeNek_K
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 14:01
- Nahlásit

Bela>
jistěže nemusí ale u většiny psů takto krmených to tak je a proto jsem také napsal --Zjednodušeně řečeno - .

mac1
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 14:05
- Nahlásit

west
By mě zajímalo jak jsou ty lidi co krmí syrovým nebo vařeným tak jistí že jejich pes má fakt to co potřebuje.....nepřemýšlím nad tím , někdy má víc toho, někdy toho , v jaké je kondici a jestli je zdravý , to vidím. Fakt jsem neřešila toto ani u svých děti a neřeším to ani u sebe . Mě zase zajímá , jak to budete dělat s tou vyváženou stravou , až budete mít dět, aby ty děti měly fakt každý den to, co potřebují....to Vám tedy nezávidím ( a těm dětem také ne) . Vitamíny, minerály a ostatní ......žerou maso, kosti, ryby, sýry, vejce , zeleninu, ovoce .....nedodávám nic , všechno mají ve stravě

Mipooo
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 14:11 - Změnil/a: Mipooo
- Nahlásit

Neessi Smečka
no dyt, kazdy ma nazor jinej - ja rikam, ze varenou stravou psovi nezabezpecis kompletny prisun toho co potrebuje jedine fakt odbornik, ale skuste mi ukazat ci existuje aspon jeden na 50 psickarov...

Moji psi boli na granulach odjakziva - predtym som mal boxera, rodicia maju boxera a ti boli odjakziva na granulach - jeden mal 11 let, ked zomrel a zrazilo ho auto a druhy ma tri a je vo vybornej kondicii... Takze na granulky nedam dopustit... tak ako vy na varu

Update kazdopadne nie som odbornik - varenej strave sa nebranim, takisto ani masu, ako ste si urcite vsimli hore... A pohodlny som, bo sa mi nechce varit ani mne samemu a na druhej strane na to nemam cas - chcem sa venovat praci a psom - nie stat v kuchyni a v sobotu vyvarat na cely tyzden

Mipooo
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 14:20 - Změnil/a: Mipooo
- Nahlásit

Lidicky, strasne moc sa mi chce s vama diskutovat, ale jedu dom a zitra rano na treking s pesanma, takze vsem nadhernej vikend a Nessi, Smecko vam krasnej sobotny den

mac1
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 14:22
- Nahlásit

Mipooo
tak si to užijte

Neessi
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 14:46
- Nahlásit

Mipooo
ja rikam, ze varenou stravou psovi nezabezpecis kompletny prisun toho co potrebuje jedine fakt odbornik, ale skuste mi ukazat ci existuje aspon jeden na 50 psickarov...

Já myslím,že když si někdo pořizuje psa,tak si sežene dost informací nejen o plemeni,ale i jeho schopnostech a potřebách.
Takže není problém si sehnat dostatek informací o krmení,nutričních hodnotách jednotlivých složek krmení a kuchyňská váha je už to nejmenší,co k tomu potřebuji.Jednostranné informace nejsou k ničemu.Ale pokusit se o návrat k přírodě a k jejím zákonům je morální povinností každého člověka-zejména těch,kteří převzali zodpovědnost za jakéhokoliv živého tvora,včetně psa.

Naprosto souhlasím s mac1-vše je ve stravě.Z každého "multivitamínu" si organismus savce odebere jen 5%,zbylých 95% odchází s močí,je naprosto zbytečné je dodávat,když je strava správně vyvážená.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 14:49
- Nahlásit

A krom toho se mi vytrvale vtírá myšlenka,ČÍM se proboha krmily ty generace psů před poměrně nedávným "objevením" zázračných granulí

Neessi
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 14:54
- Nahlásit

davidkova renata
A krom toho se mi vytrvale vtírá myšlenka,ČÍM se proboha krmily ty generace psů před poměrně nedávným "objevením" zázračných granulí

No přeci maseeeeema jaký to byli pesani a ne takový "skaláry"jako dneska(myslím pochopitelně naše společné oblíbence NO)

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 14:57
- Nahlásit

Neessi
No přeci maseeeeema jaký to byli pesani
A vo vo vo tom to je!

ZdeNek_K
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 15:00
- Nahlásit

davidkova renata,Neessi>

Masem ? To myslíte vážně ? No přece tím co zbylo , pouze zbytky . Jedině psy lovečtí a "bojová" plemena byla krmena masem . Na odpadcích vyrostl třeba Americký Buldok . A jakou měl sílu a vytrvalost .V tomto kontextu je ale diskuze maso x granule zcela směšná .

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 15:05
- Nahlásit

ZdeNek_K
No přece tím co zbylo , pouze zbytky
Fakt jo??No nekecejJá se pohybuju po cvičákách a mezi psy už 30 let a nějak jsem si toho nevšimlaA ty tvoje bojový plemena v tý době nikdo ani pořádně neznal.
A krom toho ty si fakt myslíš,že lidi co zastávaj názor,že zbytky jsou pro psa to pravý ořechový existence granulí přesvědčí o opaku?Jakože dneska dík granulím nikdo zbytkama nekrmí jo?

Neessi
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 15:10
- Nahlásit

ZdeNek_K
Masem ? To myslíte vážně ?

Jistě,že to myslíme vážně-sice nevím,kterou dobu máš na mysli,ale já od roku 1966 dosud.Nikdy jsme žádné "zbytky" psům nedávaly-teda pokud nemáš na mysli třeba zbytek buřta.
Dřív v pohodě fungovaly "nuceňáky",kde bylo maso z porážky vždy čerstvé a prošlo veterinární kontrolou.Na jatkách existovaly dny,kdy se prodávaly odřezky z masa speciálně pro Svazarm-pro psy.Rybí file bylo za pár kaček,kolínka a rýže taky.
Zelenina byla taky vždy a ne tak vyhnaná dusičnany,jako dnes.
V tomto kontextu maso vs granule naprosto na místě,protože se stále bavíme o psech-masožravých šelmách,o pruktech přírody a o jejím zachování.

ZdeNek_K
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 15:19
- Nahlásit

davidkova renata i Neessi
určitě víte kdy byl šlechtěn Americký buldok , že ? Proč mi potom podsouváte nějakých směšných 30let když jsem evidentně psal o podstatně delší době .... .Téměř po celou svojí existenci žrali psi odpadky (až na několik plemen) . Proč tedy psát o posledních letech ? Samozřejmě pokud nechcete psát o tom jak za posledních 100let mnoho psích ras zdegenerovalo až téměř na hranici života schopnosti (anglický buldok , německá doga , ..) nebo tuto hranici už překročili a bez "pomocí" člověka by už nežili (různí buldočci atd ... )

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 15:52
- Nahlásit

ZdeNek_K
Samozřejmě pokud nechcete psát o tom jak za posledních 100let mnoho psích ras zdegenerovalo až téměř na hranici života schopnosti (anglický buldok , německá doga , ..) nebo tuto hranici už překročili a bez "pomocí" člověka by už nežili (různí buldočci atd ... )
No to ti nikdo nebere,to je bohužel pravda.
Jenže nějak nechápu co tím chceš říct.Pokud tedy říkáš,že psi byli krmeni odpadky,taky tam asi neměli vše v ideálním a stoprocentním poměru,zrovna teda jako ve vařené stravě jak jsi výše napsal.Mě je celkem fuk čím kdo cpe svýho psa,ale zjednodušeně řečeno,je to masožravec od přírody a z toho vycházím.Určitě je to přirozenější než granule.Ale to už napsala Neessi a jinej zas,že našim dětem a sobě taky denně neměříme kolik čeho v čem mají.Tož asi tak.

mac1
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 16:00
- Nahlásit

ZdeNek_K
Nic Vám nepodsouvá, co se hned štětíte ? Píše o své zkušenosti a o ČR , tenkrát tady toho Vámi uváděného amerického buldoka opravdu nikdo (až na výjimky jako Vy) neznal a o něm se s Vámi vůbec nikdo tady nebavil . Jistě bylo tady hodně lidí - zejména na venkově, kteří psy krmily zbytky .(a psům se asi dařilo, byť to nebyla to jednotvárná , vyvážená strava ) - ale ve městech dost lidí nakupovalo v nuceňáku a na jatkách .

ZdeNek_K
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 16:14
- Nahlásit

mac1>
Ten buldok byl jen příklad , je to jedno z mála plemen o němž chovatelé přiznávají že žil z odpadků . Ve zkutečnosti takto žila drtivá většina psů i v dobách největší slávy .Kdy psy skutečně byli "pracovní" a ne náhrada dětí , přátel atd.. jak je to časté dnes .Naopak dnes kdy máme veterináře , peníze na krmivo atd. degenerujeme jednu rasu za druhou .Proto mě přišlo směšné že se tu hádáme o maso nebo o granule .Konečně hledat hnidy to jde lidem nejlépe ale najít co je zkutečně důležité to nám už moc nejde .

maixnerova
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 16:15
- Nahlásit

mac1

a psům se asi dařilo, byť to nebyla to jednotvárná , vyvážená strava

... znala jsem jednoho vořecha, kterého jsem si jako malá půjčovala, dožil se 23! let. Dostával zbytky slejvaný do jednoho lavóru - prostě šlichta - jestli je to slaný nebo kořeněný a vyvážená strava nikdo neřešil. Na přilepšenou mu kupovali párečky ...

Rozhodně si nemyslím, že je to příklad hodný následování, ale občas když si na něj vzpomenu, když řeším různé složení a doplňky stravy apod.

Bela
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 16:20 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

ZdeNek_KJedině psy lovečtí a "bojová" plemena byla krmena masem
a sanovych psov krmili rybami a zvyskami z polovaciek, a Duncovia na salasoch su doteraz vascinou na zincic, a ako im to prospieva

Smečka
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 16:36
- Nahlásit

éměř po celou svojí existenci žrali psi odpadky (až na několik plemen) . Proč tedy psát o posledních letech ?
ZdeNek_K
Beru tě za slovo,nač troškařit s tak směšným časovým horizontem.
První pratypy šelem se vytvořily před zhruba 35 000 000 let.Pes je domestikován přibližně 10 000 let.No není to standa?
A k potřebě každodenní vyváženost krmné dávky: je to opět jen reklamní tahák výrobců granulí.Pro psa není životně důležité dostat každý den vše v naprosto vyrovnaném poměru - řekla bych spíš naopak,je to škodlivé.Organizmus psa ztrácí přirozemou schopnost čerpat ze zdrojů azásob.Je to krok směrem k degeneraci.Nic přirozenějšího a prospěšnějšího,než pestrou masitou stravu, nikdo nevymyslí...to je prostě příroda

jablunka
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 17:04
- Nahlásit

davidkova renata
Pani,nešahejte mi na anglickýho buldoka,jó!

sarax
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 17:16
- Nahlásit

jablunka

njn aby ses nevozvala
davidkova renata
našim dětem a sobě taky denně neměříme kolik čeho v čem mají.Tož asi tak.
mno a proto mají pubertu a s*rou mě začnu měřit

brut
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 17:37
- Nahlásit

sarax
myslíš, že to pomůže...bych se přidala

jablunka
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 18:35
- Nahlásit

sarax
Tak to bude chtít pořádnej metr a decimálku.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 18:38
- Nahlásit

jablunka
Pani,ty vaši sou samosebou vyjímka
Hele,ale fakt,mám kámošku co má kámošku a ty měli taky angličana.Už ho nemaj,normálně se jim udusil....Prostě jen tak..
sarax
No tak to zkusíme,budou mít fšecko přesně vědecky,to je tuty voslabí bo věda se mejlí každou chvíli a mohly by dát aspon chvíli pokoj
ZdeNek_K
Proto mě přišlo směšné že se tu hádáme o maso nebo o granule .Konečně hledat hnidy to jde lidem nejlépe ale najít co je zkutečně důležité to nám už moc nejde .
A tak snad se nehádámeJe pravda,že lidi přivedli téměř ke zkáze různá plemena.Spíš šlo o to,jestli ty skvělý granule jaksi výhledově k tý zkáze ještě nepřispějou...Což teda rozhodně vyloučit nelze..

maixnerova
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 18:39
- Nahlásit

sarax

dvakrát řež a jednou měř

jablunka
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 18:49
- Nahlásit

davidkova renata
Pani,ty vaši sou samosebou vyjímka
To bych prosila,takový dementy už nigdo jinej mít nemůže.

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání